شاهرضايي: عدم كتابت خاطرات، به فراموشي سپردن زمان جنگ است
گروه فرهنگي / حوزه ادبيات و کتاب
89/11/03 - 13:11
شماره:8911030641
نشست خبري جشنواره خاطرهنويسي دفاعمقدس/2
شاهرضايي: عدم كتابت خاطرات، به فراموشي سپردن زمان جنگ است
خبرگزاري فارس: دبير علمي جشنواره خاطرهنويسي دفاع مقدس گفت: از همه عزيزان و پيشكسوتان و رزمندگان دعوت ميكنيم تا خاطرات خود را دريغ نكنند چرا كه عدم كتابت خاطرات در واقع به نوعي به فراموشي سپردن زمان جنگ و دفاع مقدس است.
به گزارش خبرنگار فارس؛ نشست مطبوعاتي نخستين جشنواره خاطرهنويسي دفاع مقدس صبح امروز با حضور حسن رسولي منفرد معاون ادبيات و انتشار بنياد حفظ و اثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس، محسن شاهرضايي دبير علمي اين جشنواره در جمع اصحاب رسانه برگزار شد.
* رسانهها به ترغيب رزمندگان قديمي براي ثبت خاطراتشان كمك كنند
محسن شاهرضايي دبير علمي اين جشنواره در اين نشست مطبوعاتي با گراميداشت ايام اربعين حسيني گفت: معتقدم كار مهم خبرنگاري و رسانهاي ميتواند در كنار ساير فعاليتها به توجيه رزمندگان قديم و مردم سلحشور ايران بپردازد تا نهضت خاطرهنويسي كه مدتهاست آغاز شده، با همكاري اصحاب رسانه در عرصه خبر به اوج خود برسد.
شاهرضايي در مورد جشنواره خاطرهنويسي دفاع مقدس و اجراي آن در خصوص شهر تهران افزود: ما خاطره را تنها مختص به زمان جنگ از صحنه نبرد نميبينيم بلكه از نظر ما خاطره دوران دفاع مقدس مهم است يعني افرادي كه به عنوان شهروند در تهران در زمان موشكباران و بمبباران و يا حتي افراد در اعزامها، پشتيبانيها و حتي مددكارها و افرادي كه درب منازل خانواده شهدا براي اطلاعرساني مراجعه مي كردند خاطرات فراواني دارند كه هرگز مكتوب نشده؛ اميدواريم با اين حركت به نوعي تاريخ اجتماعي جنگ كه مدتهاست از آن غفلت شده تكميل شود.
وي گفت: در عين حال خاطرات صحنه نبرد هم براي ما بسيار ارزشمند است چرا كه يكي از كارهاي زيرساختي خاطره است. به دليل اينكه ساير ژانرها و گونههاي ادبي مثل داستان، شعر، فيلمنامه و نمايشنامه مبتني بر خاطرات واقعي بايد باشد.
به گفته دبير علمي اين جشنواره ، اين جشنواره فرصت مناسبي براي عموم مردم كشورمان به خصوص تهرانيها است.
وي با اشاره به دو لشگر بزرگ دوران دفاع مقدس در تهران اظهار داشت: در آن دوران دو لشگر 10 حضرت سيدالشهدا و 27 حضرت رسول وجود داشت؛ در اين نشست از عزيزان پيشكسوت رزمنده در تهران دعوت ميكنيم تا خاطرات خود را دريغ نكنند.چرا كه عدم كتابت خاطرات در واقع به فراموشي سپرده شدن زمان جنگ و دفاع مقدس است.
* جشنواره در نيمه دوم خرداد برگزار ميشود
شاهرضاي در ادامه در پاسخ به اين سؤال كه هيئت داوران شامل چه افرادي هستند گفت: تا 15 ارديبهشت 90 وبلاين فراخوان خاطرات را خواهيم داشت، از اين رو تركيب داوران مشخص شده و در نيمه دوم خرداد جشنواره را برگزار خواهيم كرد.
دبير علمي جشنواره خاطرهنويسي دفاع مقدس با اشاره به آثار ادامه داد: آثار در حال رسيدن به دبيرخانه هستند اما خوشبختانه اين روزها تماسهاي فراواني با دبيرخانه و شخص بنده گرفته ميشود؛ از خبرنگار و خلبان گرفته تا رزمندگان دوران دفاع مقدس تماسهاي جهت آمادگي خاطرات گرفته شده كه اميدواريم اين آثار به دست ما برسد؛ فكر ميكنم پس از برگزاري اين نشست خبري تعداد آثار ارسالي افزونتر شود.
وي با اشاره به تعداد آثار برگزيده اضافه كرد: با توجه به استقبال، آثار معرفي ميشوند.اما 5 اثر به عنوان برگزيده خواهيم داشت و سعي داريم جوايز نفيسي از جمله سفر به عتبات عاليات را به برگزيدگان اعطا كنيم.
شاهرضايي عنوان كرد: آثار برگزيده و قابل چاپ در قالب كتاب منتشر شده و سعي داريم پس از غربالگري خاطرات آنها را به مكانهايي كه استناد نياز دارند همانند دايرةالمعارف جنگ ارسال كنيم تا خاطرات را به عنوان مستندات قابل ارجاع داشته باشيم.
وي تصريح كرد: البته قرار بود اين جشنواره در بهمنماه سال جاري برگزار شود اما به دليل همزماني با جشنوارههاي ديگر معاونت حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس همانند جشنواره شعر و يوسف و ساير جشنوارهها و به دليل تراكم شديد بالا و استقبال فراوان بنا شد اين جشنواره را به تعويق اندازيم.
وي در مورد داوري آثار و اينكه نويسندگان خاطرات رزمندگان و افراد عامي هستند متذكر شد: ما 2 نوع خاطرات از جمله خودنوشت و ديگر نوشت داريم در اين جشنواره هم خاطرات خودنوشت و هم خاطرات ديگر نوشت قابل ارزيابي و داوري قرار ميگيرند.
شاهرضايي با تأكيد بر شناخته بودن معيارهاي داوري ابراز داشت: امروز معيارهاي داوري شناخته شده است زيرا يكي از موارد آن بحث استنادها، كميت، كيفيت، زمان و مكان خاطره است؛ خاطراتي كه اثرگذاري و ماندگاري بيشتري در تاريخ داشته باشد مورد توجه هيئت داوران قطعاً قرار خواهد گرفت.
دبير علمي جشنواره خاطرهنويسي دفاع مقدس اظهار داشت: تاريخ اجتماعي جنگ متشكل از صحنه جنگ و پشت صحنه جنگ است مانند خاطراتي كه مردم از زمان جنگ دارند. كوچه بازار بحثهاي فرهنگي، تشييع پيكرها و بحثهايي اين چنين هم مورد داوري قرار ميگيرد.
وي در خاتمه اين نشست چنين گفت: آثار ميتواند از طريق پست سنتي و يا الكترونيكي به نشاني www.shatinfo.ir و پست سنتي خيابان شهيد بهشتي، خيابان سرافراز بنياد حفظ و آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس ارسال شوند.
یک شنبه 3 بهمن 1389 5:16 PM
تشکرات از این پست