دانشگاه امام حسين(ع) ظرفيت ايجاد تحول در علوم انساني را دارد
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي سپاه، سردار حسين ظريفمنش فرمانده دانشگاه جامع امام حسين (ع) در مراسم افتتاحيه نخستين هم انديشي تحول در علوم انساني با رويكرد اسلامي كه صبح امروز شنبه برگزار شد، اظهار داشت: پيروزي انقلاب اسلامي با ايثار، مجاهدت و فداكاري مردم و تحت رهبري امام راحل خيزش بزرگي در جهان اسلام بود.
ظريفمنش افزود: مردم ايران در اين حركت، انقلابي را به ثمر رساندند كه پيروزي آن در مخيله هيچ صاحب نظر سياسي نميگنجيد.
وي تصريح كرد: رخداد دوم در انقلاب اسلامي پيروزي در هشت سال دفاع مقدس بود، آنجا كه وقتي عنصر خداجويي و مجاهدت و ايثار حزب الله اتفاق افتاد، پيروزي را نصيب ملت ايران كرد به رغم اين كه دشمن تا دندان مسلح و ما با دست خالي و بدون امكانات در اين عرصه حاضر شده بوديم.
فرمانده دانشگاه جامع امام حسين (ع) رخداد سوم را موفقيت دانشمندان ايراني در مراكز پژوهشي و علمي كشور و دستيابي به فناوريهاي برتر و دانش روز بيان كرد.
وي با بيان اينكه بسياري معتقد بودند اين تلاشهاي دانشمندان، پژوهشگران و محققان ما راه به جايي نميبرد، تاكيد كرد: انقلاب اسلامي نشان داد كه غيرممكنها، ممكن ميشود و بن بست براي نيروهاي مومن وجود ندارد و با ايمان، مجاهدت و ايثار مي توان به اوج افتخارات دست يافت.
ظريفمنش همچنين گفت: انقلاب اسلامي پس از گذشت سه دهه امروز در مقابل موضوعي به نام علوم انساني احساس آسيب پذيري جدي ميكند.
فرمانده دانشگاه جامع امام حسين (ع) بر ضرورت بررسي دقيق دلايل اين آسيب پذيري و مشكلات ناشي از آن تاكيد كرد و يادآور شد: رهبر معظم انقلاب در سالهاي اخير همواره تاكيد داشتند بايد تحولي در علوم انساني انجام شود، اگر ما ميخواهيم اين انقلاب همچنان با صلابت و دشمن شكن پيش برود بايد در اين علوم تحولي ايجاد كنيم.
ظريفمنش با بيان اين مطلب كه برنامه كامل و جامعي در اين عرصه وجود نداشته است، افزود: با تاكيد رهبر فرزانه انقلاب در سال گذشته تلاشهايي در اين حوزه در دانشگاه امام حسين(ع) آغاز شد.
وي تاكيد كرد: كار جدي بايد براي تحول در علوم انساني انجام ميداديم و اين دانشگاه به عنوان عاليترين بخش دانشي سپاه پاسداران آغاز شد.
فرمانده دانشگاه جامع امام حسين (ع) در ادامه تصريح كرد: امروز زمينههاي تحول در علوم انساني در دانشگاه امام حسين(ع) وجود دارد، احساس ميكنيم جبهه جديدي پيش روي ما باز شده پس لازم است مجاهدت كنيم.
ظريفمنش در پايان اظهار داشت: از ترم آينده هيچ درس و سرفصلي كه با دروس اسلامي مطابقت نداشته باشد در اين دانشگاه تدريس نميشود. ما بايد در اين دانشگاه كرسي نقد نظرات و تفكرات غرب را ايجاد كنيم.
آيت الله حائري شيرازي عضو مجلس خبرگان رهبري نيز در اين هم انديشي طي سخناني اظهار داشت: انفعال در مقابل علوم انساني غرب پذيرفته نيست، غرب توانست با انحصاري كردن علم افكار خود را به جهان تحميل كند.
وي نيز با بيان اين كه آنها در گذشته از دو راه قدرت نظامي و روش تجاري سعي كردند بر ديگر ملتها مسلط شوند، گفت: امروز تسلط بر علوم دانشگاهي ديگر ملتها روش كار آنها است.
اين استاد حوزه علميه يادآور شد: موضع گيري دانشمندان مسيحي در مقابل علوم تجربي ارتباطي به علوم انساني ندارد، علوم تجربي گمشده ما است هر چند ما توانستهايم نيازهاي خود را در اين علم از دست آنها درآوريم و اين هنر ما است.
حائري شيرازي ادامه داد: اگر اسلام كرسي علوم انساني دانشگاه ها را فتح نكند همه پيروزيهاي ما پا در هوا است، تجارب غرب در علوم انساني براي ما قابل مصرف است ولي تحليل آنها قابل مصرف نيست.
وي تاكيد كرد: اصول موضوع براي ورود به دانشگاه ها نياز به رواديد و گذرنامه ندارد، شما بايد انسان شناسي را از قرآن گرفته و به دانشگاه ببريد، انسان شناسي قراردادي است و جز علوم موضوعه و نيازي به اثبات ندارد.
نخستين هم انديشي تحول در علوم انساني با رويكرد اسلامي از امروز به مدت 4 روز با حضور اساتيد و اعضاي هيات علمي دانشگاه جامع امام حسين (ع) در مجتمع طلائيه تهران آغاز به كار كرد.
اگر من و شما خودمان را اصلاح کنیم ، جامعه درست می شود
شنبه 9 بهمن 1389 10:02 PM
تشکرات از این پست