0

نکات مهم در شیرینی پزی و آشپزی

 
pasargad54
pasargad54
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 2135
محل سکونت : اصفهان

نکات مهم در شیرینی پزی و آشپزی

نکات مهم و ضروري در آشپزي و شيريني پزي

هر کسي که حداقل يک بار شيريني تهيه کرده باشد به خوبي به اهميت پختن آن پي برده و متوجه شده است که اگر خمير شيريني به بهترين نحو ممکن تهيه شود ولي خوب نپزد، زحمت بيهوده اي کشيده شده ، بنابراين لازم است که در مورد پخت شيريني و نحوه کار کردن با فرهاي خانگي نکات زير را بدانيد:

  1. معمولاً کيک و شيريني هايي که داراي حجم زيادتري هستند با حرارت متوسط و مدت زمان زياد، پخته مي شوند.

  2. کيک و شيريني هايي که ريز و کوچک هستند (به جز شيريني هايي که سفيده يا زرده زياد در آنها به کار رفته) حرارت زياد و وقت کمتري براي پخت نياز دارند.

  3. اگر حرارت فر براي پخت شيريني زياد باشد باعث مي شود که روي آن پخته و وسط خمير خام بماند، زماني که اين حالت پيش آمد بهتر است يک تکه کاغذ فويل را چند لايه کرده روي شيريني بياندازيد به نحوي که به شيريني آسيب نرساند و دوباره آن را در فر قرار دهيد، در اين حالت وسط خمير نيز پخته خواهد پخت.

  4. درجه حرارت فر در فرهاي مختلف بر اساس سانتي گراد و فارنهايت است که با در دست داشتن جدول زير مي توان هر کيک يا شيريني را در هر فري به راحتي پخت.

درجه سانتي گراد

درجه فارنهايت

120

250

150

300

160

325

180

350

190

375

200

400

230

450

توجه:

با وجود داشتن اين جدول، حتماً به دستورالعمل فر نيز توجه کنيد.

فرهايي که حداکثر حرارت آنها 500 يا 550 باشد بر اساس فارنهايت تنظيم شده اند.

فرهايي که حداکثر حرارت آنها 250 تا 300 درجه است بر اساس سانتي گراد تنظمي شده اند.

تبديل درجه هاي سانتي گراد به فارنهايت يا برعکس داراي فرمول است ولي مي توان به صورت تقريبي درجه فارنهايت را نصف کرد و درجه سانتي گراد را به دست آورد مثلاً اگر حرارت روي 400 درجه فارنهايت باشد بايد فرهاي سانتي گرادي را روي درجه 200 تنظيم کرد.

براي طبخ انواع شيريني يا غذا بايد فر را حداقل 30-15 دقيقه قبل از پخت گرم کرد.

نکات مهم در مورد پيمانه هاي شيريني پزي که از آنها در اين بخش استفاده مي شود:

در تهيه شيريني و کيک هائي که ارايه مي شود از نوع پيمانه ها استفاده شده است: پيمانه يک، يک دوم، يک سوم و يک چهارم است که مقدار پيمانه 1 يا کامل از مواد مختلف به قرار زير مي باشد:

 

مواد

وزن به گرم

1 پيمانه آرد

100 گرم

1 پيمانه پودر قند

125 گرم

1 پيمانه شکر

150 گرم

1 پيمانه روغن (جامد يا مايع)

150 گرم

  • پيمانه ها را هميشه با قاشق پر کنيد و هيچ گاه خود پيمانه را در آرد و روغن فرو نکنيد.

  • هواي اضافي داخل مواد جامد را با حرکت عمودي قاشق در پيمانه بگيريد و روي پيمانه را با کارد صاف کنيد.

  • اندازه تخم مرغ مصرفي در دستورات به مقدار تقريبي 60-50 گرم است که معادل وزن يک تخم مرغ متوسط با پوست مي باشد.

اگر در دستور العمل ها مقدار وزني تخم مرغ داده شده است، ابتدا آن را به آرامي هم زده سپس مقدار مورد نياز را وزن و جدا مي کنيم، توجه کنيد که تخم مرغ باعث تغيير طعم شيريني مي شود بنابراين حتماً مقدار ذکر شده بايد مصرف شود. هر جا کلمه تخم مرغ به تنهايي ذکر شد منظور يک تخم مرغ کامل است.

در ادامه نکات جالبي که در مورد مقدمات آشپزي گفته شد، روش تهيه يک شيريني ساده براي مهماني هاي کوچک را برايتان بيان مي کنيم. سعي کرده ايم شيريني اي را انتخاب کنيم که اکثر مواد آن در خانه تان وجود داشته باشد.

 شيرينيهاي لذيذ

دوستان،

تهيه شيريني در منزل نياز دارد شما مواد اوليه را در منزل داشته باشيد يا تهيه کنيد .

از مقدمات تهيه شيريني وزنه دقيق است که تا دقت 5 گرم را به خوبي نشان دهد، يک يا چند قالب که بيشتر استفاده مي شود را انتخاب نماييد، مثل قالب مناسب براي تهيه کيک که بهتر است تفلون باشد و چند قالب کوچک و شکل دار براي تهيه شيريني، يک قالب کم عمق براي پختن تارتها داشته باشيد. همزن نيز از وسايل اصلي کيک است.

لازم نيست همه اين وسايل را به يک باره بخريد بلکه مي توانيد آنها را کم کم تهيه کنيد در ابتدا بهتر است موادي را که بيشتر استفاده مي شود را تهيه کنيد و در منزل داشته باشيد.

ادويه ها مثل زنجبيل، دارچين، پودر پوست ليمو ترش، پودر نارگيل، بادام، شکلات، وانيل، آرد گندم، پودر سيب زميني، آرد ذرت و ...

اين وسايل را تهيه کنيد

 

 

یک شنبه 1 آذر 1388  8:09 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها