پاسخ به: ليست شهداي دفاع مقدس (ص)
شهيد احمد صالح زاده
|
تاريخ تولد :1331
|
نام پدر :
|
تاریخ شهادت : -/--/1361
|
محل تولد : /- /-
|
طول مدت حیات :30
|
محل شهادت :جاده خرمشهر_ اهواز
|
مزار شهید : |
احمد صالح زاده در سال 1331 در خانوادهاي مذهبي چشم به جهان گشود. پس از گذراندن دوران ابتدايي به ادامه تحصيل در دبيرستان پرداخت و در ضمن تحصيلات خود به شغل معلمي پرداخت. پس از پايان تحصيلات متوسطه توانست به دانشکدهي افسري راه يابد و با وجودي که جو خاص آن زمان ارتش کمتر زمينههاي رشد مذهب را ميداد شهيد با علاقه به محافل و مجالس مذهبي سعي داشت تا از آن غافل نماند و همواره مشتاغانه و با اخلاص در اين مجالس حضور مييافت.
وي براي گذراندن دوره تخصصي به شيراز رفت و درآن جا هم چنان با مذهب و اسلام همراه بود. شعلههاي انقلاب اسلامي در سالهاي خفقان زمينههاي سقوط رژيم را آفريد، و امام به ارتشيان امر فرمودند تا از همکاري با طواغيت حاکم دست بکشند. برادر شهيد به دستور امام پادگان خود را ترک نموده و به تهران آمد و در کنار نيروهاي انقلاب اسلامي به مبارزه با آخرين بازماندگان طاغوت پرداخت. پس از پيروزي انقلاب احمد به فعاليت گسترده تري پرداخت، از جمله در آموزش نظامي دادن به نيروهاي جوان سهم موثري داشت.
پس از سقوط پادگانها و دستگيري عناصر مزبور رژيم، وي از جمله کساني بود که در شناسي افراد وابسته سهم بسزاي داشت، احمد صالح زاده پس از مدتي به شيراز بازگشت و در واحد خود مشغول به خدمت شد ولي از آن جايي که انقلاب اسلامي نيازمند انسانهاي پاک و با خلوص بود و نيز نيروهاي انقلاب بايد در تمام زمينهها تقويت مي شدند. برادران با کمک و ياري آيتالله حائري و شهيد محراب دستغيب کميتههاي انقلاب و دادگاههاي انقلاب را تاسيس نموده و از آن جا به فعاليت شبانه روزي پرداخت. در نخستين روزهاي تشکيل سپاه احمد از کساني بود که در آن فعالانه نقش داشت وي به عنوان فرمانده سپاه در شهر اقليد به تلاش مداوم پرداخت و در دستگيري و سرکوبي عناصر ضد انقلاب و خانها، خدمات ارزندهاي نمود.
احمد صالح زاده همپاي انقلاب اسلامي و در کنار آن هم چون سرباز، فداکاري ميکوشيد هرگاه لازم ميآمد در سپاه و هر زمان که نياز بود در کميته و يا هر جاي ديگر از خدمت دريغ نميکرد. هنگامي که کردستان آماج تيرهاي ضد انقلابيون گشت و مزدوران امپرياليسم در خيال خود مذبوحانه به فکر تجزيهي آن جا افتاد، صالح زاده به همراه خيل مشتاقان امتمام به رويارويي با کفار و متجاوزين شتافت و در صحنههاي رزم به همراه شهيد چمران و ساير دلاوران حضور داشت از جمله در جريان فتح پادگان بانه غعالانه نقش داشت.
تلاشهاي وي بعدها ادامه يافت و به علت گستردگي اقداماتش حتي مورد تحديد بني صدر خائن که در آن موقع رياست جمهوري بود و ميخواست با سازش و دورويي کردستان را بر باد دهد قرار گرفت. پس از قلع و قمع ضد انقلابيون وي به عنوان فرماندار سردشت به انجام وظيفه پرداخت در حالي که در همان حال در سپاه نيز عضو بود. وي مدت 8 ماه در اين سمت بود تا اين که به سمت فرماندار مهاباد مشغول به کار شد. و در شهر مهاباد طي تشييع جنازه چند تن از شهدا هدف گلولههاي ضد انقلابيون قرار گرفت و از پا مجروح شد و پس از بهبودي به عنوان فرماندار پيرانشهر منصوب شد. صالح زاده به فعاليت خود در کردستان ادامه ميداد تا اين که سرهنگ صياد شيرازي به سمت فرمانده نيروي زميني منصوب شد و او به خدمت فراخوانده شد. فعاليت او از اين پس در فارس و در کنار برادران سياسي ايدئولوژيک تيپ 55 هوابرد انجام گرفت. احمد در کنار فعاليتش در اين قسمت به عنوان مشاور نظامي نماينده امام در فارس نيز خدمت ميکرد.
در عمليات پيروزمند فتحالمبين به همراه گروهان خود نقش بسزايي داشت تا بدان جا که گروهان وي موفق به اسير کردن 300 نفر از مزدوران دشمن شد به دنبال همين اقدام شجاعانه از طرف مسئولين ارتش به وي يک درجه افتخاري دادند ولي وي از اين که شهادت نصيبش نشده رنج ميبرد.
در عمليات افتخار آفرين بيتالمقدس بسيار مايل بود که حضور داشته باشد ولي به دليل اين که به وجودش نياز بود اين اجازه را نيافت. ولي او از آن جاي که نميتوانست ساکت بماند و در جبهه حضور نيابد به همراه جمعي از برادران سياسي ايدئولوژيک نزد آيتالله زاده دستغيب رفته و تقاضاي استخاره نمودند و اين آيه از قران مسير حرکت او را نماياند:
ادخل الجنة سلام عليکم بماصبرته
از اين پس وي با برادران با عزمي راسخ به جبهه رفت و سرانجام بدنبال خط سرخ شهادت در جاده خونين شهر _ اهواز در سال 1361 در سن 30 سالگي شربت شهادت نوشيد.
برادر شهيدمان که عمري را در راه خدمت به اسلام و نيز خدمت به انقلاب اسلامي گذرانده بود بدين وسيله جامه زيباي خون رنگ شهادت را پوشيد و در پي فرماندهاش حسين (ع) بسوي لقاء الله شتافت.
راهش که راه امام بود همواره درخشان باد و يادش جاودانه
منبع:كتاب صحيفه ابرار - صفحه: 57
|
|
|
جمعه 15 بهمن 1389 7:20 PM
تشکرات از این پست