شير ماهي !
نام خانواده : scorpaenidae نام عمومی : شیرماهی نام محلی : خروس ماهی اندازه : 30 cm غذا : گوشت خوار ٬ زنده خوار پراكنش : دریای سرخ ٬ آبهای جنوب شرقی آسیا و خلیج فارسوسیله صید : توسط ترال كف و با ماهیان دیگر بصورت ضمنی صید می گردد . درجه حرارت : 26-24 c Ph : ۴ / ۸ شوری : 027/1 – 023/1 بدون شك یكی از با شكوه ترین گونه ها برای نگهداری در یك آكواریوم آب شور این ماهی است . از خانواده scorpaenidae بوده كه به همین دلیل به آنها عقرب ماهی هم گفته می شود . بدلیل نحوه آرایش بالها در آب و به هنگام حركت به آنها خروس ماهی هم می گویند از ناحیه خارهای پشتی بسیار سمی هستند و باید در نهایت دقت نگهداری شوند . تماس با زهر باعث درد شدید در محل گزش و گاهی اوقات مرگ می شود . درمان انتخابی برای سم این ماهی استفاده پی در پی از آب گرم ( گرمائی که قابل تحمل باشد ) در محل گزش می باشد زیرا سم بر اثر حرارت غیر فعال میشود لـذا علیـرغـم این مطالـب نگـهـداری از آن به هیـچ عـنوان برای افـراد مبتـدی توصــیه نمی شود . این گونه با ماهیهای ریز و مرده و غذاهای گوشتی تغذیه می شود . شكارچیان بی رحمی بوده و نباید با گونه های كوچكتر نگهداری شود فضای آكواریوم را باید با مرجان و صخره و جلبك تزئین كرد زیرا محل زیست آن آبهای ساحلی سنگی و صخره های مرجانی است . در تمام سطوح آب حركت نموده و حتما" به نور مصنوعی نیاز دارد . عمدتا" در آبهای جنوب شرقی آسیا و خلیج فارس مشاهده می شوند . رژیم غذائی بسیار ساده و راحتی كه من برای نگهداری از این ماهی استفاده نمودم استفاده از ماهـی مولی مشكی بوده كه بسـته به اندازه گونه نگهداری شده 6-1 عدد در روز استفاده می شود . استفاده از این روش بدلائل ذیل مفید خواهد بود: 1- تغذیه زنده كه باعث شادابی ماهی می شود . 2- مولی مشكی میتواند تا حدودی شوری آب را تحمل نموده و زنده بماند لذا باعث تحرك گونه به هنگام صیدمی شود . 3- چون غذا در آب پخش نمی شود و به هنگام مصرف هم كاملا" بلعیده می شود به حفظ شرایط استاندارد آب كمك می نماید . به شرطی كه مولی توسط خودتان تكثیر و شرایط انگلی و قارچی هم در پرورش مولی ها رعایت شود چون در غیر این صورت این روش تغذیه به صرفه نخواهد بود.