كارشناس فوتبال پس از شكست تيم ملي ايران برابر كرهجنوبي گفت: به نظر من استراتژي افشين قطبي در تمام مسابقات جام ملتها اين بود كه نبايد ابتدا گل بخوريم.
مجيد صالح در گفتوگو با خبرنگار ورزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: تيم ايران در سه بازي گذشته خود يك استراتژي داشت و سعي ميكرد تا دقايق پاياني بازي تيم حريف را خسته كند و پس از آن با استفاده از ضدحملات و سرعت مهاجمان خود به گل دست پيدا كند. ايران استراتژي دفاعي داشت و سعي ميكرد در ابتدا گل نخورد و پس از آن بتواند در ضد حملات دروازه حريف را باز كند. اين استراتژي به سازمان دفاعي خوبي نياز دارد كه بايد بگوييم خط دفاعي ايران بهترين خط دفاعي در تمام تيمهاي حاضر در جام پانزدهم بود و تا آخرين لحظه به خوبي از دروازه دفاع مي كرد.
وي ادامه داد: اگر در تمام بازيها دقت كنيم، ميبينيم كه ايران از دقايق 60 به بعد ميتوانست به گل دست پيدا كند چون تا اين دقايق تيم حريف را خسته كرده بود و ميتوانست از سرعت بازيكنان خود براي گلزني استفاده كند.
مجيد صالح درباره اين استراتژي تيم ايران در جام پانزدهم تاكيد كرد: در اين روش از فوتبال خط هافبك از بازي خارج ميشود و به خط دفاعي نزديكتر ميشود. بازيكني مثل آندرانيك تيموريان در ميزان دوندگي خود نشان داد كه كمكاري نميكند اما به عنوان يك هافبك به جاي بازسازي و طراحي، مانند يك مدافع در توپگيري از بازيكنان حريف شركت ميكند.
وي افزود: اگر در ديگر تيمهاي حاضر در جام پانزدهم دقت كنيم ميبينيم كه در خط هافبك خود، هم هافبك جنگنده و هم هافبك طراح دارند. در تيم كرهجنوبي كاري كه پارك جيسونگ در پشت خط حمله كره انجام ميداد و يا در تيم ژاپن هوندا چنين نقشي را براي مهاجمان خود انجام ميداد. حتي در تيم عراق بازيكني مانند هوار ملا محمد نقش هافبك طراح براي حملات تيمي را انجام ميداد.
كارشناس فوتبال در بيان استراتژي تيم فوتبال ايران تصريح كرد: نكته قابل توجه در كار افشين قطبي ميتوان اين مطلب را بيان كرد كه وي براي بازيكنان وظايف محدودي را مشخص كرده و تا آخر بازي همان وظايف را از بازيكنان ميخواست.
وي افزود: استراتژي قطبي ساختار حمله خوبي نداشت. هافبكها از بازي تيمي حذف شده بودند و اين باعث شده بود تا فقط در لاك دفاعي قرار بگيريم. عملكرد دفاعي بسيار خوبي داشتيم اما در ساختار حملهاي تيم خوبي نبوديم و نتوانستيم حملههاي خوبي بر روي دروازه كرهجنوبي انجام بدهيم. در نيمه اول تنها شايد يك يا دو حمله خوب بر روي دروازه حريف داشتيم و اين نشان ميدهد كه استراتژي ما فقط بر روي ساختار دفاعي بود.
صالح در پايان تاكيد كرد: امروز ميتوانم بگويم هادي عقيلي و سيدجلال حسيني بهترين بازيكنان تيم ايران بودند و خط دفاعي را بسيار خوب در دست گرفته بودند و تنها گلي كه دريافت كرديم به نظر من مقصر خط دفاعي نبود. توپي كه مهدي رحمتي نتواند آن را مهار كند، توپي خارقالعاده است. در خط حمله تيم نيز عملكرد خوبي داشتيم اما آنطور كه بايد نتوانستيم مهاجمانمان را تغذيه كنيم. از نظر ميزان دوندگي نيز آندو بسيار خوب عمل كرد اما دوندگي او بيشتر در توپگيري بود.