جزئيات آزمون نيمهمتمركز دكترا؛ پذيرش دانشجو بر عهده دانشگاهها است
گروه دانشگاه / حوزه صنفي-آموزشي
89/10/28 - 12:22
شماره:8910280427
رئيس سازمان سنجش آموزش كشور تشريح كرد:
جزئيات آزمون نيمهمتمركز دكترا؛ پذيرش دانشجو بر عهده دانشگاهها است
خبرگزاري فارس: رئيس سازمان سنجش آموزش كشور با تشريح جزئيات آزمون نيمهمتمركز دكترا گفت: در اين روش پذيرش نهايي دانشجو بر عهده دانشگاهها است.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاري فارس، محمدحسين سرورالدين معاون وزير علوم و رئيس سازمان سنجش آموزش كشور صبح امروز در يك نشست خبري به تشريح جزئياتي از برگزاري آزمون نيمهمتمركز دكترا پرداخت و با اشاره به برخي از مشكلات موجود در دورههاي گذشته اظهار داشت: در سالهاي قبل هر دانشگاه عموما فقط دانشجويان خود را پذيرش ميكرد كه البته اين مسئله با نيت سوء نبود بلكه اساتيد و دانشگاهها ترجيح ميدادند دانشجوياني را انتخاب كنند كه شناخت بيشتري از آنها داشته باشند.
* مشكلات داوطلبان مقطع دكترا در سالهاي قبل؛
وي افزود: البته برخي از دانشگاهها مقاطع دكترا نداشته و در برخي از دانشگاهها نيز محدوديتهايي در ظرفيت پذيرش وجود داشت كه اين مسئله مشكل داوطلبان مقطع دكترا را افزايش ميداد.
رئيس سازمان سنجش آموزش كشور با بيان اينكه 15 تا 60 دانشگاه مختلف در رشتههاي مختلف دانشجوي مقطع دكترا پذيرش ميكنند، گفت: در اين شرايط دانشجو بايد در بسياري از اين دانشگاهها آزمون داده و مصاحبه ميكرد كه اين كار هزينه و وقت زيادي را از اين افراد ميگرفت و مشكلاتي نظير مسافرت شهر به شهر نيز وجود داشت.
سرورالدين با بيان اينكه وجود اين گونه مشكلات سبب شد كه وزارت علوم با درخواست رئيس جمهور به فكر حل مشكل باشد، اضافه كرد: در همين زمينه آئيننامه آزمون نيمهمتمركز دكترا تدوين شد كه تدوين آن با همكاري معاونتهاي مختلف وزارت علوم و همچنين سازمان سنجش حدود يك سال به طول انجاميد تا اين ضعفها را به حداقل برسانيم.
* ثبتنام آزمون 3 تا 10 بهمن 89؛ برگزاري آزمون در 25 فروردين 90
وي با بيان اينكه اين آئيننامه اكنون در حال اجرا است، خاطرنشان كرد: ثبتنام دانشجويان براي آزمون نيمهمتمركز دكترا 3 تا 10 بهمن انجام خواهد شد و آزمون نيز در روز 25 فروردين برگزار ميشود تا نتايج نهايي آن در شهريور ماه اعلام شود.
رئيس سازمان سنجش آموزش كشور با بيان اينكه اين آزمون شبيه ATT نيست، تصريح كرد: در اين روش وزن اصلي بر روي دانشگاهها است و سازمان سنجش تنها يك فليتر اوليه انجام ميدهد.
* برگزاري آزمون از دروس زبان، استعدادسنجي تحصيلي و يك درس تخصصي
سرورالدين با بيان اينكه در اين آزمون براي تمام رشتهها 2 درس زبان و استعدادسنجي تحصيلي به صورت مشترك خواهد بود، اظهار داشت: در كنار اين 2 درس، براي هر گروه آموزشي نيز يك درس مشترك انتخاب شده و در مواردي هم كه اين كار ممكن نبوده است، چند زيرگروه تشكيل شده است.
وي در ادامه با اشاره به اعلام اطلاعيه مربوط به آزمون نيمه متمركز دكترا از چند ماه پيش گفت: با اين كار ميخواستيم بازخورد روش جديد را دريافت كنيم كه در همين زمينه تعداد زيادي از اساتيد و دانشجويان نظرات خود را اعلام كردند و اصلاحاتي هم انجام شده است.
* گزينش نهايي دانشجو با امتيازات ارائه شده از سوي دانشگاهها
رئيس سازمان سنجش آموزش كشور آزمون نيمهمتمركز دكترا را روش بومي شده GRE دانست و اضافه كرد: در اين روش 3 برابر ظرفيت اعلام شده از دانشگاهها، به ترتيب نمره آزمون داوطلبان، دانشجو به دانشگاهها معرفي ميشود كه در نهايت امتياز ارائه شده از سوي دانشگاهها، گزينش دانشجو را تعيين ميكند و نمره آزمون اوليه در انتخاب نهايي تاثيري نخواهد داشت.
سرورالدين با تاكيد بر اينكه در اين روش استقلال دانشگاهها حفظ شده و انتخاب نهايي بر عهده دانشگاهها خواهد بود، اظهار داشت: اجراي اين آئيننامه 2 ساله بوده و بعد از آن بايد بررسي شود كه اگر اجراي آن رضايتبخش بود، ادامه يابد.
* آزمون اوليه؛ 80 درصد نمره آزمون و 20 درصد سوابق تحصيلي
وي همچنين يادآور شد: در آزمون اوليه 80 درصد از نمره آزمون و 20 درصد از سوابق تحصيلي داوطلبان كه شامل معدل دوره كارشناسي و كارشناساني ارشد آنها ميشود، تعيين كننده خواهد بود و نتيجه نهايي آزمون نيز بعد از بررسي دانشگاهها، از طريق سازمان سنجش اعلام خواهد شد.
رئيس سازمان سنجش آموزش كشور با بيان اينكه سازمان سنجش معدل داوطلبان را بر اساس محل تحصيل طراز خواهد كرد، افزود: در اين روش دانشگاهها، داوطلبين معرفي شده را بعد از بررسي و مصاحبه، به ترتيب امتياز به سازمان سنجش معرفي ميكنند كه سازمان سنجش نيز اسامي نفرات مجاز را اعلام خواهد كرد.
سرورالدين با بيان اينكه اين روش پيش از اين در دنيا نيز اجرا شده است، اظهار داشت: در كشور خودمان نيز سازمان سنجش 5 سال براي دانشگاه اميركبير و 3 سال نيز براي دانشگاه صنعتيشريف چنين آزموني را برگزار كرده است كه اين دانشگاههاي مادر نيز از برگزاري اين آزمون راضي بودند.
* شيوه گزينش دانشجو در دانشگاهها؛ تاكيد بر استقلال دانشگاهها
وي در ادامه به شيوه گزينش داوطلبان در دانشگاهها اشاره كرد و يادآور شد: دانشگاهها در گزينش افراد معرفي شده كاملا مستقل هستند، اما هيچ دانشگاهي امتحان كتبي برگزار نخواهد كرد، يعني دانشگاهها ميتوانند از طريق سوابق آموزشي و پژوهشي و يا مصاحبه دانشجويان دكتراي خود را انتخاب كرده و بر حسب امتياز به سازمان سنجش معرفي كنند.
رئيس سازمان سنجش همچنين در خصوص منابع اين آزمون نيز گفت: دفترچه راهنماي برگزاري آزمون نيمهمتمركز دكترا آماده شده و در روزهاي آينده در اختيار دانشجويان قرار ميگيرد كه در آن منابع آزمون نيز مشخص شده است.
وي افزود: در بسياري از گروههاي آموزشي منابع آزموني از مقطع كارشناسي انتخاب شده اما در برخي موارد مانند رشتههاي بينرشتهاي مجبور شدهايم از دروس مقطع ارشد اين منابع را انتخاب كنيم.
رئيس سازمان سنجش آموزش كشور با بيان اينكه در اين روش تافل نيز حذف نشده است، اظهار داشت: موارد مربوط به اين مسئله نيز در جداول موجود در دفترچه راهنما ذكر شده است و در مواردي كه داوطلب نمره مربوطه را داشته باشد، نيازي به آزمون زبان ندارد.
* نگراني دانشگاهها در آزمون نيمهمتمركز برطرف ميشود
سرورالدين با بيان اينكه اكنون اطلاعات دقيقي در خصوص ظرفيت دانشگاه نداريم، خاطرنشان كرد: بسياري از روساي دانشگاهها از اجراي اين روش حمايت كردند و برخي هم نگرانيهاي داشتند كه اين نگراني مربوط به شبهه بين آزمون نيمهمتمركز و آزمون متمركز بود كه بعد از جلسات و توضيحات متعدد تا حدود زيادي برطرف شد.
وي با بيان اينكه برخي از دانشگاهها كه احيانا همچنان به مخالفت خود ادامه ميدهند، به دليل منافع شخصي است، تصريح كرد: اين افراد ميخواهند وضعيت گذشته ادامه داشته باشد تا هر دانشجويي را كه دوست داشتند، پذيرش كنند ما وزارت علوم اين مسئله را نميپذيرد و بايد پذيرش دانشجوي دكترا را عادلانه كنيم تا دانشجويان با استعداد پذيرفته شوند.
* سازمان سنجش گزينش ميكند، پذيرش نهايي بر عهده دانشگاهها است
رئيس سازمان سنجش آموزش كشور با تاكيد بر اينكه برگزاري امتحان كتبي در سازمان سنجش به معناي پذيرش دانشجو نيست، بلكه براي گزينش دانشجو است، گفت: پذيرش دانشجو بر عهده دانشگاهها است يعني ممكن است كه نفر اول آزمون كتبي سازمان سنجش در دانشگاه پذيرفته نشود.
سرورالدين با بيان اينكه مجموعه پذيرش دانشجويان دكترا حدود 3 هزار نفر خواهد بود، يادآور شد: سازمان سنجش 3 يا 4 برابر اين ظرفيت به دانشگاهها معرفي خواهد كرد كه دانشگاهها ميتوانند از بين اين افراد گزينش نهايي را انجام دهند.
وي در پايان در پاسخ به اين سوال كه سازمان سنجش داوطلبان پذيرفته شده را به چند دانشگاه براي انجام مصاحبه يا بررسي سوابق علمي معرفي ميكند، اظهار داشت: پذيرفته شده در آزمون كتبي سازمان سنجش، به تمام دانشگاههايي كه رشته موردنظر داوطلب را داشته باشد معرفي ميشود، در اين شرايط داوطلب بايد اولويتبندي موردنظر خود را اعلام كند.
سه شنبه 28 دی 1389 4:24 PM
تشکرات از این پست