0

شهيد بهشتي معتقد به توسعه "تعاون " براي مقابله با نظام سرمايه‌داري بود

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

شهيد بهشتي معتقد به توسعه "تعاون " براي مقابله با نظام سرمايه‌داري بود

89/11/15 - 00:08
شماره:8911130216
نسخه چاپي ارسال به دوستان
اقتصاد در 32 سالگي انقلاب - 5
شهيد بهشتي معتقد به توسعه "تعاون " براي مقابله با نظام سرمايه‌داري بود

خبرگزاري فارس: معاونت پژوهش، آموزش و كار آفريني وزارت تعاون گفت: مطابق نظر شهيد بهشتي؛ تنها با تجميع ظرفيت‌هاي خرد مردمي و ساماندهي آنها در قالب تشكل‌هاي تعاوني تحت پوشش حمايت‌هاي تسهيلاتي دولت امكان پيشگيري از سلطه افراد يا گروه‌هايي خاص بر منابع ملي امكان‌پذير است.

غلامحسين حسيني‌نيا در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس در تشريح فضاي كارآفريني و تحولات ايجاد شده در حوزه تعاون طي سال‌هاي پيش و پس از پيروزي انقلاب، اظهار داشت: واقعيت اين است كه در سال‌هاي پيش از پيروزي انقلاب اين فرهنگ مصرف‌گرايي و وابستگي بود كه در حوزه‌هاي اقتصادي كشور تبليغ و ترويج مي‌شد.
وي ضمن تأكيد بر اينكه در چنين فضايي، جايي براي كسب و كار مولد، بروز خلاقيت‌ها و شكوفايي‌هاي استعدادهاي جوانان ايراني باقي نمي‌ماند، ادامه داد: در مرور خاطرات آن دوران شاهد هستيم، "وقتي از وزيري به جهت چنين رويكردي انتقاد مي‌شود او در پاسخ با عصبانيت مي‌گويد: دليلي بر انتقاد نيست وقتي ما مثل آقايان نشسته‌ايم و كشورهاي ديگر مثل نوكر براي ما كار مي‌كنند. "
وي افزود: خروجي اين سياست‌ها در نهايت منجر به فقر، نابرابري طبقاتي، عدم عدالت اجتماعي در سراسر كشور و نارضايتي اجتماعي در سطوح ملي، تشديد تظاهرات‌ها و ريشه‌كني نظام فاسد طاغوت شد.
معاون وزير تعاون گفت: خوشبختانه از همان بدو انقلاب، رهبران كه خود انقلاب را هم ماحصل يك تعامل ملي و خيزش تعاون‌گونه اقوام و قشر‌هاي مخلتف ايراني تلقي مي‌كردند، موضوع اصلاح ساختار نظام‌هاي اشتغال و اقتصادي در قالب تعاون را مطرح كردند كه موجب انسجام بين‌گروه‌هاي مختلف ايراني و مشاركت گسترده آنها در تحولات اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و حتي سياسي طي سال‌هاي بعد شد.
وي تصريح كرد:‌ طرح مباحثي نظير كار و كارآفريني، خودكفايي در فعاليت‌هاي مختلف اقتصادي و اجتماعي، تدوين سازوكارهاي منتهي به استقلال اقتصاد كشور در تمامي حوزه‌هاي مختلف و استفاده از ظرفيت‌هاي اجتماعي براي هم‌پوشاني كاستي‌ها زمينه‌اي را فراهم كرد تا ايراني بتواند در مسير آنچه كه شايسته آن است گام بردارد.
وي خاطرنشان كرد:‌ عالي‌ترين و ناب‌ترين افكار و انديشه‌هاي منتهي به توليدپايدار، اشتغال مولد، فرهيختگي اجتماعي و استقلال اقتصاد كشور از همان ابتدا در انديشه‌هاي بزرگان انقلاب و نظام اسلامي ايران امام راحل (ره)، شهيد بهشتي و مقام معظم رهبري متبادر بود كه خوشبختانه در گام‌هاي بعدي اين افكار به شكل اصول 43 و 44 قانون اساسي كشور ثبت، مصوب و لازم الاجرا شد.
حسيني‌نيا اظهار داشت:‌ اين نقطه نظرات بزرگان انقلاب و هدف آنها از خيزش انقلابي بود كه با فراهم‌سازي فضاي لازم زمينه مشاركت گسترده مردم در فعاليت‌هاي اقتصادي ايجاد شود چرا كه تنها در چنين حالتي مي‌توان اميدوار به تحقق عدالت اجتماعي بود، نبايد اجازه بدهيم تعداد قليلي سرمايه‌دار براي خيل عظيمي از ملت ايران اسلامي تعيين تكليف كنند.
وي ادامه داد: تمامي كساني كه در فرآيند رشد تعالي اقتصاد ايران مشاركت دارند و ذي‌حق هستند بايد از فرصت‌هاي مناسب براي اشتغال و مشاركت‌ در فعاليت‌هاي اقتصادي برخوردار باشند كه البته با ابلاغ سياست‌هاي اصل 44 قانون اساسي و مطابق نظر مقام معظم رهبري اين فضا فراهم شده است و لذا هر گونه جبهه‌گيري در اين خصوص مغاير با قانون تعالي ايران و نظام اسلامي ايران تلقي مي‌شود.
وي تأكيد كرد:‌ با توجه به اهداف تعيين‌شده و چشم‌انداز تعريف شده براي فضاي علمي و اقتصادي كشور، قطعاً بخش تعاون مصداق و محور تحقق اهم اهداف توسعه‌اي كشور است كه بهبود فضاي اشتغال، حفظ مشاغل و اشتغالزايي با رويكرد بهره‌وري حداكثري از ظرفيت‌هاي بومي و افزايش قابليت‌هاي اقتصادي بخشي از مأموريت بخش تعاون در مسير تعالي اقتصاد ايران است.
معاونت پژوهش، آموزش و كار آفريني وزارت تعاون گفت: مطابق نظر شهيد بهشتي؛ دولت مكلف است به كساني را كه قادر به ايجاد بنگاه‌هاي اقتصادي و كارآفريني هستند اما با مشكل سرمايه و آورده اوليه مواجهند، تسهيلات حمايتي و خدمات ارائه كند زيرا در چنين شرايطي امكان استثمار صاحبان نيروي كار به وسيله سرمايه‌داران به صفر مي‌رسد.
وي خاطرنشان كرد: مطابق نظر شهيد بهشتي؛ تنها با تجميع ظرفيت‌هاي خرد مردمي و ساماندهي آنها در قالب تشكل‌هاي تعاوني تحت پوشش حمايت‌هاي تسهيلاتي دولت امكان پيشگيري از سلطه افراد يا گروه‌هايي خاص بر منابع ملي امكان‌پذير است، بنابراين ايجاد تشكل‌هاي تعاوني در جهت رفاه حال مردم و توسعه عدالت اجتماعي تنها راه گذر از سد مشكلات اقتصادي و اجتماعي كشور در دهه‌هاي مختلف بعد از پيروزي انقلاب بوده و هست.
وي با اشاره به اينكه نقش امروز بخش تعاون جلوگيري از سلطه‌هاي داخلي و خارجي در تمام حوزه‌هاي اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي است، افزود: بر اساس تأكيدات شهيد بهشتي؛ با كم شدن نقش دولت در اقتصاد نبايد جاي دولت به قطب‌هاي سلطه‌گر سرمايه‌داري و سياسي واگذار شود چرا كه هدف از كاهش نقش دولت در اقتصاد گسترش قدرت‌ها در متن جامعه با اتكاء به ظرفيت‌هاي ذاتي مردم است.
حسيني‌نيا گفت: علي‌رغم گذشت سه دهه از پيروزي انقلاب به نظر مي‌رسد تصميم‌گيري‌ها به گونه‌اي نبوده كه بتوانيم اهداف و نقطه‌ نظرات اين بزرگواران را فراهم آوريم، اميدواريم با زمينه‌هاي ايجاد شده و ظرفيت‌هاي احياء شده در قالب تشكل‌هاي تعاوني طي تصدي دولت‌هاي نهم و دهم بر امور اجرايي كشور بتوانيم مقدمات لازم براي انقلابي ديگر در حوزه مديريت‌هاي اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و حتي سياسي را فراهم كنيم.
وي تصريح كرد: دين مبين اسلام و حتي نظام اقتصاد تعاوني مملو از نكات ارزشي و انگيزشي لازم براي تبليغ و ترويج كسب و كار حلال، تعامل و همكاري و بهره‌وري حداكثري از ظرفيت‌ها به نفع مردم محروم است.
وي خاطرنشان كرد: بر اين اساس معتقدم بخش تعاون از ظرفيت‌هاي لازم براي هم‌افزايي بيشتر جهت استفاده مناسب‌تر از استعداد‌ها و قابليت‌هاي اقليمي و منطقه‌اي برخوردار است.
معاون وزير تعاون تأكيد كرد:‌ صحبت از فقرزدايي، ارزش‌گذاري به كرامت انساني بدون توجه فلسفه تعاون و مشاركت در فعاليت‌هاي گروهي در حمايت از اقشار محروم با رويكرد توسعه عدالت اجتماعي امكان‌پذير نيست.
وي ادامه داد: حال اينكه طي دهه‌هاي گذشته چه بر سر تعاون رفته است امروز نمي‌تواند گرهي از مشكل تعاون باز كند، اصل اينكه هنوز جايگاه و نقش تعاون در هم‌افزايي ظرفيت‌هاي انقلاب مردمي ايران حائز توجه مردم و مسئولان دلسوز است ضمن آنكه تلاش فعالان در اين حوزه بايد منتج به هدايت تعاون به سمت و سوي ارزش‌هاي واقعي نظام اسلامي ايران شود.

 
 
جمعه 15 بهمن 1389  8:02 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها