نفر دوم زندگی الماسی کیست؟
جهانگیر الماسی هنرمندی است که اگر چه این روزها کمتر مقابل دوربین ظاهر میشود اما، بخشی از خاطرات شیرین و دوستداشتنی هر یک از ما را از آن خود کرده است.
یکی از اولین فیلمیهایی که از جهانگیر الماسی در یاد و خاطرهی ما باقی مانده است، فیلم "آوار" است. الماسی در این فیلم نقش کسی را بازی میکرد که همهی دنیایش تراکتورش بود و همه عشقش زراعت... با خودش رودربایستی نداشت و میدانست کجا در حق خودش ظلم کرده و به چه دلیل و منطقی پای اهدافش ایستاده است. حالا تبیان سراغ الماسی رفته تا بپرسد الماسی واقعی دنیایش را با چه چیزی تقسیم می کند؟
وقتی با جهانگیر الماسی تماس گرفتیم برخلاف چهره ی عبوس و جدی در فیلمهایش، خیلی صمیمی و صبور برخورد کرد و به سوال های تبیان پاسخ داد.
- نفر دوم زندگی شما کیست یا چیست ؟
کتاب... البته نفر دوم که چه عرض کنم ! گاهی هم از خودم به خودم نزدیکتر... یکی از ویژگیهای کتاب این است که نگاه انسان را نسبت به محیط پیرامونش تغییر میدهد و اگر مطالعهی کتاب با تفکر و تدبر همراه باشد - و نه سطحینگری و از روی اجبار - میتواند مسیرهای تازهای را پیش روی انسان بگذارد.
-کتابی هست که بعد از خواندنش نگاهتان را نسبت به موضوعی تغییر داده باشد؟
بله؛ دههی شصت بود که کتاب "جباریت" نوشتهی مانس اشپربر را خواندم. این کتاب در تغییر نگاه سیاسیام نسبت به مسائل روز خیلی موثر بود.
جهانگیر الماسی: این جمعه از شبکهی یک، فیلمی پخش میشود به نام "مادر لر" که نویسنده و کارگردان آن خودم هستم.
-شرایطی را تصور کنید که میخواهند شما را به یک جزیره تبعید کنند و شما تنها حق بردن سه کتاب را دارید؛ انتخاب شما چیست؟
بالطبع اول از همه قرآن و بعد حافظ و (بعد از کمی مکث ادامه داد) یا مثنوی یا فیه مافیه.
فکر کنم مثل بسیاری دیگر از بازیگران کهنهکار ایران، دل خوشی از حال و روز حاکم بر سینمای ایران ندارید. فرض کنیم دربارهی حال و روز سینمای ایران کتابی نوشته شده است، شما چه عنوانی برای آن انتخاب میکنید؟
( با تاسف پاسخ میدهد) آشفتگی. فکر میکنم آشفتگی نام مناسبی باشد."
چه کتابی هدیه میکنید به خوانندگان و مخاطبان ما؟
فکر میکنم کتاب "زندهام تا روایت کنم" نوشته گابریل مارکز . این کتابی است که باید دست به دست بچرخد.
- آخرینبار که شما را از تلویزیون دیدیم در سریال "در چشم باد" بود؛ نمیخواهید سلام دوبارهای به مخاطبان و دوستدارنتان بکنید؟
اتفاقاً این جمعه از شبکهی یک، فیلمی پخش میشود به نام "مادر لر" که نویسنده و کارگردان آن خودم هستم.