0

دعاهاي امام جواد عليه السلام

imani87
imani87
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 138

به مناسبت سالروز شهادت امام جواد عليه السلام مطلب زير را از کتاب زيبا و خواندنی «بهار جانها» نوشته «آيت الله کريمی جهرمی» آورده‌ام. اميد است مورد توجه دوستان قرار گيرد.

حال که به لطف خدا، توفيق خواندن اين کتاب را داشته‌ام اگر عمری باشد، شايد در روزهای آينده نيز بتوانم مطالب ديگری از اين کتاب زيبا را برای خوانندگان عزيز در بخش انجمن‌ها قرار دهم. البته مطالب گزينشی است و به ترتيب صفحات نمی‌باشد.

دعاي آن حضرت براي رفع ظلم ظالمان 

اَللّهُمَّ اِنْ ظُلْمَ عِبادِکَ قَدْ تَمَکَّنَ فِي بِلادِکَ حَتّي اَماتَ الْعَدْلَ وَ قَطَعَ السُّبُلَ وَ مَحَقَ الْحَقَّ وَ اَبْطَلَ الْصِّدْقَ وَ اَخْفَي الْبِرَّ وَ اَظْهَرَ الشَّرَ وَ اَخْمَدَ التَّقْوَي وَ اَزالَ الْهُدَي وَ اَزاحَ الْخَيْرَ وَ اَثْبَتَ الضِّيْرَ وَ اَنْمَي الْفَسادَ وَ قَوِّيَ الْعِنادَ وَ بَسَطَ الْجَوْرَ وَ عَدَي الطَّوْرَ، اَللّهُمِّ يا رَبِّ لا يَکْشِفُ ذلِکَ اِلّا سُلْطانُکَ وَ لا يُجِيرُ مُنْهُ اِلّا اِمْتِنانُکَ اَللّهُمَّ يا رَبِّ فَابْتُر الظُّلْمَ وَ بِتَّ حِبالَ الْغَشْمِ وَ اَخْمِدْ سُوْقَ الْمُنْکَرِ وَ اَعِزَّ مَنْ عَنْهُ يَنْزَجِرُ وَ احْصِدْ شافَةَ اَهْلِ الْجَوْرِ وَ اَلْبِسْهُمُ الْحِوَر بَعْدَ الْکِوَرِ وَ عَجِّل اَللّهُمَّ اِلَيْهِمُ الْبَيَاتِ وَ اَنْزِلْ اِلَيْهِمُ الْمَثُلاتِ وَ اَمِتْ حَياةَ الْمُنْکَرِ لِيُؤْمَنَ الْمَخُوفَ و َيَسْکُنَ الْمَلْهُوفَ وَ يَشْبَعَ الْجائِعُ وَ يُحْفَظَ الضائِعُ وَ يَأوِي الطَّرِيدُ وَ يَعُودَ الشَّرِيدُ وَ يُغْنِي الْفَقِيرَ وَ يُجارَ الْمُسْتَجِيرُ وَ يُوَقَّرَ الْکَبِيرَ وَ يُرْحَمَ الصَّغيرَ وَ يُعَزَّ الْمَظْلُومَ وَ يُذِلَّ الظالِمَ وَ يُفَرَجَ الْمَغْمُوْمُ وَ تَنْفَرِجَ الْغَماءُ وَ تَسْکُنَ الدُّهْماءُ وَ يَمُوْتَ الاِخْتِلافُ وَ يُحْيَي الاِئْتِلافُ وَ يَعْلُو الْعِلْمُ وَ يَشْمُلَ السِّلْمُ وَ يَجْمَعَ الشِّتاتُ وَ يَقْوَيَ الاِيمانُ وَ يُتْلَيَ الْقُرْآنُ اِنَّکَ اَنْتَ الدَّيانُ الْمُنْعِمُ الْمَنّانُ

قابل ذکر است‌که اين دعا بخش هشتم از « اد عية الوسائل الي المسائل » است که مشتمل بر ده بخش و از حضرت امام محمد تقي عليه السلام روايت شده و آن حضرت به هنگام ازدواج با دختر مأمون اين دعاهاي مبارک را مهرية او قرار داد و خود براي مأمون ، مرقوم فرموده و نوشتند:

براي هر زني مهريه‌اي از مال شوهر است و خداوند اموال ما را ذخيره کرده و در جهان ديگر به ما خواهد داد؛ همان‌گونه که اموال و ثروت شما را در اين جهان، نقد قرار داده است و من مهرية دختر تو را « الوسائل الي المسائل » قرار دادم و اين مناجاتي است که پدرم آن را به من داد و فرمود که پدرم جعفر عليه‌السلام به من داده و او فرموده: پدرم محمد (باقر عليه السلام ) اين مناجات را به من داده و او فرموده: پدرم علي بن الحسين عليه السلام به من داده و او فرموده: پدرم حسين عليه السلام به من داده و فرمود: برادرم حسن عليه السلام آن را به من داده و فرمود: پدرم اميرالمؤمنين علي بن ابي‌طالب عليه السلام به من داد و فرمود: رسول خدا صلي الله عليه و آله اين را به من داد و فرمود: جبرييل   آن را براي من آورد و گفت: خدا تو را سلام مي‌رساند و مي‌فرمايد اين، کليد گنج‌هاي دنيا و آخرت است؛ آن را وسايلي براي خواسته‌هايت قرار ده که به حوائج خويش دست مي‌يابي... .
  اثر مخصوص سورة اِنّا انزلناه و استغفار 

شيخ صدوق نقل کرده که اسماعيل بن سهل گفته است، من در نامه‌اي به حضرت ابوجعفر دوم (امام جواد) عليه السلام نوشتم: « ذکري را به من بياموزکه چون بگويم، در دنيا و آخرت با شما باشم! » 

حضرت در جواب من به خط خود، که آن را مي‌شناختم نوشتند:

اَکْثِرْ مِنْ تِلاوَةِ اِنّا اَنْزَلْناهُ وَ رَطِّبْ شَفَتَيْکَ بِالاِسْتِغْفارِ

هر چه بيشتر سوره انا انزلناه را بخوان و لب‌هاي خود را به استغفار مرطوب گردان.

دوشنبه 25 آبان 1388  7:07 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها