0

چگونه سیگنال دیجیتال را در تلویزیون خانگی دریافت کنیم

hojatpoor
hojatpoor
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 661

حالا دیگه فکر می کنم اکثر افراد لغت “تلویزیون دیجیتال” به گوشتون خورده و احتمالا بعضیاتون هیچ اطلاعاتی تو این زمینه ندارید و نمی دونید که اصلا این سیستم چیه ؟ یا چه مزیتهایی داره ؟ یا اینکه طریقه دریافت اون چطوریه ؟ و خیلی سوال های دیگه که لابد خیلی دوست دارید جوابشونو از یه جای معتبر بخونید.

من سعی کردم تمام مسائل مربوط به این سیستم رو از سایت خود صدا سیما که به همین منظور ایجاد شده (digitaltv.irib.ir) جمع آوری کنم و در سایت قرار بدم.پس با ما همراه باشید :

۱٫ تلویزیون دیجیتال چیست و  چه مزایایی برای من دارد؟

آیا تا به حال فکر کرده اید چند بار مجبور شده اید آنتن خود را تنظیم کنید، مدام از بالای پشت بام فریاد بزنید «درست شد؟» ، «سایه ندارد؟» و …  یا اینکه چند بار تصویر برفکی را مشاهده کرده اید و یک فیلم سینمایی یا مسابقه ورزشی مورد علاقه تان را با حداقل کیفیت! تماشا کرده اید؟
یا اینکه شده است که با خود فکر کنید کاش یک شبکه ویژه فیلم سینمایی داشتیم؟ یا یک شبکه ویژه کودک؟ یا ویژه تجارت؟ و… یا اینکه اگر تلویزیون LCD، پلاسما یا LED دارید و بدلیل کیفیت پایین نمایش شبکه های تلویزیونی موجود روی آن از هزینه ای که کرده اید، پشیمان شوید یا به شما توصیه شده است که برای داشتن کیفیت بهتر روی این تلویزیونها از ماهواره استفاده کنید؟و…. سیستم جدید دیجیتال این مسایل را  حل می کند. بطور خلاصه از ویژگیهای این سیستم عبارتند از:
•    امکان ارائه تعداد شبکه های بیشتر : در سیستم آنالوگ تعداد ۱۵ شبکه تلویزیونی قابل پخش است در حالیکه در سیستم دیجیتال می توان تا ۱۲۰ شبکه تلویزیونی را پخش نمود.
•    کیفیت صداو تصویر بالاتر نسبت به آنالوگ
•    امکان ارائه اطلاعات اضافی کنار تصویر
•    راهنمای الکترونیکی برنامه ها
•    رادیو همراه با تلویزیون
•    ارائه خدمات ویژه نابینایان و ناشنوایان: مثلا صدای ویژه نابینایان و…

۲٫ چگونه می توانم تلویزیون دیجیتال دریافت کنم؟

دریافت دیجیتال بسیارساده است، شما می توانید با  وصل کردن یک مبدل دیجیتال یا  ست تاپ باکس به تلویزیون به سادگی از دریافت دیجیتال  بهره برید؛ بعبارتی دیگر  درصورتی که آنتن موجود شما مناسب باشد،  با اضافه شدن یک مبدل می توان گفت تجهیزات لازم برای دریافت دیجیتال را دارید.

۳٫ ست تاپ باکس یا مبدل چیست و چگونه کار می کند؟

ست تاپ باکس یا مبدل،  دستگاهی است که سیگنال ارسال شده از سیستم دیجیتال را به فرمت قابل نمایش روی تلویزیون تبدیل می نماید. بر خلاف سیستم آنالوگ که بدون نیاز به دستگاه مبدل، می توان شبکه ها را مشاهده کرد، در سیستم دیجیتال وجود چنین مبدلی ، ضروری است. حال اگر این مبدل در قالب یک دستگاه مثل رسیور ماهواره باشد، به آن اصطلاحا ست تاپ باکس گفته می شود در غیر اینصورت، سازندگان تلویزیون می توانند چنین مبدلی را داخل تلویزیون تعبیه کنند. قابل ذکر است که نوع دوم متناسب با سیستم ایران هنوز داخل بازار وجود ندارد.

۴٫ چه مدل مبدل و از کجا می توانم تهیه کنم؟

چند مدل از گیرنده های تلویزیون دیجیتال امتیاز فنی لازم را برای عرضه در بازار کسب نموده اند.
به گزارش خبرنگار سایت تلویزیون دیجیتال،مهندس شاهرخی مدیر امور ارزیابی فنی و استانداردهای سازمان صدا و سیما گفت :
از میان گیرنده های تلویزیون دیجیتال(Set Top box) که توسط لابراتور این امور مورد ارزیابی قرار گرفته تا کنون فقط ۳ مدل از S.T.B ها تأیید لازم را کسب کرده اند.
وی افزود : این گیرنده های تلویزیون دیجیتال عبارتند از : TECH NO SAT،  IRTECH    و  NETA که برای استفاده توسط مردم مناسب تشخیص داده شده اند.
شاهرخی در خصوص نحوه تامین این گیرنده ها توسط مردم گفت : مردم عزیز تهران نباید برای خرید این گیرنده ها عجله کنند و پس از مطالعه و اخذ گاراتنی و مجوز های لازم و امتحان گیرنده، نسبت به خرید آن اقدام نمایند.
گفتنی است پیش از این در تفاهمی میان سازمان صدا و سیما و سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی، لابراتورهای ارزیابی فنی و استانداردها و اداره کل گسترش تلویزیونی صدا و سیما و شرکت تکتا به عنوان مرجع و همکار سازمان استاندارد در تایید کیفیت فنی گیرنده های تلویزیون دیجیتال (Set Top box) شناخته شده اند.

۵٫ قیمت متوسط خرید یک مبدل چقدر است؟

بسته به ویژگیهای ست تاپ باکس مثلا نوع ورودیها و خروجیهای آن و سایر قابلیت های آن، قیمت متفاوت است. ولی حدود آن بین ۶۰ هزار تومان تا یکصد هزار تومان است.

۶٫ آیا برای تلویزیون دیجیتال، به یک آنتن جدید نیاز دارم؟

لزوما خیر، در برخی موارد در صورتی که سیگنال دریافتی توسط آنتن موجود ضعیف باشد و این موضوع مربوط به آنتن باشد، نیاز به تعویض آنتن نیز خواهد شد. دلیل این مساله آنست که در آنالوگ هر چه شدت سیگنال پایین بیاید تصویر با نویز بیشتری نمایش داده می شود (که به صورت برفک در تصویر دیده می شود). اما در دیجیتال اگر شدت سیگنال از حد خاصی پایین تر بیاید هیچ تصویری قابل دریافت نخواهد بود. لذا در صورتی که سیستم آنتن منزل به هر دلیل دارای مشکل باشد، نیاز به تعویض خواهد داشت.

افرادی که  N96 یا N92 یا N77 (و چند مدل سامسونگ) می تونند بدون هیچ هزینه ای از تلویزیون دیجیتال روی موبایل هاشون بهره ببرند.

سه شنبه 26 آبان 1388  9:40 AM
تشکرات از این پست
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 50672

پاسخ به: چگونه سیگنال دیجیتال را در تلویزیون خانگی دریافت کنیم

جالب بود

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

سه شنبه 26 آبان 1388  5:48 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها