0

اميدهاي جديد براي درمان ام.اس

 
tala2207
tala2207

بیماری ام.اس M.S

بررسي هاي جديد محققان آمريکايي نشان داده است که نوعي داروي مقابله با پرفشاري خون مي تواند در پيشگيري و درمان بيماري ام.اس مؤثر باشد.

نتايج بررسي هاي انجام شده روي موش هاي آزمايشگاهي نشان داده است داروي ليزينوپريل که با نام تجاري پرنيويل به فروش مي رسد، مي تواند در موش ها سبب افزايش توليد سلول هاي ايمني موسوم به لمفوسيت T شده و از بروز يا پيشرفت بيماري هاي خودايمني به سلول ها و بافت هاي سالم بدن حمله مي کند، پيشگيري کند. نتايج اين تحقيقات که توسط گروه عصب شناسي دانشکده پزشکي استانفورد کاليفرنياي شرقي انجام شده اميدهاي تازه اي براي درمان ام.اس به همراه داشته است. اين محققان معتقدند اين دارو مي توان در آينده در درمان بيماران مبتلا به ام.اس يا ديگر ناراحتي هاي دستگاه ايمني مؤثر باشد.

منبع: هفته  نامه سلامت - ش 234.

یک شنبه 1 آذر 1388  11:14 AM
تشکرات از این پست
pasargad54
pasargad54
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 2135
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اميدهاي جديد براي درمان ام.اس( تاریخچه درمان ام اس)

در اواخر قرن نوزدهم میلادی، دكتر ژان مارتین شاركو و سایر عصب شناسان سعی نمودند كه با استفاده از شوك الكتریكی و داروی استریكنین (سمی كه باعث تحریك اعصاب می شود) بیماری ام اس را درمان نمایند. دكتر شاركو اعتقاد داشت كه علایم و مشكلات بیماران مبتلا به ام اس در صورتی كه اعصاب آنها با استفاده از این روشها، پیامها را سریعتر انتقال می دهد، از بین خواهد رفت و بهبود خواهند یافت. همچنین دكتر شاركو به بیماران دچار ام اس، طلا و نقره تزریق می كرد، زیرا چنین تزریقاتی به نظر می رسید كه در درمان بیماری سیفلیس (یك بیماری مقاربتی) با برطرف نمودن علایم عصبی آنها مفید باشد. با اینحال هیچكدام از درمانهای دكتر شاركو در آن زمان برای بیماران مبتلا به ام اس ارائه نمود مؤثر نبودند.در آن هنگام پزشكان دیگری نیز سعی نمودند با استفاده از داروهای گیاهی و وادار كردن بیماران به استراحت در بستر، این بیماران را درمان نمایند، اما این اقدامات نه تنها باعث درمان بیماری ام اس نشد، بلكه از حملات آن نیز جلوگیری نكرد. در اواخر قرن نوزدهم، امید به زندگی برای بیماران مبتلا به ام اس بعد از شروع بیماری شان، پنج سال بود.
در طی دهه های 1930 و 1940 میلادی، پزشكانی كه به غلط فكر می كردند كه وجود لخته های خونی و یا نارسایی در جریان خون باعث پیدایش بیماری ام اس می گردد، از داروهای رقیق كننده خون مانند دیكومارول برای حل كردن این لخته ها استفاده می كردند. این داروها هیچگونه اثری بر روی پیشگیری از حملات حاد بیماری ام اس و یا كند كردن روند پیشرفت بیماری نداشت. اخیراً نیز استفاده از یك داروی رقیق كننده خون به نام هپارین نیز غیر مؤثر اعلام شده است.
در طی دهه 1950 میلادی، چند تن از پزشكان اقدام به تزریق خون به بیماران مبتلا به ام اس نمودند، زیرا معتقد بودند كه تزریق خون جدید ممكن است باعث تقویت سیستم ایمنی در مواجهه با ویروسهایی كه ممكن است باعث بیماری شوند گردد. بعضی از پزشكان عقیده داشتند كه تزریق خون تازه می تواند باعث رقیق شدن هرگونه ماده شیمیایی غیر طبیعی موجود در خون شود كه باعث بیماری شده است. با اینحال بعد از مدتی ثابت شد كه تزریق خون به این بیماران، هیچگونه مشكلی را حل نخواهد كرد.
در دهه 1950 میلادی بسیاری از پزشكان برای درمان بیماری ام اس داروهای مختلفی را امتحان نمودند تا شاید یكی از آنها بتواند برای درمان این بیماری مؤثر واقع شود. سوكسینات ها (كه باعث بهبود اكسیژن رسانی به بدن می شود) تترا اتیل آمونیوم (كه باعث تقویت گردش خون بدن می شود)، داروهای پاین آورنده فشار خون، داروهای ضدافسردگی، داروهای ضد آكنه، هیستامین ها و سایر داروهای ضد آلرژی و انواع ویتامین ها، داروهایی بودند كه برای درمان بیماری ام اس مورد آزمایش قرار گرفتند. گرچه بعضی از بیماران بعد از مصرف یك یا چند نوع از این داروها، احساس نمودند كه حالشان بهتر شده است، اما تحقیقات بعدی پزشكان نشان داد كه چنین نتایجی بیشتر احتمال دارد كه بطور اتفاقی و برحسب شانس ایجاد شده باشد زیرا هیچ كدام از این داروها واقعاً بر روی ام اس اثری ندارند.


گامهایی در مسیر صحیح درمان
در طی دهه 1960 میلادی، هنگامی كه دانشمندان شروع به درك صحیح تری از نقش سیستم ایمنی بدن در ایجاد بیماری ام اس نمودند، پزشكان از هورمون كورتیزون و سایر داروهای كورتون دار كه برای كاهش التهاب در بدن بكار می رود، استفاده نمودند. وقتی كشف شد كه دادن هورمون استروئیدی ACTH به حیوانات می تواند آنها را از ابتلا به یك بیماری شبیه ام اس محافظت نماید، پزشكان تصمیم گرفتند كه از این هورمون برای درمان مبتلایان به ام اس نیز استفاده كنند. در تحقیقی كه در سال 1969 میلادی انجام شد، مشخص گردید كه داروی ACTH بعنوان اولین دارویی كه باعث سرعت بخشیدن در روند بهبود حمله حاد ام اس می شود مطرح می باشد. بلافاصله پس از این كشف، انواع مختلفی از داروهای استروئیدی برای درمان حملات حاد ام اس مورد استفاده قرار گرفت و بعنوان روش درمانی استاندارد این بیماری در نظر گرفته شد.
استروئیدها (یا همان داروهای كورتون دار) باعث كوتاه شدن حملات حاد ام اس می شوند كه این كار را با كاهش التهاب در سیستم عصبی انجام می دهند، اما این داروها قارد به پیشگیری از عود یا كند كردن روند كلی بیماری نیستند. تا دهه 1980 میلادی هیچگونه دارویی كه بتواند واقعاً باعث كند شدن بیماری ام اس شود وجود نداشت. اكثر داروهایی كه باعث كند شدن روند بیماری می شوند، سیستم ایمنی بدن را با استفاده از ماده شیمیایی به نام اینترفرون تنظیم می كنند. روش جدید دیگری كه از پیشرفت بیماری جلوگیری می كند، استفاده از یك پروتئین مشابه میلین می باشد كه باعث می شود سیستم ایمنی بدن فریب بخورد و بجای میلین به آن حمله نماید.
در حال حاضر برای درمان بیماری ام اس معمولاً از یك یا چند داروی كند كننده بیماری، داروهای استروئدیی (كورتون دار) برای كم كردن شدت حملات ناگهانی و نیز داروهایی دیگر برای كاهش علایم و مشكلاتی كه برا ثر از بین رفتن میلین ایجاد شده است، استفاده می كنند.


داروهای كند كننده روند پیشرفت بیماری ام اس
داروهای حاوی اینترفرون كه برای كند كردن روند پیشرفت بیماری ام اس استفاده می شود از انواع اینترفون بتا و اینترفون بتا a-1 می باشند. داروی بتاسرون (Betaseron) و داروی بتافرون (Betaferon) كه نامهای تجاری اینترفرون بتا می باشند، از سال 1994 میلادی به بازار دارویی وارد شده اند و چون هنوز مدت زمان زیادی از مصرف آنها نمی گذرد، پزشكان هنوز از اثرات طولانی مدت آنها اطلاعی ندارند. اما در تحقیقات بالینی نشان داده شده است كه این داروها باعث كاهش تعداد و شدت حملات ام اس در حدود دو سوم بیماران می گردند. همچنین این داروها باعث كاهش تعداد مناطق جدید از بین رفتن میلین می شوند كه با استفاده از ام آر ای مشاهده می گردد.
به نظر می رسد كه اینترفون بتا در انواع ام اس عود كننده- فروكش كننده و پیشرونده- ثانویه بخوبی كار می كند. این دارو بصورت تزریقی بوده و بطور یك روز در میان از آن استفاده می شود. بعضی از بیماران یاد می گیرند كه خودشان آمپول را به خودشان تزریق نمایند اما بعضی دیگر ترجیح می دهند كه افراد دیگری این كار را برایشان انجام دهند. تزریق اینترفون بتا می تواند باعث قرمز شدن، تورم و درد در محل تزریق شود. همچنین می تواند باعث ایجاد علایم شبیه آنفلوآنزا و افسردگی شود. تزریق این دارو در هنگام حاملگی باعث بروز نواقصی در جنین می گردد.
دومین دارویی كه برای كند كردن بوند پیشرفت بیماری از آن استفاده شد، داروی اینترفرون بتا 1-a بود كه در سال 1997 میلادی با نام تجاری آوونكس (Avonex) به بازار آمد. این دارو از نظر شیمیایی خیلی شبیه به اینترفرونی است كه بطور طبیعی در بدن ساخته می شود. مصرف داروی آوونكس برای بیماران بسیار راحت تر است زیرا بر خلاف اینترفرون بتا، این دارو را می توان هفته ای فقط یك بار تزریق نمود و در بسیاری از افراد باعث هیچگونه التهابی در محل تزریق نخواهد شد. با اینحال همانند اینترفرون بتا، این دارو نیز می تواند علایم شبیه آنفلوآنزا و افسردگی ایجاد نماید و نباید آن را در هنگام حاملگی مصرف نمود.
داروی آوونكس همانند دو دارویی كه از اینترفرون بتا ساخته می شوند (یعنی بتاسرون و بتافرون) باعث كا/هش شدت و تعداد حملات ام اس می شود و از تعداد پلاك های عصبی كم می نماید و به بیمار اجازه می دهد كه عملكرد فعلی جسمی و روحی خود را به مدت طولانی تری حفظ نماید.
در سال 2002 میلادی، سازمان دارو و غذای آمریكا (FDA) نوع دیگری از اینترفرون بتا a-1 را با نام ریبیف (Rebid) مورد تأیید قرار داد. داروی ریبیف شباهت زیادی به داروی آوونكس دارد و مزایای آن نیز شبیه آوونكس است اما در بعضی از بیماران بهتر كار می كند. با این حال همه بیماران قادر به تحمل داروی ریبیف نمی باشند زیرا دارای عوارض جانبی ای مثل بروز التهاب در محل تزریق، مشكلات كبدی و كاهش تعداد گلبولهای سفید می باشد.
گلاتامیر استات با نام تجارتی كوپاكسون (Copaxone) داروی دیگری است كه برای كند كردن پیشرفت بیماری ام اس در دسترس می باشد. این دارو با فریب سیستم ایمنی بدن باعث می شود كه جلوی انهدام میلین گرفته شود. از آنجایی كه داروی كوپاكسون خیلی جدید می باشد، پزشكان هنوز نمی دانند كه در طولانی مدت این دارو چگونه اثر می كند، اما تا حالا به نظر می رسد كه در افرادی كه دچار ام اس نوع عود كننده-فروكش كننده هستند باعث كاهش تعداد و شدت حملات حاد می شود. با اینحال، گرچه این دارو به آن اندازه كه اینترفرون بتا به بیماران كمك می كند، اثر ندارد و باید بطور روزانه هم تزریق شود، اما داروی كوپاكسون دارای عوارض جانبی كمتری می باشد و بنابراین برای بیمارانی كه نمی توانند اینترفرون بتا را تحمل نمایند، داروی مناسبی می باشد.


سایر داروهای كند كننده روند پیشرفت بیماری
به غیر از داروهایی كه بطور معمول برای كند كردن روند پیشرفت بیماری ام اس استفاده می شود، پزشكان امروزه می توانند از داروی میتوگزانترون با نام تجارتی نووانترون (Novantrone) نیز برای بیماران خود تجویز نمایند. این دارو كه در ابتدا برای درمان سرطان ساخته شده بود، اخیراً توسط سازمان دارو و غذای آمریكا (FDA) برای درمان ام اس هم تأیید شده است. آزمایشهای بالینی نشان داده است كه اگر این دارو هر سه ماه یك بار بصورت داخل وریدی تزریق شود باعث كند شدن روند پیشرفت بیماری ام اس در انواع عود كننده-فروكش/ كننده، پیشرونده-ثانویه و پیشرونده-عود كننده خواهد شد و از تعداد پلاكهای عصبی جدید نیز خواهد كاست. با اینحال این دارو دارای عوارض جانبی زیادی مثل تهوع و ریزش مو می باشد و می تواند به نارسایی قلبی و كبدی نیز منجر شود، بنابراین باید به مقدار كم مصرف شود و فقط برای بیمارانی كه به سایر درمانها پاسخ نمی گویند تجویز شود.
برای بیمارانی كه دارای بیماری خیلی شدیدی هستند و از سایر درمانهای ام اس استفاده نمی برند، تجویز داروهای سركوب كننده ایمنی مثل كلوسپورین كه معمولاً در بیماران پیوندی برای جلوگیری از رد عضو پیوند شده استفاده می شود، می تواند راه چاره مناسبی باشد، این داروها را فقط باید در موارد خاص و ناامید كننده ام اس مصرف نمود زیرا فقط گاهی اوقات كمك كننده هستند و گاهی اوقات نیز باعث بروز عوارض جانبی شددی می شوند كه باعث بیمارتر شدن فرد می گردند.


زمان استفاده از داروهای كند كننده روند بیماری
صرف نظر از اینكه برای یك بیمار مبتلا به ام اس از چه داروی كند كننده روند بیماری استفاده می شود، انجمن ام اس ایالات متحده آمریكا توصیه می كند كه این درمان باید هرچه سریعتر انجام شود و نباید به شدت یا میزان عود بیماری توجهی نمود. این انجمن در مورد این توصیه به تمام پزشكان آموزشهایی را ارائه داده است زیرا بسیاری از پزشكانی كه در مورد بیماری ام اس تخصص و آگاهی كافی ندارند از نیاز این بیماران به شروع درمان سریع خبر نداشته و در نتیجه منتظر می مانند تا علایم بیماری بدتر شده و سپس درمان را آغاز می كنند.
به غیر از سریعتر آغاز نمودن درمان برای كند كردن روند پیشرفت بیماری ام اس، متخصصین توصیه می كنند كه این درمان باید بطور نامحدودی ادامه یابد تا اینكه به روشنی مشخص گردد كه بیمار از این درمان بهره ای نمی برد و یا اینكه عوارض جانبی غیرقابل تحمل آنها ظاهر شود. انجمن ملی ام اس آمریكا چنین اظهار می دارد كه قطع كردن درمان ممكن است باعث از سرگیری دوباره فعالیت بیماری شود كه در طولانی مدت می تواند بسیار وخیم باشد. با اینحال حتی با این توصیه هم، بسیاری از بیماران بخاطر پیدا شدن اثرات نامطلوب، از مصرف این داروها خودداری می كنند. امتناع شركتهای بیمه از پرداخت هزینه این داروها به بیماران مبتلا به ام اس كه ماهانه هزاران دلار می باشد و یا این اعتقاد غلط كه تا عود حمله بعدی ام اس، هیچگونه آسیب عصبی رخ نخواهد داد، از علل عمده عدم استفاده بیماران از داروها در هنگام فروكش كردن بیماری می باشد. در تحقیاقتی كه با استفاده از عكسبرداری ام آر آی (MRI) انجام شده، نشان داده شده است كه حتی در بیمارانی كه به نظر می رسد كه در مرحله فروكش كردن بیماری هستند و هیچ مشكلی ندارند، از بین رفتن میلین اعصاب همچنان ادامه دارد. به همین دلیل متخصصین در تلاش هستند كه به بیماران و سایر پزشكانی كه اطلاع چندانی از این بیماری ندارند اهمیت ادامه استفاده از داروها را حتی در هنگام فروكش كردن بیماری، گوشزد نمایند.

جمعه 6 آذر 1388  11:18 AM
تشکرات از این پست
pasargad54
pasargad54
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 2135
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اميدهاي جديد براي درمان ام.اس( روند تشخیص بیماری ام اس)

اولین گام در روند تشخیص بیماری ام اس، آن است كه پزشك از بیمارش شرح حال كامل را بگیرد و بفهمد كه چه بیماریهایی در سایر افراد خانواده وجود دارد و اینكه اولین علایم این بیماری از چه موقع شروع شده است. سپس پزشك اقدام به انجام معاینه می كند كه این معاینه شامل بررسی قدرت عضلات، رفلكس ها، هماهنگی و حس بیمار می باشد. این معاینات به پزشك كمك می كند كه تعیین نماید چه قسمتی از سیستم عصبی ممكن است كار خود را به خوبی انجام ندهد. یكی از آزمایشهایی كه بطور معمول در این بیماری انجام می شود آزمایشی است به نام Evoked Potential. در این آزمایش، انرژی الكتریكی كه در بیمار ایجاد می شود ار اندازه گیری می كنند.
پزشكان ممكن است از تحریك الكتریكی بر روی پوست و یا از تحریكات بینایی مثل روشن و خاموش كردن چراغ استفاده كنند تا مشخص نمایند كه آیا سلول عصبی بخوبی علایم را انتقال می دهد یا خیر. عصب بیماران مبتلا به ام اس اغلب انتقال پیامها را آهسته تر انجام می دهد زیرا میلین آنها آسیب دیده است. بنابراین اگر در چنین آزمایشهایی مشاهده شد كه سرعت انتقال پیامها كمتر از حد طبیعی است، می توان به وجود بیماری ام اس مشكوك شد.
پزشكان همچینن برای بیمار درخواست آزمایش خون می كنند تا وجود بیماریهایی مثل دیابت (مرض قند) یا بیماری تیروئید را رد نمایند زیرا علایم عصبی این بیماریها نیز می تواند شبیه بیماری ام اس باشد. همچنین از بیمار نوار قلبی (الكتروكاردیوگرام) گرفته می شود تا چگونگی كار قلب مشخص شود و نیز آزمایشهایی برای بررسی حافظه و قدرت تفكر بیمار انجام می شود تا تشخیص را بیشتر مسجل نماید.
همینكه پزشك تقریباً مطمئن شد كه مشكل بیمار در سیستم عصبی مركزی اش می باشد، با استفاده از ام آر آی (MRI) می توان تشخیص را قطعی نمود. در تصاویری كه از ام آر آی بدست می آید، پزشكان می توانند ببینند كه پلاك ها در كدام قسمتها ایجاد شده و حتی می توانند تخمین بزنند كه چه مدت است كه آنها بوجود آمده اند. گرچه حدود پنج درصد بیماران مبتلا به ام اس در اوایل بروز بیماریشان دارای عكسهای ام آر آی طبیعی هستند، اما در 95 درصد موارد، پلاكهای مشخص ام اس دیده می شود. بنابراین با توجه
به این درصد بالای تشخیصی كه در ام آر آی دیده می شود می توان گفت كه در حال حاضر ام آر آی دقیق ترین روشی است كه می تواند
به تشخیص بیماری ام اس كمك نماید.
آزمایش دیگری كه پزشكان اغلب برای تأیید تشخیص بیماری ام اس از آن كمك می گیرند، آزمایش مایع نخاع می باشد. برای كشیدن مایع نخاعی، سوزن را بین مهره های ستون فقرات كمری فرو می كنند و سپس مقدار كمی از مایع آن را بیرون می كشند و به آزمایشگاه می فرستند تا بر روی پروتئین های سیستم ایمنی كه اصطلاحاً به آن "باندهای اولیگوكلونال" (Oligoclonal) گفته می شود آزمایش نمایند. وجود باندهای اولیگوكلونال در مایع نخاعی به این معنی است كه التهابی در سیستم عصبی مركزی وجود دارد. حدود 90 درصد بیماران مبتلا به ام اس در مایع نخاعی شان این پروتئین ها (باندهای اولیگوكلونال) را دارا می باشند. بنابراین پیدا ك/ردن این پروتئین ها در مایع نخاعی و مشاهده علایم ویژه ام اس، می تواند پزشكان را به تشخیص قطعی این بیماری نزدیك تر نماید.


بعد از تشخیص بیماری
گرچه پیش بینی دقیق روند دوره بیماری ام اس در آینده برای افرادی كه به تازگی تشخیص این بیماری در آنها داده شده است مشكل می باشد، اما الگوهای علایم این بیماری در طی پنج سال اولی كه به این بیماری دچار می شوند معمولاً نشانگر خوبی است كه نمای دراز مدت این بیماری را در این افراد نشان می دهد. برای مثال، بیمارانی كه در طی پنج سال اول بیماری، دچار حملات كمی شده اند معمولاً در آینده دچار مشكلات شدید و ناتوان كننده نخواهند شد، اما بیمارانی كه در طی این پنج سال اول دچار حملات مكرر و بیشتر و نیز لرزش اندامها و اشكال در راه رفتن شده اند، در دراز مدت مستعد ابتلاء به مشكلات شدیدتری خواهند بود.
براساس این الگوهای علایم، پزشكان قادر هستند كه این بیماری را به چهار نوع تقسیم نمایند. با اینجال حتی اگر به نظر برسد كه در مقطعی از زمان، بیمار در یكی از این انواع قرار داشته باشد، ممكن است بعد از مدتی سیر بیماری تغییر یافته و در نوع دیگری قرار بگیرد. بنابراین در صورتی كه تشخیص داده شود بیمار در یكی از این چهار نوع قرار دارد، هیچ تضمینی وجود ندارد كه این بیمار تا آخر در همین نوع باقی خواهد ماند و بیماری او به انواع دیگری تغییر نخواهد كرد.

جمعه 6 آذر 1388  11:19 AM
تشکرات از این پست
doki_in_kalej
doki_in_kalej
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 159
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اميدهاي جديد براي درمان ام.اس

چهار نوع اصلی بیماری ام اس عبارتند از:1) نوع عود كننده - فروش كننده
2) نوع پیشرونده - اولیه
3) نوع پیشرونده - ثانویه
4) نوع پیشرونده - عود كننده

شایعترین نوع بیماری ام اس، نوع عود كننده - فروكش كننده می باشد. حدود 75 درصد بیماران در ابتدای شروع بیماری شان در این نوع قرار می گیرند كه در این نوع، بیماری بطور ناگهانی دچار حملاتی می شود كه یك یا چند قسمت از بدنش را درگیر می سازد. سپس بیمار بطور كامل یا اینكه تا حدود زیادی بهبود می یابد و بیماری تا حمله بعدی كه اتفاق بیفتد پیشرفت نمی كند. حمله بعدی می تواند خیلی زود و یا اینكه سالها بعد اتفاق بیفتد.
خطرناك ترین نوع بیماری ام اس، نوع پیشرونده-اولیه می باشد كه حدود 15 درصد بیماران مبتلا به ام اس به این نوع دچار هستند. بیماران مبتلا به نوع پیشرونده-اولیه بطور پیوسته حالشان بدتر می شود و در بین حملات، حالشان هیچگونه بهبودی نمی یابد و یا اینكه بهبود اندكی دارند. چنین بیمارانی اغلب در طی پنج سال اول بروز بیماریشان دچار ناتوانی های شدیدی می شوند.
بیماران دچار ام اس نوع پیشرونده-ثانویه ابتدا در نوع عود كننده-فروكش كننده قرار دارند و در آخر نیز به نوع پیشرونده تغییر خواهند كرد. در طی ده سالی كه از شروع بیماری می گذرد، حدود 50 درصد بیماران كه در ابتدا در نوع عود كننده-فروكش كننده قرار داشته اند در نوع پیشرونده-ثانویه قرار می گیرند. در عرض 25 سال حدود 90 درصد بیمارانی كه ام اس آنها در نوع عود كننده-فروكش كننده قرار داشته است، به نوع پیشرونده-ثانویه تغییر خواهند نمود.
بیمارانی كه به چهارمین نوع ام اس، یعنی
نوع پیشرونده-عود كننده مبتلا هستند از ابتدا دچار ضایعات پیشرونده ای هستند اما در طی آن دچار حملات حاد نیز می شوند كه علایم آن ظاهر شده و بعد از مدتی از بین می رود. حدود 6 تا 10 درصد بیماران به این نوع از ام اس دچار می شوند.


انواع بیماری ام اس
-
نوع عود كننده- فروكش كننده: حمله ناگهانی، سپس تا حمله بعدی هیچگونه پیشرفتی در بیماری ایجاد نمی شود.

-
نوع پیشرونده- اولیه: به تدریج و بطور پیوسته حال بیمار بدتر می شود.

-
نوع پیشرونده- ثانویه: ابتدا با نوع عود كننده- فروكش كننده شروع می شود و در آخر به نوع پیشرونده تبدیل می شود.

-
نوع پیشرونده- عود كننده: آسیبهای پیشرونده از شروع بیماری وجود دارد اما حملاتی نیز گاهی مواقع ایجاد می شود.

بیشتر این نوع در افرادی دیده می شود كه بعد از سن 40 سالگی به این بیماری مبتلا می گردند.
به غیر از این چهار نوع ام اس، پزشكان همچنین نوع خفیفی از این بیماری را شناسایی كرده اند كه اصطلاحاً به آن نوع "حسی خوش خیم" گفته می شود. بیمارانی كه به این نوع ام اس دچار هستند دچار حملاتی می شوند كه فقط باعث از دست رفتن بینایی و یا حس های دیگر آنها می شود. این علایم معمولاً موقتی بوده و این نوع ام اس خیلی به ندرت باعث بروز ناتوانی های دائمی می شود، با این حال حملات آن می تواند همانند سایر انواع ام اس بصورت غیر قابل پیش بینی رخ دهد.

پایگاه فرهنگی هنری تکناز


دوشنبه 9 آذر 1388  11:31 PM
تشکرات از این پست
doki_in_kalej
doki_in_kalej
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 159
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اميدهاي جديد براي درمان ام.اس

ارزیابی انواع داروهای جدید و فعلی برای درمان بیماری ام اس، فقط یك شاخه از تحقیقاتی است كه دانشمندان برای درمان این بیماری در آینده نزدیك از آن استفاده می كنند. بعضی از محققین در حال بررسی بر روی روشهایی هستند كه بطور كلی باعث متوقف كردن بیماری می شود.
در یك روش آزمایشی كه به نام "القاء تحمل ایمونولوژیك" معروف می باشد به بیماران مبتلا به ام اس، پروتئین میلین را از طریق خوراكی می دهند. منطقی كه پشت این قضیه نهفته است این است كه موادی كه خورده می شوند معمولاً از طرف سیستم ایمنی بدن به عنوان اجسام بیگانه و ناشناخته شناسایی نمی شوند. غذا برای فردی كه آن را می خورد یك چیز خارجی و بیگانه است اما بطور طبیعی این غذا مورد حمله سلولهای ایمنی بدن قرار نمی گیرند. دانشمندان می گویند اگر پروتئین میلین از طریق دهان بصورت خوراكی به بیمار داده شود شاید بدن بیمار تخریب آنها را متوقف نموده و در نتیجه از حملات آن پیشگیری شود.
یكی دیگر از درمانهای آزمایشی كه در آن از میلین استفاده می شود، امتحان نمودن راههای است كه كمك شود خود حفاظت ایمنی سلولهای عصبی (یعنی میلین) خودش را ترمیم نماید. یكی از این روشهای بررسی بر روی اولیگودندروسیتها (Oligodendrocytes) می باشد كه همان سلولهای زنده میلین هستند. به نظر می رسد كه این سلولها بعد از حملات حاد ام اس، دیگر قادر به ساختن میلین نمی باشند. تحقیقات دیگری نیز بر روی فاكتورهای رشد شیمیایی كه اصطلاحاً به آنها "نورگولین" (Neuregulins) گفته می شود در جریان است. این فاكتورهای رشد به سلولهای خاصی علامت می دهند تا شروع به ساخت میلین جدید كنند.
راه دیگری كه دانشمندان در حال بررسی آنها هستند تلاش رای پیوند زدن میلین سالم به بیماری مبتلا به ام اس می باشد. در سال 2001 دانشمندان دانشگاه یئل (Yale) اولین اقدام را در این مورد انجام دادند و سلولهای تولید كننده میلین را از قسمتهای دیگری از بدن (خارج از مغز و نخاع) برداشتند و به داخل پلاكتهای ایجاد شده در مغز چندین بیمار مبتلا به ام اس پیوند زدند. نتایج این اقدام هنوز از طرف دانشمندان گزارش نشده است، اما پزشكان امید زیادی دارند كه اگر این روش بخوبی كار كند، گام بزرگی در درمان این بیماری برداشته خواهد شد.


سایر روشهای آزمایشی
دو روش آزمایشی دیگر برای درمان بیماری ام اس ابداع شده است عبارتند از: تعویض پلاسمای خون و پیوند مغز استخوان.
در روش تعویض پلاسمای خون، پزشكان تا آنجا كه ممكن است پلاسمای خون بیمار را بیرون می كشند (پلاسما به قسمت مایع خون به غیر از گلبولهای آن گفته می شود) سپس بجای آن پلاسمهای مصنوعی را كه از پروتئین و نمك ساخته شده وارد رگهای بیمار می كنند. این كار با استفاده از دستگاهی به نام ماشین پلاسما فرز (Plasma Pheresis) انجام می شود. در هربار حدود نصف فنجان تا یك و نیم فنجان خون بیمار گرفته می شود، پلاسمای آن از گلبولها جدا می گردد، پلاسما دور ریخته می شود، گلبولهای جدا شده با پلاسمای مصنوعی مخلوط می شود و از
طریق یك رگ دیگر بیمار، به او باز گردانده می شود. این كار به مدت چند ساعت و چند جلسه انجام می شود تا خون بیمار از پلاسمای طبیعی خودش پاك گردد.
منطقی كه پشت این روش نهفته است آن است كه از آنجایی كه پلاسمای خون حالوی آنتی بادیها و سایر مواد شیمیایی ایمنی خون می باشد كه به میلین حمله می كنند، تعویض آن با پلاسمای مصنوعی باید از روند خود ایمنی حمله به میلین جلوگیری نماید.
نتایج اولیه روش درمانی كه در كلینیك مایو (Mayo) در آمریكا انجام شده است نشان می دهد كه بیماران مبتلا به ام اس كه در عرض دو هفته هفت بار تعویض پلاسما شده اند بهبود قابل توجهی پیدا كرده اند، گرچه این افراد به علت از دست دادن مقدار زیادی از گلبولهای قرمزشان تا حدودی كم خون شده اند. پزشكان امیدوارند كه با اصلاح این روش و رفع معایب آن، از این مشكل كم خونی نیز رهایی یابند و این روش را بتوان به خوبی برای بیمارانی كه به سایر درمانهای ام اس جواب نمی دهند، بكار برد.
پیوند مغز استخوان كه در حال حاضر برای درمان بعضی از سرطانها از آن استفاده می شود روش دیگری است كه بر روی بیماران مبتلا به ام اس كه به سایر درمانها جواب نمی دهند، در حال آزمایش می باشد. مغز استخوان كه یك بافت اسفنجی و نرم در داخل استخوانها می باشد و تولید گلبولهای خون به عهده آن است را با روش خاصی از بین برده و به جای آن از مغز استخوان تازه ای از سلولهای خود فرد رشد داده شده است و یا اینكه از مغز استخوان فرد دیگری استفاده می كنند.
مغز استخوانی كه پیوند زده می شود دارای هیچكدام از سیستمهای ایمنی كه به میلین حمله می كنند نمی باشد، در نتیجه می واند بطور بالقوه باعث متوقف شدن روند پیشرفت بیماری ام اس شود. این پیوندها بسیار خطرناك می باشند و بسیاری از بیماران در اثر عوارض آن خواهند مرد، اما این پیوندها می توانند در بیمارانی كه دارای شرایط ناامید كننده ای باشند شانس بهبودی ایجاد نمایند.


آیا بالاخره برای ام اس درمانی پیدا خواهد شد؟
از آنجایی كه دانشمندان و پزشكان به كشفیات خود در مورد بیماری ام اس ادامه می دهند و هر روز پیشرفتهای خوبی در درك و نحوه درمان این بیماری بدست می آید، این سئوال كه چه وقت و چگونه این بیماری را می توان بالاخره درمان نمود، بسیار پرسیده می شود. متخصصین در این امر توافق دارند كه در حال حاضر نمی توان پیش بینی نمود كه چقدر طول خواهد كشید كه برای این بیماری یك درمان قطعی پیدا شود. انجمن ملی ام اس آمریكا در مورد وسعت این كار چنین اظهار داشت: "برای بوجود آمدن درمان ام اس كه علایم بیماری را از بین برده و فعالیت بیماران را به وضعیت قبل از بیماری در آورد، چندین گام مهم در زمینه متوقف كردن روند از بین رفتن میلین، میلین سازی دوباره و ترمیم آسیب آكسونها باید برداشت شود".
گرچه هنوز امكان ندارد كه ما بگوییم چه وقت و چگونه این بیماری درمان خواهد شد، افراد مبتلا به ام اس دلیل خوبی دارند كه به این امر خوش بین باشند زیرا در عصری زندگی می كنیم كه موفقیتهای غیرقابل انتظاری در تحقیق و درمان بیماریها بدست می آید.

دوشنبه 9 آذر 1388  11:32 PM
تشکرات از این پست
doki_in_kalej
doki_in_kalej
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 159
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اميدهاي جديد براي درمان ام.اس

برخلاف درمان طولانی مدت برای كند كردن روند پیشرفت بیماری ام اس، در مراحل حاد این بیماری كه در انواع عود كننده- فروكش كننده و پیشرونده- عود كننده دیده می شود درمانهای كوتاه مدت با سایر انواع دیگر داروها انجام می شود. داروهای كورتیكواستروئیدی مثل پردنیزون و دگزامتازون در این موارد معمولاً برای بیماران تجویز می گردد. این نوع از داروها حدود چهل سال است كه برای درمان بیماری ام اس استفاده می شود. معمولاً پزشكان از مقادیر زیاد این داروها بصورت تزریق داخل وریدی به مدت چهار روز تجویز می كنند و سپس مقدار آنها را كم نموده و بصورت قرصهای خوراكی به مدت دو تا چهار هفته به بیمار می دهند. گرچه این داروها اغلب باعث كاهش شدت و طول مدت حمله ام اس می گردند، اما نمی توان آنها را به مدت طولانی مورد استفاده قرار داد زیرا این داروها باعث اختلال در سیستم ایمنی بدن شده و بیماران را مستعد ابتلاء به انواع عفونتها می كنند. همچنین باعث تداخل در سوخت و ساز قند خون شده و منجر به بدتر شدن مرض قند و یا شروع آن می گردند. داروهای كورتیكواستروئیدی (كورتون دار) می توانند باعث اضافه شدن وزن و احتباس مایعات در بدن نیز بشوند. بعلاوه این داروها می توانند سبب بروز زخمهای معده، تغییر خلق، خستگی و بروز/مادرزادی در جنین خانمهای حامله ای كه از این داروها استفاده می كنند بشود. استروئیدها اغلب در رفع حملا تحاد ام اس كه در مراحل اولیه بیماری ایجاد می شود بخوبی اثر می كنند، اما این داروها در بیمارانی كه مدت زیادی است كه دچار این مشكل هستند اثر كمتری دارند.
بعضی از پزشكان از كورتیكواستروئیدها در درمان ام اس پیشرونده-اولیه استفاده می كنند. این امر بدین خاطر است كه بعضی از بیماران دچار ام اس پیشرونده-اولیه بجای اینكه حالشان یكدفعه بد شود، به تدریج بد می شود و دوره های بهبودی آنها ممكن است به مقادیر زیاد هر ماه یكبار این داروها بخوبی جواب دهد.


درمان علایمی كه در حملات ام اس پیش می آید
درمان دارویی ام اس باید همچنین علایم و مشكلاتی كه براثر حملات گذشته و فعلی ام اس در هر بیماری پدید می آید را برطرف
نماید. بریا مثال بیمارانی كه دچار بی حسی یا گزگز و یا دردهای سوزشی هستند را اغلب بوسیله داروهای ضد تشنج مثل كاربامازپین و یا داروهای ضد افسردگی مثل آمی تریپتیلین درمان می كنند. لرزش ها و حركات غیرقابل كنترل را می توان با تجویز داروهای آرام بخش مثل آلپرازولام درمان نمود. گرفتگی یا اسپاسم شدید عضلانی را اغلب می توان با داروهای شل كنده عضلات مثل باكلوفن و یا دیازپام برطرف كرد. بیمارانی كه دچار اسپاسم مزمن هستند و با این داروهای خوراكی مشكل آنها رفع نمی شود را می توان با كار گذاشتن یك پمپ حاوی داروی باكلوفن در ستون فقراتشان (بوسیله جراحی) درمان نمود. گاهی اوقات پزشكان، مقادیر خیلی كمی از داروی بوتوكس (Botox) را به عضلاتی كه دچار گرفتگی شده اند تزریق می كنند. داروی بوتوكس از سم بوتولینوم كه باعث فلج عضلات می شود به دست می آید. با این روش، با هر بار تزریق، به مدت چندین هفته و یا حتی چندین ماه، مشكل گرفتگی عضلات بیمار رفع می شود. این درمان بیشتر وقتی مؤثر خواهد بود كه فقط یك یا دو عضله دچار اسپاسم و یا گرفتگی شده باشند.
بسیاری از بیماران مبتلا به ام اس كه دچار مشكلاتی در كنترل مثانه و بی اختیاری ادراری هستند را می توان بوسیله داروهای آنتی كولینرژیك كه باعث بلوك كردن نوروترانسمیتر استیل كولین می شوند و یا استفاده از داروی پایین آورنده فشار خون به نام ترازوسین (Terazocin) درمان نمود. همچنین به نظر می رسد كه مصرف بعضی از داروهای ضدافسردگی نیز می توانند در این موارد كمك كننده اشند. در واقع، داروهای ضدافسردگی كه برای بیماران تجویز می شود تا مشكل افسردگی آنها در ارتباط با ابتلاء به ام اس برطرف شود، باعث می گردد كه گاهی اوقات گرفتگی یا اسپاسم عضلات انها نیز رفع گردد.
بیمارانی كه دچار خستگی شدید هستند را می توان با داروی ریتالین (Ritalin) كه یك محرك سیستم اعصاب مركزی است درمان نمود. این داروها را معمولاً در درمان كودكانی كه دچار اختلال فعالیت بیش از حد هستند تجویز می كنند. همچنین این دارو می تواند باعث بی اشتهایی و اعتیاد به دارو شود به همین دلیل بسیاری از بیمارن ترجیح می دهند كه از آن استفاده نكنند.


دوشنبه 9 آذر 1388  11:32 PM
تشکرات از این پست
doki_in_kalej
doki_in_kalej
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 159
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اميدهاي جديد براي درمان ام.اس

داروهایی كه برای درمان علایم و جلوگیری از پیشرفت بیماری ام اس استفاده می شوند در اكثر موارد تنها نوع درمان مورد نیاز نمی باشند. بسیاری از بیماران همچنین به فیزیوتراپی، كاردرمانی، گفتار درمانی و مشاوره روانپزشكی نیز نیاز دارند. این انواع درمانها را همگی به عنوان درمانهای مكمل نام می برند زیرا باعث تكمیل و یا تقویت درمانهای دارویی می گردند. گاهی اوقات نیز به آنها درمانهای بازتوانی گفته می شود.فیزیوتراپی توسط شخصی كه دارای لیسانس فیزیوتراپی می باشد انجام می گردد تا كمك شود كه در طی حمله ناگهانی ام اس و بعد از آن كه باعث بوجود آمدن ناتوانی هایی در اندامهای بدن می شود، عملكرد اندامها تا حد ممكن حفظ شود. برای مثال، وقتی یك حمله حاد ام اس باعث فلج می گردد، فیزیوتراپی با انجام كشش و ماساژ عضلات، از كوتاه شدن
دائمی آنها جلوگیری نموده و به كاهش گرفتگی یا اسپاسم عضلات كمك می نماید. بعد از یك حمله حاد ام اس، از فیزیوتراپی برای بدست آوردن عملكرد اولیه عضلات استفاده می شود تا عضلات بتوانند دوباره مثل قبل از حمله، عمل خود را انجام دهند. انجام بعضی از تمرینات ورزشی و اغلب استفاده از تحریك الكتریكی برای افزایش قدرت و توانایی حركات در این موارد توصیه می گردد. بعضی از بیماران ممكن است مجبور شوند كه دوباره راه رفتن را یاد بگیرند. همچنین در صورت لزوم ممكن است برای آنها عصا، اسپیلینت و یا صندلی چرخدار (ویلچر) در نظر گرفته شود. گرچه این وسایل را می توان بدون نسخه از بعضی از مغازه ها تهیه نمود اما متخصصین توصیه می كنند كه هر بیماری با مراجعه به فیزیوتراپها یا افراد وارد در این كارها از وسایل مناسب و اندازه خودش استفاده نماید زیرا استفاده از وسایل نامناسب می تواند باعث بروز ناراحتی و یا حتی عفونت گردد.


دوشنبه 9 آذر 1388  11:33 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها