شت وسيعي كه شهركرد در آن قرار گرفته، از روزگاران بسيار كهنقابل سكونت بوده و با توجه به تپه هاي متعدد اطراف شهر و پيدا شدن سكه هاي مربوط بهدوران اشكاني و ساساني از سابقه ديرينه اي بر خوردار است. شهركرد در جلگه اي مسطح ودر ميان رشته كوه هايي كه از شمال باختري ايران به سوي جنوب خاوري كشيده شده و درهر محلي به نامي ناميده مي شود؛ واقع شده است. درمناطق اطراف شهرستان شهرکرد صنايعدستي رواج زيادي دارد که از آن جمله مي توان به گليم بافي، جاجيم بافي، خورجينبافي، حريربافي، کرباس بافي و بافت انواع قالي اشاره کرد. هم چنين گيوه دوزي، نمدمالي، کلاه مالي، تخت کشي، منبت کاري، خاتم کاري، قفل سازي، صنايع فلزي ودستي ماننداسلحه سازي از ديگر صنايع دستي اين شهرستان است. روستاها و شهرهاي اطراف شهرکرد سهمقابل ملاحظه اي درتوليدات صنايع دستي منطقه ايفا مي نمايند. صنعت در روستاي چالشترشهرت جهاني دارد و استادان زيادي در رشتههاي مختلف مشغول به كار بوده و هستند قاليبافي، گليم بافي، جاجيم بافي، حرير بافي، صنايع فلزي و دستي مانند اسلحه سازي وخاتم كاري، منبت كاري، مشبک بري وجود داشته ولي امروزه فقط كار قالي بافي و يک سريابزار و ادوات مربوط به قالي و قفل سازي انجام مي شود. مشهورترين قفل هاي چالشتر ازنظر دوام و استقامت شهرت جهاني دارد. نمونه اي از اين قفل ها که به قفل حاج عبداللهمشهور است، به خانه کعبه است.
صنعت قالي بافي در روستاي چالشتر مربوط به قرننهم هجري است كه اين قدمت طولاني سبب به وجود آمدنبيش از 60 نوع نقشه توسطهنرمندان و اساتيد متعدد و ايجاد طرح ها و نقشههاي مختلف از جمله نقشههاي خشتي،لچک، ترنج، گل مينا، سرو و كاج، بي بي باف، گل افشان و قالبي در طرح هاي مختلفسماوري، قاب كوزه و غيره شده است. اين بافته ها كه در اندازههاي 3×2 ، 4×3 ، 6×4 و 2 × 5/1 بافته مي شود شهرت جهاني دارد و در بيش تر كشورهاي اروپايي به معرض نمايشگذاشته مي شوند. كليه رنگآميزي اصالت خاصي داشته و ثبات رنگ توسط اساتيد هنر رنگآميزي انجام مي شود كه در نوع خود منحصر به فرد و كم نظير است. در شهر فرخ شهرنيزيک نوع قالي مرغوب و نقش مخصوص بافته مي شود كه به « بي بي باف » معروف است زيرادر قديم زن هاي خوانين را بي بي مي گفتند و طبق نقش و رنگ و آب مخصوص و دقت كافيبافته مي شود، مشهور به بي بي بافي شد كه از آن زمان تاكنون به همان نام است. درشهربن قالي بافي بسياراهميت دارد و بيش تر زنان اين ناحيه به اين هنر مشغولند. قاليهاي شهر سامان بيش تراز طرح و نقشه و اسلوب بافت قاليهاي نجف آباد پيروي ميكنند. دراين شهر قالي بافي به عنوان يكي از مهم ترين راههاي كسب درآمد جنبي مطرحاست.
در روستاي اشکفت، قاليهايي كه بافته مي شود داراي دو نوع طرح «خشتي» و «سرو و كاج» است كه نقشههاي آن از روي نقشههاي قالي چالشتر اقتباس گرديده است ومعروف به قاليچه «چهار چله» است. از موادي كه براي رنگ كردن خامه قالي استفاده ميشود مي توان به روناس براي رنگ قرمز، پوست گردو براي رنگ قهوهاي، زاج براي رنگسفيد، ادرار گاو براي رنگ زرد و پوست انار، برگ مو و نيل براي ساير رنگ ها استفادهمي كنند اشاره نمود. در روستاي حيدري قالي بافي از جمله رايج ترين صنايع دستي است،که مي توان گفت همگي زنان اين روستا در خانه به بافتن قالي و قاليچه مشغولند. نقشههاي گل مينا، خشت، ترنج و قالب سماوري از طرفداران بيش تري برخوردارند. درروستاي هفشجان قالي بافي، گيوه دوزي، نمد مالي، كلاه مالي و تخت كشي رواج دارد. قالي بافي اين روستا به لحاظ نقش و بافت و مواد رنگ ثابت توانسته در بازارهاي داخليو خارجي محبوبيت كسب كند. نوع خاصي قالي از جنس ابريشم در روستاي گرم دره تهيه ميشود که نخ و حتي تار و پود مورد استفاده در آن همه ابريشمي و بسيار ظريف مي باشند. قالي هاي ناييني با نقشههايي جداگانه كه به صورت دو خفت بافته مي شوند نوع ديگرياز قالي هاي گرم دره بوده و رواج بيش تري دارند