0

تحلیل آلبوم های موسیقی از زبان مخاطب

 
kamrantak
kamrantak
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : اسفند 1388 
تعداد پست ها : 463
محل سکونت : yazd

تحلیل آلبوم های موسیقی از زبان مخاطب

تو این تایپیک قصد دارم با اطلاعاتی که از موسیقی داریم در مورد آۀبوم هایی که وارد بازار می شن صحبت کنیم (البته هم از نظر علمی هم سلیقه ای)

خوب دوستان هنرمند بیان آلبوم های جدید که می خوان درباره اش صحبت کنیم ونقطه ضعف ها وقوت هاش رو بگیم یا علی 

 

آلبوم اول از شما معرفی کنید تا به بحث بکشیم.

 

به امید ارتقای سطح کیفی موسیقی کشورمون

سه شنبه 5 بهمن 1389  12:55 PM
تشکرات از این پست
kamrantak
kamrantak
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : اسفند 1388 
تعداد پست ها : 463
محل سکونت : yazd

پاسخ به:تحلیل آلبوم های موسیقی از زبان مخاطب

چشم دوست عزیز فعلا که آلبوم قبال اتکایی واسه بحث نیومده،آلبوم رگ خواب محسن یگانه چطوره؟ 

نظر بنده اینه که در این که یگانه خواننده توانایی است شکی نیست ولی این آلبوم اصلا اون چیزی که ازش انتظار داشتم نیست. به غیر از آهنگ سکوت و نباشی که آنها هم در تنظیم خالی از ضعف نیستند بقیه آهنگ ها یک نوع تکرار محسوب می شوند. البته این نظر من و خیلی هاست امیدوارم کسی برای نقد شدن خواننده محبوبش تعصب نشون نده و ناراحت نشه. 

حالا میریم سر تک تک آهنگ ها  فقط دوستان از روی تعصب یا دشمنی نقد نکنید ممنون.

سعی می کنم نقد های علمی هم بذارم.(جدای از سلیقه)

چهارشنبه 6 بهمن 1389  11:51 AM
تشکرات از این پست
kamrantak
kamrantak
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : اسفند 1388 
تعداد پست ها : 463
محل سکونت : yazd

پاسخ به:تحلیل آلبوم های موسیقی از زبان مخاطب

و این هم نقد علمی  آلبوم رگ خواب محسن یگانه

به نقل از اخبار موسیقی ایران

 

انتظارات از آلبوم دوم محسن یگانه که در حال حاضر در زمره خوانندگان پرطرفدار موسیقی پاپ قرار می گیرد، بسیار بالا بود. پس از آلبوم تا حدودی قابل قبول نفسای بی هدف در تیرماه 1387 که ترکیبی از کارهای منتشر شده و منتشر نشده محسن در آن سال ها بود، شائبه ی نزول کیفی کارهای او در برابر مجاز شدن بوجود آمد. محسن یگانه باید در آلبوم دوم خلاف این موضوع را اثبات می کرد. ضمن اینکه به عنوان یکی از خوانندگانی که در کانون توجه علاقه مندان موسیقی پاپ قرار دارد، باید نقش گذشت زمان و با تجربه شدن و پیشرفت را، در کارهای خود بروز می داد. ادامه همکاری موثر با شهاب اکبری، در حالی که به استفاده بیشتر از صدای سازهای واقعی متمایل شده بود، همچنین اجرای چند کار با علی ثابت، نشان از میل این خواننده جوان به ماندن در سطح اول موسیقی پاپ داشت. رگ خواب آلبومی است که توانست تا حدود زیادی خواسته طرفداران محسن یگانه را برآورده کند. می توان این مجموعه را گامی مثبت برای خواننده اثر دانست.

اینسرت

نیمی از چهره تمام رخ خواننده، در زمینه مشکی رنگ، طرح اینسرت این البوم است. مقوای براق که نام آلبوم به درشتی و نام خواننده ریزتر و واضح در کنار آن نوشته شده است. عکسی خوب از خواننده در پشت جلد چا÷ شده و در زیر ان اطلاعات سایت خواننده و دست اندرکاران آلبوم ذکر شده است. صفحه میانی شامل اطلاعات کاملی از کلیه تراک های آلبوم است. تنها ایراد آن ریز بودن بیش از حد آن است. در سه صفحه داخلی، سه عکس از خواننده و عکسی زیبا از دو تنظیم کننده آلبوم چاپ شده است. نوشته ای چند خطی از محسن یگانه و دو نوشته کوتاه از تنظیم کنندگان، تنها خواندی های سه صفحه داخلی است. در مجموع کیفیت و چاپ اینسرت آلبوم در حد قابل قبول و خوبی است. تنها نکته ی قابل توجه این است که آدرس سایت شخصی خواننده با لاتین اسم خواننده که در اینسرت نوشته شده، متفاوت است!

اطلاعات آلبوم

آلبوم 46 دقیقه ای رگ خواب دارای 10 تراک و یک قطعه بی کلام است. ترانه ها و آهنگ ها از محسن یگانه است. علی ثابت، شهاب اکبری و محسن یگانه، تنظیم قطعات را انجام داده اند. در قطعات مختلف این آلبوم نوازندگانی چون پیام طونی، فیروز ویسانلو، بابک یوسفی، حسن فراهانی، بابک ریاحی پور، ایمان حجت و .... هنرنمایی کرده اند.

نگاهی به قطعات آلبوم

کلیه ترانه ها و آهنگ ها از محسن یگانه است.

قطعه اول ( سکوت ) با تنظیمی از محسن یگانه. این قطعه شاید ایده آل ترین تراک برای شروع آلبوم باشد. قطعه ای که نوید مجموعه ای متفاوت را به شنونده می دهد. شائبه هایی در مورد تنظیم این قطعه وجود دارد که قطعا خواننده جوابگوی آن خواهد بود. میکس و مستر امید حجت تاثیر خوبی روی قطعه گذاشته است. موسیقی دیجیتالی ابتدایی با آغاز اجرای آرام خواننده کم کم ریتم می گیرد. پس از 40 ثانیه، انرژی لازم با تغییر لحن خواننده و موسیقی زمینه به قطعه تزریق می شود. ( ... آسمونو بی تو خط خطی کردم چه جوری می تونی اینقده بد شی سکوت قلبتو بشکنو و برگرد نذار این فاصله بیشتر از این شه نمی خوام مثل گذشته که رفتی دوباره آخر قصه همین شه ... ) موسیقی بی کلام با سمپل های نه چندان زیبایی فضای نسبتا طولانی میان اجرای خواننده را پر کرده است. خواننده روندی تقریبا مشابه ابتدای قطعه ولی این بار با موسیقی زمینه پرقدرتی تکرار می کند. موسیقی بی کلام پایان بخش تراک اول است. با توجه به اجرای زیبای محسن یگانه، این تراک قطعا می تواند یکی از بهترین های آلبوم باشد.

قطعه دوم ( دوراهی ) با تنظیم شهاب اکبری. موسیقی ملایم ابتدایی، خواننده را در اجرایی آرام همراهی می کند. مقدمه آرام تراک، پس از حدود 40 ثانیه جای خود را به موسیقی با انرژی بیشتری می دهد. خواننده نیز اوج نسبی در اجرای خود می گیرد. بابک یوسفی، در قسمت بی کلام ابتدایی و انتهایی و فیروز ویسانلو در قسمت بی کلام دوم، به زیبایی پاسخ خواننده را می دهند. صاحب صدای لرزان اجراهای زنده، در این تراک نیز اجرایی قابل قبول از ترانه ی زیبای خود دارد.

قطعه سوم ( آدمها ) با تنظیم محسن یگانه. صداهایی به شدت تحت تاثیر افکت که حس خوبی هم القا نمی کنند، آغاز کننده قطعه هستند. با شکل گیری موسیقی و زدوده شدن افکت های مازاد، آماده شنیدن یک قطعه کاملا اجتماعی از محسن یگانه می شویم! ( آدما کلا دو دسته اند یا زرنگ اند یا ساده ساده ها واسه زرنگا سوژه سو استفاده ... ). گرچه مضمون ترانه از اجتماعی بودن فاصله می گیرد ولی فضای متفاوتی در میانه آلبوم شکل می گیرد. هنوز حس شنیدن یک کار متنوع از محسن یگانه شکل کاملی نگرفته است که لوس بازی اینترنتی، همه اندوخته ها را به باد می دهد! قطع شدن قطعه و ایراد گرفتن صدابردار، یادآور ترفندهای فانتزی 5 سال پیش موسیقی اینترنتی است! این قطعه یادآور لطفا این سی دی را بخرید است!

قطعه چهارم ( رگ خواب ) با تنظیم شهاب اکبری. صدای دیجیتالیزه شده ی محسن یگانه در زمینه صدای ویولن شنیده می شود. ملودی دلنشین ابتدایی با صدای گیتار فیروز ویسانلو ادامه پیدا می کند. میکس و مستر قطعه را رضا اسدپور، از اعضای اولیه گروه پارت انجام داده است. ( رگ خواب این دل تو دست تو بوده ترک های قلبم شکست تو بوده ... ) اجرای آرام ترانه رگ خواب با موسیقی زمینه ملایم، فضایی دلنشین ایجاد می کند. یکی از زیباترین لحظات تراک هنرنمایی مشترک فیروز ویسانلو و پیام طونی در قسمت بی کلام میانی است. نزدیکی فضای این قطعه به کارهای گذشته یادآوری می کند که در حال شنیدن آلبوم محسن یگانه هستید. تنظیم زیبای قطعه و اجرای خوب محسن یگانه این تراک را در بین کارهای خوب آلبوم قرار می دهد.

قطعه پنجم ( من تو را کم دارم ) با تنظیم محسن یگانه. قطعه ریتمیک و شاد، که به تعبیر عده ای به جای بار و بندیل ببند در آلبوم قبلی اجرا شده است! ( بسه با چشمات تو به آتیش نکشون خونه امو من تو را کم دارمو تو دل دیوونه امو ). به نظر می رسد میکس و مستر امید حاجیلی نقش تاثیر گذاری داشته است. ویولون در قسمت های مختلف، کمک زیادی به قطعه می کند. این قطعه پس از یک تراک آرام، تنوع و تغییر فضا ایجاد کرده است.

قطعه ششم ( ضربان معکوس ) با تنظیم علی ثابت. قطعه با موسیقی آرام و زیبایی که یادآور کارهای ترکی است آغاز می شود. محسن یگانه پس از گذشت 50 ثانیه از موسیقی، با لحنی آرام اجرای ترانه ی خود را آغاز می کند. تنظیم قطعه هماهنگی خوبی با فضای کار دارد. در ادامه خواننده قسمتی از ترانه را در اوجی نسبی اجرا می کند و موسیقی هم کم کم اوج می گیرد. موسیقی بی کلام زیبا و طولانی، تراک را به مدت یک دقیقه به تنهایی پیش می برد تا خواننده پس از آن اجرای خود را ادامه دهد. همراهی گروه کر در قسمت های مختلف به زیباتر شدن این قطعه 5 دقیقه ای کمک کرده است.

قطعه هفتم ( نباش ) با تنظیم محسن یگانه. ( نباشی کل این دنیا واسم قد یه تابوته نبودت مثل کبرتا دلم انبار باروته .. ته ته ته! ... ) موسیقی دیجیتالی با ریتم نسبتا تندی پس از قسمت ابتدای ترانه، زمینه را برای اجرای محسن یگانه آماده می کند. (... دنیا را بی تو نمی خوام یه لحظه دنیا بی چشمات یه دروغه محضه ...) افکت های میانه قطعه چندان قابل توجه نیست و به قطعه کمک خاصی نکرده است. با اینکه این قطعه کار بدی نست ولی ویژگی خاصی هم ندارد.

قطعه هشتم ( عذاب ) با تنظیم شهاب اکبری. خواننده ترانه عذاب را با ضربآهنگ نسبتا تندی اجرا می کند تا پس از صدای شکستن بغض! موسیقی زمینه رنگ تازه ای بگیرد و خواننده اجرای خود همراه موسیقی ادامه می دهد. موسیقی بی کلام میانی با اینکه به تنهایی زیبا است ولی پاسخ خوبی برای نوع اجرای خواننده نیست. تند بودن ضربآهنگ این قطعه، اجازه ی ایجاد حس مشترک بین خواننده و شنونده را نمی دهد و شنونده تیتروار ترانه و موسیقی زمینه را می گذراند. این تنظیم شهاب اکبری نسبت به سایر کارهای آلبوم نقطه قوتی ندارد.

قطعه نهم ( بمون ) با تنظیم علی ثابت و ملودی برگرفته از آهنگ رایان. تم موسیقی کاملا نزدیک به کارهای ترکی است. گویا علی ثابت برای تنظیم کارهای ترکی انتخاب شده است. ملودی احساسی و زیبا، پس از یک دقیقه صدای خواننده را همراه خود می کند. ترانه زیبای کار به خوبی روی ملودی نشسته است. تنظیم زیبا و خوب علی ثابت هم فضای مورد نیاز برای قطعه و ترانه را ایجاد کرده است. کشیدن کلمات انتهای هر قسمت ترانه، حس لازم را ایجاد کرده است. انتخاب گیتار الکتریک برای موسیقی بی کلام، برای ایجاد پاسخ خوبی به خواننده موثر بوده است. ( ... بمون دل من فقط به بودنت خوشه منو فکر رفتن تو می کشه ...).

قطعه دهم ( حافظه ضعیف ) با تنظیم شهاب اکبری. موسیقی ابتدایی پس از 40 ثانیه آرام می شود تا خواننده اجرای خود را آغاز کند. ملودی این قطعه یادآور کارهای گذشته محسن یگانه است. قرار گرفتن این قطعه در انتها، پیوند دهنده فعالیت های گذشته محسن یگانه و مجموعه جدید او است. تنظیم قطعه برای فضای کار مناسب است و موسیقی قسمت های بی کلام، فضای دلنشینی در میانه تراک ایجاد کرده است.

جمع بندی نهایی

آلبوم دوم محسن یگانه، رگ خواب، در زمره کارهای حرفه ای موسیقی پاپ ایران، اثری قابل قبول است. با توجه به شرایط کنونی موسیقی و با نگاهی به سایر آلبوم های عرضه شده، این مجموعه را می توان گامی مثبت در موسیقی دانست. حضور تنظیم کنندگان حرفه ای، برخی از نوازندگان برتر، ترانه های نسبتا خوب و ملودی های زیبا، تنوع قطعات البوم که کمتر شنونده ای را خسته می کند، نقاط قوت این آلبوم است. قرار گرفتن یکی دو قطعه ضعیف و یک قطعه لوس! را شاید بتوان نقاط ضعف اثر دانست. پس از عرضه آلبوم هایی از خوانندگان مطرح و ناامید شدن هواداران، این آلبوم تا حدود زیادی خواسته هواداران را برآورده کرده است. به دلیل میکس و مستر مناسب و کیفیت خوب ضبط و تکثیر آلبوم، خرید نسخه اورجینال این آلبوم می تواند برای شنونده و البته تهیه کننده سودمند باشد.
 

جمعه 15 بهمن 1389  10:05 AM
تشکرات از این پست
kamrantak
kamrantak
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : اسفند 1388 
تعداد پست ها : 463
محل سکونت : yazd

پاسخ به:تحلیل آلبوم های موسیقی از زبان مخاطب

دوستان موسیقی شناس یا علاقمند به موسیقی کجائید پس نظرتون رو درمورد آلبوم بدیدن می خوایم بریم سر نقد آلبوم بعدی: 

 

آلبوم مهره از هومن سودمند که به عنوان پر مهره ترین آلبوم سال هم از نظر حضور آهنگسازان ، تنظیم کنندگان وهم شاعران سطح بالا ومعروف شناخته شده

 


جمعه 15 بهمن 1389  10:10 AM
تشکرات از این پست
kamrantak
kamrantak
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : اسفند 1388 
تعداد پست ها : 463
محل سکونت : yazd

پاسخ به:تحلیل آلبوم های موسیقی از زبان مخاطب

 

در این آلبوم جمعی از ستارگان موسیقی پاپ از جمله محسن یگانه ، فرزاد فرزین ، محمد رضا چراغعلی ، پدرام کشتکار و ... حضور دارند. در قطعه "منو مجبورم نکن" صدای محسن یگانه به عنوان "بک وکال" شنیده می شود.

قطعات این آلبوم به ترتیب عبارتند از :

1- منو مجبورم نکن 2- مهره 3- دیگه دستامو نگیر 4- دلشوره 5- خانه بی پرنده 6- رد پا 7- بغض 8- بگو عشقم 9- حالا وقتش نیست 10- حرمت 11- خواب دیدم

ترانه سرایان (به ترتیب) :

محسن یگانه ، محسن یگانه ، علی بحرینی ، یاحا کاشانی ، یاحا کاشانی ، محسن یگانه ، یاحا کاشانی ، یاحا کاشانی ، یاحا کاشانی ، المیرا آقازاده و یاحا کاشانی

آهنگسازان (به ترتیب) :

محسن یگانه ، محسن یگانه ، شهاب رمضان ، فرزاد فرزین ، محمد رضا چراغعلی ، محسن یگانه ، ماهان ، ماهان ، محمد رضا چراغعلی ، شاهرخ شریفی و ماهان

تنظیم کنندگان (به ترتیب) :

کوشان حداد ، کوشان حداد ، ماهان ، فرزاد فرزین ، محمد رضا چراغعلی ، پدرام کشتکار ، محمد رضا چراغعلی ، ماهان ، محمد رضا چراغعلی ، کوشان حداد و ماهان

ارائه ای از موسسه "چهره خندان"

پخش از "الوند"
 

جمعه 15 بهمن 1389  10:26 AM
تشکرات از این پست
mohsen222
mohsen222
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 99
محل سکونت : تهران
یک شنبه 24 بهمن 1389  9:27 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها