افشين قطبي به خواستهاش رسيد. تيم او تنها تيمي شد كه با 9 امتياز كامل از مرحله گروهي جام ملتهاي آسيا صعود كرد. او بعد از پيروزي در آخرين بازي اين مرحله كه مقابل امارات به دست آمد، آرزو كرد كه تيمش به فينال برسد.
به گزارش خبرنگار اعزامي ايلنا به دوحه، قطبي در كنفرانس خبري بعد از بازي بيشتر از اين كه درباره اين بازي صحبت كند، به سوالاتي كه درباره بازي با كرهجنوبي پرسيده شد، پاسخ داد.
قطبي درباره بازي با امارات توضيح داد:« من از عملكرد بازيكنانم خوشحال و راضي ام. تعدادي از آنها اولين بازي رسميشان را انجام مي دادند. من به آنها فرصت دادم كه خودشان را نشان دهند و آنها هم خوب بازي كردند. حالا خوشحالم كه با نشاط و با روحيه به مرحله بعد ميرويم. ما بازيهاي زيادي با كرهجنوبي در مرحله يكچهارم جام ملتها انجام دادهايم. اصلا جام ملتها بدون ايران و كره جام ملتها نيست. من اميدوارم كه در اين بازي با موفقيت از كره رد شويم
از قطبي درباره پيشرفت تيمش در سه بازي اخير سوال شد كه او گفت:« وقتي شما به مسابقاتي مثل جام ملتها ميآييد، بايد يك تيم كامل داشته باشيد. ما هم تيم كاملي داشتيم و با توجه به مشكلاتي مانند بيماري توانستيم بازيكنان را به شرايط مسابقه بازگردانيم. ما در خط هافبك و حمله تمركزمان را در همه بازيها حفظ كرديم. الان هم شرايط خوبي داريم و اميدوارم كه كره را ببريم و در نيمه نهايي با ژاپن بازي كنيم وبا شكست اين تيم به فينال برويم.»
سرمربي تيم ملي فوتبال ايران درباره اين كه شانس تيمش را براي حضور در فينال چقدر ميداند، توضيح داد:« من اطمينان دارم كه تيمم به فينال ميرود.اما پيش بيني هر بازي سخت است. عوامل زيادي مثل داوري در بازي تاثيرگذار هستند. امامن به تيمم اعتقاد دارم. تا آن جايي كه به من و بازيكنانم مربوط ميشود، همه چيز خوب است و ما از خودمان كاملا مطمئن هستيم. اما بقيه عوامل را نميتوان پيشبيني كرد.»
قطبي با اشاره به تغيير موضع مطبوعات ايران، به نوعي از آنها گله كرد:« پيش از اين كه به مسابقات بياييم، رسانههاي ايران به من اعتقادي زيادي نداشتند، اما اميدوارم كاري كنيم كه در 29 ژانويه اين اعتقاد را به من پيدا كنند.»
خبرنگار كرهاي درباره احساس قطبي به بازي ايران و كره پرسيد:« معمولا مربياني كه در يك كشور فعاليت كرده و به رشد فوتبال آن كشور كمك كردهاند، سخت است كه روزي روبهروي آنها قرار بگيرند. اما من الان با ايرانم و ايران بايد اين بازي را ببرد. احساس من اين است كه بازيكنان ايران موفق ميشوند و با تمام احترامي كه براي كره قائلم، ميگويم كه بازيكنانم بايد اين تيم را ببرند وبه نيمه نهايي صعود كنند.»
داور بازي ايران و امارات، كرهاي بود. قطبي در پاسخ به اين كه اعتراضي به اين موضوع ندارد، گفت:« خيلي مهم است كه من به عنوان سرمربي روي كارم تمركز كنم و بازيكنانم را براي انجام بازيهاي خوب آماده كنم. من ميدانم كه ايافسي سعي كرده است كه بهترين داورها را به مسابقات بياورد و آنها هم عملكرد خوبي داشتهاند. با اين حال اميدوارم اياف سي در آينده اين موارد را در نظر بگيرد كه وقتي از قبل مشخص است كه تيمهاي يك گروه با يك گروه ديگر بازي ميكنند، بايد از داوراني استفاده كنند كه از مليتهاي ديگر باشند. البته همه بازيكنان، مربيان و داوارن انسان هستند واشتباه هم ميكنند. داوري كار خيلي سختي است. و من به همين خاطر هيچ وقت دوست نداشتهام كه داور باشم.»
ايران و كرهجنوبي روز شنبه براي پنجمين بار پياپي در مرحلهيكچهارم نهايي جام ملتهاي آسيا مقابل هم قرار ميگيرند. ايران در دو بازي و كره هم در دو بازي به پيروزي رسيده است. قطبي اطمينان دارد كه اين بار بازيكنان او برنده بازي هستند:« كره خيلي پيشرفت كرده است و جز بيست تيم برتر جهان است. ولي من با روحيه بازيكنان كرهاي آشنا هستم و ميدانم كه ميتوانيم اين تيم را ببريم.ايران در بازيهاي 1996، 2000 ، 2004 2007 با ضربات پنالتي حذف شد. اما اين را بگويم كه تيم من تركيب خوبي از تجربه و كيفيت است و بازيكنانم ميتوانند از پس شرايط سخت برآيند. اگر كار به ضربات پنالتي برسد، من بهترين دروازهبان آسيا را دارم. از طرفي بازيكنانم هم ضربات خوبي ميزنند. البته اميدوارم كار به آنجا نكشد اما در اين صورت هم ميتوانيم ببريم.».