0

بریانی یا بریونی اصفهان

 
hasantaleb
hasantaleb
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1387 
تعداد پست ها : 58933
محل سکونت : اصفهان

بریانی یا بریونی اصفهان

طرز پخت بریانی اصفهان

بریانی یا بریونی یکی از غذاهای سنتی و معروف شهر اصفهان است در خیابان چهار باغ که قدم می زنید تعداد زیادی بریانی پز به چشم می خورد...

طرز پخت
بریانی اصفهان

مواد لازم  :
گوشت 400 گرم – جگر سفید 100 گرم – نمک ، زیره و زردچوبه به مقدار لازم – گردو و زعفران به مقدار لازم – ریحان ، نارنج و پیاز به مقدار لازم برای تزیین – نان محلی یا لواش به تعداد لازم – دارچین به مقدار لازم  

  
طرز تهیه : 
ابتدا گوشت را تکه تکه می کنیم و با پیاز ، نمک و زردچوبه به آرامی به صورت نیم پز می پزیم 0 سپس گوشت را از آب بیرون می آوریم و دوباره آن را چرخ می کنیم ، آب گوشت را به اندازه نیم لیوان نگه می داریم ، به مقدار دلخواه دارچین و زعفران آب شده به گوشت اضافه می کنیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم و مرتب آن را هم می زنیم تا گوشت قدری گرم و تمام مواد جذب یکدیگر شود 0 ته یک کفگیر روحی بزرگ ، که معروف به قالب بریانی است را کمی پودر دارچین می پاشیم یک قاشق از روغن که روی آب گوشت موجود است درون آن کفگیر می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا قالب و آب گوشت داغ شوند 0 آنگاه مقداری از مایه بریانی را روی آن پهن می کنیم ( به قطر یک همبرگر بزرگ ) 0 کفگیر را روی حرارت اجاق گاز که شعله داشته باشد می گیر یم تا گوشت برای یک دقیقه سرخ شود یک قاشق از آب گوشت داغ را وسط نان محلی یا لواش می پاشیم و بریانی را روی آن برمی گردانیم و مقداری زعفران روی گوشت سرخ شده می پاشیم 0 جگر سفید را می پزیم و بعد آن را چرخ یا ریز خرد می کنیم و در کنار بریانی قرار می دهیم و با مقداری ریحان ، پیاز و نارنج تزیین می کنیم ( در صورت نداشتن کفگیر می توان از تابه کوچک استفاده کرد ) 0

عالم محضر خداست درمحضر خدا گناه نکنید حضرت امام (ره)

جمعه 8 بهمن 1389  12:46 AM
تشکرات از این پست
bestofisfahan
bestofisfahan
کاربر جدید
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1403 
تعداد پست ها : 0

پاسخ به:بریانی یا بریونی اصفهان

حتما نام غذای سنتی اصفهان یعنی بریان یا بریون به گوش شما خورده ولی آیا بریان نوش جان کرده اید و طعم آن را چشیده اید؟ چه طعم آنرا چشیده اید و چه نچشیده باشید در این مقاله با ما همراه باشید که میخواهم به عنوان یک اصفهانی و بر اساس تجربه شخصی بهترین بریانی های اصفهان را به شما معرفی کنم.

چندین بار پیش آمده که دوستانم به عنوان مسافر از دیگر شهرها به اصفهان آمده اند و تجربه خوبی از بریان ندارند و دلیل نوشتن مقاله هم دقیقا همین تجربه های بد دوستان و جلوگیری از این اتفاق است. اکثر تجربه های منفی چشیدن طعم بریان در بریانی های شهرهای دیگر غیر اصفهان یا خوردن بریان در اصفهان ولی رستورانهایی که کیفیت لازم را ندارند مربوط میشود.

رستورانهای زیادی در شهر اصفهان وجود دارد که بریانی هم در لیست غذایی خود دارند ولی از من میشنوید اگر قصد دارین تجربه ی خوبی داشته باشید بریان را از بریانی خریداری کنید یعنی مغازه ای که به صورت اختصاصی بریان میفروشن.

 

مواد تشکیل دهنده بریان چیست؟

برای پخت بریان از موادی مانند گوشت گوسفندی با کیفیت از ران، سردست، دنده و قلوه گاه گوسفندی، قلم، جگر سفید یا شش، دنبه و خلال بادام و مغز گردو و ادویه جات و پیاز و … استفاده میشد.

ولی اگر فکر میکنید ممکنه دوست نداشته باشید این راهنمایی رو میکنم که اگر به غذاهای گوشتی علاقه دارید امکان نداره بریان دوست نداشته باشید. اگر کوبیده دوست دارید، همبرگر دوست دارید مطمئن باشید عاشق بریان میشوید. فقط نکته قابل توجه دیگه که نیازه بدونید، بریان غذای خیلی چربیه پس اگر با غذای چرب مشکل دارید پیشنهاد نمیکنم.

نمایشگر ویدیو
 
 
 
 
 

لیست بهترین بریانی های اصفهان: https://bestofisfahan.ir/best-beryani-in-isfahan/

دوشنبه 10 اردیبهشت 1403  10:01 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها