عضو هيات رييسه مجلس از موافقت قطعي شوراي گسترش آموزش عالي كشور با ارتقاي مجتمع دولتي آموزش عالي نيشابور به دانشگاه خبر داد.
حجتالاسلام حسين سبحانينيا در گفتوگو با خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) با بيان اين مطلب افزود: با موافقت اين شورا تعداد دانشکدههاي اين مجتمع با ارتقا، به پنج دانشکده افزايش يافت.
وي با اشاره به استعدادهاي بالاي نيشابور که در حضور کثير فرزندان اين خطه دانشپرور در رشتهها و مقاطع مختلف دانشگاهي در مراکز آموزش عالي مختلف کشور آشکار است، گفت: بر همين اساس از سنوات مختلف، پيگير ارتقاي مرحله به مرحله وضعيت آموزش عالي شهرستان بودهايم.
نماينده نيشابور و فيروزه در مجلس اظهار داشت: يکي از خواستههاي هميشگي شهروندان نيشابوري با توجه به ظرفيتهاي بالاي علمي آن، تبديل نيشابور به يک شهر دانشگاهي و احياي تاريخ گهربار علمي آن است.
وي با اشاره به اين ارتقا، تاسيس واحد علوم و تحقيقات خراسان رضوي، افزايش رشتههاي ارشد در دانشگاه آزاد اسلامي، راهاندازي رشته کارشناسي ارشد در پيام نور و تاسيس دو دانشگاه غيرانتفاعي سبحان و ثامن اظهار اميدواري کرد نيشابور به يک قطب دانشگاهي تبديل شود.
سبحانينيا تصريح كرد: پس از اينکه دانشگاه فردوسي مشهد، واحد وابسته به خود را در نيشابور مستقر کرد و بعد دانشکده هنر فردوسي در نيشابور مستقر شد، در زمان وزارت دکتر زاهدي بر وزارت علوم، موافقت ايجاد مجتمع آموزش عالي نيشابور گرفته و دانشکده هنر با عنوان مجتمع از دانشگاه فردوسي جدا شد.
وي افزود: با پيگيريهاي بعدي، در 19 .10 .83 موافقت اصولي ايجاد دانشگاه جامع از شوراي گسترش آموزش عالي کشور گرفته شد. مرحله بعدي اعلام موافقت قطعي اين شورا در تاريخ 29 .7 .85 با استقلال مالي مجتمع آموزش عالي نيشابور بود.
نماينده نيشابور و فيروزه در مجلس يادآور شد: اين موافقت به منزله ايجاد رديف مشخص براي اين مجتمع در بودجه کشور و قطع وابستگي اداري و مالي به دانشگاه فردوسي بود.
وي تصريح کرد: نامهاي اعتراضآميز را به تاريخ 2. 12 .88 خطاب به دکتر دانشجو وزير علوم نوشتم و به وي يادآور شدم که شما ايجاد دانشگاه نيشابور را منوط به راهاندازي سه دانشکده و 9 رشته تحصيلي کرده بوديد و اکنون مجتمع آموزش عالي نيشابور داراي سه دانشکده هنر، علوم پايه و ادبيات و علوم انساني است و هر کدام داراي سه رشته است؛ چرا بهرغم فراهم شدن شرايط درخواستي وزارتخانه، اعلام ارتقاي مجتمع آموزش عالي نيشابور به دانشگاه نيشابور، با تاخير مواجه شده و چرا تاکنون انجام نگرفته است؟
نماينده نيشابور و فيروزه در مجلس ادامه داد: به تاريخ 9 .11 .89 جلسهاي با حضور دکتر دانشجو وزير علوم، دکتر حسين نادري منش معاون آموزشي و توسعه دانشگاهي وزير، دکتر متکان معاون اداري و مالي وزير، دکتر جواد سعدونزاده معاون امور مجلس وزير و دکتر حسني دبير شوراي گسترش آموزش عالي در خصوص پاسخ به نامه انتقادي بنده تشکيل شد.
سبحانينيا در خصوص مطالب مهم اين جلسه، گفت: با اشاره به مستندات اداري به وزير تاکيد کردم بايد موافقت قطعي کنيد تا دانشگاه شکل بگيرد؛ وزير نيز مسير مکاتبات اداري چون امضاي خالقي معاون وقت وزير علوم و ... را بررسي کرد و دستور داد شوراي گسترش در اولين جلسه خود موافقت اصولي را با ارتقا اعلام نمايد.
وي افزود: بر اساس اعلام وزارت علوم، شوراي گسترش آموزش عالي کشور در آخرين جلسه خود، موافقت خود با ارتقاي مجتمع آموزش عالي نيشابور به دانشگاه نيشابور و افزايش دانشکدههاي آن از سه به پنج دانشکده را اعلام کرد. همچنين در همين جلسه شورا، 60 کد استخدامي هيات علمي شامل 30 سهميه براي سال تحصيلي جاري و 30 سهميه براي سال آتي براي دانشگاه نيشابور اختصاص داده شد.