معرّفى روزانه پيامبر در اواخر عمر، روزهاى متوالى (بعضى شش ماه و برخى نه ماه گفتهاند) هر روز صبح به كنار خانه على و فاطمهعليهما السلام مىآمدند و دستهاى خود را دو طرف درب خانه مىگذاشتند و مىفرمودند: «السلام عليكم يا اهل بيت النبوّة»(160)
پيامبر بدين وسيله اهل بيت را به مردم معرفى مىكردند، تا براى مردم فرهنگ شود و مردم اهل بيت را كاملاً بشناسند و افراد ديگر را هر چند از همسران و بستگان پيامبر باشند، جزو اهل بيت محسوب نكنند.
160) بحارالانوار، ج 35، ص 215.
اصول عقائد اسلامي (امامت) » آيا پيام غدير، دوستى علىّعليه السلام بود؟ بعضى مىگويند: منظور پيامبر از «مَن كنتُ مولاه فهذا علىّ مَولاه» دوستى علىعليه السلام بود. زيرا يكى از معانى ولايت، محبّت و دوستى است. امّا آيا بر گرداندن كسانى كه مسافتى را طى كردهاند و جمع كردن و نگه داشتن آنها به مدت سه روز در آن بيابان داغ براى ابلاغ اين مطلب بود كه مردم على را دوست بداريد! هر چند دوستى علىعليه السلام هم بسيار مهم است و بسيارى به دوستى علىعليه السلام هم عمل نكردند!
از آن گذشته آيا دوستى بيعت مىخواهد؟ دوستى تبريك مىخواهد؟ چرا برخى آمدند و گفتند: «بخٍّ بخٍّ لك يا علىّ، أصبحتَ مولاى و مولا كلّ مؤمن»(163) مبارك باد، مبارك باد اى على! امروز تو مولاى ما و مولاى هر مؤمنى گرديدى.
براستى هر كس در دادگاه دو شاهد داشته باشد، حق خود را مىگيرد، در حالى كه علىعليه السلام يكصد و بيست و چهار هزار نفر شاهد داشت و حقش را از بين بردند. آرى على، اول مظلوم تاريخ است!
163) بحارالانوار، ج 21، ص 388.