0

چکار کنیم رفلاکس معده نگیریم؟

 
pasargad54
pasargad54
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 2135
محل سکونت : اصفهان

چکار کنیم رفلاکس معده نگیریم؟

يك فوق ‌تخصص كبد و گوارش گفت: دراز كشيدن در فاصله كوتاه پس از غذا خوردن ، مصرف نوشابه‌هاي گازدار ، سيگار كشيدن ، استرس و فشارهاي رواني و پوشيدن لباس‌هاي تنگ مي‌تواند باعث رفلاكس معده شود.

رضا ملك‌زاده افزود: رفلاكس اصولا بيماري آزاردهنده‌اي است كه علائم رفلاكس فرد مبتلا را آزار مي‌دهد و مي‌تواند در فعاليت‌ها و كارهاي روزانه او اختلال ايجاد كند.

وي گفت: برخي علائم رفلاكس با بيماري‌هاي ديگر اشتباه مي‌شود مثلا درد قفسه سينه ناشي از رفلاكس با دردهاي قلبي اشتباه گرفته مي‌شود و در چنين مواردي حتما بايد بيماري خطرناك‌تر يعني بيماري قلبي را در نظر گرفت و اگر از نبود مشكلات قلبي مطمئن شديم سپس به رفلاكس معده بپردازيم چرا كه همان‌طور كه گفته شد رفلاكس بيماري آزاردهنده‌ و خطرناك نيست.

اين فوق‌تخصص كبد و گوارش افزود: هنوز به درستي علت رفلاكس مشخص نشده است اما برخي عوامل باعث بروز و تشديد رفلاكس مي‌شود كه مهم‌ترين آن عوامل پرخوري، سريع غذا خوردن و كامل نجويدن غذا يا غذا خوردن با استرس و نگراني‌، مصرف غذاهاي بسيار چرب، تند و شور، مصرف ادويه و فلفل زياد، سيب‌زميني سرخ‌كرده، مصرف غذاهاي حاوي ادويه، سير، پياز، نگهدارنده‌ها نظير سوسيس و كالباس، مصرف سس‌هاي چرب و پرنمك بخصوص سس قرمز، مصرف مركبات ترش مثل پرتقال و نارنگي ترش و مصرف كافئين زياد مثل شكلات‌، قهوه و نسكافه است.

ملك‌زاده اضافه كرد: مصرف زياد چاي بخصوص اگر پررنگ بوده و تازه دم هم نباشد، مصرف نان‌هايي كه خمير آنها به خوبي نمي‌پزد مثل نان باگت، نان سفيد، نان بربري و چاقي و افزايش وزن، دراز كشيدن در فاصله كوتاه پس از غذا خوردن، مصرف الكل و نوشابه‌هاي گازدار، سيگار كشيدن، استرس و فشارهاي رواني و پوشيدن لباس‌هاي تنگ مي‌تواند باعث رفلاكس شود.

داروهاي امپرازول، مفيد براي رفلاكس
ملك‌زاده گفت: امروزه داروهاي بسيار موثري براي درمان رفلاكس وجود دارند. مهم‌ترين داروهايي كه به اين منظور به كار مي‌روند داروي امپرازول و هم‌خانواده‌هايش نظير پانتوپرازول، رابيپرازول و لانسوپرازول هستند. علاوه بر اين‌ها داروهايي نظير رانيتيدن و فاموتيدين نيز مي‌توانند در برخي موارد موثر باشند.

‌وي اضافه كرد: پزشك معالج درمان را شروع مي‌كند و بر حسب نياز آن را ادامه خواهد داد. در بيش از نيمي از موارد فرد مبتلا به رفلاكس نياز به درمان درازمدت (سال‌ها) با دارو دارد. داروهايي نظير امپرازول را مي‌توان براي مدت طولاني (حتي سال‌ها) استفاده كرد. اگرچه عوارض معدودي با اين داروها گزارش شده است اما در مجموع كنترل علائم رفلاكس در درازمدت با اين دسته داروها بسيار موفقيت‌آميز و مطمئن است.



منبع خبر :جام جم - http://jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100918995364

دوشنبه 18 آبان 1388  9:31 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها