0

طرز تهیه انواع ترشی و شور/عکس

 
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:طرز تهیه انواع ترشی و شور/عکس

 طرز تهیه ترشی فلفل 

فلفل ها را را بشوييد و در ظرف بريزيد سركه و كمي نمك روي آن بريزيد و 4 روز در آشپزخانه داخل كابينت بگذاريد و بعد ... 

 

 طرز تهیه ترشی فلفل

فلفل ها را را بشوييد و در ظرف بريزيد سركه و كمي نمك روي آن بريزيد و 4 روز در آشپزخانه داخل كابينت بگذاريد و بعد داخل يخچال نگهداري كنيد . ترشی فلفل یکی از ترشیجاتی است که خیلی زود  امده خوردن است .


سه شنبه 12 بهمن 1389  6:26 PM
تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:طرز تهیه انواع ترشی و شور/عکس

ترشی لیته بادمجان کبابی

مواد لازم

▪ بادمجان درشت ده عدد
▪ نصف گل‌کلم متوسط
▪ هویج سه عدد بزرگ
▪ سیر بیست حبه
▪ فلفل سبز کمی ( مقدار فلقل بستگی به ذائقه خودتان دارد که تند دوست داشته باشید یا نه)
▪ نمک و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه

بادمجان‌ها را در فر یا کباب‌پز کبابی می‌کنیم تا کاملن پخته شود. (مثل بادمجان کبابی برای میرزاقاسمی)
سپس آن‌ها را پوست می‌کنیم و کمی نمک می‌زنیم و روی پارچه می‌چینیم تا آب آن‌ها کاملا گرفته شود.
هویج‌ها را رنده کرده و نمک می‌زنیم و روی پارچه می‌ریزیم تا آب آن گرفته شود.
گل کلم و سیر و فلفل را هم خرد کرده و نمک زده و روی پارچه می‌ریزیم تا آب آنها هم گرفته شود.( یک نصف روز باید مواد به همین حالت بمانند)
سپس بادمجان‌ها را ساطوری کرده و در ظرفی ریخته و همه مواد را به آن اضافه می‌کنیم و سرکه روی آن می‌ریزیم.
این ترشی چون با بادمجان کبابی درست شده و عطر و طعم بادمجان کبابی را دارد ادویه ترشی به آن نمی‌ریزیم فقط کمی زردچوبه و سیاه دانه به آن اضافه می‌کنیم. نمک آن را هم بچشید چون مخلفات آن نمک زده شده بوده ممکن است به نمک کمی نیاز باشد.این لیته بسیار ملایم و خوش طعم است.


سه شنبه 12 بهمن 1389  6:27 PM
تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:طرز تهیه انواع ترشی و شور/عکس

طرز تهیه زیتون پرورده

 اول زیتون ها  هسته آنرا جدا کرده می شوییم سبزی معطر را شسته خوب چرخ می کنیم معمولا باید سبزی ودانه انار را با هم بسابیم...


طرز تهیه زیتون پرورده
 

مواد لازم:
زیتون= 1کیلو
 سیر= 1بوته
 مغز گردو ی چرخ شده= 1 پیمانه
 اب انار= 1پیمانه
 سبزی معطر (در گویش ما زندرانی زلنگ(در گویش گیلانی چو چاق)= 2 بسته
 رب انار= 1 قاشق
 دانه انار ترش در صورت تمایل= نصف پیمانه سایده شده
 گلپر= 2قاشق چای خوری



طرز تهیه:
 اول زیتون ها  هسته آنرا جدا کرده می شوییم سبزی معطر را شسته خوب چرخ می کنیم معمولا باید سبزی ودانه انار را با هم بسابیم حالا چون وسایله برقی در دسترسمان هست از انها استفاده می کنیم وقتی سبزی را چرخ کریم اب زیتون را خالی کرده و گردوی چرخ شده و سبزی ورب انار گلپر سیر کوبیده رابا هم مخلوط می کنیم بعد مقداری از اب انار را میریزم باز مخلوط می کنیم اگر مزه وترشی ان خوب بود بقیه آب انار را نمی ریزیم در صورت تمایل می توان ترشی وسیر انرا بیشتر کرد واقعا خوش مزه است امید وارم که خوشتان بیاید .


سه شنبه 12 بهمن 1389  6:27 PM
تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:طرز تهیه انواع ترشی و شور/عکس

رشی مخلوط با آب گوجه
 
مواد لازم :
گل کلم خرد شده 1 پیمانه
سیر خرد شده 6-8 حبه
فلفل سبز تند 4-3 عدد
هویج خرد شده نصف پیمانه
کرفس خرد شده نصف پیمانه
آب گوجه فرنگی 4-3 پیمانه
سرکه نصف پیمانه
سیب زمینی ترشی نصف پیمانه
نمک 3 قاشق غذاخوری

ترشی مخلوط با آب گوجه

طرز تهیه :
ابتدا گوجه فرنگی ها را داخل آب جوش به مدت 5 دقیقه قرار میدهیم تا پوست آن جدا شود سپس داخل میکسر ریخته تا کاملاٌ له شود . تمامی مواد را با هم مخلوط می کنیم . گوجه ها را با 2 قاشق غذاخوری نمک به مدت 10 دقیقه می جوشانیم و پس از خنک شدن مواد را داخل شیشه مورد نظر ریخته و آب گوجه را روی آن می ریزیم و در انتها نصف پیمانه سرکه روی آن می ریزیم و در جای خنک قرار می دهیم وبه مدت یک هفته می گذاریم بماند . تکته : درب ترشی کاملاٌ بسته باشد و قاشق چرب داخل آن زده نشود


سه شنبه 12 بهمن 1389  6:27 PM
تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:طرز تهیه انواع ترشی و شور/عکس

طرز تهیه ترشی ترخون
 
مواد لازم :
سبزی ترخون نیم کیلو
سیر 5-4 حبه
فلفل سبز تند 4-3 عدد
سرکه به میزان لازم
نمک 3 قاشق غذاخوری

طرز تهیه ترشی ترخون

طرزتهیه :
ابتدا سبزی را پاک کرده . می شوییم و بعد از اینکه آب آن گرفته شد داخل شیشه مورد نظر ریخته یک لایه سیر ؛ فلفل ؛ نمک روی آن می ریزیم و دوباره سبزی را ریخته و به همین ترتیب شیشه را پر می کنیم و در انتها سرکه را روی آن می ریزیم و درب شیشه را می بندیم . می گذاریم به مدت یک هفته بماند. تکته : بهتر است برای ترشی از یک تکه نبات استفاده کنیم تا ترشی زودتر برسد.


سه شنبه 12 بهمن 1389  6:27 PM
تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:طرز تهیه انواع ترشی و شور/عکس

طرز تهیه ترشی بادنجان شكم پر


مواد لازم:

1/5 كيلوسبزترشی
يك قاشق سوپخوری ادويه
يك قاشق سوپخوری نمک
3 كيلوبادنجان قلمی کوچک
سرکه به اندازه لازم

torshi-bademjan-toopor_400

طرز تهيه:
سبزي ترشي شامل جعفري، نعناع، ترخون و در صورت امكان كمي سبزيهاي معطر محلي است. سبزيها را پس از پاك كردن و شستن روي يك پارچه تميز پهن كرده و مي گذاريم يك شبانه روز بماند تا آب آنها كاملاً گرفته شود. سپس آنها را خرد مي كنيم.
براي تهيه اين ترشي از بادنجانهاي كوچك استفاده مي كنيم. اگر بادنجان ها خيلي ريز و كوچك باشد، كلاهك سبز آن را بر نمي داريم و به همين ترتيب آنها را در حاليكه يك برش3 سانتيمتري در وسط بادنجان ها ايجاد كرده ايم، در سركه مي جوشانيم. به طوري كه براي هر يك كيلو، يك ليوان سركه لازم است. ظرف را روي حرارت ملايم قرارمي دهيم تا بادنجان ها كمي بپزد، ولي له نشود.
سبزي ترشي خرد شده را درظرف تقريباً بزرگي مي ريزيم وسير، نمك و ادويه را به آن اضافه مي كنيم . بعد ازمخلوط كردن آنها، شكم بادنجان ها را ازاين مخلوط پرمي كنيم و در ظروف مخصوص ترشي مي ريزيم . سپس روي مواد سركه مي ريزيم تا سركه روي بادنجان ها را بگيرد. در آنها را محكم مي بنديم و در جاي خنك نگه مي داريم.

نكات تغذيه اي :
خوردن ترشي به همراه غذا باعث افزايش اشتها مي شود. همچنين به علت دارا بودن سركه باعث هضم بهتر غذا و چربي ها ميشود. اگر در صورت خوردن يك غذاي چرب احساس سنگيني كرديد، با خوردن مقداري ترشي يا آبليمو يا آبغوره كه همگي خاصيت اسيدي دارند، حالتان بهبود خواهد يافت.
تذكر:
در مصرف ترشي نبايد زياده روي كرد.همانطور كه اشاره شد ترشي خاصيت اسيدي دارد ، بنابراين افرادي كه دچار ناراحتي معده هستند نبايد آن را مصرف كنند.
اين ترشي به علت دارا بودن بادنجان، براي افرادي كه به آن حساسيت دارند مناسب نيست.


سه شنبه 12 بهمن 1389  6:30 PM
تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:طرز تهیه انواع ترشی و شور/عکس

طرز تهیه شور پاییزی

ابتدا ظرف های مخصوص را به خوبی شسته و خشك كنید، سبزیجات فوق را به جز خیار، گل كلم، سیر و فلفل خرد كرده و پس از شست وشو در معرض هوا قرار دهید تا كاملاً خشك شوند...



طرز تهیه شور پاییزی

 

مواد لازم :

خیار ، كرفس ، گل كلم ، هویج، سبزیجات معطر شامل تلخون، شبت، سیر ، فلفل سبز تند ، سركه ، پودر گل پر

طرز تهیه:
ابتدا ظرف های مخصوص را به خوبی شسته و خشك كنید، سبزیجات فوق را به جز خیار، گل كلم، سیر و فلفل خرد كرده و پس از شست وشو در معرض هوا قرار دهید تا كاملاً خشك شوند، فلفل ها و خیارها را به صورت درسته و گل كلم ها را نیز به همان ترتیب با حفظ فرم اصلی با دست از یكدیگر جدا كنید تا به صورت گل كلم های كوچكی درآیند. خرد كردن گل كلم ها با چاقو زیبایی شور را از بین می برد.

 سیرها را نیز به حالت حبه ای مورد استفاده قرار دهید. سبزیجات معطر را نیز پاك كرده و خوب بشویید سپس به قطعات حدود ۱۰ سانتی متری با ساقه خرد كنید. پس از آنكه كلیه مواد آماده شد، خیار و سبزیجات دیگر شامل گل كلم، هویج، كرفس همچنین سبزیجات معطر، سیر، فلفل و پودر گل پر را به صورت لایه لایه درون ظرف قرار دهید به ترتیبی كه یك ردیف مواد شور و ردیف دیگر با سبزیجات معطر، سیر، فلفل و پودر گل پر پر شود. سپس قابلمه ای را از آب پر كرده و به میزان هر ۲ لیوان آب ۱ قاشق غذاخوری نمك به آن اضافه كنید. در ضمن در صورت تمایل به مواد فوق می توانید مقداری سركه نیز بیفزایید، سركه طعم خوبی به شور می دهد.

برای هر شیشه یك كیلوگرمی شور، نصف استكان سركه كافی است. البته میزان سركه رابطه مستقیمی با ذائقه افراد دارد. در صورتی كه نمی خواهید از سركه استفاده كنید، آب را درون قابلمه آلومینیویی بجوشانید زیرا كه در غیر این صورت قابلمه سیاه خواهد شد.پس از آنكه محلول آب و نمك و در صورت تمایل سركه به نقطه جوش رسید، قابلمه را از روی حرارت برداشته و برای مدت كوتاهی صبر كنید تا دمای آن پایین تر آید. هنگامی كه دما از ۱۰۰ درجه سانتی گراد به ۸۰ یا ۷۰ درجه رسید یا به اصطلاح از حرارت افتاد، محلول حاصل را درون ظرف پر از مواد شور تا اندازه ای بریزید كه ظرف لبالب با محلول پر شده و روی سطح مواد را كاملاً بپوشاند. سپس در ظرف را محكم بسته و دو یا سه روز در محلی گرم و در صورت امكان در مقابل تابش خورشید قرار دهید. پس از طی این مدت زمان آن را به یخچال یا محل سرد دیگری منتقل كنید.

چند نكته مهم:
۱ _ مراقب باشید تمام مواد و حتی ظرف آنها خوب خشك شده باشند. وجود نم و قطره ای آب سبب كپك زدن شور شما خواهد شد
۲ _كاربرد ظروف شیشه ای از ظروف پلاستیكی بهتر است .
۳ _ برخی معتقدند استفاده از چند عدد نخود خام در لابه لای مواد، سرعت آماده شدن شور را بالا می برد.
۴ _ عده ای با قراردادن تكه ای نان سنگك بر روی كلیه مواد و در دهانه ظرف از آن به عنوان مخمر استفاده می كند .
.۵ _ برای انداختن خیارشور، از خیارهای سالم و ترد استفاده كنید. نحوه درست كردن خیارشور نیز همان روش فوق است.
۶ _ به سبزیجات معطر یاد شده برگ كرفس و گشنیز هم می توان اضافه كرد.


سه شنبه 12 بهمن 1389  6:30 PM
تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:طرز تهیه انواع ترشی و شور/عکس

ترشی بندری

بادمجان ها را با پوست یا بدون پوست به صورت دلخواه به شکل حبه قند خرد کنید و با کمی سرکه بجوشانید تا نرم شود؛ سپس به همان صورت که داغ است به بقیه مواد اضافه کنید...

ترشی بندری

 

مواد لازم:
 تمرهندی یک بسته
 موسیر  پنجاه گرم
 هویج   سه عدد
 خیار سه عدد
 رب انار ترش   یک لیوان
 بادمجان متوسط  سه عدد
 سیر یک بوته
 کرفس 3-2 شاخه
گل کلم  یک کیلو
 فلفل سبز ریز  پنجاه گرم
سیب زمینی ترشی   نیم کیلو
ادویه ترشی    یک تا دو قاشق سوپ خوری
گوجه فرنگی کال    پنج عدد
 آب گوجه فرنگی غلیظ  یک لیوان
سبزی معطر خرد شده (نعنا، گشنیز، مرزه، ترخون)    یک لیوان

 
طرز تهیه :
- فلفل های سبز قلمی را با کمی سرکه و نمک بجوشانید تا نرم شود.

- تمرهندی  را درون ظرفی ریخته و مقداری سرکه روی آن بریزید و به طور کامل هم بزنید، سپس آن را درون یک صافی بریزید و هسته های آن را جدا کنید.

- گوجه فرنگی ها را به صورت نگینی خرد کنید.

- هویج ها  و سیب زمینی ها  و سیرها  را پوست بـِکـَنید و ریز خرد کنید.

- برگ های کرفس  را جدا کنید و آن ها را هم به اندازه هویج خرد کنید.

- خیارها را (بدون پوست گرفتن) خرد کنید و در صافی بریزید؛ مقداری نمک روی آن بپاشید و 3-2 ساعت صبر کنید تا آب اضافی آن برود.

- موسیرهای خشک را به مدت 6- 5 ساعت در آب خیس کنید، 3-2 بار بشویید، ریشه ها و قسمت های زاید آن را بگیرید و به صورت درسته یا ریز شده استفاده کنید.

- بوته های گل کلم  را از هم جدا کنید و به طور کامل ریز کنید.

- سبزی های معطر خرد شده ی ترشی را با تمامی مواد بالا مخلوط کنید.

- بادمجان ها را با پوست یا بدون پوست به صورت دلخواه به شکل حبه قند خرد کنید و با کمی سرکه بجوشانید تا نرم شود؛ سپس به همان صورت که داغ است به بقیه مواد اضافه کنید  و به طور کامل مخلوط کنید.

- ادویه ترشی ، رب انار، آب گوجه فرنگی غلیظ شده و تمرهندی رقیق شده با سرکه را به مخلوط اضافه کنید.

- مخلوط آماده شده را درون ظرف مخصوص ترشی بریزید و سرکه را به آن اضافه کنید تا روی آن را بپوشاند.

- نمک را هم به میزان دلخواه به ترشی بیفزایید. استفاده از مقدار بیشتری نمک در صورتی که شور نشود، مدت و کیفیت نگهداری ترشی را بیشتر خواهد کرد.


سه شنبه 12 بهمن 1389  6:30 PM
تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:طرز تهیه انواع ترشی و شور/عکس

ترشی چغندر

موادلازم:

 چغندر  1 کیلو
 سرکه  1 کیلو
 نمک به مقدار لازم
 گل پر  1 قاشق مرباخوری
 فلفل سیاه نیم کوب  1 قاشق چای خوری
 موسیر و سیر 50 گرم


طرز تهیه:

چغندرها را بشویید و گل و لای آنها را با برس به خوبی پاک کنید. لازم به ذکر است بعضی چغندرها کم رنگ و بعضی دیگر پررنگ هستند. برای تهیه ترشی چغندر بهتر است از نوع پررنگ آن استفاده کنید.

در صورتی که از نوع کم رنگ استفاده می کنید، ترجیحاً یک یا دو چغندر پررنگ هم به همراه آنها بپزید و یا به صورت خام رنده کنید تا رنگ لبوها متعادل شود.

چغندر را می توانید با آب و یا سرکه بپزید. اگر با آب پخته شود، رنگ آن خوش رنگ تر و شفاف تر می گردد؛ اما دوام آن کمتر شده و سریع تر کپک خواهد زد.

اگر چغندرها با سرکه پخته شود، رنگ آن تیره تر و زمان ماندگاری آن بیشتر شده و احتمال کپک زدن آن کمتر خواهد شد

وقتی چغندرها به طور کامل پختند ، می توانید آنها را به صورت دلخواه برش زده و به اشکال مختلف درآورید. از قالب های شیرینی هم برای زیباترشدن برش ها می توانید استفاده کنید.

پس از انجام این کار آنها را درون شیشه ای ریخته و به اندازه ای سرکه اضافه کنید که به طور کامل روی چغندرها را بپوشاند.

در ازای هر یک کیلو سرکه، یک قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید. مقدار نمک را بسته به ذائقه تان می توانید کم یا زیاد کنید. بنا به دلخواه می توانید مقداری گل پر، موسیر، سیر و فلفل هم لابه لای آن قرار دهید. درب ترشی لبو را محکم بسته و در یخچال نگه داری کنید.

این ترشی نسبت به ترشی های دیگر حساس تر بوده و اگر در جای خنک نگه داری نشود، خیلی زود خراب شده و طعم و رنگ خود را از دست می دهد.

 


سه شنبه 12 بهمن 1389  6:31 PM
تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:طرز تهیه انواع ترشی و شور/عکس

طرز تهیه ترشی میوه

بیشتر ما خوردن ترشی را دوست داریم و تنوع در تهیه آن، نشان از این علاقه دارد. گرچه اکثر قریب به اتفاق متخصصان تغذیه ما را از خوردن آن به ویژه با معده های گاه ضعیفی که داریم، منع می کنند به هر روی، خوردن ترشی خانگی آن هم به اندازه معقول به هیچ کجای دنیا برنمی خورد! به شرط آن که در افزودن ادویه ترشی که مجموعه ای از دانه های گیاهی سودمند است کوتاهی نکنید.

طرز تهیه ترشی میوه

 مواد لازم:
ـ نیم کیلو سیب درختی،
ـ یک کیلو گوجه فرنگی،
ـ نیم کیلو به،
ـ یک کیلو بادمجان،
ـ ۲۵۰ گرم سیر،
ـ نیم کیلو هویج فرنگی،
ـ ۲۵۰ گرم نعناع،
ـ یک کیلو خیار،
ـ ۱۰۰ گرم فلفل تند،
ـ ادویه ترشی شامل ،
ـ زیره سبز و سیاه،
ـ گلپر،
ـ تخم گشنیز،
ـ تخم شوید،
ـ تخم رازیانه و سیاه دانه،
ـ سرکه به مقدار لازم،
ـ نصف قاشق غذاخوری نمک،
ـ نصف قاشق مرباخوری زعفران ساییده شده و حل شده.


طرز تهیه :
 ابتدا بادمجان ها را پس از تکه کردن با پوست درون سرکه بپزید و پس از سرد شدن، آنها را چرخ کنید. آن گاه بقیه مواد را بشویید و خشک کرده و چرخ کنید. اکنون مواد را با بادمجان مخلوط کنید. نمک و ادویه ترشی و زعفران را به آن بیفزایید. این ترشی نیاز چندانی برای رسیدن ندارد ( یک هفته آن هم درون یخچال و یا جای خشک).
نکته :
اولا آب میوه ها را دور نریزید. دوم آن که ادویه ترشی را پس از آسیاب کردن ( به جز سیاه دانه) به مواد اضافه کنید.  
 روزنامه جوان
 


سه شنبه 12 بهمن 1389  6:31 PM
تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:طرز تهیه انواع ترشی و شور/عکس

طرز تهیه ترشی آلبالو
یکی از انواع ترشی است که در آشپزی ایرانی بسیار مرسوم است.
کار درست کردن آن را معمولاً با تمیز کردن آلبالوها, ریختن آن ها در صافی و خواباندن چند ساعته در نمک انجام می دهند و سپس آلبالوها را در ظرف دهان گشادی می ریزند و از سرکه پر می‌کنند

torshi-albaloo_400

موادلازم :
آلبالو :‌ يك كيلوگرم
نمك وسركه :‌ به اندازه كافي
طرز تهيه :
آلبالوها را تميز مي كنيم ، در صافي ريخته ومقداري نمك به آن مي زنيم ، چند ساعت مي گذاريم بماند . آنگاه آلبالو رادر ظرف دهانه گشادي مي ريزيم و‌‌ ظرف را از سركه پر مي‌كنيم . بايد در ظرف را محكم ببنديم ودرجاي خنك نگهداري كنيم .



سه شنبه 12 بهمن 1389  6:31 PM
تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:طرز تهیه انواع ترشی و شور/عکس

طرز تهیه خیار شور روش اول

آب را در ظرف بزرگي بجوشانيد نمك را به آن اضافه كنيد و آن را بجوشانيد تا خوب حل شود سركه را به آن اضافهكنيد و چند جوش ديگر به آن بدهيد...

طرز تهیه خیار شور

مواد لازم:

خيار قلمي كوچك 1كيلو

آب 5/2 ليتر

نمك 250 گرم

نعنا و مرزه چند ساقه

سركه 2/1 پيمانه

سير 1 بوته


روش تهيه:

آب را در ظرف بزرگي بجوشانيد نمك را به آن اضافه كنيد و آن را بجوشانيد تا خوب حل شود سركه را به آن اضافه

كنيد و چند جوش ديگر به آن بدهيد خيارها را شسته و سير را پاك كرده شسته و خشك كنيد خيار را در ظرف

شيشه اي در گشاد بچينيد و لابلاي آن حبه هاي سير و ساقه هاي نعنا و مرزه قرار دهيد سپس مخلوط آب و

نمك و سركه را به آن بيافزاييد و درب آن را طوري ببنديد كه به هيچ وجه منفذي نداشته باشد 15 تا 20 روز بطول

مي انجامد تا خيارشور حاضر گردد.


سه شنبه 12 بهمن 1389  6:31 PM
تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:طرز تهیه انواع ترشی و شور/عکس

طرز تهیه ترشی سالسا


بادمجان، کدو و گوجه فرنگی را به مدت دو ساعت در روغن زیتون می‌خوابانیم.  سپس آن ها را در باربیکیو یا فر، کبابی می‌کنیم تا بپزند...

 

طرز تهیه ترشی سالسا

 

مواد لازم:

گوجه ‌فرنگی                               دو عدد

فلفل سبز و قرمز و زرد        از هر کدام نصف فلفل

کدو سبز                                    دو عدد

بادمجان                                     دو عدد

سرکه                           دو قاشق غذا خوری

روغن زیتون                     سه قاشق غذا خوری

 مرزنجوش خرد شده              دو قاشق غذا خوری

آویشن                           دو قاشق غذا خوری

جعفری خرد شده                   یک قاشق غذا خوری

طرز تهیه ترشی سالسا


طرز تهیه :

اگر فلفل رنگی نداشتید، می توانید از دو عدد فلفل سبز استفاده کنید. بادمجان، کدو و گوجه فرنگی را به مدت دو ساعت در روغن زیتون می‌خوابانیم.  سپس آن ها را در باربیکیو یا فر، کبابی می‌کنیم تا بپزند.

بعد آن ها را به قطعات کوچک خرد می‌کنیم و همراه با فلفل ‌های خرد شده در ظرف می ‌ریزیم. مرزنجوش، جعفری، آویشن، نمک و سرکه را به آن ها اضافه کرده و خوب هم می ‌زنیم. این سالسا به همراه غذاهای گوشتی خورده می ‌شود.

طرز تهیه ترشی سالسا


سه شنبه 12 بهمن 1389  6:31 PM
تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:طرز تهیه انواع ترشی و شور/عکس

ترشی خرمالو


مواد لازم

▪ خرمالو یک کیلو
▪ برگه هلو یا زرد آلو یا مخلوط هر نیم کیلو
▪ سیاه دانه ۱ قاشق مرباخوری
▪ نمک ۱ قاشق مرباخوری
▪ تخم گشنیز نیمکوب ۱ قاشق مرباخوری
▪ پودر گلپر ۱ قاشق مرباخوری
▪ خرمای بدون هسته نیم کیلو
▪ سرکه یک لیتر
▪ تمرهندی یک بسته

طرز تهیه

برای تهیه ی این ترشی از خرمالو ی له شده و بسیار نرم هم می توان استفاده کرد و لازم نیست که حتماً سالم باشد.
خرمالوها را خرد کرده و داخل مخلوط کن می ریزیم تا یکنواخت شوند. نیازی به گرفتن پوست آن ها نیست. اما اگر عمل له کردن و مخلوط کردن با دست انجام شود، پوست آن ها باید جدا شود، چون پوست ها به صورت درسته باقی مانده و ظاهر بدی به ترشی می دهد.
- تمرهندی را در سرکه می ریزیم و آن را به طور کامل با دست مخلوط کرده و هسته های آن را جدا می کنیم.
برگه ی هلو یا زرد آلو را که حداقل به مدت ۱۲ ساعت در سرکه خیسانده ایم و به طور کامل نرم شده است، همراه با تمرهندی و " خرمای هسته گرفته " چرخ می کنیم تا به طور کامل مخلوط شوند.
پودر گلپر ، تخم گشنیز نیم کوب ، سیاه دانه و نمک را به مخلوط خرمالو، خرما، تمرهندی و برگه های چرخ شده اضافه می کنیم.۵- سرکه را به اندازه ی دلخواه به مواد چرخ شده اضافه کرده و از آن می چشیم. بسته به ذائقه، میزان سرکه و نمک را می توان کم یا زیاد کرد.
این ترشی یک نوع ترشی فوری است که به محض آماده کردن، قابل مصرف است.


سه شنبه 12 بهمن 1389  6:32 PM
تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:طرز تهیه انواع ترشی و شور/عکس

طرز تهیه خیار شور روش دوم

سبزی ها و خیار ها رو بشورید و بزارید خوب خشک بشن ( اگه خوب خشک نشه کپک میزنه ) ، لازم نیست سبزیها رو خرد کنید ، بعضی ها خیار ها و سبزیها رو نمی شورند...

طرز تهیه خیار شور روش دوم

مواد لازم
خیار ریز قلمی : 2 کیلو
برگ کرفس: 200 گرم
شوید : 200 گرم
تلخون: یک کیلو
سنگ نمک: به میزان لازم ( اگه ازنمک معمولی استفاده میکنید خیار ها نرم میشه ولی اگه ازسنگ نمک استفاده کنید کیفیت خیار شور شما خیلی خوب خواهد شد )
سیر: 4 حبه بزرگ
فلفل سبز تند: 4 عدد
زاج سفید: یک تکه کوچیک اندازه نخود

طرز تهیه
سبزی ها و خیار ها رو بشورید و بزارید خوب خشک بشن ( اگه خوب خشک نشه کپک میزنه ) ، لازم نیست سبزیها رو خرد کنید ، بعضی ها خیار ها و سبزیها رو نمی شورند و بعد خیار شورها رو آب میکشند اما مامان من از همون اولش می شوره.
آب و نمک رو بزارید بجوشه ( تقریبا به ازا هر15 لیوان آب یک لیوان خرد شده سنگ نمک به کار میره ) در انتها زاج سفید رو هم بندازید توش و وقتی حل شد از رو گازبدارید.
خیار و سبزیها را لایه لایه داخل ظرف ترشی ریخته و سیر و فلفل را هم لابه لای آنها قرار دهید ، آب و نمک رو بریزید روی مواد تا جائی که ظرف پربشه بعد درش رو محکم ببندید و بزارید تا جابیفته بستگی به دمای هوا زمان لازم برای عمل اومدن خیار شور متفاوته هرچه هوا گرمتر بشه زمان هم کمتر میشه

نکته بسیار مهم : دمای آب و نمکی که روی خیار شور می ریزید خیلی مهمه ، این آب باید گرم باشه نه داغ نه سرد! یعنی وقتی انگشتتون رو توش می زنید نسوزه!

نکته خوشمزه: اگه لابلای مواد ، گوجه های رسیده سفت هم بریزید میتونید همزمان شوری گوجه فرنگی خوشمزه هم داشته باشید


سه شنبه 12 بهمن 1389  6:32 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها