لاريجاني در نشست با خبرنگاران:ابتكار سفرهاي استاني و پيگيري مطالبات ملي از نقاط مثبت دولت است
لاريجاني در نشست با خبرنگاران
ابتكار سفرهاي استاني و پيگيري مطالبات ملي از نقاط مثبت دولت است
خبرگزاري فارس: رئيس مجلس شوراي اسلامي ابتكار سفرهاي استاني دولت و پيگيري مطالبات ملي را از نقاط مثبت دولت نهم و عدم برنامه ريزي اقتصادي مشخص را از نقاط ضعف اين دولت دانست.
به گزارش خبرنگار امور مجلس خبرگزاري فارس علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي در ادامه آخرين نشست خبري خود در سال 87 در پاسخ به سوالي در خصوص ارزيابي عملكرد دولت محمود احمدي نژاد اظهار داشت: عملكرد دولت نهم بايد در ابعاد مختلف مورد بررسي قرار گيرد و از آنجا كه هيچ دولتي كامل نيست اين دولت نيز داراي نقاط قوت و ضعف است.
وي افزود: برخي كارهاي آقاي احمدي نژاد موفقيت آميز بود كه از جمله آنها ميتوان به سفرهاي استاني هيئت وزيران و رابطه مستقيم با مردم و پيگيري مطالبات ملي همچون پرونده هستهاي اشاره كرد و اما در عرصه برنامه ريزي اقتصادي اين دولت ضعيف عمل كرده كه بايد در اين زمينه كارشناسي بيشتري صورت گيرد.
رئيس مجلس در پاسخ به اين سوال كه آيا انتخاب وزراء در برخي ضعفهاي دولت موثر بوده يا اين ضعف ها ناشي از كليت دولت است انتخاب وزراء مناسب بود و گرچه برخي وزراء تجربه كافي مديريت اجرايي نداشتند اما قالب آنها از فاكتورهاي خوبي همچون آراستگي رفتار و روحيه تلاش گري برخوردارند كه بهتر بود، گرچه دولت مي توانست از تجربيات گذشته تركيبي بهتري داشته باشد.
لاريجاني در پاسخ به سوال خبرنگاري كه خواستار ارائه نمره به دولت نهم شده بود گفت: مي توان به دولت نمره داد ولي بايد همه فاكتورها را براي دادن نمره در نظر گرفت اما من همه فاكتورها را براي محاسبه ندارم و بايد اين كار با در نظر گرفتن همه مولفه ها صورت گيرد.
خبرنگار ديگري از رئيس مجلس شوراي اسلامي در خصوص ريشه تفاوت كارشناسي هاي دولت و مجلس سوال كرد كه وي پاسخ داد: قواي مجريه و مقننه در قانون اساسي جايگاه خاص خود را دارند؛ تنظيم اوليه لوايح و اجراي آنها بر عهده دولت است و نقش مجلس در اين ميان نقش تنظيم كننده و تصويب اين لايحه بر اساس سنج شرايط كشور و قوانين مختلف است.
لاريجاني افزود: آنچه اهميت دارد اين است كه هر قوه كار خود را به خوبي انجام دهد و اشكالي ندارد كه 2 صدا از قوا بلند شود اما قطعا اجراي مسائل اقتصادي راه هاي مختلفي دارد كه بايد متناسب با مسائل كشور آن را برگزيد.
خبرنگاري با اشاره به برداشت مغرضانه رسانه هاي غربي از نامه نگاري هاي روساي جمهور و مجلس در خصوص تصويب لايحه بودجه سال آينده كشور پرسيد آيا مجلس نميتواند با اتخاذ روش مناسب مانع از اين تبليغات دشمنان نظام شود كه وي پاسخ داد درست نيست كه هر موضوع تخصصي را به همه مسائلي كه در عالم مي گذرد متصل كنيم و مسائل بايد در جاي مناسب خود مورد بررسي قرار گيرد.
وي افزود: نبايد موضوع بررسي كارشناسي لايحه بودجه به مسائل سياسي وصل شود و رسانههاي بيگانه نيز همواره حرف هاي مغرضانه ميزنند و درست سخن نميگويند اما ما بايد بي توجه به آنها آنچه به مصلحت كشور است انجام دهيم.
«اختلافات مجلس و دولت ماهيت حقوقي دارد و اين گونه مناقشات در گذشته هم بوده و موضوع جديدي و نادري نيست و مسير هر دو قوه در قانون اساسي مشخص است و هر گاه احساس شود انسدادي ايجاد شده رهبر انقلاب بر اساس اصل 110 قانون اساسي اختيار حل اختلافات را دارد گرچه معتقد است اين دليلي ندارد اختلافات افكار عمومي را مضطرب كند و ميتوان در فرايند بهتر اختلافات را حل كرد.»
خبرنگاري از لاريجاني سوال كرد با توجه به تداوم سياست هاي خصمانه آمريكا عليه ايران ميتوان نتيجه گيري كرد اوباما ادامه جرج بوش است كه لاريجاني پاسخ داد:اين ارزيابي كه فورا بگوييم اوباما ادامه بوش است تحليل سريعي است اما برخي رفتارهاي آنها مايوس كننده است و بايد اين رفتارها را در زمان بيشتري بسنجيم.
لاريجاني در پاسخ به سوال ديگر خبرنگار مذكور در خصوص تحولات اخير پاكستان اظهار داشت: برخي گروه هاي تروريستي در پاكستان تلاش ميكنند با دامن زدن به مناقشات مذهبي در روند دموكراتيك موجود آن كشور اختلال ايجاد كنند كه پاكستان براي مقابل با اين حركت نيازمند كمك است و كشورهاي منطقه بايد مانع توفيق تروريست ها شوند.
وي ادامه داد: اقدامات آمريكاييها مانند بمباران هاي كور در پاكستان به ضرر دولت آن كشور تمام شده و اقتدار آن كشور را مخدوش كرده و ما به عنوان كشور همسايه نسبت به حضور اشرار هشدار داده و با آنها برخورد مي كنيم و نسبت به مناقشات مذهبي حساسيم و با اقدامات تروريستي كاملا مخالفيم و امنيت پاكستان براي ما مهم است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در خصوص نقش ايران در تحولات افغانستان و عراق نيز گفت: ايران در ايجاد امنيت پايدار در منطقه نقشي غير قابل انكار دارد و اين واقعيت نياز به مهره تائيد ديگران ندارد.
لاريجاني افزود: نگاه ايران به منطقه بر اساس مسئوليت پذيري و همواره دنبال ايجاد و ثبات و امنيت هستيم و از هر طرحي كه حقوق ملتها را پاس دارند و فريبكارانه نباشند حمايت ميكنيم. اما برخي رفتارهاي دو گانه حكيمانه نيست كه از جمله آنها ميتوان به تقسيم بندي تروريستها ازسوي نگاه غربيها است.
وي تصريح كرد: ايران در راه غلط با هيچ كشوري همگامي نميكند و مسير و اصلوب خاص خود را در ايجاد ثبات و امنيت پايدار در منطقه و صحنه بين الملل دارد كه آن را با همه توان و با جديت و با استفاده از ظرفيتهاي موجود پيگيري ميكنيم.
خبرنگاري ديگري از رئيس مجلس هشتم سوال كرد كه آيا وي كانديداي نهايي گروهي مصون به اصلاح طلبان ميانه رو است كه لاريجاني به ابراز تعجب از طرح چنين موضوعي اظهار داشت: نميدانم تعريف اصلاح طلبان ميان رو چيست و تاكنون نيز نشنيدهام چنين گروهي بخواهد مرا كانديدا كند و اگر ديگران ميل دارند در صحن انتخابات ورود كنند بنده هرگز چنين قصدي ندارم.
خبرنگاري ديگري از رئيس مجلس در خصوص افزايش نظارت نهاد قانون گذار بر حسن اجراي قوانين سوال كرد كه وي پاسخ داد: بر اساس تغييرات آئين نامه كميسيون ها مي توانند در راستاي افزايش نظارت قوه مقننه به مجلس پيشنهاد دهند و يا به دستگاه اجرايي كم كار كارت زرد بدهند و در صورت تكرار موارد خلاف قانون به آن دستگاه تذكر داده و وزير را استيضاح كنند.
وي تصريح كرد: در عرصه طرح سوال نيز مدتي اين موضوع غير فعال شده بود كه مقرر شد به جاي افزايش ميزان سوالات آن را عمق بخشيد و اگر نماينده اي از پاسخ وزير قانع نشود و اين موضوع 3 بار تكرار شود. استيضاح در دستور كار قرار ميگيرد و در يك كلام ميتوان گفت: نظارت كميسيونها قابل پيگيري است.
آخرين خبرنگاري كه از رئيس مجلس شوراي اسلامي سوال پرسيد نظر او را در باره تحزب در كشورمان جويا شد كه لاريجاني پاسخ داد: جايگاه احزاب در كشور ما مناسب نيست و كمتر از متوسط به حساب ميآيد.
لاريجاني با تاكيد بر اينكه احزاب در يك دوره در ابتداي انقلاب جايگاه خوبي داشتند اما به دليل برخي مسائل اين جايگاه را از دست دادند كه يكي از مسائل ايجاد و افول احزاب با روي كار آمدن و تغيير دولتها بود بر لزوم حمايت از اجزاب تاكيد كرد: و متذكر شد مجلس آمده است . در راستاي تقويت تحزب در كشور در صورت نياز به اصلاح و وضع قوانين لازم بپردازد.
انتهاي پيام/
سه شنبه 27 اسفند 1387 5:11 PM
تشکرات از این پست