0

طرز تهیه انواع ترشی و شور/عکس

 
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:طرز تهیه انواع ترشی و شور/عکس

ترشی مخلوط


موادلازم :
گل کلم  5/1 کیلوگرم
برگ کلم  5/0 کیلوگرم
سبزی معطر پاک کرده   5/0 کیلوگرم
فلفل دلمه ای   3 عدد متوسط
کرفس خرد شده  5/0 کیلوگرم
لوبیا سبز خردشده  250 گرم
هویج خرد شده 5/0 کیلوگرم
سیر  2 بوته
فلفل سبز تند  4-3 عدد
بادمجان  1 کیلو
پیاز ریز 5/0 کیلوگرم
موسیر خشک  100 گرم
سیب زمینی ترشی 5/0 کیلوگرم
نعنای خشک  یک قاشق غذاخوری
نمک و فلفل  به اندازه لازم
زردچوبه  یک قاشق غذاخوری
ادویه ترشی  2 قاشق غذاخوری
سرکه  به اندازه لازم


طرز تهیه
گل کلم ها را به طور کامل تمیز کرده و می شوییم. برگ کلم را به صورت مربع های کوچک برش می دهیم.

بادمجان ها را به صورت مکعبی بریده و با یک و نیم لیوان سرکه می پزیم.

سیب زمینی ترشی، کرفس، لوبیا سبز، فلفل سبز تند، سبزی معطر، فلفل دلمه ای و هویج را خرد می کنیم. سیر را هم به صورت حلقه های نازک خرد می کنیم.

موسیر را خیس کرده و چند بار آب آن را عوض می کنیم.

پیازهای ریز را شسته و خشک می کنیم. سپس همه مواد را با هم مخلوط می کنیم. در نهایت ادویه ترشی ( طرز تهیه آن در پایین آورده شده است )، زردچوبه ، نمک، فلفل و نعنای خشک را می افزاییم. سپس سرکه را به اندازه ای اضافه می کنیم تا به طور تقریبی روی مواد را بگیرد ( نه به طور کامل ).

 

مواد لازم برای ادویه ترشی :
پودر گلپر 100 گرم
پودر تخم گشنیز 50 گرم
پودر زیره سبز 50 گرم
ریشه جوز بویا ( پودر شده )  25 گرم
جوز رنده شده  2عدد
دارچین  یک قاشق سوپ خوری
فلفل سیاه  یک قاشق سوپ خوری
فلفل سبز  یک قاشق سوپ خوری
پودر رازیانه 50 گرم


تمام مواد را با هم مخلوط می کنیم. ادویه ترشی آماده است.

* توجه
- با پارچه ای تمیز، آب اضافی هر یک از سبزیجات را بگیرید.

- سبزی معطر شامل مرزه، ترخون، گشنیز، جعفری، نعناع و ... است.
تبیان


سه شنبه 12 بهمن 1389  6:32 PM
تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:طرز تهیه انواع ترشی و شور/عکس

ترشی قارچ

 

 

مواد لازم:

قارچ                            5/1 کیلو

بادمجان                      یک کیلو

گوجه فرنگی              75 گرم

روغن زیتون              یک چهارم لیوان

سرکه سیب            یک چهارم لیوان

لیمو امانی                  3 عدد

پودر کاری                یک قاشق  سوپ خوری

پودر گل پر               یک قاشق مربا خوری

میخک درسته         یک قاشق چای خوری

نمک                          به مقدار لازم



طرز تهیه:                                         



بادمجان را پوست گرفته و به ابعاد  2x2 سانتی متر برش می زنیم و روی حرارت میگذاریم تا پخته شود. گوجه فرنگی را در مخلوط کن می ریزیم و بعد به

بادمجان ها می افزاییم تا با هم جا افتاده شوند . سپس روغن زیتون را اضافه می کنیم

وقتی کمی جوشید لیمو امانی را که دو نیم کرده و هسته های آن را در آورده ایم می افزاییم. پس از اینکه کمی جوشید از روی حرارت بر می داریم . سپس قارچ ها را که به صورت قطعات بزرگ خرد  کرده ایم به ترشی می افزاییم و حرارت می دهیم  تا چند جوش دیگر بزند.

در نهایت ادویه ها و سرکه سیب را اضافه می کنیم . پس از سرد شدن ترشی آماده سرو است . البته این ترشی هر چه بماند خوشمزه تر می شود.


سه شنبه 12 بهمن 1389  6:32 PM
تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:طرز تهیه انواع ترشی و شور/عکس

ترشی پیاز روش اول
 
پیاز را شسته و خشك نمائید سپس سیر ، نعناع و ترخون را خرد نمائید.درون ظرف ترشی ، ابتدا پیاز بعد مخلوط نعناع ، سیر، ترخون ، نمك و گلپر را به ترتیب بچینید ...

ترشی پیاز روش اول

مواد لازم :
پیاز ریز و سفید   - یك كیلو
نعنا و ترخون       - یكصدو پنجاه گرم
سیر                   -  پنج حبه
سركه،نمك و گلپر - به مقدار لازم


طرز تهیه:

پیاز را شسته و خشك نمائید سپس سیر ، نعناع و ترخون را خرد نمائید.درون ظرف ترشی ، ابتدا پیاز بعد مخلوط نعناع ، سیر، ترخون ، نمك و گلپر را به ترتیب بچینید تا ظرف پر شود.
روی تمام مواد سركه بریزید بعد از سه هفته ترشی آماده است.


سه شنبه 12 بهمن 1389  6:33 PM
تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:طرز تهیه انواع ترشی و شور/عکس

طرز تهیه ترشی خرما

برای درست كردن ترشی خرما، برخلاف دیگر ترشی‌ها نیازی به سركه نیست؛ بنابراین اگر از جمله افرادی هستید كه به سركه حساسیت دارید، می‌توانید همراه با غذایتان از ترشی خرما استفاده كنید...

طرز تهیه ترشی خرما


برای درست كردن ترشی خرما، برخلاف دیگر ترشی‌ها نیازی به سركه نیست؛ بنابراین اگر از جمله افرادی هستید كه به سركه حساسیت دارید، می‌توانید همراه با غذایتان از ترشی خرما استفاده كنید.
مزیت دیگر این ترشی نیز سرعت آماده‌سازی آن است؛ این ترشی نه‌تنها سریع درست می‌شود بلكه به سرعت نیز جا می‌افتد.

مواد لازم:
- خرما، یك كیلوگرم (هسته‌های آنها را جدا كنید)
- سماق كوبیده شده، نیم كیلوگرم
- تمبر هندی جوشیده، نیم كیلوگرم
- آب لیموترش، یك لیوان
- دارچین ساییده شده، یك قاشق سوپ‌خوری سرخالی [دارچین، دشمن قند خون]
- مغز گردوی خردشده، 100 گرم (در صورت تمایل) [آشنایی با خواص گردو]
- دانه انار، 50 گرم (در صورت تمایل) [آشنایی با خواص انار]
- نمك و فلفل، به میزان لازم


طرز تهیه:
1 - دو سه لیوان آب را در كاسه‌ای بریزید و سماق را به آن اضافه كنید تا خیس بخورد. مدت زمان لازم برای خیساندن سماق 2 ساعت است.
پس از آن مخلوط سماق و آب را از صافی عبور دهید و آب آن را به ظرف دیگری منتقل كنید. تمبر هندی را نیز در یكی دو لیوان آب خیس كنید و بگذارید حدود 24ساعت بماند.
پس از این مدت، آن را نیز صاف كنید. حالا آب تمبر هندی و آب سماق را در كاسه فلزی گودی با هم مخلوط كنید، سپس آب لیموترش را به آن اضافه كنید.
2 - تركیب این 3 مایع را روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا چند جوش بزند. پس از آن، اجاق را خاموش كرده و مخلوط را كناری بگذارید تا سرد شود.
در این فاصله خرماهای هسته گرفته را چرخ كرده یا در دستگاه خردكن له كنید؛ سپس آن را به مخلوط این آب‌ها (آب سماق، تمبر هندی و لیمو ترش) اضافه كنید.
نكته: برای اینكه ترشی خرما كاملا جا بیفتد، مخلوط نهایی را دوباره روی شعله اجاق گاز قرار دهید و اجازه بدهید 2 دقیقه حرارت ببیند. در طول این مدت، مرتب مواد را هم بزنید تا مخلوط یكدست شود و ترشی جا بیفتد.
در پایان گردو و دانه‌های انار را نیز اضافه كنید و پس از مخلوط كردن با خرما، ترشی را نوش جان كنید.
همشهری آنلاین


سه شنبه 12 بهمن 1389  6:33 PM
تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:طرز تهیه انواع ترشی و شور/عکس

ترشی پوست لیمو ترش



مواد لازم:

پوست لیمو=1 کیلوگرم
سرکه=3 کیلوگرم




limoo

طرز تهیه:
برای تهیه این ترشی می توانیم از پوستهای لیموترش که آب آنرا گرفته ایم استفاده کنیم.داخل پوستهای لیمو را کاملا خالی و تمیز می کنیم و برای هر یک کیلو پوست لیمو سه کیلو سرکه در نظر می گیریم.پوست های لیمو را دو بار در آب می جوشانیم و یکی دو روز در آب سرد قرار می دهیم و چند بار آب آنرا عوض می کنیم تا تلخی آن کاملا گرفته شود. بعد لیموها را در صافی می ریزیم و روی پارچه پهن می کنیم و دو سه روز می گذاریم بماند تا رطوبت آن کاملا گرفته شود ممکن است کمی نمک روی پوست لیمو بپاشیم که رطوبت آن بهتر گرفته شود و احیانا پوست لیموترش خراب نشود،بعد پوست لیمو را در شیشه می ریزیم و سرکه را چند جوش می دهیم و داخل شیشه را از سرکه مزبور پر می کنیم.


سه شنبه 12 بهمن 1389  6:33 PM
تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:طرز تهیه انواع ترشی و شور/عکس

ترشی بامیه

 

 

 مواد لازم

سبزی ترشی

فلفل سبز 

سیر

سرکه

بامیه


  طرز تهیه :

ابتدا بامیه ها را و در ظرفی می ریزیم ، سپس سبزی ترشی را اضافه کرده و با بامیه ها مخلوط می کنیم ، سپس فلفل و سیر را روی مواد می ریزیم و سرکه را به مواد اضافه می کینم تا کاملا روی مواد را بپوشاند ، درب ظرف را محکم بسته و به مدت چند هفته در جای خنک نگه می داریم .

 


سه شنبه 12 بهمن 1389  6:33 PM
تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:طرز تهیه انواع ترشی و شور/عکس

طرز تهیه ترشی موسیر

مواد لازم:
سركه: 1لیتر
نمك: قدری
موسیر: 500گرم

طرز تهیه: با موسیر به تنهایی یا مخلوط با سایر مواد می توان ترشی تهیه نمود. از موسیر تازه یا خشك می توان برای تهیه ترشی استفاده كرد.
موسیر تازه چون كمتر در دسترس قرار دارد از موسیر خشك بیشتر استفاده می شود. ولی در هر حال ما دستور استفاده از هر نوع را توضیح می دهیم.
الف-طرز آماده كردن موسیر تازه:
موسیر را پوست می كنیم و نازك ورقه و قه می كنیم. چون موسیر تازه دارای بوی تندی است آنرا دو سه روز در آب سرد خیس می كنیم. و چندین بار آب آنرا عوض می كنیم. بعد آنرا در صافی می ریزیم و آب آن كه كاملاً گرفته شدموسیر را روی پارچه ای پهن میكنیم. و 24 ساعت می گذاریم بماندتا رطوبت آن كاملا گرفته شود.این موسیر آماده ترشی می باشد.
ب- طرز استفاده از موسیر خشك:
موسیر را می شوییم و مقداری آب جوش بر روی آن می ریزیم. هروقت آب آن سرد شد آنرا خالی می نمائیم و دوباره آب جوش روی آن می ریزیم. و این عمل را 3 تا 4 بار تكرار می كنیم.بعد موسیر را در آب سرد میریزیم.تا2-3 روز بماند و در این مدت نیز چند دفعه آب آنرا عوض می كنیم وقتی موسیر كاملا نرم و لطیف شدآنرا در صافی می ریزیم و بعد روی پارچه پهن می كنیم تا رطوبت آن كاملا گرفته شود.
طرز آماده كردن ترشی:
موسیرهای آماده شده را در شیشه می ریزیم و كمی نمك در داخل سركه كه حتماً باید سركه انگور و سفید و تازه باشد می ریزیم: و داخل شیشه موسیر را با این سركه پر می كنیم.
منبع : تبیان همدان

 

طرز تهیه ترشی موسیر - سالاد و ترشیجات - آموزش آشپزی


سه شنبه 12 بهمن 1389  6:33 PM
تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:طرز تهیه انواع ترشی و شور/عکس

طرز تهیه ترشی هلو


مواد لازم :
هلو زعفرانی پنج عدد
سیاه‌دانه یك قاشق غذاخوری
نمك و دارچین یك قاشق چایخوری
شكر یك قاشق سوپخوری
میخك 20 دانه
سركه به میزان لازم

peach_usda

 

 

طرز تهیه :
هلو را شسته و با مقداری سركه به مدت سه دقیقه می‌پزیم، بعد از خنك شدن هلو به هر كدام، پنج دانه میخك زده، سپس هلوها را درون شیشه چیده، بعد سیاه‌دانه، دارچین، شكر و نمك را با هم مخلوط كرده روی هلو می‌ریزیم، آن‌گاه سركه را اضافه كرده تا روی هلو را بپوشاند در شیشه را محكم بسته در جای خنك قرار می‌دهیم، موقع مصرف، میخك‌ها را از هلو درآورده و هلو را به دو قسمت برش داده، هسته آن را جدا می‌كنیم، ترشی بعد از ۳۰ روز آماده مصرف است.


سه شنبه 12 بهمن 1389  6:34 PM
تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:طرز تهیه انواع ترشی و شور/عکس

طرز تهیه پیاز ترشی روش دوم

برای پیاز ترشی پیاز ها باید ریز و سفید باشد ابتدا سیر را پاک کرده سپس چرخ می‌کنیم و با نعناع مخلوط کرده بعد در یک شیشه مناسب یک ردیف پیاز بعد مخلوط سیر و کمی نمک می‌ریزیم ...


طرز تهیه پیاز ترشی روش دوم

مواد لازم :
پیاز پوست کنده           سه کیلو
نعناع خشک و نرم       سه قاشق
سیر                     نیم کیلو
سرکه              به مقدار لازم


طرز تهیه :
برای پیاز ترشی پیاز ها باید ریز و سفید باشد ابتدا سیر را پاک کرده سپس چرخ می‌کنیم و با نعناع مخلوط کرده بعد در یک شیشه مناسب یک ردیف پیاز بعد مخلوط سیر و کمی نمک می‌ریزیم و دوباره این کار را ادامه می‌دهیم تا پیار تمام شود سپس روی پیاز را سرکه می‌ریزیم باید سرکه روی پیاز ها را خوب بگیرد.


سه شنبه 12 بهمن 1389  6:34 PM
تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:طرز تهیه انواع ترشی و شور/عکس

طرز تهیه دو نوع ترشی هویج

نعناع را به دقت تمیز می‌کنیم و می‌شوئیم و خشک می‌کنیم‌. بعد سیر را پوست می‌کنیم و با نعناع از چرخ رد می‌کنیم، سپس شیشه مناسبی را انتخاب می نمائیم و یکی دو ردیف هویج و مقداری سیر...

طرز تهیه دو نوع ترشی هویج

ترشی هویج نوع اول:


مواد لازم :
هویج  :  ۲۰۰۰ گرم
نعناع  :  ۱۰۰۰ گرم
سیر  :  ۵۰۰ گرم
سرکه  :  ۱ لیتر
نمک  :   قدری

طرز تهیه :
نعناع را به دقت تمیز می‌کنیم و می‌شوئیم و خشک می‌کنیم‌. بعد سیر را پوست می‌کنیم و با نعناع از چرخ رد می‌کنیم، سپس شیشه مناسبی را انتخاب می نمائیم و یکی دو ردیف هویج و مقداری سیر و نعناع چرخ کرده و کمی نمک روی آن می‌ریزیم و باز مقداری هویج و بعد نعناع و سیر کمی نمک می‌ریزیم و به همین ترتیب شیشه را پر می‌کنیم و بعد روی مواد مزبور را سرکه می‌ریزیم به‌طوری که روی هویج‌ها را سرکه بگیرد و شیشه از سرکه پر شود، ترشی بعد از ۶ ماه قابل مصرف است ولی زمان بیشتر مرغوبیت بالاتر خواهد داشت. 


ترشی هویج نوع دوم :

مواد لازم

* هویج- یک کیلوگرم

* پودر فلفل- ۲ قاشق مرباخوری

* زردچوبه- یک قاشق مرباخوری

* سیر- 130 گرم

* فلفل سبز درشت- ۲۵۰ گرم

* سرکه سیب- نصف لیوان

* کمی روغن مایع

* نمک به میزان کافی

طرز تهیه:
 هویج ها را پوست کنید و از طول برش بزنید. به هویج ها نمک اضافه کنید و بگذارید به مدت نیم ساعت بماند، سپس شست و شو دهید. فلفل سبز را نیز از طول برش بزنید و دانه های آن را تخلیه کنید. فلفل سبز را همراه با نمک، زردچوبه، فلفل قرمز و سیرخرد شده به هویج اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.روغن و سرکه به مواد اضافه کنید و قبل از سرو به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگه دارید.


سه شنبه 12 بهمن 1389  6:35 PM
تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:طرز تهیه انواع ترشی و شور/عکس

طرز تهیه ترشی زالزالک

زالزالك را بشوييد و در ظرف بريزيد سركه و كمي نمك و اگر دوست داريد كمي طعم شيرين داشته باشد شكر ( براي گرفتن تيزي سركه ) روي آن بريزيد و 4 روز در آشپزخانه داخل كابينت بگذاريد و بعد داخل يخچال نگهداري كنيد .

zalzalak_400


سه شنبه 12 بهمن 1389  6:35 PM
تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:طرز تهیه انواع ترشی و شور/عکس

ترشی بادمجان شكم پر روش 2

مواد لازم :
بادمجان قلمي متوسط ------------------------------ 15 عدد
فلفل سبز قلمي ---------------------------- به تعداد بادمجانها
سير رنده شده --------------------------------- 200 گرم
نعناع خشك ---------------------------------- 100 گرم
هويچ نگيني ريز خرد شده--------------------------- 100 گرم
سركه قرمز --------------------------------- يك و نيم ليتر

 

طرز تهيه :
پوست اضافه سربادمجانها را به آرامي ببريد . بادمجانها را شسته و خشك كنيد و در مقداري آب و نمك به مدت 15 دقيقه كاملا بپزيد (روي حرارت متوسط )
طوري كه بادمجانها نرم شوند .
بعد بگذاريد تا آب آنها كاملا برود .
سير رنده شده و نعناع خشك را با هم مخلوط كنيد .
بعد از اينكه بادمجانها كاملا خشك شدند ، با يك چاقوي تيز روي آنها يك شكاف سرتاسري ايجاد كنيد نه آنقدر عميق كه پوست بادمجان از پشت خراشيده شود . ( مثل وقتي كه شكم پاره بادمجان درست ميكنيد )
نيازي به خالي كردن داخل بادمجان نيست .
داخل هر بادمجان را يك عدد فلفل قلمي بگذاريد و با قاشق چايخوري از مخلوط نعناع خشك و سير رنده شده ، داخل بادمجان را به قدري پر كنيد كه بعد از بستن بادمجان اضافه مخلوط بيرون نزند .
بعد از اينكه بادمجانها آماده شدند ،‌آنها را در ظرف مورد نظر بريزيد و روي آن را با سركه قرمز پوشش دهيد .

 

به ازاي هر يك ليتر سركه 4 قاشق غذا خوري نمك و يك قاشق نعناع خشك داخل سركه بريزيد و درب ظرف را ببنديد و در جاي خنك نگهداري كنيد .
بعد از يك هفته ترشي بادمجان آماده مصرف است .
* بعضي ها بادمجانها را به جاي آب و نمك در سركه ميپزند . اين كار باعث ميشود ترشي بيش از حد معمول تند و تيز شود . در هر صورت انتخاب با شماست .
استفاده از هويچ در اين ترشي اختياري است . اگر از هويچ استفاده كرديد موقع پر كردن بادمجان همراه سير و نعناع خشك هويچ هم اضافه كنيد . اين ترشي بدون هويچ هم مزه بسيار خوبي دارد . توجه داشته باشيد در صورت استفاده از هويچ ، مدت آماده شدن ترشي كمي بيش از يك هفته خواهد بود .
مدت ماندگاري اين ترشي حدود يك سال است اگر در يخچال و يا جاي خيلي خنك باشد .
سعي كنيد از سركه اي استفاده كنيد كه زياد هم طعم ترشي را تيز نكند .
در مورد تمام ترشي ها بهتر است تا آماده نشدن آن ، درب ظرف ترشي را باز نكنيد .
تهيه اين ترشي مربوط به فصل خاصي از سال نيست . در نتيجه ميتوانيد در هر زماني اين ترشي را تهيه كنيد . پس بهتر است هر بار به مقداري درست کنید كه ترشي زياد هم نماند و طعم خود را از دست ندهد.


سه شنبه 12 بهمن 1389  6:35 PM
تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:طرز تهیه انواع ترشی و شور/عکس

طرز تهیه شور مخلوط 
 
ابتدا در ظرفی‌ آب‌ بریزید و به‌ ازای‌ هر بیست‌لیوان‌ آب‌، دو چهارم‌ لیوان‌ نمك‌ بریزید، سپس‌آب‌ را روی‌ حرارت‌ قرار دهید تا جوش‌ بیاید.پس‌ از آن‌، بگذارید تا آب‌ سرد شود. پس‌مقداری‌ از سبزی‌ها را ...

طرز تهیه شور مخلوط

● مواد لازم‌:
▪ كرفس‌: یك‌ بوته‌
▪ خیار شور: یك‌ كیلو و نیم‌
▪ گل‌ كلم‌: یك‌ كیلو
▪ پیاز ترشی‌: یك‌ كیلو
▪ فلفل‌ سبز: ۴۰۰ گرم‌
▪ سبزی‌ ترشی‌: یك‌ كیلو و نیم‌
▪ هویج‌ :یك‌ كیلو
▪ سیر: ۳۰۰ گرم‌
▪ نمك‌: به‌ میزان‌ لازم‌

● طرز تهیه‌:
ابتدا در ظرفی‌ آب‌ بریزید و به‌ ازای‌ هر بیست‌لیوان‌ آب‌، دو چهارم‌ لیوان‌ نمك‌ بریزید، سپس‌آب‌ را روی‌ حرارت‌ قرار دهید تا جوش‌ بیاید.پس‌ از آن‌، بگذارید تا آب‌ سرد شود. پس‌مقداری‌ از سبزی‌ها را كه‌ از قبل‌ شسته‌ و خردكرده‌اید و در ظرفی‌ كه‌ برای‌ شورانداختن‌ در نظرگرفته‌اید، بریزید و مقداری‌ از باقی‌ مواد (گل‌كلم‌،فلفل‌، خیار، پیاز سیر، هویج‌، كرفس‌) را نیز خردكنید و روی‌ سبزی‌ بریزید و به‌ همین‌ ترتیب‌ لایه‌لایه‌ مواد را روی‌ هم‌ قرار دهید، تا ظرف‌تان‌ پرشود. سپس‌ آب‌ نمك‌ را روی‌ مواد بریزید; به‌حدی‌ كه‌ ظرف‌ پرشود و در ظرف‌ را محكم‌ ببندید.بهتر است‌ این‌ ظرف‌ را حداقل‌ به‌ مدت‌ دو روز دریك‌ محیط گرم‌ قرار دهید. پس‌ از پانزده‌ روز شورشما جا افتاده‌ و آماده‌ مصرف‌ است‌. توجه‌ داشته‌باشید كه‌ سبزی‌ها و باقی‌ موادتان‌ نباید اصلا آب‌داشته‌ باشد و در ظرفتان‌ نیز باید حتما محكم‌ باشد.
 خانواده سبز


سه شنبه 12 بهمن 1389  6:35 PM
تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:طرز تهیه انواع ترشی و شور/عکس

ترشی شپله یا ترشی هندوانه ابوجهل
 
  
 
مواد لازم :
ـ شپله
ـ نمک
ـ سرکه

shepleh

طرز تهیه :
شپله را شسته و دم آنرا گرفته ودر آب جوشیده سرد شده نمک بریزید به مدت ۵ الی ۶ روز شپله را در آن ریخته و طی این مدت هر روز آب نمک آنرا عوض و در یخجال نگه داری کنید وپس از آن شپله را از آب نمک خارج کرده و با آب روی حرارت گذاشته و وقتی به جوش آمد آب آنرا دور بریزید و مجدداْ یک بار دیگر اینکار را تکرار تا تلخی شپله گرفته شود دقت کنید زیادنجوشد چون  ترشی شپله شما نرم میشود .
شپله را بعد ازجوشیدن روی صافی بریزید تا آبش برود یک ساعتی صبر کرده و شپله ها را در شیشه مخصوص ترشی ریخته و روی آن سرکه بریزید وچنانچه دوست داشتید کمی هم نمک اضافه کنید و در آنرا محکم کرده و در جای خنک ویا در یخچال نگهداری کنید بعد از بیست الی یکماه ترشی آماده میشود .
شپله گیاهی بوته ای است که در شهرهای غربی کشور از جمله کرمانشاه و همدان و... میروید
این گیاه دارای خاصیت زیادی است از جمله  در درمان درد های مفاصل و کاهش چربی خون موثر میباشد وضد تشنج و اسپاسم میباشد.به عنوان تحريک‌کننده و محافظ کبد می باشد و باعث بهبود عملکرد کبد می شود.


سه شنبه 12 بهمن 1389  6:36 PM
تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:طرز تهیه انواع ترشی و شور/عکس

طرز تهیه کدو شور

کدو ها را به لایه های نازک برش میدهیم و آن ها را درون شیشه تمیزی میچینیم. به هر شیشه، سیر، برگ بو و اگه دوست داشته باشید فلفل سبز اضافه میکنید...

طرز تهیه کدو شور

مواد لازم :
کدو متوسط - 2 عدد
آب 2 پیمانه
سرکه 1/3 پیمانه
نمک 2 قاشق چایخوری
سیر1 حبه به ازای هر شیشه
برگ بو 1-2 عدد برای هر شیشه

طرز تهیه :
کدو ها را به لایه های نازک برش میدهیم و آن ها را درون شیشه تمیزی میچینیم. به هر شیشه، سیر، برگ بو و اگه دوست داشته باشید فلفل سبز اضافه میکنید.آب و سرکه و نمک را با هم مخلوط میکنید محلول آب و سرکه را روی کدو ها ریخته تا کامل روی کدو ها را بگیرد.درب شیشه ها را می بندیم.شیشه ها را درون قابلمه پر از آبی قرار میدهیم و آنها را درون آب به مدت 10-15 دقیقه میجوشانیم.شیشه ها را از قابلمه خارج کرده و میگذاریم خنک شود شور آماده شده را حداقل 1 روز میگذاریم که در یخچال بماند تا جا بیفتد و سپس میل میکنیم.
منبع:صلحا


سه شنبه 12 بهمن 1389  6:36 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها