0

عنوان مهندسي بهداشت محيط و حرفه‌اي آرزويي كه محقق شد

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

عنوان مهندسي بهداشت محيط و حرفه‌اي آرزويي كه محقق شد

89/11/13 - 15:26
شماره:8911130023
نسخه چاپي ارسال به دوستان
رئيس دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكي استان همدان:
عنوان مهندسي بهداشت محيط و حرفه‌اي آرزويي كه محقق شد

خبرگزاري فارس: رئيس دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكي استان همدان گفت: عنوان مهندسي بهداشت محيط و بهداشت حرفه‌اي آرزويي براي فارغ‌التحصيلان كارشناسي اين دو رشته بود كه محقق شد.

رستم گل‌محمدي امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در همدان با اشاره به ابلاغ عنوان مهندسي براي رشته‌هاي بهداشت محيط و بهداشت حرفه‌اي از سوي وزارتخانه اظهار داشت: بر اساس ابلاغيه‌اي كه از سوي وزارت بهداشت و درمان صادر شده به همه مدارك تحصيلي دانش‌آموختگان و دانشجويان رشته‌هاي بهداشت محيط و بهداشت حرفه‌اي كه از سال 61 به بعد در مقاطع كارشناسي ناپيوسته،‌ كارشناسي پيوسته،‌ كارشناسي ارشد و دكتراي تخصصي آموزش ديده‌اند و تاكنون فارغ‌التحصيل شده‌اند و از تاريخ ابلاغ اين مصوبه به بعد نيز فارغ‌التحصيل مي‌شوند، عنوان مهندسي اضافه مي‌شود.
وي افزود: در طي چند سال گذشته محتواي دروس اين دو رشته مورد بازنگري قرار گرفت و گام بعدي ديگر اصلاح عنوان بود كه آن هم محقق شد.
رئيس دانشكده بهداشت گفت: دانشنامه‌هايي كه از اين پس صادر مي‌شود ذكر عنوان مهندسي در آن لازم است و البته براي فارغ‌التحصيلاني كه قبلاً دانشنامه دريافت كرده‌اند كسب تكليف كرده‌ايم و منتظر جواب از وزارت‌ هستيم.
وي با اشاره به اينكه عنوان مهندسي مي‌تواند در افزايش ظرفيت اشتغال‌زايي مؤثر باشد، ابراز داشت: فارغ‌التحصيلان اين دو رشته چون امتياز مهندسي نداشتند و از سوي ديگر سازمان نظام مهندسي كشور نياز مبرم به اين دو رشته داشت عملاً‌ نمي‌توانست از آنها استفاده كند.
گل‌محمدي اضافه كرد: در تمام پروژه‌هاي صنعتي و اساسي كشور ارزيابي جنبه‌هاي زيست محيطي از الزامات است كه مختص رشته مهندسي بهداشت محيط بوده و همچنين در مراحل طراحي و احداث صنايع يك بخش مهم آن رعايت ايمني و بهداشت حرفه‌اي است كه اين نيز از الزامات ديگري بود كه بايد توسط كارشناسان مهندسي بهداشت حرفه‌اي براي صنايع انجام مي‌گرفت.
وي ادامه داد: چون اين افراد به عنوان مهندس شناخته نشده بودند اين پروژه‌ها و طرح‌ها توسط افراد و كارشناسان غير‌مرتبط كه تخصص كافي هم نداشتند انجام مي‌گرفت.
رئيس دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكي استان همدان تأكيد كرد: با وارد شدن اين دو رشته مهندسي در سازمان نظام مهندسي كشور جايگاه شغلي آنها بهبود پيدا مي‌كند و پايه حقوق اين افراد به صورت فني محاسبه مي‌شود، البته پيگيري اين مطالبات شغلي هم بايد توسط بردهاي تخصصي محيط و حرفه‌اي و انجمن صنفي و تخصصي بهداشت محيط و حرفه‌اي انجام بگيرد.
وي براي مظلوميت‌زدايي از اين رشته‌ها در ميان ساير رشته‌هاي مهندسي ديگر افزود: تأسيس نظام مهندسي براي اين دو رشته نياز مبرمي است كه‌ البته به پيگيري در سطح بالاتر و تصويب مجلس ارتباط دارد.
گل‌محمدي خاطرنشان كرد: برگزاري همايش‌هاي ملي چون همايش سالانه بهداشت محيط و بهداشت حرفه‌اي و فراخوان‌ها، تقويت انجمن‌هاي علمي در دانشكده‌ها و استفاده از پروژه‌ها و پايان‌نامه‌هاي فارغ‌التحصيلان در بخش‌هاي مختلف صنايع و سازمان‌هاي مرتبط مي‌تواند در اين زمينه مؤثر باشد.
وي در پاسخ به اين سؤال كه آيا تعاملي بين دانشكده و سازمان‌هاي آب و فاضلاب،‌ بازيافت،‌ صنايع و معادن و... براي به كارگيري فارغ‌التحصيلان انجام گرفته يا نه ابراز داشت: وظيفه دانشكده تربيت نيروي كارآمد و متخصص است در دانشگاه علوم پزشكي دفتري به نام كارآفريني وجود دارد كه در مورد اشتغال و طرح‌هاي پيشنهادي دانش‌آموختگان فعاليت داشته و زير نظر رئيس دانشگاه است كه البته دانشكده بهداشت هم نقش معرفي افراد نخبه را به صنايع و سازمان‌هاي مرتبط براي همكاري در چند‌ مورد داشته است.
رئيس دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكي همدان آمار دانشجويان دانشكده بهداشت را 608 نفر عنوان كرد و اظهار داشت: از اين تعداد 120 نفر در دوره تحصيلات تكميلي در حال تحصيل هستند كه البته 26 نفر آنان در مقطع دكتراي PHD هستند.
وي افزود: اين دانشكده داراي رشته‌هاي بهداشت محيط، بهداشت حرفه‌اي و بهداشت عمومي در مقطع كارشناسي، بهداشت حرفه‌اي،‌ محيط،‌ آمار زيستي،‌ اپيدميولوژي، ‌آموزش بهداشت و ارگونومي در مقطع كارشناسي ارشد و بهداشت حرفه‌اي، آمار زيستي و آموزش بهداشت در مقطع دكتري تخصصي است كه البته برنامه‌ريزي‌هاي لازم براي پذيرش دكتراي تخصصي بهداشت محيط براي سال آينده انجام گرفته است و در حال پيگيري آن هستيم.
گل‌محمدي رشد دانشكده را بسيار خوب ارزيابي كرد و ابراز داشت: تقريباً‌ در تمام رشته‌ها و دروس خودكفا هستيم و معدود دروسي وجود دارد كه از دانشگاه‌هاي ديگر تقاضاي استاد داريم و دانشكده هر ساله در مقاطع بالاتر تعداد قابل توجهي قبولي دانشجو داشته است به طور مثال در سال جاري فقط در رشته آمار زيستي هفت نفر قبول دكترا داشته‌ايم.
وي اضافه كرد: در كنكور سال گذشته كارداني رشته‌هاي مذكور حذف و به كارشناسي پيوسته تغيير پيدا كرد البته قابل ذكر است كه آزمون كارشناسي ناپيوسته براي كاردان‌هايي كه در سال‌هاي گذشته مدرك گرفته‌اند تا زماني كه نياز باشد برگزار مي‌شود.
اين مسئول با اشاره به عدم تعادل بين ورود به دانشگاه و بازار كار‌ خاطرنشان كرد: سالانه 120 تا 150 كارشناس فارغ‌التحصيل مي‌شوند كه 64 درصد آنها خانم هستند و بازار كار براي كارشناسان حرفه‌اي كه جذب صنايع و كارخانه‌ها مي‌شوند تقريباً‌ مطلوب است و مي‌توان گفت براي فارغ‌التحصيلان بهداشت محيط اشتغال در حد متوسط و براي بهداشت عمومي پايين است.
وي در پايان از زحمات مديران و مسئولاني كه براي اختصاص عنوان مهندسي تلاش كرده‌اند قدرداني كرد و گفت: اميدواريم مطالبات ديگر اين دو رشته در سطح كشور پيگيري و آرزوهاي تحقق نيافته براي دانش‌آموختگان جامعه عمل به خود بگيرد.
انتهاي پيام/ج10/ك

 
 
چهارشنبه 13 بهمن 1389  8:03 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها