چیپس یکی از تنقلات بسیار خوشمزه است که تقریبا همه مردم طرفدار آن هستند و چون دارای کالری زیادی است هنگامی که گرسنه هستید، می توانید آن را مصرف کنید، اما آیا دوست دارید بدانید چیپس سیب زمینی نخستین بار کجا درست شد؟ چیپس در آمریکا متولد شد، پدری داشت به نام سیب زمینی سرخ شده که نخستین بار در اواخر قرن ۱۸ به وسیله شخصی به نام توماس جفرسون در آمریکا معرفی شد. در اوایل قرن ۱۹ سیب زمینی سرخ شده به تدریج محبوبیت پیدا کرد تا جایی که وارد فهرست غذایی رستوران ها شد. یکی از شب های زمستان سال ۱۸۵۳ در رستوران «دریاچه ماه» در ساراتوگای ایالت نیویورک شخصی همراه شام، سیب زمینی سرخ شده سفارش داد. پس از دریافت غذا این شخص با اعتراض به اینکه سیب زمینی ها سرخ نشده اند و چندان ترد نیستند آنها را به آشپزخانه پس فرستاد. جورج کرام، سرآشپز رستوران که از این انتقاد حسابی عصبانی شده بود برای تمسخر سیب زمینی ها را به نازکی کاغذ برید، به شدت به آنها نمک زده، دوباره سرخشان کرد و محصول را به این خیال که غیرقابل خوردن است، سر میز برد، اما دست پخت کرام به جای یک غذای بی مصرف یک شاهکار از آب درآمد و به همین راحتی چیپس اختراع شد. صاحب رستوران دریاچه ماه به زودی این خوراکی را وارد فهرست غذایی خود کرد. چندی بعد کرام برای خود رستورانی باز کرد که سیب زمینی نازک سرخ شده را به شهرت رساند. چیپس به معنی ورقه و لایه نازک است. به این ترتیب نام چیپس به طور رسمی وارد ادبیات غذایی شد و به زودی رستوران های دیگر شروع به عرضه آن کردند و ویلیام تاپندون از اهالی اوهایو برای نخستین بار چیپس سیب زمینی را از رستوران به مغازه های خواربارفروشی برد. در سال ۱۸۹۵ او فروش چیپس را به خواربارفروشی های محل شروع کرد و وقتی کارش گرفت نخستین کارخانه چیپس دنیا را تاسیس کرد. امروزه چیپس سیب زمینی در شکل ها، مزه ها و مارک های مختلفی تولید و عرضه می شود که بعضی از آنها به جای ورقه های سیب زمینی از قطعه های ریز به هم پیوسته آن استفاده می کنند.
|