در سال 1317 درتهران متولد و پس ازپايان دوره ابتدايي وارد هنرستان موسيقي ملي به سرپرستي شادروان روح الله خالقي گرديد. به سبب علاقه فراوان به تار اين ساز را به عنوان ساز اصلي خود انتخاب نموده و دركلاس استاد موسي معروفي به نوازندگي تار مشغول شد و دروس ديگر موسيقي را نزد روح اله خالقي و جواد معروفي و حسين تهراني و ديگر استادان طبق روال هنرستان تا پايان ديپلم ادامه داد و همواره يكي از بهترين شاگردان بود.
وي در سال 1337 فارغ التحصيل شد و بلافاصله به استخدام وزارت فرهنگ و هنر در آمد و فعاليتهاي خود را در گروه هاي مختلف شروع نمود از جمله در اركسترموسيقي ملي به رهبري عليمحمد خادم .
ميثاق و اكبر حق كردار اركستر صبا به رهبري حسين دهلوي و اركستر بزرگ سازهاي ملي به رهبري زنده ياد مهدي مفتاح به عنوان نوازنده و تك نواز شركت نمود و سپس بعد از چندسال همكاري خود را با گروه هاي كوچكتري كه تشكيل شده بود ادامه داد.
هوشنگ ظريف از سال چهل و دو به دعوت استاد حسين دهلوي كه در آن موقع رياست هنرستان موسيقي ملي را به عهده داشتند به تدريس در هنرستان مشغول گرديد و در مدت هفده سال شاگردان زيادي تربيت نموده كه بسياري از آنها در نوازندگي به درجات بالايي رسيده اند او دوره چهارساله عالي را در هنركده موسيقي ملي گذرانده و از محضر استاد علي اكبرخان شهنازي براي فراگيري رديف هاي ايشان و نيز ساير اساتيد در رشته هاي ديگر موسيقي كسب فيض نموده است.
هوشنگ ظريف سالهاست كه فعاليت هنري خود را تنها با گروه فرامرز پايور ادامه ميدهد و حاصل اين همكاري كنسرتهايي در كشورهاي آسيايي و اروپايي و آمريكايي بوده است. ازجمله معرفي موسيقي سنتي ايران در 20 دانشگاه آمريكا در سال 1352 .
شركت در فستيوالهاي موسيقي شانكار لعل در هندوستان به سال پنجاه و چهار و فستيوال اينسبورگ در اتريش سال شصت و چهار هوشنگ ظريف علاوه بر نوازندگي تار به نواختن سه تار و تنبك نيز آشنايي كامل دارد وسالها با گروه تنبك نوازان به رهبري استاد حسين تهراني همكاري داشته است علاوه براين در نت نگاري اولين متد نوازندگي تنبك به كوشش حسين دهلوي و همچنين تصحيح رديف آوازي محمود كريمي تاليف شادروان دكتر محمدتقي مسعوديه نقش موثر و شركت فعال داشته است و نيز نوشتن و ويرايش چهار كتاب در مورد استادان لطف اله مجد و جليل شهناز و فرهنگ شريف و ابراهيم سرخوش كه به كوشش انتشارات سرود به چاپ رسيده است .
از هوشگ ظريف نوارهاي تك نوازي زيادي موجود است كه از مشهورترين آنها ميتوان از نوارهاي دشتي و اصفهان و چند همنواز با فرامرز پايور ونيز ضبط گوشه هايي از رديف موسيقي معروفي به كوشش كامبيز روشن روان و اجراي دستور مقدماتي تار كتاب اول و دوم هنرستان نام برد .
وي داراي مدرك درجه يك هنري معادل دكترا است و هم اكنون در دانشكد
درجه يك هنري معادل دكترا است و هم اكنون در دانشكده موسيقي دانشگاه هنر و هنرستان موسيقي دختران به تدريس اشتغال دارد.
منبع : آواي خيال
گردآوری :گروه بزرگان و مشاهیر سایت تبیان زنجان
http://tebyan-zn.ir/famous_man.html