پاسخ به:ليست شهداي دفاع مقدس (ج)
|
شهيد فرامرز جوانشير
|

|
|
تاريخ تولد :1326
|
نام پدر :
|
|
تاریخ شهادت : 8/7/1359
|
محل تولد :تهران /تهران /-
|
|
طول مدت حیات :33
|
محل شهادت :خرمشهر
|
| مزار شهید :بهشت زهرا (س) |
فرامرز جوانشير در سال 1326 در شهر تهران به دنيا آمد. سالهاي کودکي را در آغوش مادر گذراند و از سرچشمهي محبّت پدر سيراب گشت. سالها گذشت؛ او که از ياران شهيد نامجو بود، از طرف آن شهيد براي ترميم دانشکدهي افسري و تبديل آن به فيضيهي ارتش انتخاب شده بود.
روزهاي اول انقلاب که دانشکدهي افسري جولانگاه گروهها و احزاب سياسي شده بودند، وظيفهي خطيري داشت و حفظ گرداني که همهي نيروهاي جوان هدف احزاب شده بودند، بسيار خطرناک مينمود. او با درايت و مديريت خاص خود توانست گردان خود را حفظ کند و آنها را با روشنگريهاي صحيح از ورود به احزاب باز دارد.
با آغاز جنگ تحميلي او به همراه گردان تحت امر خود به خرمشهر اعزام شدا و با تشکيل گروههاي ده نفري، به حفاظت از آن شهر مظلوم پرداختند. خود او علاوه بر فرماندهي گردان، سرپرست يک گروه ده نفري بود که همه از دانشجويان دانشکدهي افسري بودند و در اطراف پادگان دژ به نبرد با عراقيهاي متجاوز ميپرداختند. دشمن با شدت تمام سعي در تصرف خرمشهر داشت و اين رزمندگانِ داوطلب مانع سقوط آن شهر شده بودند.
در روز 8 مهرماه 1359 دشمن با استفاده از آتش شديد، به کوبيدن پادگان دژ و اطراف آن پرداخت. اين مرد بزرگ و يارانش که در حالت پارتيزاني به دفاع از شهر مشغول بودند، با وجود آتش سنگين دشمن، قدمي عقب ننشستند و در مقابل دشمن ايستادند.
در اين درگيريها سرگرد جوانشير مورد هدف ترکش خمپاره دشمن قرار گرفت و توسط پرسنل تحت امر خود که به او اعتماد کامل داشتند، به پشت جبهه منتقل گرديد و در بيمارستان بر اثر شدت جراحات وارده در سنّ 33 سالگي به درجهي رفيع شهادت نايل آمد.
جوانشير از اولين فرماندهان ارتش بود که در روزهاي آغازين جنگ تحميلي به درجهي رفيع شهادت رسيد.
پيکر پاک او به تهران منتقل و در بهشتزهرا (س) به خاک سپرده شد.

منبع:مطالب ارسالي ازسازمان ايثارگران نيروي زميني ارتش
|
|
|
پنج شنبه 21 بهمن 1389 10:43 AM
تشکرات از این پست