کیست مویی ممکن است در هر جایی از بدن ایجاد شود. کلمه سینوس به تنهایی به معنی یک اصطلاح پزشکی برای کانال یا حفره است.
علت دقیق کیست مویی هنوز نامشخص است، اگرچه بیشتر پزشکان بر این باورند که برگشت موهای سست ریشه و شل به داخل پوست و تجمع آن ها زیر پوست می تواند یکی از علل اصلی این عارضه باشد.
اما موارد زیر باعث افزایش شانس ابتلا به کیست مویی خواهد شد:
- چاقی و اضافه وزن
- پرمویی و موهای زائد زیادی داشتن
- نشستن طولانی مدت در کارهایی مثل راننده بودن
💡در اثر فشار یا تحرک زیاد، موهای کوتاه ناحیه باسن وارد غدد پوستی شده و باعث التهاب و تشکیل کیست می شوند. این موها توسط سیستم ایمنی بدن به عنوان یک عنصر بیگانه شناخته شده و در نتیجه واکنش به این جسم خارجی یک کیست پر از مو تشکیل می شود.
علت کیست مویی در زنان باردار
- در دوران بارداری، بدن سطوح بالاتری از هورمون ها از جمله استروژن و پروژسترون را تولید می کند. این هورمون ها می توانند باعث افزایش رشد مو به خصوص در ناحیه لگن و دنبالچه شوند.
- افزایش رشد مو می تواند احتمال گیر افتادن مو در فولیکول های مو را افزایش دهد و منجر به ایجاد کیست مویی شود.
علاوه بر این، افزایش وزن و فشار روی کمر و باسن در دوران بارداری نیز می تواند به تشکیل سینوس پیلونیدال کمک کند.
- افزایش فشار در این دوران معمولاً به دلیل نشستن یا دراز کشیدن طولانی مدت می باشد که می تواند باعث افزایش اصطکاک و فشار بر روی ناحیه کمر و تحریک و التهاب و در نهایت تشکیل کیست شود.
در زنان به دلیل تراکم کمتر مو در ناحیه دنبالچه و تفاوت های هورمونی، شیوع موبرگشتی در پایین کمر بسیار کمتر از مردان است. اما عوامل خطرساز مشابهی نظیر بارداری، اضافه وزن، آسیب های پوستی، التهاب و عفونت در ناحیه دنبالچه می تواند در زنان نیز منجر به تشکیل این کیست ها شود.
https://partoclinic.com/%DA%A9%DB%8C%D8%B3%D8%AA-%D9%85%D9%88%DB%8C%DB%8C/%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA/