معمولا بیماران از کلمه سباتیک می ترسند . شاید این ترس ناشی برخورد و نحوه گفتار ما باشد . به نظر میرسد اگر اطلاعاتی از سیاتیک داشته باشند کمتر نگران خواهند شد.
سیاتیک بزرگترین و طولانی ترین عصب در بدن میباشد . عصب سیاتیک از به هم پیوستن رشته های عصبی که از یک سمت ناحیه پایین کمر و خاجی خارج می شوند تشکیل شده از نواحی باسن ،پشت ران و زانو عبور می کند . این عصب حرکات عضلات نواحی ران و ساق را فراهم کرده و در ضمن حس این مناطق را به سوی مغز هدایت می کند .اگر به هر دلیلی عصب در مسیر خود تحریک و ملتهب شود به آن سیاتیک می گویند .
سیاتیک از علل شایع درد نواحی کمر و ساق پا می باشد که معمولا به علت فشار بر روی عصب توسط دیسک بین مهره ای آسیب دیده ایجاد می شود . سیاتیک اغلب در سنین 30 تا 50 سال دیده می شود و یک طرفه می باشد .بسته به اینکه عصب در کدام منطقه تحت فشار قرار گرفته باشد علائم متغییر خواهد بود .
فتق دیسک بین مهره ای ، تنگی کانال نخائی ، آرتروز های ناحیه کمر و در مواردی هم گرفتگی ( اسپاسم ) عضلات می توانند موجب بروز درد های سیاتیکی گردند .
با انجام فیزیوتراپی و حرکات ورزشی شامل حرکات کششی و تقویتی عضلات کمر و شکم و آب درمانی می توان التهاب عصب راکاهش داد و به زندگی روزمره بازگشت .