0

فن‌آوري نانو به كمك ديابتي‌ها آمد!

 
takhtejamshid
takhtejamshid
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 494
محل سکونت : اصفهان

فن‌آوري نانو به كمك ديابتي‌ها آمد!

دانشمندان ايتاليايي موفق به توليد نانوروبشگر اپتيكي براي شناسايي سريع شكر در غذا با قابليت كنترل قند در غذاي افراد ديابتي شدند.

به گزارش سرويس فن‌آوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ، دانشمندان ايتاليايي با استفاده از قدرت آنتي‌اكسيداني غذا براي توليد نانوذرات طلا از محلولي با طلاي سه ظرفيت جهت توسعه يك حسگر قند تغيير رنگ دهنده مبتني بر غشاهاي نانواليافي نايلون بهره برده‌اند.

اين غشاءها با استفاده از الكتروريسندگي توليد شده و با يون‌هاي طلاي سه ظرفيتي اشباع شده‌اند.

اين حقيقت كه انرژي موجود در غذا مي‌تواند موجب احيا شدن يون‌هاي طلا به نانوذرات طلا شود، قبلا به اثبات رسيده است.

اخيرا از اين يافته‌ها براي احياي شكر نيز استفاده شده است.

دانشمندان دانشگاه ميلان مشاهده كرده‌اند كه در محيط قليايي (هيدروكسيد سديم 1/0 مولار)، آلدوز و كتوز مي‌توانند به عنوان تركيب احيا كننده عمل كنند.

اين محققان سطح غشاهاي نانواليافي الكتروريسيده را با يون‌هاي طلاي سه ظرفيتي اشباع كردند.

الكتروريسندگي امكان توليد سريع و كم هزينه غشاهاي محكم و ارزان را فراهم مي‌كند. الياف در هم پيچيده حاصل داراي مساحت بالايي بوده و قابليت تثبيت مقادير بالايي از محلول طلاي سه ظرفيتي را دارند.

رشد نانوذرات باعث مي‌شود غشاي شفاف در عرض يك دقيقه به رنگ بنفش درآيد. نقطه حاصل نشان‌دهنده حضور قند احيا كننده است.

اين گروه تحقيقاتي بر اين باورند كه چنين نانوروبشگر اپتيكي مي‌تواند نقش مهمي در كنترل قند (به‌عنوان مثال در نوشيدني‌ها و غذاهاي ديابتي) ايفا كند.

نتايج اين كار تحقيقاتي در مجله Nanotechnology منتشر شده اس

mobile
سلام
چهارشنبه 27 آبان 1388  3:54 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها