دين شفقت و مهرباني
«دالايي لاما» رهبر بودايي ها تبت که در دانشگاه هاروارد سخنراني مي کرد. با اشاره به معناي درست و واقعي کلمه «جهاد» در اسلام، گفت: «اسلام به پيروان خود مي آموزد به همه انسان ها چه مسلمان و چه غير مسلمان عشق بورزند». دالايي لاماـ برنده جايزه صلح نوبل در سال 1989 ـ درباره افراط گراياني که مفهوم کلمه جهاد را به اشتباه به مردم فهمانده و از آن سوء استفاده کرده اند و همين طورديدگاهش درباره اسلام و آموزه هاي اين دين که در قرآن کريم آمده، اين طور توضيح داد: «اسلام دين مهرباني و شفقت است. به جرأت مي توان گفت که جهاد يکي از وجوه اسلام است. که مورد سوءاستفاده قرار گرفته و تعابير نادرستي از آن شده است. اما هر يک از پيروان دين اسلام مي دانند که براساس قوانين اسلامي، جهاد موضوع دفاعي است. افراد پيش از اظهار نظر درباره موضوعات مربوط به اسلام بايد ابتدا درباره آن به خوبي تحقيق و بررسي کنند. علماي اسلامي هم تنها زماني به جهاد به معناي مبارزه و نبرد را خوب مي داند که هدف از اين مبارزه و نبرد، ستيز با ظلم، فساد و بي عدالتي باشد».
وي با تأکيد بر اين مسأله که اسلام دين شفقت و مهرباني است، تصريح کرد» «من اسلام را کاملاً درک مي کنم. مسلمانان با در دست گرفتن 99 دانه تسبيح نام هاي متفاوتي از الله را بر زبان مي آورند که همه اينها نشانگر شفقت، رحمت و چيزهاي خوب و مثبت است. من فکر مي کنم عبادت زياد خداوند بيانگر عشق و مهرباني نامتناهي است».
رهبر بوداييان تبت تأکيد کرد: «اسلام به پيروان خود مي آموزد، به همه انسان ها چه مسلمان و چه غير مسلمان عشق بورزند. در اين صورت با ايمان زياد نسبت به خدا، مهرباني در وجود فرد بيشتر و بيشتر مي شود».