۸۸
نکات مهم طبخ مربا
۱) میوه هایی که برای تهیه مربا انتخاب می کنید، از بهترین نوع، بدون لک و کرم خوردگی باشد.
۲ ) در موقع تهیه و پخت مربا در آن را باز بگذارید ولی در هنگام پخت مربای به، در ظرف باید بسته باشد.
۳ ) همیشه با میوه کمتر، مربا تهیه کنید تا مدت پخت آن کم بوده و مربای شما خوش رنگ شود.
۴ ) اگر مربا کپک زد، کپک را از روی آن برداشته کمی شکر به آن اضافه کرده و کمی بجوشانید تا شهد مربا قوام شود.
۵ ) اگر مربا زیاد جوشیده شده و خیلی غلیظ شده باشد، شکرک می زند باید کمی آب جوش به آن اضافه کرده و دوباره روی حرارت بگذارید و یک جوش بدهید. برای پخت مرباهایی که میوه آن ترش نیست باید از جوهرلیمو یا آب لیموی تازه استفاده کرد. برای ۱ کیلو شکر یک چهارم قاشق چایخوری جوهرلیمو را در ۲ قاشق غذاخوری آب حل کرده و یا از ۲ قاشق آب لیمو تازه استفاده نمایید.
۶ ) برای این که بدانید شربت مربا قوام آمده است یک قطره از شربت را در یک استکان آب سرد بچکانید شربت نباید در آب حل شود، بلکه باید در کف استکان بماند.
۷ ) باید همه مرباها در ظرف لعابی تهیه شود. (به جز مربای به که باید در ظرف مسی سفید شده تهیه شود.)
۸ ) به طور کلی مرباها را پس از پخت، فوری در شیشه نریزید، بهتر است شب در ظرفی که پخت شده بماند و بعد در شیشه ریخته شود. در آن را محکم و در جای خنک نگهداری کنید.