نوروز امسال اگر سری به غار کتله خور زنجان بزنید، احتمالا جدیدترین سیستم سینمای سه بعدی را در این غار خواهید دید. البته به شرطی که تا آن زمان عملیات نصب این سینما در غار به پایان برسد. مجید یوزباشی مدیر غار كتلهخور زنجان اعلام کرده است که امكانات موجود در محوطه غار كتلهخور باید در شأن بزرگترین غار خشكی ایران و جهان باشد و به همین دلیل قرار است به منظور رونق هر چه بیشتر این غار، اولین سینمای سه بعدی ایران در این غار نصب شود.
یوز باشی با اشاره به این که اقدامات اكتشافی زیادی در این غار انجامشده است، گفت: «تا كنون 30 كیلومتر از این غار توسط گروههای كارشناسی ایرانی، آلمانی و سوییسی شناسایی شده، اما انتهای غار هنوز نامشخص است. همچنین مسیرهای زیادی در غار برای بازدید گردشگران ساخت شده و مسیرهای بازدید دیگری در حال آمادهسازی است.»
یوزباشی همچنین درباره ساخت سینمای سهبعدی در محوطه غار كتلهخور تا نوروز 1390، گفت: «در این سینما، فیلمهای سهبعدی گرفتهشده از طبقات پایین، قسمتهای صعبالعبور و مكانهای زیرین غار كه هنوز امكان دیدن آنها وجود ندارد، نمایش داده میشود.»
در این سینما، فیلمهای سهبعدی گرفتهشده از طبقات پایین، قسمتهای صعبالعبور و مكانهای زیرین غار كه هنوز امكان دیدن آنها وجود ندارد،
نمایش داده میشود
علاوه بر این، قرار است تا نوروز امسال، راه ارتباطی منتهی به این غار که وضعیت مناسبی ندارد ساماندهی شده و فضای سبز محوطه غار کم گسترش پیدا کند.
محمد مهدی احمدیان، مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری های استان هم گفت: «لایه های زیرین این غار که مردم از آن بازدید نمی کنند زیبایی های بیشتری دارد و به همین دلیل ما با استفاده از فناوری های نوین، فیلمبرداری سه بعدی انجام داده و سپس این فیلم ها را در سینمای سه بعدی که در محل اتاق انتظار غار راه اندازی خواهد شد، در معرض دید مردمی قرار می دهیم که در انتظار ورود به غار و بازدید از آن هستند.»
البته به گفته احمدیان این طرح نیاز به سرمایه گذاری 200 میلیون تومانی دارد که در صورت تامین آن، تا نوروز سال 90 به بهره برداری می رسد.
به وجود آمدن قندیلها به اشکال مختلف مثل شیر خوابیده، پنجه شیر، پای فیل، لباس عروس، قلع شمع، سگ شکاری، دست شیطان، نخل سوخته، مریم مقدس، دو جادوگر، سفره عقد و عروس و داماد و گفته های زمین شناسان مبنی بر پیدا نشدن انتهای غار، وجود مسیرهای دیگر را ثابت می کند
زیباترین غار جهان
غار کتله خور زنجان که عنوان زیباترین غار آهکی جهان را یدک می کشد، بعد از غار علی صدر گردشگرپذیرترین غار ایران به شمار می رود. این غار به طول تقریبی 10 کیلومتر در پنج کیلومتری بخش گرماب از توابع شهرستان خدابنده واقع شده و در بهار سال 1331 هجری شمسی توسط یک هیئت کوهنوردی و با همکاری مرحوم سید اسدالله جمالی شناسایی و کشف شد.
در گویش آذری کتله به معنی پستی و بلندی و ناهمواری های داخل غار و خور به معنی راحتی و آسانی است که به صورت کلی معنی پستی و بلندیهای راحت و دنج را دارد.
فاصله این غار با مرکز شهرستان 85 کیلومتر است و برای دسترسی به آن باید از آبادیهای کرسف و زرین رود گذشته و با پشت سر گذاشتن گرماب، در قسمت شمال این منطقه به دهانه غار برسید.
هم اکنون این غار به صورت سه طبقه خشک و طبقه چهارم به بعد مسیرهایی نیز به صورت آب بوده و زمین شناسان احتمال تشکیل چهار طبقه دیگر را تا سفره آب زیرزمینی داده اند که در سال 2003 میلادی حدود 30 کیلومتر از مسیرهای متعدد غار توسط زمین شناسان آلمانی و سوئیسی نقشه برداری شد و از سال 72 تاکنون تقریبا 5.2 کیلومتر آن به صورت رفت و برگشت آماده بازدید شده است.
به وجود آمدن قندیلها به اشکال مختلف مثل شیر خوابیده، پنجه شیر، پای فیل، لباس عروس، قلع شمع، سگ شکاری، دست شیطان، نخل سوخته، مریم مقدس، دو جادوگر، سفره عقد و عروس و داماد و گفته های زمین شناسان مبنی بر پیدا نشدن انتهای غار ، وجود مسیرهای دیگر را ثابت می کند.
مجموعه تفریحی غار کتله خور هم با 12 سوئیت تک خوابه و دو خوابه امکاناتی نظیر حمام، سرویس بهداشتی فرنگی و ایرانی، وسایل پخت و پز، شومینه و ... را در اختیار مسافران کتله خور قرار می دهد. این مجموعه چشم انداز مناسبی به غار دارد و دسترسی از آن به کوه و محیط سد غار ساده است.