0

ليست شهداي دفاع مقدس (ت)

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:ليست شهداي دفاع مقدس (ت)

شهيد حسين تقوي منش

تاريخ تولد :1341

نام پدر :عظيم

تاریخ شهادت : 10/2/1361

محل تولد :تهران /تهران /-

طول مدت حیات :20

محل شهادت :جاده اهواز خرمشهر

مزار شهید :بهشت‌زهرا قطعه26

حسين در سال 1341 قدم بر عرصه هستي نهاد. دوران کودکي را در زادگاهش به پايان رساند و تحصيلات ابتدايي و راهنمايي را در مدرسه فارابي به پايان رساند. تقوي منش ،در سال 1354 به دبيرستان دارالفنون راه يافت و موفق به اخذ مدرک ديپلم در رشته تجربي گرديد. در زمان مبارزات مردم غيور ايران بر عليه رژيم پهلوي به موج خروشان مبارزان پيوست و بعد از پيروزي انقلاب در شناسائي گروهک منافق نقش عمده‌اي ايفاء نمود. تقوي منش علاقه خاصي به ورزش واليبال و مطالعه کتب مذهبي مانند آثار شهيد بهشتي و دستغيب داشت .
در سن 17 سالگي قدم بر خاک خونين رزم نهاد و به عضويت گردان 9 سپاه پاسداران درآمد.و دو مرتبه مجروح شد و سرانجام اين سرباز دلسوخته و اين پاسدار مبارز بعد از رزمي دلاورانه در عمليات فتح‌المبين با مسئوليت معاونت محور گيلانغرب در عمليات بيت‌المقدس در تاريخ 10/2/1361 ،همراه گردان حبيب بن مظاهر به جاده اهواز خرمشهر رفت و به علت اصابت ترکش خمپاره به قلب، در سن 20 سالگي به شهادت رسيد. پيکر پاکش را در بهشت‌زهرا (س) قطعه 26 به خاک سپردند.

منبع:پرونده شهيد در لشگر 27 محمدرسول‌الله(ص)

دلاور مرد شجاع
وصيت‌نامه
دست خط شهید
آلبوم
 
 
پنج شنبه 14 بهمن 1389  7:16 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:ليست شهداي دفاع مقدس (ت)

شهيد جواد تقي پورآشپز

تاريخ تولد :

نام پدر :حسن

تاریخ شهادت : 16/5/1362

محل تولد : /- /-

طول مدت حیات :-

محل شهادت :مهران

مزار شهید :

جواد تازه در شرکت پپسي کولا ( زمزم ) به کار مشغول شده بود. اما خيلي زود در بين همکارانش به خوش‌اخلاقي و خوش‌رويي معروف شده بود. او قدر موقعيت‌هاي جديدي را که در شغلش پيدا مي‌کرد، مي‌دانست. دليلش هم اين بود که در 8 سالگي پدرش را از دست داده و مجبور شده بود کار کند و کمک خرج خانواده‌اش باشد. او به کارهايي مثل مکانيکي و کمک رانندگي مشغول بود و از اين طريق امرار معاش مي‌کرد.
در دوران انقلاب هميشه در راهپيماي‌ها شرکت مي‌کرد. بعد از انقلاب هم براي احترام به شهدا و خانواده‌شان، در روزهاي تعطيل به گلزار شهدا مي‌رفت و به خانواده‌هاي شهدا دلداري مي‌داد و مي‌گفت: « خوشا به حال شما که چنين فرزندان مومني داشتيد و در راه خدا فدا کرديد. »
وقتي به جبهه مي‌رفت، به ما مي‌گفت که نبايد در نبودنش بي‌قراري کنيم. هر وقت که به مرخصي مي‌آمد، ناراحت بود و مي‌گفت: « من قابل نيستم که شهيد شوم. » موقع رفتن به جبهه، به بچه‌هايش که هر سه پسر بودند، مي‌گفت: « اگر من ديگر برنگشتم، شما بايد مرداني متعهّد و باايمان باشيد و راه پدرتان را ادامه دهيد. »
دفعه‌ي آخر حال و هواي ديگري داشت؛ انگار مي‌دانست که ديگر برنمي‌گردد. شب قبل از اعزام به حرم رفت و تا صبح از خدا آمرزش طلبيد. بعد هم به مهران اعزام شد. چيزي نگذشت که خبر شهادتش را آوردند. او در تاريخ 16/5/1362 در عمليات والفجر 3 به آرزوي خودش رسيد و به سوي خدا شتافت.

منبع:كتاب ستارگان صنعت خراسان رضوي   -  صفحه: 160

خيرات
نصيحت بابا
 
 
پنج شنبه 14 بهمن 1389  7:16 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:ليست شهداي دفاع مقدس (ت)

شهيد عبدالامير تقي زاده

تاريخ تولد :1339

نام پدر :غلام حسين

تاریخ شهادت : 12/2/1361

محل تولد :خوزستان /آبادان /-

طول مدت حیات :22

محل شهادت :بيمارستان گلستان اهواز

مزار شهید :گلزارشهداي آبادان

با عبد‌الامير از همان ابتداي کودکي دوست بودم. سال 1339 در آبادان متولد شد و پدر و مادرش که دزفولي هم بودند او را در جوي کاملاً مذهبي که ارادت خاصي نسبت به اهل بيت داشتند، پرورش دادند. از همان کودکي هوش و استعدادش او را از ديگر اعضاي خانواده متمايز ساخت و در دوران تحصيل عموماً به عنوان شاگرد ممتاز به حساب مي‌آمد. بعد از اتمام دوران راهنمايي وارد هنرستان فني شد و رشته‌ي برق را انتخاب کرد. آشنايي با امام و راهش تحول عظيمي را در او به وجود آورد. در مسائل اعتقادي هر مطلبي را به سادگي نمي‌پذيرفت، اول بايد به آن مي‌رسيد بعد آن را بپذيرد. وقتي کنکور داد در رشته‌ي مهندسي برق دانشگاه آمل قبول شد. پس از مدتي تحصيل با ايجاد انقلاب فرهنگي دانشگاه‌ها تعطيل شد و او به جهاد پيوست و مشغول برق‌‌رساني روستاها شد. با شروع شدن جنگ مسئول کميته ارزاق جهاد شد و توزيع اقلام و مواد غذايي بين رزمندگان جبهه آبادان را بر عهده گرفت. عبد‌الامير هيچ گاه دوست نداشت بيکار بماند. در تابستان جنوب که دماي هوا 50 درجه بود مشغول برق‌رساني به روستاها مي‌شد و در حالي که عراق در جاده‌ي آبادان _ ماهشهر و ميدان تير آبادان مستقر بود هم‌چنان مشغول تأمين برق آبادان از فاصله‌ي 18 کيلومتري بود که بالاخره موفق شد با زبان روزه برق را تا سنگرهاي رزمندگان اسلام برساند و دعاي خير آن‌ها را متوجه خود سازد. روزهاي ابتدايي با بيل مکانيکي کانالي طولاني به عنوان سنگر حفر نمود و تعجب همه را برانگيخت. هيچ وقت يادم نمي‌رود در جريان برق‌رساني به آبادان وقتي قرار بود تيرهاي برق را ايجاد کند ارتفاع زياد بود و دقيقاً در ديد دشمن قرار داشت. بچه‌ها هربار او را از بالاي تير به پايين مي‌کشيدند ولي او هر بار بالا مي‌رفت و به کارش ادامه مي‌داد. عبدالامير دوبار تا آستانه شهادت پيش رفت ولي خودش با اطمينان مي‌گفت: من بار سوم شهيد مي‌شوم. در همين اثنا برايش از دانشگاه اخطاريه آمد که اگر برنگردد اخراج مي‌شود. بچه‌ها بهش مي‌گفتند برو حيف است فقط چند واحد مانده، اما او مي‌گفت مگر مي‌شود از منطقه‌ي جنگي خارج شد و در دانشگاه راحت مشغول درس خواندن شد. عمليات بيت‌المقدس بود و در جاده خرمشهر _ اهواز مشغول خاکريز زدن که در يورش هواپيماها‌ي دشمن دچار حادثه و بر اثر اصابت بيل لودر مجروح شد. او را به بيمارستان گلستان اهواز منتقل کردند اما خدا نخواست بيش‌تر از اين زميني بماند و براي همين در دوازدهمين روز از ارديبهشت ماه 1361 در 22 سالگي به ضيافتي عظيم دعوتش کرد تا از شراب طهور الهي سرمست شود. هم‌اکنون گلزار شهداي آبادان معطر به عطر آسماني اوست.

منبع:كتاب نخل هاي ايثار   -  صفحه: 43

شهادت
 
 
پنج شنبه 14 بهمن 1389  7:16 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:ليست شهداي دفاع مقدس (ت)


شهيد اباذر تقي زاده


 

 

تاريخ تولد :5/4/1339

نام پدر :عبدالله

تاریخ شهادت : 18/12/1362

محل تولد :آذربايجان‌غربي /مياندوآب /-

طول مدت حیات :23

محل شهادت :جزيره مجنون

مزار شهید :گلزارشهداي شهرستان مياندوآب

اباذر تقي‌زاده فرزند عبدالله، در پنجم تير ماه سال 1339 در شهرستان مياندوآب متولد شد.
وي تحت سرپرستي مادر مؤمنه و پدر زحمتکش خود، دوران تحصيلي را با موفقيت پشت سر گذاشت و ضمن کمک به پدر در امور کشاورزي، موفق به اخذ مدرک ديپلم شد.
او که از هوش و استعدادي سرشار برخوردار بود، سال 1356 در رشته مکانيک دانشگاه تبريز پذيرفته و مشغول به تحصيل شد. پس از ورود به دانشگاه فعاليت‌هاي سياسي خود را آغاز کرد و به واسطه توزيع اعلاميه‌هاي حاوي پيام امام خميني (ره) به افشاي رژيم منحوس پهلوي پرداخت.
وي بعد از دو سال تحصيل در دانشگاه هم‌زمان با شروع انقلاب فرهنگي و تعطيلي دانشگاه‌ها به شهر خويش بازگشت. او که مريد امام امت (ره) آن پير فرزانه بود، پس از پيروزي انقلاب نيز فعاليت خويش را در جهت پيشبرد اهداف نظام اسلامي با عضويت در سپاه پاسداران انقلاب شکلي ديگر بخشيد.
تقي‌زاده ضمن فعاليت در سپاه پاسداران به جهت تعلق ريشه‌دار نسبت به اسلام، با ورود به حوزه علميه، در رشته فقه اسلامي مشغول به تحصيل شد و پس از مدتي با فرمان امام خميني (ره) به حوزه علميه قم راه يافت.
مداومت او به تدبر در قرآن، مناجات شبانه با معبود، تحصيل علم و معرفت و دستگيري از مستمندان و... وي را انساني عارف و وارسته از قيودات دنيوي کرد و به مسيري جاودان سوق داد. تقي‌زاده سال 1360 عازم جبهه‌اي غرب کشور شد. وي ضمن مبارزه با منافقين کوردل در کردستان با برپايي نماز جماعت و جلسات وعظ و سخنراني بهنشر و فرهنگ اسلام پرداخت. تقي‌زاده همواره جوانان را به حمايت از رهبر انقلاب، کسب علم و معرفت و خداشناسي توصيه مي‌نمود.
وي به دفعات به جبهه‌هاي نور عليه ظلمت عزيمت نمود، تا اين‌که سرانجام در آخرين اعزام خويش در 18 اسفند ماه سال 1362 در عمليات خيبر واقع در جزيره مجنون، به محاصره مزدوران بعثي درآمد و پس از حماسه آفريني فراوان در سن 23 سالگي جان خويش را نثار سرور و سالار شهيدان حسين ابن علي (ع) کرد و شهيد شد.
پيکر پاک و مطهر اين شهيد عزيز، پس از 15 سال نزد خانواده و ميهن اسلامي رجعت نمود و در گلزار شهداي شهرستان مياندوآب آرام گرفت.
روحش شاد و راهش پر رهرو باد.

منبع:كتاب پيشگامان دين و شهادت   -  تاریخ:  1385 -  صفحه: 145

 
 
پنج شنبه 14 بهمن 1389  7:17 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:ليست شهداي دفاع مقدس (ت)

شهيد حسين تقي زاده


 

تاريخ تولد :20/2/1340

نام پدر :عبدالله

تاریخ شهادت : 27/7/1362

محل تولد :خوزستان /خرمشهر

طول مدت حیات :22

محل شهادت :پنجوين

مزار شهید :

حسين در روز بيستم ارديبهشت سال 1340 در شهر «خرمشهر» در خانواده‌اي متوسط و مذهبي ديده به جهان گشود. تحصيلات ابتدايي را در دبستان 25 شهريور و مدرسه‌ي دانش خرمشهر به پايان رساند. سپس در نوجواني ترک تحصيل کرد و در کنار پدر به کار بنايي مشغول شد. در سال 1357 که انقلاب اسلامي به پيروزي رسيد، نوجواني 12 ساله بود که همراه خانواده در محافل انقلابي و تظاهرات مردمي شرکت مي‌کرد. با شروع جنگ تحميلي و اشغال خرمشهر، با ازدست دادن تمام امکانات زندگي ناچار به ترک خانه و کاشانه شد و با مهاجرت به «لامرد» در روستاي «چاه‌عيني علامرودشت» سکني گزيد. ماندن در پشت جبهه روح ناآرام او را راضي نمي‌کرد، با گذراندن آموزش‌هاي نظامي روانه جبهه‌ شد. در عمليات بيت‌المقدس شرکت کرد و زادگاهش شهر مقاوم خرمشهر را از چنگال اشغالگران نجات داد. دومين بار که عازم جبهه شد، سه ماه در منطقه‌ي دهلران با دشمن جنگيد و پس از آن مدت پنج سال به عنوان نيروي ويژه با بسيج علامرودشت همکاري نمود. بار سوم راهي منطقه‌ي عملياتي عين‌خوش شد و از آنجا به کردستان رفت.
در تاريخ 27/7/62 در عمليات ظفرمند والفجر4 که به منظور آزادسازي ارتفاعات مهم مريوان صورت گرفت، شرکت کرد. سرانجام هنگامي که به نبرد با اشغالگران مشغول بود، مورد اصابت تير کاليبر دشمن قرار گرفت و خون مطهرش در سن 22 سالگي در پنجوين بر زمين ريخت تا سرافرازي ايران اسلامي را رقم زند.

منبع:كتاب حديث عاشقان صفحه 124


 
 
پنج شنبه 14 بهمن 1389  7:17 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:ليست شهداي دفاع مقدس (ت)

شهيد جعفر تقي زاده

تاريخ تولد :5/1/1343

نام پدر :عبدالله

تاریخ شهادت : 10/6/1365

محل تولد :فارس /لامرد /چاه شرف

طول مدت حیات :22

محل شهادت :جزيره مجنون

مزار شهید :

در روستاي پايکوهي «چاه شرف» گريه نوزادي فضاي کلبه محقر عبدالله را شکافت و تقويم سال 1343 تولد قهرماني فداکار را در روز پنجم فروردين در کهنه دفتر خويش به ثبت رساند. پدر به ياد جعفر بن ابي‌طالب (ع) سردار رشيد اسلام،‌ او را جعفر ناميد تا با الگوپذيري از آن قهرمان تاريخ، در عصر غروب انسانيت، مسير رهايي را پيموده و گوهر آدميت را به منصه‌ي ظهور برساند. تحصيلات ابتدايي را در دبستان چاه شرف به پايان رساند. و سپس به دليل فقر و تنگدستي درس را کنار گذاشت و با تلاش خستگي ناپذير به کار و فعاليت پرداخت.
هنگامي که انقلاب اسلامي به رهبري عالمي فرزانه، ديو پير استبداد و استعمار را از پاي درآورد، با شور و شوقي وصف ناپذير در جشن‌هاي انقلاب شرکت کرد و سپس به جمع جان بر کفان سپاه پاسداران درآمد. با هجوم بي‌رحمانه‌ي استکبار به مرزهاي ميهن اسلامي، راهي ميعادگاههاي عشق و ايثار شد و بيش از سه سال به دفاع از کيان اسلام و انقلاب پرداخت.
جواني ساده و بي‌پيرايه بود که جهاد قهرآميز با دشمن را با راز و نياز شبانه در هم آميخته بود و در هيبت يک مجاهد في سبيل الله شمايلي خداگونه داشت. سرانجام جان بر سر پيمان نهاد و در منطقه‌ي جزيره‌ي مجنون در حال دفاع از مواضع رزمندگان اسلام در تاريخ 10/6/65 در سن 22 سالگي به درجه‌ي رفيع شهادت نايل آمد.

منبع:كتاب حديث عاشقان صفحه 122

 
 
پنج شنبه 14 بهمن 1389  7:17 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:ليست شهداي دفاع مقدس (ت)

شهيد قربان علي تقي كريمي


 

 

تاريخ تولد :12/2/1314

نام پدر :جعفر

تاریخ شهادت : 7/7/1366

محل تولد :تهران /ورامين /-

طول مدت حیات :52

محل شهادت :پارچين

مزار شهید :گلزارشهداي كلين

قربان‌علي در روز دوازدهم ارديبهشت‌ماه سال 1341 به دنيا آمد.
روزهاي کودکي او در شهرستان ورامين سپري شد. در سال‌هاي جواني به استخدام صنايع دفاع درآمد و پس از آن با دوشيزه‌اي پارسا ازدواج کرد.
او در صنايع دفاع پارچين مسئول پدافند هوايي بود و هر بار با شليک او هواپيماهاي متجاوز عراقي منطقه را ترک مي‌کردند.
کريمي در روز هفتم مهرماه سال 1366 نيز مشغول پدافند بود که يک‌باره گلوله‌هاي موشکي هواپيماهاي عراقي او را بر خاک انداخت و او در سنّ 52 سالگي به ديار دوست پر کشيد.
از او 3 فرزند به يادگارماند. مزار پاکش در گلزار شهداي کلين قرار دارد.

منبع:كتاب حيات جاويد جلد1   -  صفحه: 215

منبع:0  

مبارز غيور
 
 
پنج شنبه 14 بهمن 1389  7:18 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:ليست شهداي دفاع مقدس (ت)

شهيد حسين تقي يار

تاريخ تولد :1345

نام پدر :حسن

تاریخ شهادت : 4/10/1365

محل تولد :اصفهان /اصفهان /-

طول مدت حیات :20

محل شهادت :ام الرصاص

مزار شهید :مفقودالجسد

حسين در سال 1345 در منطقه‌ي رهنان شهر اصفهان ديده به جهان هستي گشود. پدرش حسن، مردي نيکوکار بود و سعي کرد تا فرزندش انساني وارسته و متديّن تربيت شود. او در سنّ 7 سالگي به مدرسه رفت و تا سال چهارم ابتدايي به آموختن پرداخت. سپس در يک ر يخته‌گري مشغول کار شد و بعد از فوت پدر مسئوليت خانواده را پذيرفت.
حسين با آغاز جنگ تحميلي در سنّ 17 سالگي کار را رها کرد و عاشقانه راهي ميدان نبرد گرديد. اما چندي بعد به علت اين‌که برادرش سرباز بود، به خانه بازگشت تا کمي از نگراني و دل‌تنگي مادر بکاهد.
حسين در سال‌هاي پرشور جواني جهت انجام خدمت نظام‌وظيفه آماده شد و همراه سپاهيان غيور ايران در قسمت تخريب و غواصي به مبارزه با دشمنان بعثي پرداخت.
تقي‌يار يک سال و 6 ماه در جبهه جنگيد و سرانجام در تاريخ 4/10/1365 در منطقه‌ي ام‌الرّصاص شهيد راه حق شد و در سنّ 20 سالگي به بي‌کران آسمان بال گشود.
پيکر پاکش براي هميشه چون گوهري ناياب در صدف خونين ام‌الرّصاص باقي ماند تا راه سبزش هم‌چنان جاودان بماند.

منبع:كتاب سرگذشت سرافرازان (2) صفحه 227

وصيت‌نامه
 
 
پنج شنبه 14 بهمن 1389  7:18 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:ليست شهداي دفاع مقدس (ت)

شهيد اصغر تقي يار


 

تاريخ تولد :1339

نام پدر :حسن

تاریخ شهادت : 4/10/1365

محل تولد :اصفهان /رهنان (اصفهان) /-

طول مدت حیات :26

محل شهادت :ام الرصاص

مزار شهید :مفقودالجسد

اصغر در سال 1339 ديده بر جهان هستي گشود، او در محله‌ي رهنان شهر اصفهان بزرگ شد. پدرش مردي زحمتكش بود، و اصغر در جمع چنين خانواده‌اي پرورش يافت.
اصغر قبل از انقلاب با اشرار و گروه‌هاي ضد انقلاب قاطعانه برخورد مي‌كرد. با آغاز جنگ شغل كشاورزي را رها كرد تا از خاك كشورش دفاع كند. گرچه به ظاهر سخت به نظر مي‌رسيد چرا كه دو برادر ديگرش بيمار بودند و او بايد به خانواده كمك مي‌كرد، اما ميدان رزم را خالي نگذاشت و با سمت مسئول محور در لشكر كربلا به انجام وظيفه پرداخت و در عمليات فتح‌المبين مجروح گرديد و بارها بر تن خسته‌‌اش جراحت عاشقي و سربازي مولا باقي ماند. تقي‌يار در لشكر امام حسين (ع) مسئوليت معاون گردان امام رضا (ع) را بر عهده داشت و سرانجام در عمليات كربلاي 4 در روز چهارم دي‌ماه سال 1365 در منطقه‌ي ام‌الرصاص در سن 26 سالگي شهيد راه حق شد و پيكرش براي هميشه در خاك‌هاي جنوب باقي ‌ماند تا حافظ مرزهاي ايران اسلامي باشد.

منبع:كتاب سرگذشت سرافرازان جلد2 صفحه 225

صبور و بردبار


 
 
پنج شنبه 14 بهمن 1389  7:18 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:ليست شهداي دفاع مقدس (ت)

شهيد محسن تقي يار

تاريخ تولد :/6/1342

نام پدر :اكبر

تاریخ شهادت : 24/11/1361

محل تولد :اصفهان /اصفهان

طول مدت حیات :19

محل شهادت :دهلران

مزار شهید :مفقودالجسد

لحظه لحظه شکفتن محسن بود، زمين براي اولين بار در شهريورماه سال 1342 عرصه‌گاه وجود نازنينش گشت. دوستان و آشنايان دسته دسته به ملاقاتش آمدند. زمان لبريز از حس پرواز بود، اما مردم رهنان صداي بال ملائک را نمي‌شنيدند. اواخر دهه‌ي 40 بود که محسن قدم در راه علم نهاد تا بداند و دانستن را تجربه کند. آموختن علوم کلاسيک را در کنار فراگيري علوم مذهبي آغاز کرد و توانست تا پايان سال سوم راهنمايي درس بخواند. زمان هنوز هم لبريز از حس پرواز بود. محسن به تامين معاش خانواده همت گماشت. تا لحظه‌ي اوج‌گرفتن فرا رسيد. چندي بعد به عشق خدمت به نظام جمهوري اسلامي رانندگي را رها کرد و قامت رعنايش را مزين به لباس سربازي روح‌الله در واحد ژاندارمري نمود. دوره‌ي آموزشي را که به پايان رسيد، به شيراز منتقل شد. اما شوق حضور در عرصه‌ي گاه جانبازي او را به ميدان کشاند. هماي سعادت بر شانه‌اش نشست. بيست و چهارم بهمن ماه سال 1361 ملائک به استقبالش آمدند. 19 سال گذشت و محسن لبريز از حس پرواز، قفس تن را شکست و پا بر جايگاه لاهوتيان گذارد. پيکر پاکش براي هميشه در خاک دهلران باقي ماند تا چون سپيده‌اي در ظلمت شب راهگشاهي انسان باشد.

منبع:كتاب سرگذشت سرافرازان جلد 1 صفحه‌ي 337

ديدار يار غائب
 
 
پنج شنبه 14 بهمن 1389  7:19 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:ليست شهداي دفاع مقدس (ت)

شهيد فتح‌الله تقي يار


 

تاريخ تولد :1347

نام پدر :رحيم

تاریخ شهادت : 29/7/1362

محل تولد :اصفهان /اصفهان

طول مدت حیات :15

محل شهادت :مريوان

مزار شهید :گلزار شهداي رهنان

فتح‌الله تقي‌يار در سال 1347 در منطقه رهنان شهر اصفهان ديده به جهان گشود. دوران کودکي دستان کوچکش به کمک پدر آمد تا رنج کشاورزي را براي او آسان سازد در ده سالگي دوشادوش برادرانش به صفوف انقلابيون عدالت طلب پيوست.علاقه وافري که به ورزش داشت از او جواني برومند ساخت و کار سخت ريخته‌گري را براي او آسان نمود. با شروع جنگ تحميلي شوق او براي حضور در جبهه هر روز بيشتر از پيش مي‌شد.اما کمي سن مانع از رسيدن او به خواسته اش بود تا اينکه سرانجام در سال 1362 در سن 15 سالگي با اصرار بسيار موفق به کسب رضايت پدر و مادر و حضور در جبهه شد و در همان سال در حاليکه داغدار شهادت برادر بود به سوي او پر گشود و منطقه مريوان را به خون خويش آذين بست پيکر مطهر او 8 سال بعد در سال 1370 به زادگاهش بازگشت و در گلزار شهداي رهنان به خاک سپرده شد.

منبع:كتاب سرگذشت سرافرازان جلد1

غم برادر
پيام شهيد


 
 
پنج شنبه 14 بهمن 1389  7:19 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:ليست شهداي دفاع مقدس (ت)

شهيد مصطفي تقي يار

تاريخ تولد :1337

نام پدر :عباس

تاریخ شهادت : 9/9/1360

محل تولد :اصفهان /اصفهان

طول مدت حیات :23

محل شهادت :بستان

مزار شهید :گلزار شهداي اصفهان

صداي گريه نوزاد در سال 1337 خنده را بر لبان مادر نشاند و عباس با شوق سر بر سجده الهي نهاد و خدا را سپاس گفت. مصطفي روزهاي شيرين کودکي را با شوق سپري کرد سپس به مدرسه رفت و تا پايان دوره ابتدايي تحصيل نمود. چندي بعد درس و مدرسه را رها کرد و شغل جوشکاري را براي خويش برگزيد روزهاي سختي بود ظلم و اختناق حکومت پهلوي مردم محروم را تحت فشار قرار داده و آنها را معترض ساخته بود. با پيروزي انقلاب و آغاز جنگ، مصطفي به شوق حمايت از خميني کبير (ره) راهي ديار نور شد. جوان رعناي سرزمين پاک اصفهان قدم در راهي گذاشت که انتهايش قرب حق بود او در نبرد طريق القدس در روز نهم آذرماه سال 1360 لاجرعه شراب طهور بهشتي را سر کشيد و در سرزمين بستان در سن 23 سالگي حق را مشاهده کرد.گلزار شهداي اصفهان زيارتگاه عاشقان و پيروان مکتب روح‌الله است که به اميد شفاعت شاهدان هر پنج‌شنبه گرد مزارش جمع مي‌شوند.

منبع:كتاب سرگذشت سرافرازان جلد1ص73

وصيت‌نامه
 
 
پنج شنبه 14 بهمن 1389  7:19 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:ليست شهداي دفاع مقدس (ت)

شهيد رضا تقي‌زاده


 

 

تاريخ تولد :1343

نام پدر :محمدحسين

تاریخ شهادت : 3/مرداد/1367

محل تولد :خراسان /بيرجند /احمدآباد واشان(درميان)

طول مدت حیات :24

محل شهادت :

مزار شهید :

رضا تقي‌زاده فرزند محمدحسين در سال 1343 در روستاي «احمدآباد واشان» از توابع درميان بيرجند و در خانواده‌اي مذهبي و زحمتکش متولاد شد.دوران کودکي و تحصيلات ابتدايي را در روستا سپري نمود.تحصيلات راهنمايي را در مدرسه راهنمايي «فرزان» بيرجند به پايان رساند تحصيلات متوسطه را نيز تا سال دوم ادامه داد.با آغاز جنگ تحميلي به مشهد رفت و در پايگاه 72 تن مشغول خدمت گرديد سپس راهي جبهه شد پدر و مادر براي اينکه او را از رفتن به جبهه بازدارند برايش همسري انتخاب کردند اما چند روز بعد از ازدواج گفت:«بايد به جبهه بروم، بچه‌ها تنها هستند، جنگ و دفاع از ناموس بسيار واجب‌تر و مهمتر است» بيشتر دوران خدمتش را به عنوان ديده‌بان، آرپي‌جي‌زن و فرمانده در جبهه‌هاي کردستان و شلمچه و ماووت گذراند. سرانجام در تاريخ 3/5/1367 در 24 سالگي در عمليات مرصاد به دست منافقين وطن‌فروشان افتاد منافقين دستهايش را بريدند و چشمهايش را از حدقه بيرون آوردند سپس او را به شهادت رساندند.

منبع:كتاب فرهنگنامه شهداي شهرستان بيرجند

وصيت‌نامه
 
 
پنج شنبه 14 بهمن 1389  7:19 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:ليست شهداي دفاع مقدس (ت)

شهيد يدالله تقي‌يار

تاريخ تولد :1340

نام پدر :

تاریخ شهادت : /دي/1365

محل تولد :اصفهان /اصفهان

طول مدت حیات :-

محل شهادت :كربلاي5

مزار شهید :

يدالله در بهمن ماه سال 1340 در شهر «رهنان» از توابع استان اصفهان چشم به جهان گشود. او دوران كودكي و نوجواني را با گذشت ايام و تجربه خاطرات تلخ و شيرين زندگي‌اش در عرصه‌هاي تحصيل، كشاورزي، دامپروري، نجاري و ... سپري كرد. آن هنگام كه مردم از خواب غفلت بيدار شده و مبارزه عليه رژيم ستمشاهي را آغاز كردند تقي‌يار نيز يكي از فعالترين افراد به شمار مي‌رفت و در جاي‌ جاي اصفهان مقابل مأموران حكومت نظامي مي‌ايستاد تا انقلاب اسلامي ثمر دهد. پس از پيروزي انقلاب در بهمن ماه سال 1357 وي براي اينكه به مخالفان و منافقان ثابت كند که به همراه ساير مردم هوشيار، هميشه در صحنه حاضر خواهد بود، در خيابانها نگهباني مي‌داد با برپايي غائله كردستان در تيرماه سال 1359 به آن منطقه عزيمت نمود و پس از درگيري با مزدوران، مجروح شده به اصفهان بازگشت و در تاريخ 10/11/1359 راهي خطه‌ جنوب شد. وي با فرماندهي گروهي از رزمندگان در شكست حصر آبادان حضور داشته و مجروح گرديد و پس از بهبودي، نگهباني و محافظت از بيت شريف حضرت امام خميني را بر عهده گرفت و پس از بازگشت از جماران فرماندهي عمليات سپاه «خميني‌شهر» را پذيرفت. وي به طور منظم در عملياتهاي مختلف شركت كرده و در جبهه حضوري فعال داشت. در فروردين ماه سال 1361 سنت نبوي را ارج نهاد و زندگاني مشترك خويش را آغاز نمود كه حاصل آن 2 فرزند به نامهاي مصطفي و مريم مي‌باشد. در مرداد ماه سال 1361 و آبان ماه سال 1362 دو برادرش به نامهاي صمد و فتح الله از او سبقت گرفته و در قربانگاه عشق به معشوق پيوستند. وي در سال 1364 در جوار مرقد مطهر ثامن الحجج (ع) خواستار پذيرايي در درگاه الهي شد و در سرزمين عشق، منطقه عملياتي 5 در ديماه سال 1365 دعايش مستجاب شد و بر اثر تركش خمپاره بر سينه‌اش در شهر آسمانيان سكني گزيد.

منبع:كتاب سرداراران سپاه توحيد

طي مسير
وصيت‌نامه
ردپاي نور
 
 
پنج شنبه 14 بهمن 1389  7:20 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:ليست شهداي دفاع مقدس (ت)

شهيد مرتضي تقي‌يار


 

تاريخ تولد :1345

نام پدر :رجبعلي

تاریخ شهادت : 20/دي/1365

محل تولد :اصفهان /اصفهان

طول مدت حیات :20

محل شهادت :شلمچه

مزار شهید :گلزار شهداي رهنان

در سال 1345 در منطقه رهنان شهرستان اصفهان در خانواده‌اي مذهبي ديده به جهان گشود.دوران کودکي را در کنار تربيت صحيح و ديني پدر و مادري مهربان و دلسوز سپري نمود و با فرا رسيدن بهار علم و دانش راهي مدرسه گشت و تحصيلات خود را تا کلاس پنجم ابتدايي ادامه داد.مرتضي بسيار آرام،‌متين و صبور بود و در مقابل بسياري از سختيها از خود مقاومت و استقامت نشان مي‌داد.به علت علاقه شديد و فراوان به احکام دين و مسائل انقلابي جهت پيشبرد اين آئين مقدس جمهوري اسلامي به عضويت بسيج درآمد و به عنوان يک عنصر فعال چندين مرتبه به جبهه‌هاي نبرد اعزام گشت.و با رشادتهاي فراوان در جبهه‌هاي حق عليه باطل خاطرات سبزي را در اذهان دوستان و همرزمانش باقي گذاشت.سرانجام در عمليات والفجر8 بر اثر سوختگي به شدت مجروح شد و پس از بهبودي مجدداً در جبهه‌هاي نبرد حضور يافت.گويي نيرويي عجيب او را به سوي جبهه‌هاي نبرد مي‌کشاند و هيچ چيز آرامش نمي‌کرد جز مبارزه و جهاد.سرانجام درعمليات کربلاي 5 مورخه 20/10/1365 در سن 20 سالگي در منطقه عملياتي شلمچه به درجه رفيع شهادت نايل آمد مزار اين شهيد بزرگوار در گلزار شهداي رهنان قرار دارد.روحش شاد و يادش گرامي باد.

منبع:كتاب سرگذشت سرافرازان ج2

سخن شهيد


 
 
پنج شنبه 14 بهمن 1389  7:20 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها