فيفانيوز - جواد خیابانی، تهیه کننده، گزارشگر و مجری برنامههای ورزشی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران میباشد.
جواد خیابانی در سال ۱۳۷۷ موفق شد جایزه بهترین گزارشگرفوتبال صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران را دریافت نماید در سال ۱۳۷۸ نیز از سوی مجله سروش و با انتخاب خوانندگان این مجله بعد از حسین الهی قمشهای به عنوان محبوبترین چهره تلویزیونی در ایران دست یافت.در سالهای ۱۳۸۴ و ۱۳۸۶ به عنوان بهترین مجری برنامههای ورزشی انتخاب شد. وی متولد بیست و هفتم آبان ۱۳۴۵ در شهر کرج میباشد که در همین شهر تحصیلات مقدماتی و متوسطه را در هنرستان بهشتی کرج به پایان رسانید و در سال ۱۳۶۴ در رشته متالورژی - ریخته گری - به عنوان مهندسی مواد از دانشکده تربیت، دبیر فنی تهران واقع در لویزان دست پیدا کرد.
فيفا نيوز _ جوادخیابانی در سال ۱۳۶۸ به عنوان مدرس هنرستان در دروس فنی به استخدام وزارت آموزش و پرورش در آمد و دو سال نیز در هنرستان رجایی بندرعباس به عنوان معاون آموزشی (ناظم هنرستان) مشغول به کار شد. تا اینکه در سال ۱۳۷۳ در آزمون جذب گزارشگر و مجری ورزشی تلویزیون ایران IRIB پذیرفته شده و ازآن زمان تا به حال به عنوان تهیه کننده - گزارشگر ومجری برنامههای ورزشی صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران کار میکند.
تولد و کودکی
در بیست و هفتم آبان ۱۳۴۵ در محله کارخانه قند کرج - کوچه شالچی - به دنیا آمد. او پنجمین فرزند از بین هشت فرزند خانواده خود میباشد. تا ۶ سالگی مقیم کرج بود تا اینکه در سال ۱۳۵۱ به تهران آمده و در دبستان جیحون در خیابان هاشمی دوران ابتدایی را پشت سر گذاشت. او شاگرد اول کل دبستانهای منطقه ۱۰ آموزش و پرورش تهران شد و در آزمون دانش آموزان با استعداد در کنکور استعدادهای درخشان و نیز سنجش مدرسه آلمانیهای قلهک شرکت کرد و در هر دو مورد قبول شد اما به خاطر محدودیتهای مالی نتوانست ثبت نام کند و پس از ۵ سال اقامت در تهران مجددا در سال ۱۳۵۷ به کرج بازگشت تا در شهرک کارمندی وابسته به وزارت کشاورزی موسوم به شهرک اصلاح بذر كرج مقیم شود.پدر او انباردار اداره اصلاح بذر کرج بود.
نوجوانی
از همان دوران نوجوانی به کسب درآمد پرداخت و در ۱۳ سالگی به عنوان کارگر ساده در شرکت کنسرو سازی شمشاد به کار مشغول شد.خودش در این باره نقل قولی دارد که آن را میخوانید:در آن سالها در هر ماه ۶۰۰۰ ریال حقوق میگرفتم که نصف آن را به مادرم میدادم و با بقیه پول مجلات کیهان ورزشی و دنیای ورزش را میخریدم تا عشق و علاقه خودم را به ورزش سیراب کنم.
فيفا نيوز _ در سال ۱۳۶۰ بعد از طی دوران مدرسه راهنمایی در هنرستان شهید بهشتی کرج ثبت نام کرد و در طی ۳ سال اول تحصیل در این هنرستان که در محله فرح دشت كرج قرار داشت به عنوان شاگرد اول هنرستان انتخاب شد اما در سال چهارم به خاطر حضور فراوان در مسابقات ورزشی مدارس کاملا از درس عقب افتاد و حتی معدل دیپلم خود را تا نمره ۱۵ تنزل داد.او در سال ۱۳۶۴ در کنکور سراسری رشته ریاضی فیزیک شرکت کرد اما نتیجه خوبی نگرفت و در رشته فوق دیپلم ریخته گری در آموزشکده انقلا ب اسلامی لویزان پذیرفته شد. وقتی نتایج کنکور اعلام شد او از تهران دور بود زیرا برای کار به بندرعباس رفته بود و به عنوان باربر در اسکله بندر عباس و مدتی هم در منطقه چابهار کار میکرد. خودش در این باره میگوید: من از کودکی و نوجوانی کار کردن را دوست داشتم و در استادیومها بستنی و ساندویچ میفروختم حتی مقواهای اضافی را جمع آوری میکردم و با آنهانوعی کلاه یا آفتاب گیر میساختم ودر استادیومها به تماشاگران میفروختم تا هزینه تحصیل خودم را تامین کنم و بعدها در دوران جوانی به دوختن پرچمهای قرمز و آبی و نارنجی (برای تیم آرارات) اقدام کردم و همزمان در انبار بوجاری اداره اصلاح بذر کرج به کارگری مشغول شدم زیرا احساس میکرم کار کردن جوهره مرد است و این را افتخار خودم میدانم که همیشه روی پای خودم ایستادهام.
جوانی
او در سال ۱۳۶۷ از دانشکده تربیت دبیر فنی تهران(نام فعلی آموزشکده لویزان) فارغ التحصیل شد و در هنرستان توحید تهران به تدریس علوم و دروس فنی پرداخت ودر حین تدریس تحصیلات خود را تا درجه مهندسی مواد ادامه داد. در سال ۱۳۶۹ مجددا به بندر عباس رفت و این بار به عنوان معاون هنرستان رجایی این شهر و نیز دبیر شیمی مشغول به کار شد. در حین فعالیت در هنرستان بندر عباس در کنکور سراسری رشته هنر (مرحله اول) شرکت کرد و با رتبه ۹ (نهم) در کنکور سال ۱۳۷۰ پذیرفته شد اما در مرحله دوم کنکور به خاطر مشکلات شخصی شرکت نکرد و برای بار سوم در طی زندگی خود به کرج بازگشت تا کار در هنرستان توحید را ادامه دهد.
ورزش
او به خاطر بیماری فلج اطفال که در سال ۱۳۴۸ به آن دچار شده بود مشکلات حرکتی زیادی داشت که هنوز هم از آن رنج میبرد اما با این وجود در مسابقات دوچرخه سواری آموزشگاههای ایران در سال ۱۳۶۲ قهرمان جاده شد. در سالهای ۶۲ - ۶۳ و ۶۴ بک چپ و دروازه بان تیم هنرستان و تیم منخب آموزشگاههای کرج بود. در سال ۱۳۶۶ در المپیک دانشجویان ایران در شیراز شرکت کرد. در آن مسابقات او هم عضو تیم بسکتبال و هم تیم فوتبال منتخب دانشکدههای فنی و مهندسی تهران بود که به مقام پنجم ایران در رشته فوتبال دست یافت و در همان سال به اردوی تیم ملی دانشجویان ایران دعوت شد. این اردو هرگز تشکیل نشد زیرا در آن زمان ورزش دانشگاهی چندان فعالیت مهمی نداشت.
تلویزیون
در سال ۱۳۷۲ در برنامهای به نام آنچه شما خواستهاید شرکت کرد. این برنامه مخصوص کسانی بود که دوست داشتند تا مسابقات ورزشی را گزارش کنند. او در این برنامه به عنوان اولین نفر برگزیده شد و در طی چند هفته به عنوان گزارشگر ثابت همان برنامه کار خود در تلویزیون را آغاز کرد و رفته رفته در سایر برنامههای ورزشی تلویزیون نیز حضور پیدا کرد. در زمان جام جهاني فوتبال در سال 1994 قرار بود به عنوان گزارشگر حضور داشته باشد اما به خاطر تغییر مدیریت وآغاز به کار شبکه سوم سیما از حضور در جام جهانی منع شد. پس از تاسیس شبکه سوم سیما نیز به مدت یک سال در مراحل آزمون و تایید نهایی باقی ماند تا اینکه برای اولین بار در سال ۱۳۷۴ مسابقه فوتبال پرسپولیس با کشاورز تهران را به صورت کامل و زنده گزارش کرد. قبل از آن بیشتر در چند مسابقه به صورت چند دقیقهای کوتاه در کنار گزارشگرانی چون بهرام شفیع، عباس بهروان، مرحوم محمدرضا كيانوش و اسکندر کوتی کار کرده بود.
معروفترین شاگردان
جواد خیابانی در طی حدود ۲۰ سال سابقه تدریس در مدارس و دانشگاهای ایران شاگردان و دانشجویان سرشناسی داشتهاست که برخی از انها را که خودش نام برده فهرست شدهاست.
۱- مرحوم ناصر عبداللهی -خواننده فقید موسيقي پاپ که دوستی عمیقی با هم داشتند.
۲- حمید رضا رجبی- فوتبالیست تیمهای بانک ملی - هما - سایپا - پاس و مس كرمان
۳- مهدی علی بیگی -فوتبالیست
۴- افشار زینالی - فوتبالیست
مهمترین سفرهای کاری
۱- مقدماتی قهرمانی فوتبال جوانان آسیا - ۱۹۹۶ - عربستان سعودی
۲- فینال جام قهرمانی فوتبال جوانان آسیا - ۱۹۹۶ - کره جنوبی
۳- مسابقه فوتبال ایران با استرالیا - ۱۹۹۷ - ملبورن
۴- جام جهانی فوتبال - ۱۹۹۸- فرانسه
۵-مسابقه یوونتوس - اینتر - ۱۹۹۹ - تورین
۶-المپیک سیدنی - ۲۰۰۰ - استرالیا
۷-جام بینالمللی فوتسال دوبی - ۲۰۰۱- امارات متحده عربی
۸-المپیک آتن - ۲۰۰۴ - یونان
۹-جام جهانی فوتبال باشگاهها - ۲۰۰۷ - ژاپن
۱۰- مسابقات پارالمپیک ۲۰۰۸ پکن
برنامههای تلویزیونی
جواد خیابانی از سال ۱۳۷۳ تا به حال در بیش از ۴۰ برنامه مختلف به عنوان تهیه کننده شرکت داشته که برخی از آنها فهرست شدهاست.
۱- معرفی ورزشها - سال ۱۳۷۳- شبکه سوم سیما
۲- ایران در جام جهانی - ۱۳۷۵ - شبکه اول سیما
۳- جام ملتهای آسیا - ۱۳۷۶ - شبكه سوم يسما
۴- دیدار - شبکه پنجم
۵- ما شما ورزش - شبکه سوم
۶- در جستجوی ورزش - شبکه دوم
۷- آموزش فوتبال - شبکه آموزش
۸- یار دوازدهم - شبكه سوم ۹- سفر به مسابقات پارالمپیک ۲۰۰۸ پکن
تدریس در دانشگاه
او پس از سه سال ترک تدریس در هنرستان مجددا از سال ۱۳۸۱ واین بار به عنوان استاد دانشگاه جامع علمی کاربردی مشغول به آموزش وتدریس شده و در رشته نقشه کشی صنعتی و رياضي كاربردي و علوم کاربرد مواد صنعتی تدریس میکند.
سوتي هاي خياباني
فيفا نيوز _ اصولا كساني كه گزارش هاي خياباني از مسابقات فوتبال را ديده اند در يك نكته هم نظرند و آن اينكه اين آقاي گزارش گر خيلي ذهنيت خود را وارد گزارش مسابقه مي كند و چندان به آن چيزي كه در زمين مسابقه مي گذرد توجه ندارد.
در مسابقه مكزيك و فرانسه در نيمه اول، در يك صحنه حساس كمك داور دوم بازي فرصت گل مكزيك را آفسايد اعلام كرد اما خياباني بدون توجه به پرچم بالاي كمك داور به معني آفسايد كه اتفاقا چندين مرتبه هم در صحنه هاي آهسته تكرار شد،با شوري وصف ناپذير براي فرصت از دست رفته حسرت مي خورد و مدام تكرار مي كرد كه عجب فرصت گلي را مكزيكي ها از دست دادهاند و...
سكوتهاي گاه و بيگاه و انفجارهاي ناگهاني كه با تكرار تندتند نام بازيكنان همراه مي شود يكي ديگر از ويژگيهاي خاص گزارشهاي آقاي خياباني است.
آقاي خياباني خيلي تلاش مي كند كه اطلاعات حاشيهاي درباره بازي در اختيار تماشگران تلويزيوني قرار دهد اما زمان و اطلاعات مناسبي را انتخاب نميكند. بارها اتفاق افتاده است كه در يك صحنه حساس بازي، خياباني مشغول دادن اطلاعات كم ارزش است و از صحنههاي حساس بازي غافل.
چند نمونه ازسوتیهای جواد خیابانی
- در یکی از بازی های بارسلونا در فصل گذشته خیابانی صحنه تعویض بازیکن بارسا را به صورت اخراج گزارش کرد."چه اخراجی ، خودش هم باورش نمی شد،عجب تصمیمی، بعد ها داور سر این تصمیم به شدت بازخواست خواهد شد." اما وقتی دید ب بازیکن بارسا تعویض می شود، سکوت عجیبی کرد!
- خیابانی در حین گزارش بازی دوستانه برزیل و پرتغال گفت: پرتغال یکی از کشور های گرم خیز اروپایی است.
- البته "توی دروازه " گفتن های بیش از حد خیابانی هم می تواند جزو سوتی ها باشد، او کاری کرده که با شنیدن دو کلمه "توی دروازه" یاد خیابانی بیفتیم.
- در بازی دوستانه تیم ملی با زامبیا، جواد خیابانی گفت:"حالا توپ در اختیار سبز قامتان زامبیا قرار دارد!
در همان بازی یک بازیکن زامبیا اخراج شده بود. اما به دلیل این که همه آنها سیه چرده بودند ، خیابانی به اشتباه می گفت : عجیبه که بازیکنی که اخراج شده، داره توی زمین بازی می کنه!
سوتیهای خیابانی فقط در یک بازی!
گزارش طنز آمیز جواد خیابانی در ديدار استقلال پرسپولیس در سال 87 براي مدتها سوزژه اصحاب رسانه بود.
ـ عابدزاده و بابایی دروازه بان های تیم های خودشون بودن و حالا هم مربی دروازبان های تیم های خودشون هستند!
ـ با شوت با شوت جواب داده می شه!
ـ من خودم دیدم که این بازیکن (استقلال) قبل از ورود به زمین چمن چند دقیقه ای دعا کرد و بعد وارد شد. خودم دیدم.
ـ یک کبوتر که تماما آبی شده تو محوطه جریمه تیم پیروزی نشسته (بعد از یک ربع تصویر رفت روی کبوتر ) اینم همون کبوتری که قبلا راجع بهش صحبت کردم!
ـ حملات دو تیم ، حملاتی است که دروازه ها را بدجوری تهدید می کنه و هر دو تیم از گل زدن به مشکل برخوردند!
ـ کریمی موقعیتی که خودش برای خودش با پای باقری ساخت، خودش هم خراب کرد خودش....!
ـ باقری استپ سینه رو اومد ، ولی نتونست ادامه بده!
ـ حسین کاظمی از پشت پا غافل نشد و پژمان نوری رو به زمین انداخت!
ـ آتسو با کریمی صحبت می کنه. چیکار می خوان بکنن اونجا؟دارن نقشه اش رو می ریزن اونجا!
ـ باز شاهدیم که صندلی های بی گناه ورزشگاه به زمین پرت می شه.
ـ صحنه های زشتی که در چنین صحنه هایی اونها رو می بینیم در این صحنه ها!
ـ (یک نیمه مانده به پایان بازی ، بعد از گل استقلال) امیر قلعه نویی تونست با این گل پیروزی رو پپشت سر بذاره!
- (10 دقیقه مانده به پایان بازی) چه 10 دقیقه ای می شه این 10 دقیقه و امیر قلعه نویی پیروز می شه !
- (علیرضا محمد بازی جوانمردانه می کند) آفرین علیرضا محمد. آفرین . واقعا یک بار دیگه با صراحت می گم. آفرین علیرضا محمد.
- از 4 دقیقه وقت تلف شده یک دقیقه تلف شد!
هرچند برخي مواقع اين سوتي ها ظنز آميز است و باعث اوقات خوش ميشود اما آنچه كه مهم است اصل بودن اين سوتيها و فرعي بودن امر گزارش در برخي گزارشهاي خياباني است. سوتيهايي كه اعصاب مخاطبان را به هم مي ريزد و لذت ديدن يك فوتبال زيبا را ضايع مي كند.