0

اسفنکتر داخلی و خارجی مقعد چیست + تقویت ماهیچه و شکل اسفنکتر

 
nyushagholami
nyushagholami
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : شهریور 1399 
تعداد پست ها : 103
محل سکونت : tehran

اسفنکتر داخلی و خارجی مقعد چیست + تقویت ماهیچه و شکل اسفنکتر

قسمت تحتانی روده که به عنوان مقعد شناخته میشود، ساختار نسبتا پیچیده ای داشته و از قسمت های مختلفی تشکیل شده است. دو نمونه از مهم ترین اعضا در این ناحیه که وظیفه کنترل مدفوع را بر عهده داشته و حالت ارادی یا غیر ارادی دارند، اسفنکتر داخلی و خارجی مقعد هستند. در این مقاله از کلینیک دکتر علیرضا زارعی تصمیم داریم عملکرد دقیق، بیماریهایی که این عضو را درگیر می کنند و … را بررسی کنیم پس با ما همراه باشید.

اسفنکتر خارجی مقعد

اسفنکتر خارجی مقعد لوله کوتاهی از ماهیچه های اسکلتی بوده که بخش تحتانی کانال مقعد را احاطه کرده است. این عضو یکی از سه ساختار در مجموعه اسفنکتر مقعدی است که اجابت مزاج را کنترل می کند. در حالی که اسفنکتر داخلی مقعد و عضله طولی مشترک بخشی از دیواره کانال مقعد در نظر گرفته می شوند، اسفنکتر خارجی مقعد در واقع بخشی از عضلات کف لگن (پرینه) است.

اسفنکتر خارجی مقعد تا حد زیادی تحت کنترل ارادی سیستم عصبی جسمانی است که به آن اجازه می دهد در حالت انقباض باقی بماند. این عضله به طور داوطلبانه در هنگام اجابت مزاج شل می شود تا امکان عبور مدفوع فراهم شود.

مطلب پیشنهادی: ساختار مقعد + بیماریهای مقعدی

عکس اسفنکتر خارجی مقعد

اجزای تشکیل دهنده

اسفنکتر خارجی مقعد از سه قسمت یا ناحیه غیر مشخص تشکیل شده است: قسمت فوقانی یا عمیق، قسمت میانی یا سطحی و قسمت تحتانی یا زیر جلدی.

برخی از الیاف از قسمت عمیق اسفنکتر خارجی مقعد با عضله پوبو آنالیز ترکیب می شوند. در قسمت قدامی همان ناحیه، برخی از فیبرها از خط وسط عبور می کنند تا با عضله عرضی پرینه سطحی طرف مقابل ترکیب شوند. در خلفی، این قسمت وارد رباط انو کوکسیژیال می شود.

قسمت سطحی از قدامی وارد بدن پرینه و از طریق رباط آن کوکسیژیال به دنبالچه وارد می شود. در این نقاط خط وسط، برخی از الیاف به سمت دیگر عبور می کنند. به دلیل این اتصالات، سطح مقطع عضله به جای گرد، بیضی شکل است و محور بلندتر آن در خط وسط قرار دارد.

قسمت زیر جلدی اسفنکتر خارجی مقعد در زیر پوست قرار دارد و پایین ترین و سطحی ترین قسمت کانال مقعد را احاطه کرده است.

https://cliniczarei.com/digestion/%d8%a7%d8%b3%d9%81%d9%86%da%a9%d8%aa%d8%b1-%d8%af%d8%a7%d8%ae%d9%84%db%8c-%d8%ae%d8%a7%d8%b1%d8%ac%db%8c-%d9%85%d9%82%d8%b9%d8%af/

چهارشنبه 15 آذر 1402  12:12 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها