0

پوکی استخوان چيست؟

 
pasargad54
pasargad54
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 2135
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:پوکی استخوان چيست؟(نحوه ایجاد پوکی استخوان)

استخوان، یك ساختمان زنده است كه از پروتئین و مواد معدنی تشكیل شده است و به طور مداوم تخریب شده و دوباره ساخته میشود. پوكی استخوان معمولاً یك فرآیند طبیعی افزایش سن و پیری است به طوری كه میزان تخریب استخوان افزایش یافته و سرعت دوباره سازی و جایگزین كردن استخوان جدید به جای استخوان تخریب شده كاهش می یابد. این حالت باعث میشود كه استخوان نازك و شكننده شود.حدود 206 استخوان در اسكلت انسان وجود دارد كه توسط مفاصل با یكدیگر متصل شده اند.


ساختمان طبیعی استخوان:
استخوانهای طبیعی از یك پوسته متراكم و محكم استخوان تشكیل شده اند كه در اطراف صفحات و میله های استخوانی (استخوان اسفنجی) قرار گرفته اند كه در داخل آن هم مغز استخوان قرار دارد. ضخامت این پوسته متراكم در قسمتهای مختلف اسكلت بدن فرق می كند. برای مثال در استخوانهای جمجمه و استخوانهای دستها و پاها، ضخامت آن از استخوانهای ستون فقرات بیشتر است. بیشتر قدرت و استحكام اسكلت بدن به علت این قسمت متراكم استخوان است اما استخوان اسفنجی هم نقش مهمی را بازی می كند. در واقع استخوانها عمدتاً از یك پروتئین ویژه به نام كلاژن و ماده معدنی استخوان كه حاوی كلسیم میباشد تشكیل میشوند.
استخوان، یك بافت زنده است كه برای حفظ قدرت خود، نیاز دارد كه بطور مداوم خود را بازسازی كند. همیشه استخوانهای كهنه و قدیمی از بین رفته و استخوانهای جدید و محكم جایگزین آن میشوند. اگر این فرآیند كه در سطح استخوانها رخ می دهد وجود نداشت، اسكلت ما از هنگام جوانی دچار خستگی میشد!


انواع سلول در استخوانها:
1- استئوكلاستها كه استخوان را از بین می برند و 2- استئوبلاستها كه استخوانهای جدید می سازند. هر دوی این سلولها در مغز استخوان ساخته میشوند.
وقتی سن ما افزایش می یابد و پیرتر میشویم، استئوكلاستها فعال تر میشوند و از فعالیت استئوبلاستها كاسته میشود. بنابراین استخوانهای بیشتری از بین می روند اما به همان اندازه استخوانهای جدید ساخته نمی گردند و در نتیجه توده استخوانی كاهش می یابد.


تغییر استخوانها:
در پوكی استخوان، هم مقدار استخوانهای متراكم و هم مقدار استخوانهای اسفنجی كاهش می یابد. نازك شدن لایه خارجی استخوان متراكم از قدرت استخوان كاسته و احتمال بروز شكستگی را افزایش می دهد. هنگامی كه در استخوانهای اسفنجی از میزان استخوان كاسته میشود صفحات و میله های ضخیم بتدریج خیلی نازك میشوند واز قدرت ساختمانی آن می كاهند. این تغییرات باعث میشوند كه استخوانها ضعیف شده و به راحتی در معرض شكستگی قرار بگیرند.


تغییر در توده استخوانی:
در طی كودكی و نوجوانی، استخوانها نه تنها رشد می كنند بلكه به قدرت آنها هم افزوده میشوند. تا حدود سن 25 سالگی، مقدار استخوان در اسكلت به حداكثر مقدار خود میرسد. این حداكثر مقدار استخوان در افراد
مختلف، متفاوت است و معمولاً در مردها بیشتر از خانمها است. همانطوركه می توان
انتظار داشت، توده استخوانی در افرادی كه دارای اسكلت بندی بزرگتری هستند، نسبت به افرادی كه كوچكتر هستند بیشتر است.

چگونه پوكی استخوان باعث تغییر در شكل ساختمان استخوان میشود:
استخوانها از یك لایه خارجی بنام پریوست و یك لایه متراكم استخوان و یك لایه استخوان اسفنجی تشكیل شده اند. در پوكی استخوان، دو لایه داخلی بسیار نازك و ضعیف میشوند و احتمال بروز شكستگی را افزایش می دهند.

اثر پوكی استخوان بر روی مهره های ستون فقرات:
نازك شدن لایه خارجی استخوان متراكم و لایه داخلی اسفنجی مهره ها باعث ضعیف شدن و شكنندگی بیشتر آنها شده و آنها را مستعد شكستگی می كند. در نتیجه ضعیف شدن این مهره ها، ممكن است آنها فشرده شده و باعث درد و نیز كوتاه شدن قد شوند.
این حداكثر مقدار توده استخوانی در تعیین این كه فرد در آینده در معرض ابتلاء به پوكی استخوان قرار می گیرد بسیار مهم میباشد. اگر مقدار آن كم باشد، از بین رفتن حتی مقادیر كم استخوان هم می تواند باعث بروز شكستگی شود، در حالیكه اگر حداكثر مقدار توده استخوانی زیاد باشد، شخص را در مقابل ابتلا به پوكی استخوان محافظت می كند.
عواملی كه حداكثر مقدار توده استخوانی را در افراد تعیین می كنند به طور كامل مشخص نشده اند اما اعتقاد بر این است كه عامل ژنتیك و وراثت ونیز مصرف كلسیم و انجام تمرینات ورزشی نقش بسیار مهمی دارند. بعلاوه، هورمونهای جنسی می توانند در این حداكثر مقدار توده استخوانی موثر باشند. برای مثال آمنوره (فقدان خونریزی ماهانه در خانمها) كه به علت بی اشتهایی عصبی یا سایر بیماریها ایجاد میشود باعث كاهش حداكثر توده استخوانی میشود، در حالیكه شواهدی وجود دارد كه مصرف قرصهای ضدبارداری می تواند باعث افزایش حداكثر توده استخوانی گردد.
هم در مردان و هم در زنان، كاهش توده استخوانی از حدود 40 سالگی شروع میشود و تا آخر عمر ادامه می یابد. در خانمها حدود 35 درصد از استخوان متراكم و 50 درصد از استخوان اسفنجی كل اسكلت آنها را در طی عمرشان از بین می رود، در حالیكه در مردان فقط حدود دو سوم این مقدار از بین میرود. دلیلی كه خانمها بیشتر از آقایان استخوان از دست می دهند این است كه در طی یائسگی، سرعت از دست دادن استخوان به مدت چندین سال افزایش می یابد. از آنجائیكه خانمها نسبت به آقایان از توده استخوانی كمتری برخوردار هستند و سرعت از دست دادن استخوان آنها هم بیشتر از آقایان است، در معرض خطر بیشتری برای ابتلاء به پوكی استخوان هستند. در واقع تا سن 80 سالگی تقریباً تمام خانمها دارای چنان سطح پائینی از توده استخوانی هستند كه در صورت زمین خوردن احتمال زیادی دارد كه دچار شكستگی شوند.علت كاهش توده استخوانی با بالارفتن سن هنوز به درستی مشخص نشده است اما كمبود هورمون استروژن به عنوان یك عامل اصلی در خانمها در هنگام یائسگی مطرح میباشد. در بسیاری از افراد كاهش توده استخوانی كه در اثر افزایش سن ایجاد میشود برای بروز پوكی استخوان كافی میباشد. با این حال در بعضی موارد، سایر عوامل نیز در پوكی استخوان بغیر از افزایش سن مطرح هستند
دوشنبه 9 آذر 1388  1:08 AM
تشکرات از این پست
pasargad54
pasargad54
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 2135
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:پوکی استخوان چيست؟


 

تیتر : پوکی استخوان (2)
خلاصه : مقاله ای جالب در رابطه با پوکی استخوان
 دکتر موریس نوتلاویتز سرپرست مرکز مطالعات بحران عمر در فلوریدا میگوید : پوکی استخوانها را یک عارضه طبیعی در زندگی میدانیم و آنرا بیماری تلقی نمیکنیم. پوکی استخوان عارضه دنیای مدرن است. تحرک و فعالیت بدنی کمتری داریم، مقدار کلسیم موجود در مواد غذایی ما بسیار اندک و عوامل از بین برنده کلسیم مانند کافئین و سیگار بسیار زیاد است، ورزش نمیکنیم و به تغذیه استخوانها اهمیت نمیدهیم.
وی می افزاید : بهترین کمک از راه آموزش صورت میگیرد. زنان باید با موقعیتهایی که در زندگی پیش می آید آشنا شوند و بدانند که راههایی برای پیشگیری وجود دارد. ما باید بتوانیم بدون پوکی استخوان وارد مرحله پیری شویم.
برای درک کامل ضرورت پیشگیری توضیح ساده ای درباره بیماری لازم است. استخوانها ارکان بدن را تشکیل میدهند. استخوان در واقع شبیه سیلویی است که مواد معدنی حیاتی برای به کار انداختن نظام حیات انسان را در خود نگاه میدارد. هنگامی که در مواد غذایی روزانه، به اندازه کافی مواد معدنی نباشد بدن مواد معدنی مورد نیاز خود را از استخوانها میگیرد تا از نقصان این مواد پیشگیری شود. کمبود کلسیم در طی سالها میتواند منجر به شکستگی و پوکی استخوانها شود. چون بدن در ظاهر نیاز خود را به کلسیم از استخوانها تامین میکند، در نتیجه به ساختمان بدن آسیب جدی وارد میشود از جمله خمیدگی پشت، ناگهان ضربه ای بر زیبایی اندام انسان وارد میکند.
طبق نظر دکتر رابرت پی . هینز استاد دانشگاه کری تون، ضابعات استخوانی در مردان گاهی در اواخر سن 30 شروع میشودو هر ساله به نسبت 3 درصد ادامه می یابد. معمولا مردان تا سن هشتاد سالگی علیل و زمین گیر نمیشوند.
در زنان مسئله فرق میکند و نسبت این ضایعات استخوانی زودتر و از حدوداواخر سن 20 سالگی شروع میشود و بعد از یائسگی شدت می یابد. دلائل این امر از بین رفتن هورمون استروژن در زنان است. این هورمون روند پوکی استخوان را به تاخیر میاندازد.
دکتر هینی میگوید : فقدان هورمون استروژن و عدم مصرف کلسیم مورد نییز باعث میشود که ضایعات استخوانی در زنان هر ساله به نسبت 8 درصد افزایش یابد. زنان معمولا در 57 سالگی، 30 درصد انباشتگی و ذخیره استخوانی خود را از دست میدهند.
عوامل دیگری که پوکی استخوان را در زنان افزایش میدهند عبارتند از : جثه کوچک، ذخیره استخوانی ناچیز، فرسودگی ناشی از حاملگی، تحلیل ذخیره کلسیم بدن در نتیجه شیر دادن، رژیم های غذایی متناوب به منظور کاهش وزن و روش زندگی کم تحرک.
طرحی برای مقابله با پوکی استخوان
زنان از اوایل بیست سالگی برای پیشگیری از پوکی استخوان باید یک برنامه مادام العمر داشته باشند.اگر در سنین بالاتر قرار دارید نگران نباشید! هنوز دیر نیست. از سنین سی سالگی به بعد نیز میتوان با اتخاذ روشهایی، آسیبهای احتمالی را به حداقل رساند.
کلسیم : با این که مقدار مجاز مصرف کلسیم در بزرگسالن 800 میلی گرم میباشدولی دکتر ایویولی معتقد است که زنان 20سال به بالا باید روزانه حداقل 1000 تا 1500 میلی گرم کلسیم دریافت کنند. مواد غذایی مانند شیر، ماست، پنیر و ماهی ساردین سرشار از کلسیم اند. دکتر ایویولی توصیه میکند که مصرف کربنات کلسیم به همراه ویتامین D که به جذب کلسیم کمک میکند مفید است.
متوجه این نکته باشید که قهوه، تنباکو، گوشت قرمز، نوشیدنیهای شیرین و مواد غذایی پرفیبر در صورتی که همراه با کلسیم مصرف شوند مانع جذب کلسیم میشوند.به علاوه برخی از پزشکان توصیه میکنند که همراه با کلسیم 250 تا 350 میلی گرم منیزیم نیز خورده شود، زیرا معتقدند منیزیم در جذب کلسیم کمک میکند.
دکتر استانتون، استاد دانشکده پزشکی دانشگاه نیویورک میگوید : کلسیم تکمیلی خود را به همراه وعده های غذایی یا هنگام خواب بخورید. البته بهتر است به جای اینکه همه کلسیم مورد نیاز خود را در یک وعده بخورید، مقدار مصرف روزانه را در وعده های متعدد میل کنید، زیرا اگر مصرف روزانه را در یک وعده بخورید، امکان دارد مقداری از آن همراه با مواد زاید از بدن دفع شود.
پزشکان هشدار میدهند که یعی نکنید وعده هایی را که کلسیم نخورده اید با مصرف بیش از حد در یک وعده جبران کنید. مصرف روزانه بیش از 2000 میلی گرم کلسیم در برخی موارد منجر به سنگ کلیه و یبوست میشود.در صورتی که شیر به مقدار زیاد مینوشید، دیگر نیازی به دریافت کلسیم اضافی نخواهید داشت. نیم لیتر شیر کم چربی دارای 297 میلی گرم کلسیم است. خوردن روزانه 4 تا 5 لیوان شیر کافی است و نیاز بدن به کلسیم را برطرف میکند.
ورزش : عدم فعالیت و تحرک بدنی عامل دیگری است که میتواند باعث پوکی استخوان شود. برای مثال پژوهشی درباره بیماران زمین گیر و علیل نشان داد که ظرف یک هفته، جرم استخوان پاشنه پای این بیماران معادل 1/1 درصد کاهش می یابد. در مقابل دکتر اورت اسمیت متخصص فرآیند پیری در دانشگاه ویسکانسین، طی پژوهشی 4 ساله زنان 36 تا 67 ساله را که در یک برنامه ورزشی پر شور و پر تحرک شرکت کرده بودند مورد بررسی و مطالعه قرار داد. این برنامه شامل حرکات بدنی، دوی آهسته، هر ابر به مدت 45 دقیقه و سه بار در هفته بود. بنا به گفته دکتر اسمیت این برنامه ورزشی، ضایعات استخوانی را به میزان 80 درصد کاهش داد.
دکتر لی . ان متخصص زیست شناسی مکانیکی طی پژوهشی ثابت کرد که وزنه بردازی در عین این که موجب افزایش تراکم استخوانها میشود، آنها را قادر میسازد تا قبل از شکستن در مقابل کشیدگی یا به هم فشردگی مقاومت بیشتری از خود نشان دهند و باعث میشود استخوانها، شکلهای قابل انعطافتر و قویتر به خود بگیرند.وی میگوید : تمرینات معمولی و نه چندان سخت وزنه برداری از در رفتن و شکستگی استخوانها در بزرگسالان جلوگیری میکند.
ویتامین D : یکی از عوامل اصلی که باعث تشدید پوکی استخوان میشود این است که مقدار کلسیمی که افراد مسن میتوانند از مواد غذایی جذب کننده، نسبت به دیگران کمتر است. مصرف ویتامین D برای جذب کلسیم لازم است. کسانی که دچار کمبود این ویتامین هستند در معرض ابتلا به بیماری پوکی استخوان یا نرمی استخوان قرار دارند. بیماری نرمی استخوان شبیه پوکی استخوان است، با این تفاوت که در اثر کمبود کلسیم استخوانها نرم میشوند. حتی هنگامی که در حال مصرف مواد کلسیم دار هستید، ممکن است پوکی استخوان ظاهر شود، زیرا بدن قادر نیست به سرعت کلسیم را جذب کند. جذب کلسیم مدتی طول میکشد. ولی حل مسئله بسیار ساده است. دکتر ایویولی برای افزایش قدرت بدن در جذب کلسیم غالبا مصرف روزانه 400 واحد بین المللی ویتامین D را تجویز میکند، به خصوص برای زنانی که به اندازه کافی در معرض نور آفتاب قرار ندارند یا بیماران و مجروحینی که مجبورند در خانه بمانند، فرآورده های شیری و ماهی روغنی از منابع غذایی غنی ویتامین D به شمار می آیند.
نمک : دکتر ایلسا گولدینگ محقق ارشد بخش طب در دانشگاه اتاکو در نیوزلند طی انجام آزمایشهایی به این نتبجه رسید که به همراه دفع نمک اضافی در خون، از طریق ادرار، مقداری کلسیم نیز از بدن خارج میشود. طبق محاسبه دکتر گولدینگ مصرف روزانه یک قاشق چایخوری نمک، طی یک سال، جرم استخوانی یا ذخیره استخوانی را تا 1/5 درصد کاهش میدهد. دکتر گولدینگ میگوید : بنابراین مصرف نمک را باید کاهش داد چون موجب پوکی استخوان میشود.
الکل : با وجود اینکه در حالت طبیعی، مردان تا 80 سالگی دچار پوکب استخوان و ضایعات استخوانی نمیشوند، ولی شواهدی وجود دارد که نشان میدهد مردان معتاد به الکل از لحاظ پوکی استخوان در شرایط یکسانی با زنان قرار دارند. در پژوهشی که در مورد 96 مرد معتاد به الکل در بیمارستان وترنز در ایلی نویز صورت گرفت، ثابت شد که 47 درصد آنها دچار ضایعات استخوانی شده اند و نکته مهم تر آنکه 31 درصدشان زیر 40 سال بودند.
هرگز دیر نیست
زمانی پوکی استخوان را درمان ناپذیر میدانستند و برخی از پزشکان هنوز نیز چنین تصور میکنند. ولی تحقیقات اخیر ثابت کرده است که درمان طبی مبتکرانه، رژیم غذایی مناسب و ورزش، نه تنها از پوکی استخوان جلوگیری میکنند بلکه در واقع استخوانهای ضعیف را نیز ترمیم میکنند.
دکتر اسمیت میگوید : ورزش کردن در سن 80 سالگی حقیقتا ذخیره استخوانی را افزایش میدهد و برخی از ضایعات پوکی استخوان را ترمیم میکند. دکتر اسمیت سلسله برنامه های ورزشی را به مدت 30 دقیقه تنظیم کرد که حتی افرادی که مجبور به استفاده از صندلی چرخدارند، میتوانند آنرا انجام دهند. یکی از فوائد این برنامه (( پیاده روی در جا)) است؛ به این ترتیب که فرد در حال نشسته بر روی صندلی، با دست و پا حرکات ورزشی انجام میدهد، که از آن جمله میتوان به حرکت دادن پاها، کشیدن ساق پاها، حرکت بازوها و ... اشاره کرد. کسانی که این برنامه ورزشی را انجام داده اند با وجود اینکه برخی از آنها دچار 3/3 درصد ضایعات استخوانی شده بودند، توانسته اند 2/3 درصد ذخیره استخوانی خود را افزایش دهند.
طی پژوهش مشابهی که محققان دانشگاه وست ویرجینیا انجام داده اند، معلوم شده است زنانی که بعد از دوران یائسگی به پیاده روی و ورزشهای پرتحرک میپردازند، طی 6 هفته میتوانند به ترتیب 1/6 و 1/3 درصد جرم استخوانی خود را افزایش دهند.
دکتر اسمیت با بیان اینکه روزی به بیمار 97 ساله اجازه داده است ورزش کند، تاکید میکند : (( برای ورزش هرگز دیر نیست ))
شنا
دکتر زبولون کندریک، سرپرست آزمایشگاه زیست حرکتی در دانشگاه تمپل میگوید : شنا بخصوص برای کسانی که به علت پیری یا درد مفاصل، مفاصلشان سفت شده است، بسیار مفید است. این ورزش باعث میشود که مفاصل سفت شده، شل شوند.
پیاده روی
پیاده روی ورزش ساده ایست که برای استخوانها بسیار سودمند است. البته باید حداقل به مدت سی دقیقه، پنج بار در هفته پیاده روی کنید تا موثر واقع شود. دکتر اسمیت توصیه میکند : با همسر یا یکی از دوستان خود پیاده روی کنید. این روش راه جالبی برای معاشرت و تبادل نظر است.
دوچرخه سواری
خارج از خانه در اطراف شهر به گردش بپردازید یا در حالی که بر رکاب دوچرخه خانگی پا میزنید، عکسها و مناظر جالب و چشم انداز کتاب یا مجله ای را تماشا کنید.این یا آن روش چندان فرقی ندارد، به هر حال فوائد به دست آمده قابل توجه است. پزشکان توصیه میکنند این ورزش را به تدریج و ازکم شروع کنید.

یک شنبه 22 آذر 1388  10:00 AM
تشکرات از این پست
pasargad54
pasargad54
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 2135
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:پوکی استخوان چيست؟

این توصیه‌ها را برای حفظ سلامت استخوان‌ها در سنین مختلف به یاد داشته باشید:



بین 10 تا 20 سالگی : 1300 میلی‌گرم کلسیم در روز با خوردن غذاهای غنی از کلسیم مانند پنیر و سبزی‌های دارای برگ سبز دریافت کنید. دست کم سه لیوان شیر در روز بنوشید.



بین 20 تا 35 سالگی : باید دست کم روزانه 1000 میلی‌گرم کلسیم دریافت کنید. ورزش‌هایی مانند دویدن آهسته یا پیاده‌روی به استحکام استخوان‌ها کمک می‌‌‌کند.



بین 35 تا 50 سالگی : هنوز به دریافت روزانه 1000 میلی‌گرم کلسیم نیاز دارید، چرا که ممکن است کاهش تراکم استخوان از قبل آغاز شده باشد. با پزشک خود در مورد لزوم انجام تراکم‌سنجی استخوان مشورت کنید.



50 سالگی و بالاتر : اطمینان حاصل کنید که حداقل روزانه 1000 میلی‌گرم کلسیم دریافت می‌کنید و دست کم 30 دقیقه ورزش، سه بار در هفته یا بیشتر انجام می‌دهید. همچنین پزشکتان ممکن است مکمل ویتامین D برای شما تجویز کند.
یک شنبه 22 آذر 1388  10:25 AM
تشکرات از این پست
pasargad54
pasargad54
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 2135
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:پوکی استخوان چيست؟

90 درصد ایرانی‌ها دچار كمبود كلسیم هستند و سن پوكی استخوان نیز در كشور ما به 45 سالگی رسیده، در حالی كه این سن در دنیا 70 سالگی است.

متن کل خبر : میزان ابتلا به پوكی استخوان در ایران به مرحله ی بحران رسیده است. تحقیقات نشان می‌دهد 90 درصد خانواده‌های ایرانی به‌ دلیل تغذیه نامناسب و مصرف پایین لبنیات در ایران به پوكی استخوان مبتلا هستند.

گزارش‌های وزارت بهداشت حاكی از آن است كه میزان مصرف سرانه شیر در اروپا 300 تا 400 كیلوگرم در سال است، اما سرانه مصرف شیر در ایران برای هر نفر 90 كیلوگرم تعیین شده است و سرانه پایین مصرف شیر و فراورده‌های لبنی در كشور باعث شده تا در حوزه سلامت، هزینه بالایی جهت رفع پوكی استخوان صرف شود.
زنان، همچنان در صدر

دكتر حمیدرضا آقایی میبدی، فوق تخصص غدد با اشاره به اینكه پوكی استخوان یك بیماری بدون علامت است و تا منجر به شكستگی نشود علامتی ندارد، اظهار داشت: در حال حاضر 5/4 درصد زنان و 3/2 درصد مردان بالای 50 سال مبتلا به پوكی استخوان هستند. همچنین در همین گروه سنی 35 درصد مردان و 40 درصد زنان ضعف استخوانی(استئوپنی) دارند.

برای پیشگیری از پوكی استخوان باید از سنین پایین اقدام كرد، چون استخوان‌ها در دهه سوم زندگی (20 تا 30 سال) به حداكثر قدرت استحكام خودشان می‌رسند و در زنان بعد از سنین یائسگی به‌دلیل كاهش هورمون‌های جنسی افت پیدا می‌كنند.
شکستگی استخوان ران

پوكی استخوان در واقع خالی‌شدن استخوان از مواد سازنده آن است. در این بیماری گاهی فرد در تمام استخوان‌های خود احساس درد و سوزش می‌كند و گاهی حتی فرد متوجه شكستن استخوان نمی‌شود، چنان ‌كه گاهی فشارهای كوچك مثل خم‌شدن یا بلندكردن یك جسم سنگین و یا حتی سرفه می‌تواند موجب شكستگی استخوان شود.

طبق پیش‌بینی سازمان بهداشت جهانی، این بیماری در سراسر دنیا در حال افزایش است، در حالی كه پوکی استخوان تا 20 سال پیش نادیده گرفته می‌شد كه به‌علت نداشتن راهی برای اندازه‌گیری دانسیته استخوان و درمان بیماری بود.

آمارها می‌گوید در ایران در طول یك سال، شاهد از دست‌دادن 36 هزار و 761 سال از عمر كل جامعه به‌علت این بیماری هستیم.

كارشناسان، تغذیه مناسب، نوشیدن حداقل 2 لیوان شیر در روز، ورزش كردن و استفاده از نور خورشید را مهم‌ترین راه جلوگیری از ابتلا به پوكی استخوان می‌دانند.
30 درصد دختران نوجوان در آینده دچار پوكی استخوان می‌شوند

ورزش به تراكم استخوان‌ها می‌افزاید، از پوكی آنها پیشگیری می‌كند و مقاومت اسكلت بدن در برابر شكستگی‌ها را بالا می‌برد. اكثر ورزش‌ها این خاصیت را دارند، اما بهترین آنها ورزش‌هایی هستند كه تمام اندام ها را درگیر می‌كنند.

نتایج یك بررسی نشان داده است که پیاده‌روی از پوكی استخوان جلوگیری می‌كند. بسكتبال و فوتبال نیز ساختار استخوان را متراكم می‌كنند و این یك مزیت به شمار می‌رود، زیرا بافت متراكم‌تر در برابر پوكی استخوان مقاوم است و به راحتی نمی‌شكند.

دكتر محمود شیرازی، متخصص ارتوپد و جراح استخوان و مفاصل می‌گوید: «30 درصد دختران نوجوان كم‌تحرك در آینده دچار پوكی استخوان می‌شوند.

پوكی استخوان ممكن است بسیار پیش رود، حتی تا آنجا كه ممكن است فرد با یك زمین خوردن ساده برای همیشه بستری شود.

تنها راه مقابله با ابتلا به این بیماری و عوارض آن كه شكستگی لگن و ران، درد شدید ستون فقرات و قوز از جمله ی آنهاست، ورزش كردن، تغذیه صحیح و استفاده از ویتامین D است.»

بسیاری از پزشكان و متخصصان تأثیر مثبت ویتامینD بر عدم‌ ابتلا به بیماری پوكی استخوان را تأیید كرده‌اند و معتقدند بهترین و ارزان‌ترین منبع ویتامین D در كره زمین نور خورشید است.

قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید به‌مدت 10 الی 15 دقیقه بین ساعات 10 صبح یا 4 بعدازظهر، بخشی از ویتامین D مورد نیاز بدن را تأمین می‌كند. تابش نور خورشید از پشت پنجره، موثر نیست. همچنین این زمان از 10 الی 15 دقیقه نباید بیشتر شود.
استخوان
راه‌های تشخیص

غالباً پوكی استخوان به‌طور تصادفی و در نتیجه عكسبرداری با اشعه X نمایان می‌شود.

در بسیاری از موارد هم تنها علامتی كه از پوكی استخوان موجود است، درد پشت پس از ایستادن طولانی مدت است كه پس از كمی استراحت برطرف می‌شود؛ اما گاهی هیچ نشانه‌ای از پوكی استخوان وجود ندارد تا اینكه شكستگی رخ می‌دهد.

گفتنی است تنها آزمایشی كه می‌تواند برای سنجش استحكام استخوان به كار رود، تراكم‌سنجی(دانسیتومتری) است.

این آزمایش می‌تواند روی مچ دست یا ستون مهره‌ها انجام گیرد كه ارزش تشخیصی هر دو به یك میزان است.

این آزمایش‌ها برای تشخیص و پیگیری درمان پوكی استخوان، دقیق‌تر از عكسبرداری با اشعه X هستند.
عوارض بیماری

مهم‌ترین عارضه پوكی استخوان، شكستگی است. بیشترین شكستگی ها در این بیماری، در ناحیه مفصل ران در محل اتصال به لگن و در ستون فقرات كه معمولا وزن بدن را تحمل می‌كند رخ می‌دهد. شكستگی در ناحیه مچ دست نیز شایع است. شكستگی در ناحیه لگن در اثر زمین‌خوردگی ایجاد می‌شود كه سبب ناتوانی شدید و حتی مرگ پس از جراحی می‌شود.

آمارها در ایران می‌گویند 50 درصد افراد مبتلا به پوكی استخوان، شكستگی ران داشته‌اند كه پس از این اتفاق، 20‌درصد از نظر زندگی وابسته به دیگران شده‌اند و 20 درصد دیگر زندگی‌شان به خطر افتاده است. طبق این آمار، در یكسال، 5 هزار شكستگی در استخوان ران در زنان و 500 مورد شكستگی در ستون فقرات و 2 هزار شكستگی در ناحیه مچ اتفاق می‌افتد.
راه پیشگیری

كارشناسان معتقدند بیشترین رشد استخوان در سنین بین 11 تا 17سالگی است و تا 30 سالگی بر تراکم استخوان‌های بدن افزوده می‌شود؛ بنابراین در سنین جوانی باید برای جلوگیری از پوكی استخوان فكری كرد و نباید فراموش كرد الگوهای مدرن امروزی برای زیبایی اندام مانند مانكن‌ها و نیز پیروی از شیوه‌های جدید لاغری، می‌تواند به استخوان‌های دختران آسیب جدی بزند و زمینه‌ای برای بروز پوكی استخوان در سال‌های بعدی باشد.
میزان بیماری در ایران و جهان

اطلاعات در مورد شیوع پوكی استخوان در مناطق مختلف دنیا هنوز محدود است؛ به‌خصوص در كشورهای در حال توسعه، آمار دقیقی وجود ندارد. شیوع این بیماری از كشوری به كشور دیگر یا حتی در مناطق مختلف داخل یك كشور متفاوت است و بستگی به نژاد، وضعیت تغذیه، فعالیت بدنی، سبك زندگی، بیماری‌ها، مصرف داروها، سابقه ابتلا به این بیماری در خانواده و مصرف دخانیات دارد.

با این حال، بعضی مطالعات در سطح محدود انجام شده است كه می‌تواند تا حدودی وضعیت كشور ما را در مقایسه با كشورهای دیگر روشن كند.

مطابق آمار موجود، متوسط تراكم استخوان افراد سالم كشور ما در مقایسه با افراد ژاپنی حدود 9/3 ‌درصد بالاتر و در مقایسه با آمریکا 6/4 درصد كمتر است. این در حالی است كه آمارها در كشور آمریكا نشان می‌دهد حدود 55‌ درصد آمریكایی‌ها به‌خصوص زنان، در معرض خطر شكستگی و پوكی استخوان هستند و حدود 8 میلیون زن و 2 میلیون مرد در آمریكا پوكی استخوان دارند.

از هر 4 زن ایرانی بالای 50 سال، یك نفر به پوكی استخوان مبتلاست. این در حالی است كه آمارهای جهانی، فاصله معنی‌داری با آمار كشور ما دارد.
یک شنبه 22 آذر 1388  10:26 AM
تشکرات از این پست
gps0064
gps0064
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 1751
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:پوکی استخوان چيست؟

کلسيم و ويتامين دي از مهم ترين مواد موجود در بدن مي باشند .

براي داشتن استخوانهاي قوي بايد کلسيم و ويتامين دي کافي در بدن وجود داشته باشد . به غير از اين ، مواد فوق را براي سلامت قلب ، ماهيچه ها ، اعصاب و براي اين که خونريزي از زخمهايمان بند بيايد نياز داريد ، البته ما روزانه مقداري از کلسيم بدنمان را از راه مواد دفعي بدن مثل عرق ، ادرار و مدفوع ، پوسته هايي که به طور طبيعي از پوستمان مي ريزد ، ناخنها و موهايمان ،‌از دست مي دهيم . بنابراين مخصوصاً براي جلوگيري از پوکي استخوان بايد در مواد غذايي که مصرف مي کنيم ، کلسيم کافي وجود داشته باشد ( پروتئين ، منيزيوم ، روي ، ويتامين آ و ويتامين ث همه براي سلامت استخوان ضروري اند )

ميزان کلسيم مورد نياز افراد :

· از ۱۱تا ۲۴ سالگي 1200-500 ميلي گرم

· از ۲۵ تا ۴۹ سالگي ( شامل زنان غير يائسه ۱۰۰۰ ميلي گرم )

· از ۵۰ تا ۶۴ سالگي ( شامل زنان يائسه ۱۵۰۰ - ۱۰۰۰ ميلي گرم )‌

· در بعد از ۶۵ سالگي ۱۵۰۰ ميلي گرم

· زنان باردار يا شيرده ۱۵۰۰ - ۱۲۰۰ ميلي گرم

بهترين راه به دست آوردن کلسيم ، خوردن غذاهاي پرکلسيم است مانند :

· لبنيات : شير ،‌ پنير و ماست ( انواع کم چربي را انتخاب کنيد و نگران نباشيد که کلسيم کمتري را به دست مي آوريد ، زيرا کلسيم اين غذاها همراه چربي آنها نيست )‌. اگر نمي توانيد شير را تحمل کنيد ، ماست و‌ پنير جايگزينهاي خوبي هستند .

· ماهيهاي نرم استخوان : نظير ماهي آزاد ، ساردين ، کيلکا

· سبزي هاي تازه

· خشکبار

· حبوبات

· سويا

بدانيد که اگر کسي در نيمه اول زندگي ، کلسيم ، خوب مصرف نکند ، به سختي مي تواند آنرا در نيمه دوم زندگي جبران کند .

اگر بخواهيم به شما با توجه به سنتان توصيه کنيم لازم است بگوييم :‌

* ۱۰ تا ۲۰ سالگي

بانک استخوانتان را با ذخيره ي کلسيم سرشار کنيد . به نظر مي رسد استخوانهاي نوجوانان براي جذب کلسيم ساخته شده است . استخوانهاي نوجوانها براي آن است که کلسيم را جذب کنند و از آن استفاده کنند . در استخوانها ، ابتدا داربستهايي از پروتئين به طور ميکروسکوپي ساخته مي شود و بعد اين داربستها به وسيله کلسيم ، پر و انباشته مي شود . بدين ترتيب استخوانهاي متراکم ما ساخته مي شود . در اين سال ها براي ساختن استخوانهاي قوي به حداقل ۱۲۰۰ ميلي گرم کلسيم نياز داريد . سعي کنيد به جاي انواع و اقسام نوشابه ها ، ( روزانه ۳ ليوان ) شير بنوشيد . همچنين از منابع ديگري که کلسيم دارند مثل ماست ، پنير ، سبزي ها با برگ سبز تيره زياد مصرف کنيد . دوشيزه ها بايد بدانند که داشتن قاعدگي هاي منظم براي جلوگيري از پوکي استخوان مهم است . اگر شما ۱۶ ساله ايد و هنوز قاعده نشده ايد يا قاعدگي شما نامنظم است به پزشک مراجعه کنيد .

* ۲۰ تا ۳۵ سالگي

گرچه در اين سالها به راحتي استخوان ساخته نمي شود ، ولي استخوانهاي شما در همين سن به حداکثر قدرت خود خواهند رسيد . مهم است که در اين سالها ورزش کنيد و دريافت کلسيم کافي داشته باشيد . شما تقريباً روزانه به ۱۲۰۰ ميلي گرم کلسيم نياز داريد . شرکت در ورزشهايي که در آن ها پاهايتان وزن شما را تحمل مي کنند شما را در ساختن استخوانهاي محکمتر کمک مي کند .

* ۳۵ تا ۵۰ سالگي

ممکن است به تدريج شروع به از دست دادن استخوانهايتان کرده باشيد . در چنين مرحله اي از زندگي دريافت مقدار کلسيم کافي ( ۱۰۰۰ ميلي گرم ) و ورزش براي در حداقل نگه داشتن سطح کاهش قدرت استخوان ضروري است . بيشتر زنان در ۵۵-۴۲ سالگي يائسه مي شوند . اگر قبل از اين سنين قاعدگي شما نامنظم شده يا علائمي از يائسگي داريد ، در رابطه با پوکي استخوان نيز با پزشکتان مشورت کنيد . در ضمن شايد لازم باشد در مورد روشهاي سنجش تراکم استخوان که مقدار پوکي آن را نشان مي دهند ، از پزشکتان سئوال کنيد .

* بالاي ۵۰ سال :

زناني که وارد مرحله ي يائسگي شده اند ، ممکن است سالانه ۱ تا ۶ قسمت از صد قسمت قدرت استخوانشان را از دست بدهند . از پزشکتان سئوال کنيد ؛

· آيا براي جلوگيري از پوکي استخوان و کمتر شدن بيماري نياز به دارو داريد يا نه ؟

· چه نوع داروهايي براي شما مي تواند مناسب باشد ؟

دريافت مقدار کلسيم کافي و ورزش هنوز مهم اند . شما بايد حداقل ۱۰۰۰ ميلي گرم کلسيم دريافت کنيد . بايد سعي کنيد به اندازه ي کافي در معرض نور آفتاب باشيد تا ويتامين دي لازم را دريافت کنيد . حداقل ۲۰ دقيقه در روز و سه بار در هفته پياده روي داشته باشيد . بعضي افراد به داروهاي داراي کلسيم نياز دارند که در اين باره مي توانيد با پزشکتان مشورت کنيد .

ويتامين دي

چرا ما به ويتامين دي نياز داريم ؟ ويتامين دي در برابر جذب کلسيم مثل کليد دري قفل شده اثر مي کند . ويتامين دي مثل کليدي است که در قفل شده ي روده ها را به طرف جريان خون باز مي کند و اجازه مي دهد کلسيم جذب شده از مواد خوراکي ، از روده ها وارد جريان خون شده به وسيله ي آن به جاهاي لازم مثل استخوانها برسد . ويتامين دي همچنين روي کليه ها اثر مي کند و مانع دفع کلسيم از راه ادرار مي شود . ويتامين دي در پوست بر اثر تابش آفتاب ساخته مي شود . ميزان ويتامين دي ساخته شده در پوست ، در اوقات مختلف روز ، فصول مختلف ، نواحي مختلف دنيا و نوع رنگ پوست فرد فرق مي کند . معمولاً اگر صورت و دستها ، روزانه ۱۵ دقيقه در مقابل نور آفتاب قرار بگيرند ( به شرطي که کرم ضد آفتاب روي پوست نباشد ) ويتامين دي لازم براي بدن فراهم مي شود . نور آفتاب بايد مستقيم به پوست بتابد . شيشه پنجره ها و لباسها و آلودگي هوا مانع از اثر نور آفتاب براي ساختن ويتامين دي مي شوند . هر چه پوست بدن روشنتر باشد ويتامين دي بيشتري ساخته مي شود . بعضي از غذاها که ويتامين دي زيادي دارند عبارتند از زرده تخم مرغ ، ماهي هاي روغن دار ، ماهيهاي آب شور ، جگر و غلات طبيعي . در زمستانها وقتي فرد نتواند از خانه خارج شود و در معرض نور آفتاب قرار بگيرد ، ويتامين دي کمتري در بدن ساخته مي شود . همچنين با افزايش سن ، توانايي پوست براي ساختن ويتامين دي کاهش مي يابد . بنابراين شايد افراد مسن نياز داشته باشند که از دارو براي به دست آوردن ويتامين دي استفاده کنند . در اين باره با پزشکتان مشورت کنيد .

با توجه به مطالب بالا ، رژيم غذايي متعادل و متنوع که کلسيم و ويتامين دي لازم را به بدن شما برساند مي تواند با برنامه غذايي که در ادامه خواهد آمد تامين شود .

چربي و روغنها

استفاده روزانه از ۲ قاشق مرباخوري ( ۱۰ گرم ) روغن گياهي ،‌( آفتابگران ، ذرت ، زيتون ، کنگر و دانه ي شلغم ) که گرم نشده باشد ( روغني که در سالاد استفاده مي شود ) . البته روغنها بايد کيفيتي مناسب داشته باشند . براي آماده سازي غذا بيش از ۲ قاشق مرباخوري روغن آشپزي ( روغن زيتون يا روغن بادام زميني ) استفاده نکنيد . روزانه بيش از ۲ قاشق مرباخوري کره يا مارگارين روي نان صبحانه خود نماليد . روزانه بيش از يک وعده غذاي چرب و خيلي سرخ شده مثل سيب زميني سرخ شده ، سوسيس ، سسها ، کيکها و شکلاتها مصرف نکنيد .

گوشت ، ماهي ، تخم مرغ :

سعي کنيد درهفته ۴-۲ بار ،‌ قطعه اي گوشت در غذايتان باشد ( هر قطعه گوشت معادل ۱۲۰-۸۰ گرم است ) . بيشتر از آن لازم نيست و کمترش هم ايرادي ندارد . از امعا و احشاي حيوانات ( دل ، جگر ، قلوه ، سيرابي و کله پاچه ) بيش از يکبار در ماه ( ۱۲۰ -۸۰ گرم ) استفاده نکنيد . کمتر از آن ايرادي ندارد .

استفاده از ۲-۱ قسمت ماهي در هفته را در برنامه ي غذايي تان بگنجانيد ( در هر قسمت ۱۲۰-۱۰۰ گرم ) در هفته ۳-۱ عدد تخم مرغ بخوريد چنان که مي دانيد تخم مرغ در خيلي از مواد غذايي مثل کيکها ،‌ نان شيريني ها ، کرمها و سسها وجود دارد .

شيريني ها

شيريني ها را به مقدار متعادل مصرف کنيد .

خيلي از آنها در خود چربي دارند . چنانچه بعد از غذا از ، دسر استفاده مي کنيد ، تکه اي کوچک بخوريد . از دسرهايي استفاده کنيد که منبع خوب کلسيم اند مثل شير يا ماست .

حبوبات

سعي کنيد درهفته ۲-۱ وعده عدس ، نخود و لوبيا قرمز بخوريد . يک وعده حبوبات به اندازه ي ۱۲۰-۱۰۰ گرم است .

ترکيبات غلات و سيب زميني :

روازنه حداقل سه وعده از ترکيباتي بخوريد که قند طبيعي زيادي دارند . نان ، سيب زميني ، برنج ، غلات و ماکاروني غذاهايي هستند که قند طبيعي زيادي دارند . اين که روزانه چه مقدار از آنها استفاده کنيد ، بسته به فعاليت بدني روزانه ي شما دارد .

شير و فرآورده هاي آن :

نوجوانان و بزرگسالان تا ۲۴ سال و زنان شيرده بايد ۴-۳ وعده ( هر وعده معادل يک ليوان ) در روز شير بخورند . اگر شير را تحمل نمي کنيد ، ماست و پنير جايگزين هاي خوبي اند . پياله اي ماست و دو قطعه پنير ( اندازه دو قوطي کبريت ) تقريباً معادل يک ليوان شير ، کلسيم دارند .

ميوه ها :

اگر يک عدد سيب ، يک عدد موز ، يک بشقاب از ميوه هايي مانند توت يا انگور را يک وعده ميوه حساب کنيم بايد روزانه ۳-۲ وعده ميوه مصرف کرد . ميوه هاي خام بهترند.

سبزي ها

يک وعده از سبزي ها ، به اندازه ي ۱۰۰ گرم سبزي خام يا ۲۰۰-۱۵۰ گرم سبزي پخته ،‌۵۰ گرم کاهو يا ۱۰۰ گرم سالاد مخلوط است . سعي کنيد روزانه ۴-۳ وعده سبزي بخوريد و حداقل يکي از اين وعده ها به صورت خام باشد .

نوشيدني ها :

روزانه حداقل حدود ۵/۱ ليتر مايعات بنوشيد ( ۷-۶ ليوان )‌ . ترجيحاًُ از نوشابه هاي غيرشيرين استفاده کنيد . قهوه ، چاي ، چاي سياه و نوشابه هاي کولا را خيلي نخوريد . آب معدني چنانچه از کلسيم غني باشد نوشابه ي خوبي است.

به طور خلاصه :

۱ - روزانه 4-3 قسمت شير يا فراورده هاي آن را بخوريد .

۲ - گوشت زياد نخوريد .

۳ - هرگز الکل مصرف نکنيد . ( الکل دفع کلسيم را از بدن زياد مي کند )

۴ - نمک ، زياد مصرف نکنيد .

در ايران تحقيقات نشان داده است که مردم معمولاً روزانه کمتر از ۸۰۰ ميلي گرم کلسيم مصرف ميکنند . دخترها حتي کمتر از پسرها کلسيم مصرف مي کنند . پس حتماً به مصرف کلسيم و ويتامين دي در غذايتان دقت کنيد . اگر خانمي يائسه ايد و براي درمان پوکي استخوان ، از داروي خاصي استفاده مي کنيد ، بدانيد که اگر کلسيم کافي نخوريد ، اين داروها هيچ فايده اي ندارند ، زيرا ماده ي اصلي در بدنتان وجود ندارد که اين داروها کمک کنند که استخوان با آن ساخته شود يا از تخريب استخوان جلوگيري کنند . 

دوشنبه 23 آذر 1388  6:05 PM
تشکرات از این پست
pasargad54
pasargad54
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 2135
محل سکونت : اصفهان

پوکی استخوان با این دو نوشیدنی

 یك متخصص تغذیه گفت: مصرف بیش از حد قهوه و چای پررنگ می‌تواند باعث افزایش دفع كلسیم استخوان شود و احتمال بروز بیماری پوكی‌استخوان را افزایش می‌دهد.
سعید حسینی امروز در حاشیه سمینار استئوپروز (پوكی استخوان) كه در مركز تحقیقات غدد برگزار شد، در جمع خبرنگاران افزود: افراد تا سن 30 سالگی باید استخوان‌های خود را بسازند و از نظر میزان كلسیم و ویتامین D استخوان را غنی كند.
وی گفت: بعد از سن 30 سالگی باید ویتامین D ‌و كلسیم استخوان حمایت كرد و از محصولات لبنی مانند شیر، ماست بیشتر مصرف كرد.از نظر میزان كلسیم شیرهای پرچرب نسبت به شیرهای كم چرب تفاوت ندارند و یك لیوان شیر معادل یك لیوان ماست كلسیم دارد و استفاده از شیرهای كم چرب و مواد لبنی كم چرب بهتر است.
وی افزود: متأسفانه امروزه قهوه جایگزین چای شده در حالی كه مصرف قهوه باعث دفع كلسیم بدن می شود.البته چای نیز باید كمرنگ مصرف شود كه خود باعث حفظ استخوان و نقشی حمایتی دارد.
این متخصص تغذیه افزود: مصرف فست فودها و كولاها باعث افزایش دفع كلسیم بدن می‌شود و حتی مصرف زیاد نمك نیز بروز این بیماری را افزایش می‌دهد.
حسینی اضافه كرد: امروزه استفاده از مكمل‌ها باب شده است ولی باید همه مواد غذایی و ویتامین‌هایی كه مورد نیاز بدن است از مواد غذایی به بدن برسد، باید ویتامین D به غذاها اضافه و غنی سازی شود. كلسیم و ویتامین D با ویتامین‌های دیگر به صورت همزمان نباید مصرف شود به دلیل اینكه روی جذب آن تأثیر می‌گذارد.
وی افزود: مصرف سبزی و میوه به حفظ توده استخوانی كمك می‌كند اما افرادی كه گیاهخوار هستند و از منابع حیوانی استفاده نمی‌كنند، بیشتر در معرض پوكی استخوان قرار دارند و تأمین این مواد از مواد غذایی حیوانی نیز لازم است .
چهارشنبه 25 آذر 1388  10:04 PM
تشکرات از این پست
pasargad54
pasargad54
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 2135
محل سکونت : اصفهان

افزایش پوکی استخوان در دختران جوان

نارسایی های اسکلتی و رشد ناکافی دختران جوان را تهدید می کند
چاقی ناشی از بی تحرکی، نارسایی های اسکلتی و عدم رشد کافی، دختران جوان ایرانی را به شدت تهدید می کند.
به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر شهلا چایچیان عضو کمیته علمی هفتمین کنگره بین المللی بیماریهای زنان و مامایی ایران در آستانه برگزاری این کنگره (22 و 18 آبان ماه جاری) با اعلام خبر فوق گفت: دختران ایرانی به دلیل کوچک بودن مدارس، عدم فضای مناسب جهت پیاده روی در خیابانها، آلودگی هوا، استفاده بیش از حد از غذاهای آماده و روش نامناسب زندگی، از همان ابتدای عمر برای پوکی استخوانها مستعد می شوند و در آینده زندگی خود با کاهش رشد، مشکلات هورمونی و چاقی روبرو شده که خود این مشکلات باعث عوارض دیگری شامل از دست دادن زیبایی (رشد موهای زائد در صورت)، کاهش قدرت باروری و احتمال ابتلا به بیماری های عروقی از جمله فشار خون و دیابت و انواع سرطانها در سنین پایین تر می شود.

وی افزود: متاسفانه در حال حاضر جامعه ما از بیماری های ناشی از تمدن و پیشرفت تکنولوژی بیش از هر چیز دیگر آن بهره مند شده و به عنوان مثال دختران ایرانی که امروزه به صورت وسیع از رایانه و اینترنت استفاده می کنند به دلیل عدم تحرک کافی و استراحت در هنگام کار با رایانه دچار مشکلات اسکلتی و همین طور چاقی می شوند.

چایچیان یکی از مشکلات دیگر بانوان را استفاده از سیگار عنوان کرد و گفت: مصرف سیگار سن یائسگی را که مرز بین جوانی و پیری به حساب می آید به جلو می اندازد که یکی از علل آن تحت تاثیر قرار گرفتن عروق تخمدانها می باشد و قابل ذکر است سیگار خود عاملی جهت ابتلا به پوکی استخوانها نیز می باشد.

وی خاطر نشان کرد: در هفتمین کنگره بین المللی بیماریهای زنان و مامایی ایران که از 18 تا 22 آبان ماه سال جاری در مرکز همایش های رازی تهران برگزار می شود، متخصصان زنان و مامایی از سراسر کشور در کنار میهمانانی از سایر کشورهای جهان به بحث و تبادل نظر پیرامون آخرین روش های درمانی دارویی و جراحی در رشته زنان و مامایی و بررسی آینده مامایی و بحث نانوتکنولوژی ، مهندسی ژنتیک و استفاده از نانو ذرات در تشخیص زودرس بیماری های زنان و جنین و مادران در دوران بارداری و همچنین ریز داروها در درمان بیماری های شایع زنان خواهند پرداخت.
 


منبع: مهر
شنبه 5 دی 1388  10:17 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها