کشف 75 درصد حریم شهر گسکر در جنگل هفتدغنان
|
مدیر هیئت کاوش و حفاری شهر مدفون شده و تاریخی گسکر صومعهسرا گفت: 75 درصد از حریم شهر تاریخی و مدفون شده گسکر در جنگلهای هفتدغنان صومعهسرا کشف شده است.
مدیر هیئت کاوش و حفاری شهر مدفون شده و تاریخی گسکر صومعهسرا گفت: 75 درصد از حریم شهر تاریخی و مدفون شده گسکر در جنگلهای هفتدغنان صومعهسرا کشف شده است.
ولی جهانی در گفتوگو با خبرنگار فارس در صومعهسرا با اشاره به اهمیت تدوام کاوش در این شهرستان اظهار داشت: صومعهسرا یکی از شهرهای متمدن تاریخی با قدمت بسیار زیادی است که در حال بررسی کشف بیشتری از بقایای تاریخی آن هستیم.
وی درباره کاوش و کشف شهر تاریخی گسکر صومعهسرا افزود: مرحله کاوش شهر تاریخی گسکر از سال 82 و مراحل بررسی و شناسایی گسکر نیز در سالهای 83 و 84 آغاز شد.
مدیر هیئت کاوش شهر تاریخی گسکر این شهر را یکی از کشفیات عجیب و بسیار ارزشمند گیلان عنوان کرد.
وی با بیان اینکه صومعهسرا در منطقه جلگهای گیلان قرار گرفته است، افزود: به همین دلیل نمیتوان آثار مربوط به 5 هزار سال قبل در صومعهسرا را کشف و بررسی کرد و تنها شهر تاریخی گسکر با 400 سال قدمت به خوبی مورد کاوش قرار گرفته است.
جهانی درباره کشفیات این شهر تاریخی و مدفون شده گسکر خاطرنشان کرد: در منطقه گسکر بیش از 50 اثر تاریخی کشف شده که جزو آثار تاریخی گیلان است.
وی از کشف بیش از 75 درصد از شهر تاریخی گسکر در مناطق جنگلی هفتدغنان صومعهسرا خبر داد و گفت: این کاوش در مدت هفت سال انجام گرفته است.
مدیر هیئت کاوش شهر تاریخی گسکر متراژ شهر مدفون شده و منحصر بهفرد تاریخی گسکر را 120 هکتار عنوان کرد.
به گفته وی در منطقه گسکرات روستاهای اقماری زیادی وجود دارد که «محله شیخنشین» یکی از این روستاهاست و با هشت هکتار مساحت در ضلع جنوبی شهر تاریخی گسکر قرار گرفته است.
جهانی با اشاره به بخش صنعتی شهر تاریخی گسکر افزود: تمام کارخانهها و کارگاههای شهر تاریخی گسکر مانند جامعه امروزی خارج از شهر و یا در حاشیه شهر تاریخی ساخته شده بودند.
وی ادامه داد: در این شهر تاریخی کارگاههای شیشهبری، خشتسازی، آجر پزی و آهنگری کشف شده که نشان از میزان و نوع فعالیت و اقتصاد مردم شهر گسکر با قدمت 400 ساله است.
مدیر هیئت کاوش شهر تاریخی گسکر مساحت بخش صنعتی گسکر را هشت هکتار اعلام کرد.
وی وجود دو حمام قدیمی با متراژ 400 مترمربع، بخش کوهنه بازار، کشف اجساد انسانی در گورستان شهر تاریخی، پلها و خانههای کشف شده را نماد وسعت بخش مسکونی گسکر دانست.
مدیر هیئت کاوش شهر تاریخی گسکر با بیان اینکه معماری حمامهای شهر تاریخی گسکر در گیلان بینظیر است، بیان داشت: کاشیکاری حمامهای شهر تاریخی با رنگ آمیزی خاص و منقوش به شکل انسان به قدری جذابیت و زیبایی تاریخی دارد که برای آن مانندی در آثار تاریخی گیلان نیست.
وی با اشاره به اینکه آثار دوره اسلامی شهر تاریخی گسکر در گیلان جایگاهی ندارد، خاطرنشان کرد: آثار تاریخی دوره اسلامی در گیلان تنها در شهر تاریخی گسکر صومعهسرا استخراج شده است که باید تمهیداتی برای جایگاه آن درنظر گرفته شود.
جهانی اضافه کرد: این تمهیدات موجب گسترش حوزههای پژوهشی و تحقیقاتی دوره اسلامی در گیلان از طرف دانشجویان و پژوهشگران میشود.
وی با اشاره به بقعه سیدخروسه شهر تاریخی صومعهسرا اظهار داشت: بقعه سیدخروسه یکی از بنای تاریخی زیبا در شهر گسکر است که به مرور زمان تا حدودی تخریب شده ولی میتوان با کار کارشناسانه و درست آن را مرمت و بازسازی کرد.
جهانی این بقعه را یکی از شاخصهای ارزشمند شهر مدفون شده گسکر صومعهسرا نامید.
|
www.gilannews.ir
بَلْ تُؤْثِرُونَ الْحَیاةَ الدُّنْیا«16» وَالْآخِرَةُ خَیرٌ وَأَبْقَى«17»
ولی شما زندگی دنیا را مقدم میدارید، در حالی که آخرت بهتر و پایدارتر است!
الأعلی (16 -17)
چهارشنبه 29 دی 1389 11:04 PM
تشکرات از این پست