عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در خصوص منع حجاب در مراكز آموزشي آذربايجان گفت: نميتوان با خواست ديني و معنوي مردم اين كشور مبارزه كرد و اميدواريم دولت آذربايجان به خواست ملي و مذهبي ملت خود توجه داشته باشد.
محمد كرمي راد در گفتوگو با خبرنگار زنان باشگاه خبري فارس «توانا» با بيان اينكه جمهوري آذربايجان از كشورهاي مسلمان جدا شده از اتحاد جماهير شوروي سابق است، اظهار داشت: بيشتر مسلمانان اين كشور مذهب شيعه دارند.
وي عنوان كرد: اين كشور ساليان بسيار تحت استعمار كمونيسم و سوسياليسم به سر برده است اما مردم آن، دينشان را حفظ كردند و بعد از پيدايش گرايش اسلامخواهي در منطقه مخصوصاً تركيه، امروز در جمهوري آذربايجان و در بسياري از كشورهاي آسيايي به خصوص كشورهاي جنوب شرق آسيا، نهضت اسلامخواهي به پا خاسته است.
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس با بيان اينكه اين حركت در اروپا و از جمله كشور فرانسه كه عليه حجاب مبارزه ميكنند، قابل مشاهده است، ادامه داد: طبيعتاً با خواست ديني و معنوي مردم نميتوان مبارزه كرد و اميدواريم دولت جمهوري آذربايجان به خواست ملي و مذهبي ملتش گوش دهد.
وي اضافه كرد: با توجه به اعتراضات و تجمعات مردم جمهوري آذربايجان در روزهاي اخير، ميتوان فهميد كه خواست اين مردم بهخصوص زنان، حفظ پوشش اسلامي و حجاب است.
كرمي راد با بيان اينكه علاقه به حفظ حجاب به شكل فراگيري در كشور جمهوري آذربايجان در حال توسعه است، تصريح كرد: اگر دولت آذربايجان بخواهد برخورد تندي با تظاهرات و بيان خواستههاي مردم داشته باشد، قطعاً دچار مشكلات عديدهاي خواهد شد و يقيناً مردم آذربايجان به سادگي دست از خواسته و مطالبه برحقشان بر نخواهند داشت.
وي با اشاره به اينكه جمهوري آذربايجان يك بار از چنگال بلوك شرق و در رأس آن اتحاد جماهير شوروي آزاد شد، گفت: مردم آذربايجان از برخي كشورها مانند تركيه كه توانستند با مبارزه، به خواسته خود دست يابند، الگوبرداري ميكنند.
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس ادامه داد: با توجه به همگرايي و نزديكي فرهنگ مردم آذربايجان و تركيه، اين الگوبرداري در مبارزات و اسلامخواهي، دولت آذربايجان را با چالش بزرگ روبهرو خواهد كرد.
وي بيان كرد: اگر دولت آذربايجان بتواند به دور از دخالت كشورهاي بيگانه به خواسته مردم توجه كرده و ممنوعيت حجاب را بردارد و زنان را در انتخاب حجاب آزاد بگذارد، طبيعتاً بهتر ميتواند كشور را اداره كند؛ در غير اين صورت هر روز دجار مشكلات اجتماعي، راهپيماييها، تظاهرات و درگيري خواهد بود.