چاي داراي مادهاي به نام تانن است كه با آهن موجود در منابع گياهي، تركيبي به نام تانات آهن ايجاد ميكند كه مانع جذب آهن و موجب دفع آن از بدن ميشود. عوامل مختلفي مانع جذب آهن غذا و باعث دفع آن از بدن ميشود از جمله نوشيدن چاي بلافاصله پس از غذا. احتمال كمبود آهن در بدن و كم خوني ناشي از فقر آهن به خصوص در گروههاي آسيبپذير مثل كودكان و نوجوانان دختر، زنان باردار و سالمندان زياد است
*******************************
استرسهاي زياد باعث بروز بيماري آفت ميشود نگرانيهاي زياد و استرسها نظير استرسهاي ناشي از امتحان و يا بروز جنگ و بمبارانها ميتواند تاثير زيادي در بروز آفتهاي دهاني داشته باشد. همچنين کمبود ويتامين B12 و کمبود ويتامين C به عنوان ديگر عوامل مهم در بروز اين بيماري دهاني مطرح مي باشد
*******************************
جعفري منبع مهم و خوب كلروفيل،آهن، مواد آلي، كلسيم، فسفر، منگنز، ويتامين A و B است. جعفري براي كم خوني، بيماريهاي كبد و آسم مفيد است. همچنين، برگهاي تازه و تخم جعفري نفخ را در معده و رودهها از بين ميبرد و آب آن به عنوان ضدقولنج در رفع نفخ شكم بچه مؤثرست. استفاده از جعفري تازه به طور خام در سالاد علاوه بر داشتن طعم قوي و مزه ملايم مصرف آن همراه با سير، پياز و موسير بوي تند آنها را از بين ميبرد.
*******************************
به منظور حفاظت از پوست در برابر اشعه خورشيد استفاده از كرم يا لوسيون ضدآفتاب با فاكتور حفاظت خورشيدي (SPF) حداقل 15 و بكارگيري از آن 20 تا 30 دقيقه قبل از قرار گرفتن در معرض نور خورشيد ضروري است.در صورت شنا كردن و يا عرق كردن زياد بهتر است كه به دليل احتمال پاك شدن پوشش قبلي مجددا از كرم در طول روز استفاده شود. كلاه مناسبترين پوشش براي جلوگيري از برخورد آفتاب با پوست صورت است، شن، آب و برف ميتواند نور خورشيد را منعكس كرده و ميزان پرتوهاي آن را افزايش ميدهد