0

معرفی گرایش mba رشته مدیریت اجرائی

 
svh2005
svh2005
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 18447
محل سکونت : مازندران

معرفی گرایش mba رشته مدیریت اجرائی

برنامه آموزشی و درسی دوره کارشناسی ارشد MBA


برنامه درسی دوره کارشناسی ارشد MBA شامل موارد زیر است :


الف – دروس جبرانی :

برای دانشجویانی که این دروس را در مقاطع قبلی نگذرانده اند.



ب – دروس پایه ( دانش زیر بنائی ) :

برای کلیه دانشجویان دوره اجباریست . دانشجویانی که قبلاً این دروس را گذرانده باشند با موافقت دانشکده میتوانند با شرکت در امتحان مربوطه از شرکت در کلاس آن درس معاف شوند.

ج- دروس اصلی (دانش عملیات پنجگانه مدیریت) :


برای کلیه دانشجویان دوره اجباریست.
ردیف
نام درس
 
ساعت
تعداد واحد
۱
برنامه ریزی استراتژیک
۵۱
۳
۲
سیستم بودجه بندی و کنترل
۵۱
۳
۳
سازماندهی
۵۱
۳
۴
مدیریت نیروی انسانی
۵۱
۳
۵
رهبری و رفتار سازمانی
۵۱
۳
جمع
۲۵۵
۱۵

د- دروس حوزه تخصصی

پس از گذراندن ۳۳ واحد ( شامل ۱۹ واحد دروس زیر بنائی و ۱۵ واحد دروس عملیات اصلی مدیریت ) دانشجویان نسبت به انتخاب یکی از حوزه های تخصصی ۱۱ گانه دوره اقدام نموده و ۲۱ واحد درسی را در حوزه تخصصی خود اخذ خواهند نمود.
بعضی از این دروس بصورت اجباری آن حوزه خواهد بود و بعضی دیگر بصورت اختیاری از میان دروس ارائه شده در آن گرایش و یا دروس ارائه شده در گرایش های مرتبط انتخاب میشوند. علاوه بر دروس اختیاری پیشنهاد شده برای هر گرایش، در صورت لزوم دانشجویان میتوانند پس از تأیید دانشکده مربوطه، تعدادی از دروس اختیاری خود را از سایر دروس ارائه شده در دانشکده انتخاب نمایند

.
دو نکته مهم :


۱- علاوه بر دروس تخصصی، دانشجویان موظف به انجام یک پروژه پایان تحصیل به ارزش ۳ واحد هستند. این پروژه بیشتر جنبه کاربردی دارد و هدف از آن آشنائی دانشجویان با مشکلات کاربرد مباحث تئوریک در عمل است.
۲- برای آشنائی دانشجویان با مسائل سازمانها در حوزه های تخصصی دو دوره کارورزی نیز در نظر گرفته شده است. کارورزی اول در تابستان سال اول تحصیل و کارورزی دوم در تابستان سال دوم انجام خواهد گرفت. در هر دوره کارورزی دانشجویان موظف به سپری کردن ۲۴۰ ساعت در یکی از سازمانهای خدماتی یا تولیدی در ارتباط با حوزه تخصصی مورد علاقه خود هستند. در انتهای هر کارورزی دانشجو ملزم به ارائه گزارش کار و دفاع از آن در مقابل یک هیأت منصفه خواهد بود. درس کارورزی دارای واحد و نمره نیست، بلکه بصورت قبول یا رد در کارنامه دانشجو وارد خواهد شد.


زمینه های فعالیت فارغ التحصیلان MBA


فارغ التحصیلان این دوره با فراگیری دانش و فنون مدیریت قادر خواهند بود در زمینه های ذیل فعالیت نمایند :
* اداره امور واحدهای ستادی سازمانهای تولیدی و اجتماعی در جهت کمک به مدیران این سازمانها برای اداره مؤثرتر سازمانهای خود
* اداره و راهبری مؤثر و کارآمد یک سازمان یا یک بخش تخصصی از آن نظیر بخش های تولید، تحقیق و توسعه، مالی، فروش، پرسنلی و اطلاعات
* ایجاد تحول در یک بخش تخصصی سازمان با تجدید تشکیلات، رویه ها و شیوه های اداری آن بخش
* کارآفرینی در یک سازمان برای شروع فعالیت های جدید یا ایجاد و اداره سازمانهای جدید
* طراحی تحول در کل یک سازمان و رهبری و هدایت تحولات کلی بعد از کسب تجربیات مدیریتی


ضرورت و اهمیت MBA

توسعه کشور و ارتقاء استاندارد زندگی در آن مستلزم بهبود و ارتقاء کیفیت مدیریت در سازمانهای اقتصادی و اجتماعی است. با بهبود مدیریت است که میتوان بهره وری را افزایش داد و از ظرفیت ها و امکانات موجود کالا و خدمات بیشتری را تولید نمود و ظرفیت های زیادتری را بوجود آورد.
بهبود مدیریت نیز مستلزم آگاهی و تسلط به دانش مدیریت است. امروزه مدیریت به عنوان یکی از شاخه های معرفت بشری پیشرفت زیادی نموده است و آموزش و تحقیق در زمینه آن گسترش فراوانی یافته است . باتوجه به اهمیت مدیریت در رشد و ارتقاء سازمانها و جوامع، نظامهای آموزش عالی کشورها آموزش و تحقیق در حوزه مدیریت را از نظر کیفی و کمی به سرعت توسعه داده اند.
یکی از زمینه های بارز توسعه آموزش مدیریت ایجاد رشته کارشناسی ارشد مدیریت سازمان (MBA) در کشورهای مختلف جهان است. این رشته به سرعت نخست در امریکا و کشورهای صنعتی و سپس در کشورهای در حال توسعه موفق، گسترش یافته است .
همانطوریکه قبلا” ذکر شد، فارغ التحصیلان دوره های کارشناسی و مخصوصا” فارغ التحصیلان دوره های فنی و مهندسی وارد این دوره شده و در یک آموزش فشرده و پرکار به فراگیری دانش و فنون مدیریت می پردازند. ترکیب دانش تخصصی دوره کارشناسی و آگاهی و تسلط به دانش و فنون مدیریت در دوره کارشناسی ارشد، از فارغ التحصیلان این دوره مدیران کارآمد و مؤثری میسازد که در افزایش کارآئی و رشد سازمانهای اقتصادی – اجتماعی تأثیر بسزایی دارند. به خاطر کسب همین توانائی هاست که در سه دهه اخیر دوره های MBA در کشورهای مختلف جهان به سرعت گسترش یافته و تنها در کشور آمریکا حدود ۷۰۰ موسسه آموزش عالی دوره MBA ارائه میدهند.
اگر می خواهید خود را قانع کنید که چرا باید MBA را انتخاب کنید، کار دشواری نخواهید داشت. جایگاه MBA در دنیای امروز امکان ادامه تحصیل در برترین دانشگاههای داخل و خارج را در اختیار شما قرار خواهد داد. در صورتی که زمینه شغلی مد نظر شما باشد، با توجه به اینکه این رشته بسیار نوپاست و با استقبال شدید سازمانها نیز مواجه شده است می توان بازار کار بکر و دست نخورده ای برای آن در نظر داشت، هرچند در آمریکا علی رغم سابقه ۸۰ ساله هنوز بازار کار بسیار وسیعی در اختیار فارغ التحصیلان قرار دارد. در ایران نیز آمارهای فعلی نشان از تضمین شغل در آینده دارد. MBA قابلیتهای شما را ورای تخصصی که اکنون دارید توسعه خواهد داد و شما را به شخصی مبدل خواهد کرد که هیچ سازمانی قادرنخواهد بود به راحتی از روی تخصص شما عبور کند . این نکته که قادر هستید MBA را به عنوان رشته دوم همراه با رشته اصلی خود امتحان دهید نیز قابل توجه است. هرچند MBA ارزشی ورای رشته های تخصصی و فنی در دنیای امروز دارد.


چه کسانی برای MBA اقدام نکنند

- اگر از ثروت خوشتان نمی آید
- اگر روحیه رهبری ندارید و نمی خواهید به دست آورید و می خواهید همیشه پیرو باشید.
- اگر فکر می کنید موفق شدن یا ثروتمند شدن شانسی است.
- اگر از شهرت خوشتان نمی آید و یا قدرت ریسک معقول ندارید.
- اگر فکر می کنید نمی توان بدون سرمایه و نفوذ یک شرکت بزرگ به وجود آورد.
و اگر باروحیه ای متواضع حاضر به تلاش برای رسیدن به اهداف متعالی نیستید بهتر است در رشته دیگری ادامه تحصیل دهید.


دانستنیهایی درباره MBA


* آیا میدانید که MBA پرهزینه ترین رشته دانشگاهی در خارج کشور است و هزینه سالانه آن در برخی دانشگاهها به ۷۰۰۰۰ دلار در سال می رسد؟
* آیا می دانید که MBA در دانشگاه هاروارد تنها رشته ای است که به دلیل اطمینان از اشتغال خوب فارغ التحصیلان آن در آینده تحت پوشش کامل وام CITIBANK آمریکا قرار دارد و دانشجویان کلیه هزینه های خود را از آنجا تامین می کنند؟ آیا می دانستید که اکثر دانشگاههای آمریکا ، کانادا و اروپا به دلیل تقاضای بسیار بالای داخلی به اتباع خارجی جهت MBA پذیرش نمی دهند؟
* حتما کل دروس ، کلاس ها، تحقیقات و ارائه آنها باید به زبان انگلیسی باشد. حتی در کشور هایی مانند فرانسه، آلمان و روسیه هم با تمام تعصباتی که روی زبان اصلی شان دارند، MBA به زبان انگلیسی تدریس می شود. حتی اگر تمام درس ها و مباحث مشابه باشد ولی زبان تدریس و تعلیم انگلیسی نباشد، رشته تحصیلی دیگر MBA نیست و از نظر حرفه ای وقتی MBA نباشد دیگر تفاوتی ندارد که چه اسمی داشته باشد.
* خصوصیت بارز دیگر MBA این است که علاوه بر درس های تئوری باید همراه با تحقیق Case Study ، بازیهای تجاری Business Games ، و ارائه نتایج در قالب Presentation و معمولا تز و کارآموزی می باشد.
* مباحث یک برنامه MBA باید مرتبا مورد باز بینی و نو سازی قرار گیرد تا دانشجویان بتوانند با آخرین نیاز ها و دست آورد های علم مدیریت آشنا شوند.


منابع پیشنهادی برای کنکور MBA

مراجع پیشنهادی دانشگاه شریف برای کنکور در این رشته به شرح زیر است:
منابع MBA
* ریاضی عمومی ۱ و ۲ کارشناسی مهندسی (ضریب ۲.۵)
کتب ریاضیات عمومی ۱ و ۲ کارشناسی مهندسی
* اصول (تئوری) مدیریت (ضریب ۱.۵)
Management (A Global Perspective) 10th edition – By Koontz and Weihrich
Management (6th Edition) – by: S.P.Robbins & M.Coulter
مدیریت عمومی، نویسنده: دکتر الوانی
سازمان و مدیریت، نویسنده: دکتر اقتداری
* زبان تخصصی (ضریب ۲)
Management (A Global Perspective) 10th edition – By Koontz and Weihrich
Management (6th Edition) – by: S.P.Robbins & M.Coulter
* استعداد و آمادگی تحصیلی ویژه رشته مدیریت (ضریب ۲)
کتب مرتبط با GMAT


قبل از انتخاب MBA به این موارد دقت کنید :‌

قبل از تصمیم گیری برای انتخاب این رشته، اگر شاغل هستید و باید هزینه زندگی را خودتان تامین کنید، حتما به این نکته فکر کنید که برای گذراندن این دوره نیاز به برنامه زمانی پیچیده و گذراندن یک زندگی سخت و پرکار دارید. درس ها به شدت وقت گیر هستند و هریک از دروس بیش از ۱۲ واحد درس کارشناسی وقت می گیرند. در نظر داشته باشید که باید حداقل ۴۰ ساعت در هفته زمان برای مطالعه و انجام پروژه های درسی اختصاص دهید.
اگر زبان انگلیسی شما خوب نیست یا زبان خود را تقویت کنید و یا از خیر این دوره بگذرید چون احتمالا این رشته برای شما ساخته نشده است.
و در پایان اگر همسر و فرزند دارید مطمئن شوید می توانند با این مساله کنار بیایند که طی دو سالی که در این رشته تحصیل می کنید یا در منزل نخواهید بود و یا در ساعاتی هم که در منزل هستید به نظر می رسد که باز هم در منزل نیستید…چون زمانی برای مشارکت در زندگی نخواهید داشت..
توجه داشته باشید که رشته MBA بر خلاف سایر رشته های کارشناسی ارشد دارای ۵۷ واحد درسی است که معادل دو دوره کارشناسی ارشد در رشته های دیگر است و باید در هر ترم ۱۲ تا ۱۵ واحد با این حجم را بگذرانید…
پس خوب فکر کنید…شرایط زندگی خود را در نظر بگیرید…و تلاش کنید…اگر مسیرتان را درست بروید احتمالا طی چند سال آینده مدیر ارشد یکی از سازمان های موفق کشورمان خواهید بود


چگونه می توان در رشته MBA قبول شد

(توجه: این قسمت مربوط به سال های قبل که آزمون شامل مرحله مصاحبه نیز بوده، می باشد)
به طور معمول کسی که بتواند درصدهایی حدود ۷۰ درصد زبان، ۷۰ درصد استعداد و آمادگی تحصیلی ویژه رشته مدیریت، ۴۰ درصد اصول مدیریت و ۲۰ درصد ریاضیات داشته باشد مرحله اول را به سادگی پشت سر می گذارد و برای مصاحبه دعوت می شود. تقریباً هر سال مدل این مصاحبه تغییر می کند و روز به روز عجیب تر و غیر متعارف تر می شود.
در میان حدود پنج هزار شرکت کننده در آزمون کسانی که رتبه ای تقریبا کمتر از ۲۰۰ داشته باشند به مصاحبه دعوت می شوند. در مصاحبه توانایی فهمیدن و مکالمه زبان انگلیسی، توانمندی های مدیریتی، سوابق پژوهشی و اجرایی و توانمندی های ارتباطی افراد مورد توجه قرار می گیرد.
برای موفقیت در مصاحبه باید:
· بتوانید در شرایط استرس به خوبی عمل کنید
· ابتکار عمل در گفتگو را به دست بگیرید
· به سوالات آنگونه که خود می پسندید پاسخ دهید
· بتوانید متون انگلیسی را خوب بفهمید
· بتوانید مکالمه مورد قبولی به زبان انگلیسی داشته باشید
· رزومه مناسبی به صورت مکتوب آماده کنید
· هدف روشنی برای شرکت در دوره داشته باشید
· با انرژی باشید
کسانی که دارای حداقل سه سال سابقه مدیریتی باشند می توانند امیدوار باشند نمره خوبی از مصاحبه بگیرند. نزدیک به سی درصد از پذیرفته شدگان از میان این افراد خواهند بود.



اگر من و شما خودمان را  اصلاح کنیم ، جامعه درست می شود

شنبه 9 بهمن 1389  9:33 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها