پیش بینی می شود در برنامه پنجم توسعه تعداد دانشجویان به 3 میلیون و 600 هزار نفر برسد و پیام آن این است که گسترش کمی دیگر برای ما ملاک نیست بلکه توسعه عمودی و ارتقا کیفیت ها ملاک عمل قرار خواهد گرفت .
به گزارش آنا، محمد مهدی نژاد نوری معاون پژوهشی وزیر علوم ،تحقیقات و فناوری در گردهمایی سالیانه معاونین پژوهشی واحدهای دانشگاهی که در محل سالن علامه طباطبایی واحد علوم و تحقیقات برگزار شد گفت: در جلسات مختلف همیشه اذعان داشته ایم یک بال آموزش عالی کشور دانشگاه آزاد اسلامی است و معتقدیم که موتور پژوهش دانشگاه آزاد همیشه روشن است.
وی گفت: دانشگاه ها در تاریخ رشد و نمو خود نسل های مختلفی را پشت سر گذاشته اند که اولین نسل دانشگاه ها صرفا فعالیت های آموزشی انجام می دادند و سپس به سمت شرکت در فعالیت های پژوهشی سوق پیدا کرده اند.
مهدی نژاد افزود: بدیهی است که در گام های اول بیشتر یادگیری ها مورد متوجه دانشجویان، معیارهای پژوهش بوده است زیرا که بتوانند از این مهارت استفاده کنند. سپس در دانشگاه ها و موسسات ، پژوهش های حرفه ای صورت گرفته و امروزه کم نیست که دستاورد های بسیار مهمی از درون دانشگاه های معتبر در دنیا مطرح شده و تبدیل به محصولات مورد استفاده در جامعه و دنیا قرار می گیرد.
وی گفت:سرعت پیشرفت اطلاعات امروزه بسیار زیاد است پس باید در امر پژوهش سرعت زیادی داشته باشیم تا از سایر کشورها عقب نمانیم. نسلی امروز یکی از بازیگران اساسی اقتصاد و کار آفرینی جامعه محسوب می شوند. در کشور های توسعه یافته دانشگاه ها تاثیر بسزایی در علم و پژوهش کشور خود دارند و دانشگاه ها تاثیر تعیین کننده ای در حلقه اقتصادی ، سرنوشت و پیشرفت ابزاری کشور بسیار موثر هستند.
معاون پژوهشی وزیر علوم ،تحقیقات و فناوری در خصوص مزیت دانشگاه های کشور اسلامی ایران با دانشگاه های خارج از کشور گفت: در کشور ما رسالت دیگری نیز برای دانشگاه ها قائل هستیم و با توجه به فرمایشات امام خمینی (ره) که فرمودند"دانشگاه کارخانه آدم سازی است" و با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری که می فرمایند " دانشگاه ها سرنوشت یک کشور را مشخص می کنند" به پیش می رویم و در مسائل فرهنگی و اجتماعی تاثیر مثبتی در راستای اهداف بنیادی انقلاب اسلامی را دنبال می کنیم. بنا براین دانشگاه مطلوب از نظر ما دانشگاهی است که انسان هایی فرهیخته و ارزشی در آن تربیت شوند و همه همت آن حل مسائل و مشکلات جامعه باشد.
وی گفت: پیش بینی می شود در برنامه پنجم توسعه تعداد دانشجویان به 3 میلیون و 600 هزار نفر برسد و پیام آن این است که گسترش کمی دیگر برای ما ملاک نیست بلکه توسعه عمودی و ارتقا کیفیت ها ملاک عمل قرار خواهد گرفت . باید شاخص های نسبی استاد به دانشجو و هرم تحصیلی هیات علمی را بهبود بخشیده و باید آمایش آموزشی خود را نیز تصحیح کنیم.
مهدی نژاد گفت: تبدیل یافته های پژوهشی به محصول نهایی و حمایت از بازار پژوهشی داخلی امری مهم است. کشوری هستیم که امکانات زیادی دارد ولی بعضا شبیه به هم است و لذا حلقه های ما ناقص است.پس باید به این مسئله که تجهیزات باید مکمل هم باشد توجه کرد. به گونه ای نباشد که در بعضی امور امکانات زیاد و در بعضی امور امکانات نداشته باشیم.
دکتر رهنمای رودپشتی معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این گردهمایی گفت: سیاست های علمی دانشگاه آزاد اسلامی به طور جامع اطلاع رسانی خواهد شد و رهنمودی است که ما به وسیله آن مسولیت هایی که به عهده معاونین پژوهشی دانشگاه ها گذاشته می شود را به انجام برسانیم.
وی فعالیت های مورد توجه در دانشگاه آزاد اسلامی را تلاش در جهت نهادینه سازی پژوهش به عنوان شاخص برتری و رقابت پذیری دانشگاه، برنامه ریزی منظم و هوشمندانه برای تقویت نهاد های پژوهشی از جمله مراکز آموزشی، تحقیقاتی و مجلات معتبر،اقدامات کار آمد جهت استفاده از منابع یعنی بودجه پژوهشی با صرفه جویی در همه حوزه ها، استفاده از منابع و فرصت های خارج از دانشگاه علی رغم وجود محدودیت ها ،تدوین برنامه های راهبردی و تنظیم و ابداع سیاست ها با جهت گیری های پژوهشی،همکاری و تعامل با حوزه های مختلف دانشگاه به خصوص حوزه های آموزشی ، فرهنگی ، عمرانی و ...، ارتقاء جایگاه هر یک از واحد های دانشگاهی در رتبه بندی ملی،بازنگری مستمر و قانونمند کردن آیین نامه ها دانست.
معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: نتیجه این برنامه ریزی ها ، دستاوردهای بسیار ارجمندی است که از جمله آن می توان به مواردی چون، کسب رتبه اول تولید مقالاتISI برای 2 سال متوالی، کسب رتبه اول تولید مقالات ISI در شاخه ریاضیات کاربردی در دنیا، کسب رتبه اول مجله ISI مجله تحت عنوان IJEST در سطح خاورمیانه، کسب رتبه اول مقالات شیمی مجلات ISI در خاورمیانه ،کسب رتبه اول کیفیت مقاله در سال 2010 در بین کشورهای جهان اسلام، تعین اولین کرسی نظریه پردازی دانشگاه،کسب عناوین برتر اول تا چهارم در بسیاری از مسابقات، تالیف و ترجمه بیش از 2500 عنوان کتاب، ثبت 1365 اختراع ، بهره مندی از منحصر به فرد ترین مرکز تحقیقات پیشرفته تحت عنوان مرکز تحقیقات فیزیک پلاسمادر واحد علوم و تحقیقات و کسب رتبه دوم قراردادهای برون دانشگاهی اشاره کرد.
دکتر مهدوی معاون هماهنگی دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این گردهمایی گفت: به حمد الله نرم افزار پژوهشی یکپارچه ای برای دانشگاه تهیه و مورد استفاده قرار گرفته شده است. هم اکنون حدود 20 واحد دانشگاهی زیر پوشش این نرم افزار هستند.
وی گفت: واحد علوم و تحقیقات از نظر تعداد زیاد دانشجویان ، تنوع رشته ها ، تنوع دانشکده ها و تنوع مقاطع یکی از پیچیده ترین واحد ها است و این سیستم یکپارچه را در این واحد راه اندازی کرده ایم . البته تست های مختلفی را در این برنامه انجام داده ایم و معتبر بودن و توانایی های این سیستم را مورد آزمایش قرارداده ایم.
13:20:33 1389/10/29