0

حکایت اشتباهات پی در پی در مختارنامه!!

 
rozzar
rozzar
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 1327
محل سکونت : سمنان

حکایت اشتباهات پی در پی در مختارنامه!!

 حکایت اشتباهات پی در پی در مختارنامه!!

این روزها گاف هایی که از سریال مختارنامه از سوی برخی رسانه ها مطرح می شود بینندگان سریال را نسبت به آنچه که به تصویر کشیده شده است دچار تردید کرده است....
 
فدا کردن فرع به خاطر اصل!!
این روزها گاف هایی که از سریال مختارنامه از سوی برخی رسانه ها مطرح می شود بینندگان سریال را نسبت به آنچه که به تصویر کشیده شده است دچار تردید کرده است.
 
به گزارش گروه فرهنگ و هنر دی نا؛ یکی از مسائل مطرح شده درباره وضعیت جسمانی محمد حنفیه (برادر امام حسین (ع)) است و همچنین سن و سال او که برخی سن او را 15 سال از مختار ثقفی کمتر می دانند. این مسائل در حالی مطرح می شود که سازندگان سریال مطالبی را پیرامون این دو موضوع طرح کرده اند.
 
یکی درباره فلج بودن دست و یا پای محمد حنفیه سه جواب از سوی سازندگان سریال به عنوان دلیل صحت کارشان بیان شده. اول آنکه: در برخی منابع که مورد استناد سازندگان سریال بوده، بر فلج بودن پای محمد بن حنفیه تاکید شده و این منابع مورد استناد گروه سازنده قرار گرفته است.
دومین مطلب به نمادین بودن وجه فلجی پای محمد حنفیه اشاره دارد. اینکه او در جایی از سریال درخصوص عدم همراهی امام حسین (ع) به این مسئله اشاره می کند که علت همراهی نکردن او با امام پای لنگ ارادتش بوده است که می تواند نمادی از گیر کردن پایش در دنیا و یا حتی کامل نبودن ایمان این شخص درخصوص همراهی با امام باشد.
 
چنین مطالبی لایه های زیرینی است که امیدواریم مخاطبان سریال به آن توجه کنند. و سومین دلیل هم که بیشتر شبیه به توجیه است در رابطه با توجیه کردن وسیله برای رسیدن به هدف است. اینکه محمد بن حنفیه بالاخره با یک دلیل قابل قبول باید از همراهی با امام محروم شده باشد. حال پایش لنگ بوده یا دستش! بالاخره او مشکلی داشته که نتوانسته امام را همراهی کند و این نکته اهم بر سایر مسائل است.
درباره سن و سال شخصیت های فیلم هم بنا به استناد اختلاف ظاهری در گریم و عدم طرح دقیق سن و سال شخصیت ها توجیهی تقریبا بی منطق به موضوع داده شده است. اینکه در سریال مختارنامه در هیچ جا درخصوص سن و سال مختار و دیگران قضاوت و مقایسه ای صورت نگرفته است. مثلا گفته نشده مختار 60 ساله و عبدالله بن زبیر 70 ساله است و قضاوت هایی از این دست، حاصل نگاه مقایسه گر مخاطبانی است که به صرف گریم های سریال درخصوص سن و سال شخصیت ها قضاوت کرده اند.
در مطلب دیگری هم گفته شده در ساخت سریال به این نکته مهم توجه شده که چهره شخصیت های داستان و نحوه گریم آنها حاصل عناصر متعددی است که یکی از آنها سن و سال شخصیت ها است. بدیهی است در اطراف شما نیز افراد فراوانی حضور دارند که با وجود سن و سال بالا، چهره ای جوان دارند. گاه افرادی نیز دیده می شوند که با وجود سن کم، اصطلاحا «شکسته» شده اند و موها و ریش آنها سفید شده است.
ضمن آنکه در بعضی جواب ها که از سوی سازندگان فیلم مطرح می شود می آید که در مختارنامه نیز با در نظر گرفتن چنین ویژگی هایی بازیگران چهره پردازی شده اند. مختار از محمد بن حنفیه جوان تر به نظر می رسد چون مختار بخش مهمی از زندگی خود را صرف کشاورزی کرده و مانند محمد بن حنفیه گرفتار فشار روحی نبوده و برادرش را با آن وضعیت دردناک از دست نداده است.
عبدالله بن زبیر نیز به این دلیل در ظاهر سن و سال بیشتری از مختار دارد که بیش از مختار درگیر تنش های سیاسی و مسائل حیطه قدرت بوده و به همین دلیل چنین مسائلی تاثیر خود را در چهره او گذاشته و او پیرتر به نظر می رسد اما در حرکات بدن و نیز تحرک همچنان فردی سر حال است و این تغییر چهره به فرسودگی جسم او منجر نشده است.
به هر حال سازندگان مختارنامه به ظاهر توجیهاتی نکرده اند که مخاطب نسبت به آنچه که می بیند دچار تردید نشود. می شود عطای این خرده اشتباهات تاریخی را به لقای کیفیت خوب و جاودانگی اثر بخشید و نسبت به قسمتی از کار که توجیهات منطقی ندارد به همان توضیحات لا یتچسبک بسنده کرد.
منبع: dayna.ir

چهارشنبه 29 دی 1389  9:53 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها