0

شور حماسي اسرا در دهه فجر متبلور مي‌شد

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

شور حماسي اسرا در دهه فجر متبلور مي‌شد

89/11/16 - 10:57
شماره:8911160406
نسخه چاپي ارسال به دوستان
عضو هيئت علمي دانشگاه علامه طباطبايي در گفت‌وگو با فارس:
شور حماسي اسرا در دهه فجر متبلور مي‌شد

خبرگزاري فارس: ابوالقاسم عيسي‌مراد گفت: مرحوم ابو‌ترابي هميشه اسرا را توصيه مي‌كرد كه در برابر عراقي‌ها ضعف نشان ندهند و گسترش فعاليت‌هاي فرهنگي ما هم در اين راستا بود و همين امر باعث ‌شد تا انسجام بيشتر اشعار انقلابي و حماسي خود را در دهه ‌فجر بخوانيم و با تشويق يكديگر جوايزي به هم اهداء كنيم.

ابوالقاسم عيسي‌مراد از آزاداگان دفاع مقدس و عضو گروه روانشناسي باليني در دانشگاه علامه طباطبايي است، وي در گفت‌وگو با خبرنگار ايثار و شهادت باشگاه خبري فارس «توانا» به بيان خاطرات دوران اسارتش در «دهه‌ مبارك فجر»، پرداخت و گفت: پس از حضور 7 ماهه در جبهه‌هاي جنگ در عمليات كربلاي 2 در «منطقه حاج‌ عمران» در شهريور سال 65 به دست نيروهاي بعثي اسير شدم و مدت 48 ماه، دركمپ 3 «الرماديه» عراق سپري كردم.



وي با اشاره به اينكه محل اعزام به خدمتش از استان گيلان صورت گرفته است افزود: هنگامي كه در عمليات كربلاي 2 به ارتفاعات 2 هزار متري«واروس» در منطقه عملياني «حاج‌ عمران» رسيديم، «هامون محمدي»؛ فرمانده ما، دستور عقب‌نشيني را دريافت كرد ولي به دليل محاصره دشمن تعداد 72 نفر از اين نيروها اسير شدند.



اين آزاده دفاع مقدس يادآور شد: با توجه اينكه 20 سال داشتم ولي معلم درس عربي بودم و در مدارس تدريس مي‌كردم و در هنگام اسارت فعاليت‌هاي فرهنگي زيادي از جمله تدريس، تفسير نهج‌البلاغه، ترجمه و نشريه انجام مي‌دادم.



*«نخستين نشريه» اسراي ايراني در اردوگاه الرماديه در پاسخ به نشريات منافقين انتشار يافت



وي با اشاره به فعاليت‌هاي فرهنگي خود در زندان «الرماديه» عراق گفت: منافقين با انتشار نشريه‌اي كه اخبار و رويدادهاي ايران را در آن به نحوي ديگر انعكاس مي‌داد سعي بر آن داشت كه روحيه اسراء را دچار تضعيف كند ولي با همت برخي از اسراء ديگر توانستيم با نوشتن بر روي كاغذهايي كه به دستمان مي‌رسيد همانند كاغذ سيگار و يا كارتون جواب مطالب آنها را بدهيم و 5 نشريه در اين راستا منتشر و توزيع كنيم كه به دليل مسايل امنيتي زندان كه به شكنجه‌هاي آزاردهنده ختم مي‌شد از ادامه فعاليت بازمانديم.



نويسنده كتاب «روانشناسي اسارت» تصريح كرد: اسراء ايران در دوران اسارت به مراسم‌هاي ديني و ملي زياد اهميت مي‌دادند، و مي‌توان به مراسم عزاداري دهه محرم اشاره داشت كه به روش‌هاي مختلف اين آئين را زنده نگه مي‌داشتيم.



*«دهه فجر» با اجراي مسابقات ورزشي و فرهنگي گرامي داشته مي‌شد



نويسنده مجموعه اشعار اسطوره‌هاي صلابت و عاشقي» به برگزاري مراسم «دهه‌فجر» در اسارت پرداخت و گفت: ايام‌الله دهه‌فجر همانند ساير مراسم به آن پرداخته مي‌شد و با برگزاري برنامه‌هاي فرهنگي همچون شعر و دكلمه‌خواني، سخنراني، مسابقه‌هاي ورزشي و مسابقه‌هاي قرآني اين روزها را زنده نگه مي‌داشتيم.



*فعاليت‌هاي فرهنگي اردوگاه ما را به سوي تشكيل «نهضت سواد آموزي» برد



نويسنده كتاب «سوز نامه دل» يادآور شد: برگزاري مراسم‌هاي دهه‌فجر ما را به اين نتيجه رساند كه درس‌هاي قرآني و فرهنگي خود را ادامه دهيم و توانستيم با ايجاد «نهضت سوادآموزي» دروس مبتدي و پايه‌اي را طراحي و به ساير اسراء تدريس كنيم.



وي به اشاره به اينكه در دوران اسارت توانسته است بيش از 300 خطبه نهج‌البلاغه را براي اسرا ترجمه و تفسير كند، اظهار داشت: كلاس‌هاي فرهنگي ما برخاسته از شوق و ايمان قبلي اسراء براي پيشرفت و مبارزه با دشمن بود؛ روز به روز توسعه مي‌يافت و توانستيم با داشتن 12 كلاس درسي متفاوت براي دانش‌آموختگان خود كارنامه درسي صادر كنيم و آنها را به زبان‌هاي عربي، انگليسي و... آشنا سازيم.



اين نويسنده ايثارگر در ادامه افزود: خلاقيت اسراء تنها به فراگيري علم نبود بلكه فراتر از زندان‌ها هم رسوخ كرد چرا كه با ساختن وسايل تزيني كه تنها با كمك يك سيم و تكه سنگي آن را خلق مي‌كردند، باعث شد افسران عراقي وسايل تزيني را خريداري كرده و به عنوان هديه براي خانواده‌شان ببرند.



*مرحوم ابوترابي هميشه به اسرا مي‌گفت:« از خود ضعف نشان ندهيد.»



نويسنده كتاب «مهارت‌‌هاي زندگي» با اشاره به خاطره‌اي از مرحوم ابوترابي گفت: مرحوم ابو‌ ترابي هميشه اسرا را توصيه مي‌كرد كه در برابر عراقي‌ها ضعف نشان ندهند و گسترش فعاليت‌هاي فرهنگي ما در اين راستا بود و همين امر باعث مي‌شد تا انسجام بيشتر اشعار انقلابي و حماسي خود را در دهه ‌فجر بخوانيم و با تشويق يكديگر جوايزي به هم اهداء مي‌كرديم.



*جامعه را با محوريت اخلاق وايمان بايد توسعه داد



استاد روانشناسي دانشگاه علامه‌طباطبايي تاكيد كرد: با نگاه به تمام ابعاد اسارت مي‌توانيم كمك حال جامعه خود باشيم و با محوريت قرار دادن اخلاق و ايمان مي‌توان شاهد برون داد خوبي در جامعه بود.



وي در پايان با اشاره به دو بيتي درباره اسيران شهيد اين‌گونه خاطرنشان كرد: صد دشت شقايق همگي خنديدند؛ ناديده ما را همه يكسر ديدند مستانه ره عشق چه خوش پيمودند؛ غير از سخن خداي خود نشنيدند.



به گزارش فارس «ابوالقاسم عيسي مراد» تا كنون تاليفات زيادي را براي ترويج فرهنگ دفاع مقدس از خود بر جاي گذاشته است كه مهم ترين آنها مجموعه شعري «اسطوره‌هاي صلابت و عاشقي» و «حسين بي‌كران كرم و زينب پيام رسان عاشورا» است كه با توجه به فرهنگ ايثار و شهادت نگاشته شده است.


از ديگر گتاب‌هاي اين عضو هيئت علمي دانشگاه علامه طباطبايي كتاب«مهارت‌هاي زندگي» و «گذري بردنياي كودك و نوجوان است» كه جنبه درسي و روانشناختي در دوره‌هاي كودكي ونوجواني دارد؛ كتاب‌هاي «سوزنامه دل» و «انتظار نامه» از آثار جديد اين نويسنده و پژوهشگر كشورمان است كه مراحل چاپ خود را مي‌گذراند.

 
 
شنبه 16 بهمن 1389  6:45 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها