شیر سویای مکسوی نوشیدنی سالمی است که از لوبیای سویا بدست می آید. در 100 گرم شیرسویا تقریبا 5/2 گرم پروتئین وجود دارد که مشابه شیرگاو ولی چربی اشباع آن بسیار کمتر است.
این شیر از خیساندن دانه کامل سویا و استخراج شیره آن به صورت مکانیکی تولید می شود. سپس استریلیزه و بصورت تتراپک بسته بندی می گردد. شیرسویا از لحاظ تغذیه ای مشابه شیر گاو است و جانشین خوبی برای افرادی است که نمی توانند از شیرگاو استفاده نمایند.
فرمولاسیون و فرایند ویژه تولید شیرسویای مکسوی سبب ایجاد یک نوشیدنی فراویژه و ارزشمند تغذیه ای می شود که قابلیت جذب کلسیم شیر را توسط بدن افزایش می دهد.
مزایای شیرسویا مکسوی
1.شیرسویا تنها حاوی پروتئین گیاهی است: تنها پروتئین گیاهی که از لحاظ ترکیب اسیدهای آمینه شبیه گوشت است و پروتئین کامل نیز محسوب می شود، پروتئین موجود در لوبیای سویا است. افرادی که دچار نارسایی کلیه هستند یا به هر علتی از مصرف گوشت قرمز منع شده اند، توصیه می شود که از شیر و فراورده های سویا به عنوان جایگزین استفاده نمایند.
2.شیرسویا حاوی لاکتوز نیست: حدود 75 درصد مردم قادر به تحمل قند شیر نیستند. در ضمن شیرسویا حاوی قندهای پروبیوتیک استاکیوز و رافینوز است که سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می شوند و به کاهش مواد سمی در بدن کمک می کنند.
3.شیرسویا سبب کاهش کلسترول می شود: پروتئین شیرسویا می تواند در کاهش میزان کلسترول موثر باشد. سازمان غذا و دارو
شیرسویا از لحاظ تغذیه ای مشابه شیر گاو است و جانشین خوبی برای افرادی است که نمی توانند از شیرگاو استفاده نمایند.
تایید کرده است که مصرف پروتئین سویا به صورت بخشی از رژیم غذایی کم کلسترول و دارای چربی اشباع کم ممکن است بطور موثری در کاهش خطر بیماری کرونر قلبی نقش داشته باشد. بنابراین مصرف 25 گرم پروتئین سویا در روز برای سلامت قلب توصیه می شود.
4.شیرسویا سرشار از ایزوفلاوون است. وجود ایزوفلاوون ها در شیر سویا مهم ترین و منحصر به فردترین مزیت شیرسویا است. یک لیوان شیرسویا دارای 20 میلی گرم انواع ایزوفلاوون است که ژنیستئین و دیادزئین اصلی ترین نوع آن می باشند اما شیر گاو حاوی ایزوفلاوون نیست. ایزوفلاوون ها مزیت های زیادی دارند از جمله کاهش کلسترول، تحمل راحت تر علایم یائسگی و کاهش خطر برخی سرطان ها (سرطان پروستات و سرطان پستان). مطالعات نشان می دهند میزان بروز سرطان های پروستات و پستان در کشورهایی که فراورده های سویا از جمله شیرسویا عمده غذای روزانه آنها را تشکیل می دهد به میزان قابل ملاحظه ای کمتر است. ایزوفلاوون ها جزء آنتی اکسیدان ها محسوب می شوند که از سلول های بدن در برابر اکسیداسیون و تخریب سلولی محافظت می کنند.
5.شیرسویا حاوی هورمون نیست .
6.سویاشیر مکسوی در انواع طعم های وانیلی، کاکائو، قهوه، توت فرنگی و طالبی و نیز با طعم ساده در بازار موجود است و می توان از آن در پخت انواع کیک، شیرینی و دسر استفاده کرد.