0

مبلغان حوزه علمیه؛ پیشگامان‌ ترویج کاربردی حجاب

 
gh_golpa
gh_golpa
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1388 
تعداد پست ها : 1224
محل سکونت : اصفهان

مبلغان حوزه علمیه؛ پیشگامان‌ ترویج کاربردی حجاب

مرکز تحقیقات و طرح های کاربردی حجاب ریحانه النبی، در سال 84 به همت شماری از مبلغان حوزه علمیه قم تأسیس شد و در حال حاضر این مرکز در پنج استان کشور نمایندگی دارد و توانسته است طرح های ابتکاری خود را در راستای نهادینه کردن حجاب و عفاف‌ اجرا کند.

خبرگزاری رسا ـ مرکز تحقیقات و طرح های کاربردی حجاب ریحانه النبی، در سال ۸۴ به همت شماری از مبلغان حوزه علمیه قم تأسیس شد و در حال حاضر این مرکز در پنج استان کشور نمایندگی دارد و توانسته است طرح های ابتکاری خود را در راستای نهادینه کردن حجاب و عفاف‌ اجرا کند.

حجت الاسلام محمد مهدی ابراهیم پور، مدیر مرکز تحقیقات و طرح‌های کاربردی حجاب ریحانه النبی(س)، در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا،‌ ‌ فعالیت ها،‌ اقدامات و برنامه های مرکز تحقیقات کاربردی حجاب ریحانه النبی را تشریح کرد و این مرکز را تنها مرکز فرهنگی فعال و کاربردی در خصوص طرح های حجاب و عفاف دانست.

وی با اشاره به عملکرد و چگونگی فعالیت‌های این مرکز علمی و فرهنگی و سابقه این مرکز ابراز داشت: مرکز تحقیقات کاربردی حجاب ریحانه النبی، با هدف فرهنگ‌سازی برای مقوله حجاب و عفاف در سال ۸۴ به همت شماری از مبلغان حوزه علمیه تأسیس شد.

این پژوهشگر عرصه حجاب اضافه کرد: خوشبختانه به مرور زمان این مرکز فرهنگی توسعه چشمگیری پیدا کرد و در حال حاضر مرکز حجاب ریحانه النبی(س) افزون بر قم، در پنج استان کشور شامل شهرهای مشهد،‌ ساری،‌ تهران،‌ شهر ری، ارومیه و شیراز نمایندگی دارد.

حجت الاسلام ابراهیم پور، با بیان اینکه مرکز حجاب ریحانه النبی توانسته است طرح های بسیار خوبی را در راستای نهادینه کردن حجاب و عفاف در کشور انجام دهد خاطرنشان کرد: مهم ترین امر در روند کار و فعالیت های این مرکز فرهنگی،‌ فعالیت خودجوش تعدادی از طلاب و مبلغان حوزه های علمیه است که توانسته اند با کمترین امکانات، طرح های بسیار خوبی را اجرا و نهادینه کنند.

وی همچنین با اشاره به ساختار مدیریتی مرکز حجاب ریحانه النبی تصریح کرد: شش معاونت در این مرکز فرهنگی متناسب با اهداف، دیدگاه ها و همچنین رویکرد مرکز تحقیقات طرح های کاربردی حجاب و عفاف برنامه ریزی و فعالیت می کنند.

حجت الاسلام ابراهیم پور ابراز داشت:‌ یکی از بخش های مهم مرکز حجاب ریحانه النبی، معاونت امور مالی و اداری است که امور مربوطه را با دقت انجام می دهد.

وی معاونت توسعه طرح های کاربردی حجاب و عفاف را بخش دیگر این مرکز عنوان و تاکید کرد: کلیه طرح های ارائه شده از سوی مبلغان و روحانیان فعال در مرکز حجاب ریحانه النبی،‌ در این معاونت بررسی و به بحث وکارشناسی گذاشته می شود و سپس برای اجرای نهایی در دستور کار دوستان و همکاران قرار می گیرد.

‌ مدیر مرکز حجاب ریحانه النبی، معاونت پژوهش و آموزش و معاونت امور هنری را از دیگر بخش های فعال مرکز حجاب ریحانه النبی ذکر کرد و گفت: خوشبختانه همکاران و دوستان طلبه ما در این معاونت ها نیز برنامه ریزی و هدفگذاری دقیقی داشته اند و توانسته اند طرح ها و برنامه های خوبی را متناسب با اهداف و سیاست های مرکز حجاب ریحانه النبی ارائه و اجرا کنند.

این مبلغ حوزه علمیه قم، انعکاس و اخبار مرتبط با مقوله حجاب و عفاف را از جمله فعالیت های معاونت رسانه ای مرکز حجاب ریحانه النبی ذکر کرد و گفت: اخبار مربوط به حجاب و عفاف از طریق سایت اینترنتی حجاب نیوز برای کاربران اینترنتی قابل دسترسی است.

حجت الاسلام ابراهیم پور،‌ رایزنی با مسؤولان کشوری و فرهنگی را از جمله برنامه های کاری مرکز حجاب ریحانه النبی ذکر کرد و ادامه داد: به منظور توسعه و گسترش طرح های کاربردی مرتبط با مقوله حجاب و عفاف،‌ تاکنون جلسات متعددی با برخی از معاونت های وزارت کشور، مسؤولان کشوری و استانی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی انجام شده که این دیدارها نتایج بسیار خوبی را نیز به دنبال داشته است و آنها از برنامه ها و طرح های مرکز حجاب ریحانه النبی استقبال کرده اند.

وی مرکز تحقیقات حجاب ریحانه النبی را تنها مرکز فرهنگی کاربردی در زمینه حجاب و عفاف دانست و تاکید کرد: در بخش های اجرایی نیز این مرکز فرهنگی طرح ها و برنامه های بسیار خوبی را اجرا کرده است.

این پژوهشگر عرصه حجاب افزود:‌ از جمله اقدامات و طرح هایی که از سوی این مرکز فرهنگی انجام شده است،‌ طرح حجاب ریحانه النبی ویژه مدارس ابتدایی بود، این طرح در سال گذشته در بیش از پنجاه مدرسه اجرا شد و نتایج و آثار بسیار خوبی نیز به دنبال داشت.

حجت الاسلام ابراهیم پور در خصوص این طرح خاطرنشان کرد: این طرح با همکاری و مشارکت و هماهنگی نواحی و سازمان های آموزش و پرورش برخی از شهرهای کشور اجرا شد و مبلغان و مربیان آموزش دیده مرکز حجاب ریحانه النبی، با حضور در بین دانش آموزان، مبانی اسلامی و دینی حجاب را برای دانش آموزان به ویژه دختران با بیانی شفاف و زیبا تبین کردند.

وی تصریح کرد: خوشبختانه این طرح با استقبال مربیان، معلمان، دانش آموزان و خانواده ها همراه شد و درخواست های زیادی نیز مبنی بر توسعه و گسترش این گونه طرح ها به دست ما رسیده است.

مدیر مرکز حجاب ریحانه النبی، طرح های خوش حجابی را از دیگر برنامه های فرهنگی و کاربردی مرکز حجاب ریحانه النبی خواند و با بیان اینکه استقبال دانش آموزان و خانواده ها از این طرح بسیار خوب بوده است گفت:‌ اجرای طرح های خوش حجابی و طرح انتخاب حجاب برتر از سوی دانش آموزان بسیار موفقیت آمیز بوده است و خوشبختانه بیش از نود درصد از دانش آموزانی که این طرح در مدارس آنان اجرا شد، با اختیار خود وارد این طرح ها شده اند.

مبلغ حوزه علمیه قم افزود: برای تثبیت حجاب در بین دانش آموزان نیز طرح ها و اقدامات خوبی را پیش بینی کرده ایم که در صورت حمایت لازم مسؤولان و نهادهای فرهنگی، می توان به اجرایی و عملیاتی شدن آن امیدوار بود.

حجت الاسلام ابراهیم پور، آموزش مربیان حجاب را از دیگر برنامه ها و اقدامات مرکز حجاب ریحانه النبی ذکر کرد و ابراز داشت: با برنامه ریزی های صورت گرفته و اقدامات انجام شده، تاکنون بیش از دویست نفر از طلاب خواهر حوزه های علمیه با مشارکت در طرح تربیت مربی حجاب، آموزش های لازم را فراگرفته اند.

حجت الاسلام ابراهیم پور، برگزاری جشن حجاب را از دیگر طرح های مرکز حجاب ریحانه النبی خواند و تصریح کرد: برگزاری راهپیمایی سالانه حجاب و عفاف از دیگر برنامه های فرهنگی این مرکز است که در سال جاری این راهپیمایی با حضور هفت هزار نفر دانش آموز در پنج شهر کشور برگزار شد و بازتاب های داخلی و بین المللی بسیاری نیز داشت.

وی بیان داشت: در یکی از این راهپمیایی ها که در مناطق شمال شهر تهران برگزار شد، شمار زیادی از دختران و دانش آموزان با حجاب برتر راهپمایی کردند و این مساله بازتاب های زیادی را نیز به دنبال داشت، به گونه ای که حتی اهالی آن مناطق تصور نمی کردند در چنین نقطه ای از شهر،‌ جمعیت زیادی از دانش آموزان برای دفاع از مقوله حجاب و عفاف به طور خودجوش و داوطلبانه راهپیمایی کنند.

وی ابراز داشت: طرح خوش حجابی نیز از دیگر برنامه های مرکز حجاب ریحانه النبی است، این طرح برای اولین بار در کشور در شهر ارومیه اجرا شد و بیش از ۷۵۰ نفر از دختران این شهر به صورت داوطلبانه در این طرح مشارکت کردند.

مدیر مرکز حجاب ریحانه النبی، با اشاره به نتایج، ثمرات و اهداف اجرای طرح خوش حجابی ابراز داشت: ما درصدد اجرای این طرح در سایر شهرهای کشور نیز هستیم و در همین راستا نیز با استاندار و مسؤولان استان قم رایزنی های لازم انجام شده است تا این طرح در شهر مقدس قم نیز اجرا شود.

مدیر مرکز حجاب ریحانه النبی،‌ هدف از اجرای طرح خوش حجابی را تثبیت حجاب دختران عنوان و تاکید کرد: ما در صدد هستیم با فراهم شدن زمینه های لازم و زیرساخت های مورد نیاز، این طرح را به صورت شبکه ملی اجرا کنیم تا در همه شهرهای کشور نتایج و تبعات مثبت آن نمود و بروز داشته باشد.

این مبلغ حوزه علمیه قم، در بخش دیگری از سخنان خود، کمبود اعتبارات و نبود فضای مناسب جهت اجرای طرح‌های مرتبط با مقوله حجاب و عفاف را از جمله مشکلات این مرکز عنوان کرد و با تأکید بر ضرورت حمایت دستگاه‌های فرهنگی از این گونه تشکل‌ها گفت: متأسفانه به دلیل فضای محدود ساختمان مرکز حجاب ریحانه النبی در شهر قم،‌ ما قادر به اجرای بسیاری از طرح ها و برنامه های خود نیستیم و ضروری است دستگاه های فرهنگی در این خصوص مساعدت و همکاری لازم را داشته باشند.

حجت الاسلام ابراهیم پور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به وظایف و مأموریت های دولت در حوزه های مختلف،‌ وظیفه دولت را در خصوص کارهای فرهنگی نظارت و سیاست گذاری دانست و حمایت و پشتیبانی از تشکل‌های فرهنگی و مردم نهاد فعال در خصوص حجاب و عفاف را ضروری ارزیابی کرد‌.

وی تصریح کرد: همان‌گونه که دولت در بخش‌های عمرانی و آموزشی، خصوصی سازی را در دستور کار خود قرار داده است و تنها به نظارت و سیاست گذاری می پردازد،‌ در حوزه های فرهنگی نیز ضروری است این کار صورت گیرد و دولت باید برنامه ریزی لازم را در این خصوص داشته باشد.

حجت الاسلام ابراهیم پور، با بیان اینکه نقش دولت در کارهای فرهنگی نظارتی و حمایتی است تاکید کرد: ‌ دولت باید با برنامه ریزی مناسب، درخصوص کارهای فرهنگی از نهادهای مردمی و فعال حمایت کند تا آنها با برنامه ریزی مناسب بتوانند متناسب با نیازها و مقتضیات جغرافیایی استان ها و شهرهای مختلف کشور، برنامه های مناسبی را در خصوص خرده فرهنگ ها داشته باشند.

مدیر مرکز حجاب ریحانه النبی همچنین در ادامه از راه اندازی پایگاه خبری حجاب به نشانی اینترنتی www.hejabnews.com همزمان با روز ملی حجاب و عفاف خبر داد و گفت: این پایگاه خبری روز دوشنبه ۲۱ تیرماه، با حضور شماری از مربیان و اساتید طرح های کاربردی حجاب، اعضای شورای سیاستگذاری مرکز حجاب ریحانه النبی،‌ اصحاب رسانه و خبرنگاران استان و حجت الاسلام سعیدی از اساتید حوزه علمیه قم رسما راه اندازی شد.

وی رویکرد این پایگاه خبری را انعکاس اخبار مرتبط با حجاب و عفاف و همچنین تولید خبر و محتوای لازم ذکر کرد و آن سوی مرز،‌ رهنمود،‌ طرح و نوآوری، نمایشگاه، راهپیمایی،‌ وب نوشت،‌ یادداشت و همایش را از جمله سرویس های تخصصی پایگاه خبری حجاب برشمرد.

حجت الاسلام ابراهیم پور گفت: بخش های گفت وگو،‌ گزارش،‌ تازه های نشر،‌ فیلم و صوت،‌ اخبار،‌ گزارش تصویری و‌ عکس برگزیده از دیگر بخش ها و سرویس های تخصصی پایگاه خبری حجاب است که کاربران می توانند با مراجعه به این پایگاه خبری از مطالب آن استفاده کنند.

گفتنی است، مرکز تحقیقات و طرح های کاربردی حجاب ریحانه النبی، در خیابان صفائیه شهر قم، کوچه شماره ۳۲،‌ روبه روی دارالقرآن الکریم امام حسین(ع)،‌ نبش کوچه شهید کمره ای واقع شده است.

چهارشنبه 6 بهمن 1389  11:35 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها