0

آیا با غضب حضرت فاطمه (ص) ، خداوند غضب میکند ؟

ravabet_rasekhoon
ravabet_rasekhoon
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 8838

آیا با غضب حضرت فاطمه (ص) ، خداوند غضب میکند ؟

آیا با غضب حضرت فاطمه صلوات الله علیها ، خداوند غضب میکند ؟ حضرت به چه کسانی غضب کردند?

ثبت دیدگاه در انتهای صفحه

•  

إِنَّ الَّذِینَ یُؤْذُونَ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ لَعَنَهُمُ اللَّهُ فِی الدُّنْیا وَ الْآخِرَةِ وَ أَعَدَّ لَهُمْ عَذاباً مُهِینا

معنی آیه 33 سوره احزاب : قطعاً آنان كه خدا و پیامبرش را مى‏آزارند، خدا در دنیا و آخرت لعنتشان مى‏كند، و براى آنان عذابى خواركننده آماده كرده است. 
احادیث شیعه و سنی  درباره  آیه 33 احزاب  که هر کس  فاطمه علیها السلام را  اذیت کند  رسول خداصلی الله علیه و آله را آزرده  است
قال رسول الله صلی الله علیه و آله :  

فَاطِمَةُ بَضْعَةٌ مِنِّی‏ فَمَنْ آذَاهَا فَقَدْ آذَانِی‏مَنْ آذَانِی فَقَدْ آذَى اَللَّهَ.

إِنَّ فَاطِمَةَ بَضْعَةٌ مِنِّی‏ فَمَنْ آذَاهَا فَقَدْ آذَانِی وَ مَنْ سَرَّهَا فَقَدْ سَرَّنِی وَ مَنْ غَاظَهَا فَقَدْ غَاظَنِی‏.

إِنَّ فَاطِمَةَ بَضْعَةٌ مِنِّی‏ وَ هِیَ نُورُ عَیْنِی وَ ثَمَرَةُ فُؤَادِی یَسُوؤُنِی مَا سَاءَهَا وَ یَسُرُّنِی مَا سَرَّهَا .

«إِنَّ فَاطِمَةَ بَضْعَةٌ مِنِّی‏، وَ هِیَ رُوحِیَ الَّتِی بَیْنَ جَنْبَیَ، یَسُوؤُنِی مَا سَاءَهَا، وَ یَسُرُّنِی مَا سَرَّهَا

إنما فاطمةَ بضعةٌ مِنی‏ من آذاها فقد آذانی، و مَنْ أحبها فقد أحَبَنی، و مَن سَرها فَقَد سَرَنی‏

إنما فاطمةَ بضعةٌ منی‏ من أغضبها فقد أغضبنی‏

یَا اَبَاذَر  اِنَّهَا بَضْعَةٌ مِنِّی فَمَنْ آذَاهَا فَقَدْ آذَانِی.

فقال  عمر بن عبد العزیز:  سَمِعْتُ الثِقَةٌ مِن أصْحابِ رسول اللّه صلّى اللّه علیه و آله قال صلواة الله علیه :إنما فَاطِمَةُ بَضْعَةٌ مِنِّی یُرْضِینِی مَا أَرْضَاهَا وَ یُسْخِطُنِی مَا أَسْخَطَهَا

ترجمه : (سهل بن عبد الرحمان نزد عمر بن عبد العزیز آمد و گفت: قوم شما می گوید: شما فرزندان فاطمه (سلام الله علیها) را بر آنها مقدم می دارید؟ عمر گفت: از یکی از صحابه ثقه رسول خدا (صلی الله علیه واله) شنیدم كه می گفت: همانا فاطمه (سلام الله علیها) پاره تن من است خوشنود می كند مرا آنچه كه او را خوشنود كند و به خشم می آورد مرا آنچه كه او را به خشم می آورد. عمر گفت: به خدا سوگند همانا سزاوار است كه من رضای خدا را به دست بیاورم و رضای فاطمه (سلام الله علیها) هم در رضایت فرزندان اوست.

احادیث بالا از کتب  پیروان ابوبکر و عمر  نقل شده : صحیح بخاری ح۳۴۲۷و ۳۴۸۳- کنزالعمال ج۶ص۲۲۰- فیض القدیر ج۴ص۴۲۱ – مسند احمدبن حنبل ج۴ص۳۲۸ – حلیة الاولیاء ج۲ص۴۰ – صحیح مسلم ح۴۴۸۳ – سنن ترمذی ج۲ص۳۱۹ – مستدرک حاکم ج۳ص۱۵۹ – اسدالغابة ج۵ص۵۲۲- الاصابة ج۸ص۱۵۹ – مسند ابن یعلی ج۱ص۱۹۰ 

ابن قتیبه  سنی در الامامة و السیاسة می نویسد : هنگامى که آن‌ دو (ابوبکر و عمر ) عذرخواهى کردند، حضرت فاطمه (علیها السلام) عذر خواهی آنان را نپذیرفت؛ بلکه از آن‌ها این چنین اعتراف گرفت:« نشدتکما الله ألم تسمعا رسول الله یقول «رضا فاطمة من رضای وسخط فاطمة من سخطی فمن أحب فاطمة ابنتی فقد أحبنی و من أ رضى فاطمة فقد أرضانی و من أسخط فاطمة فقد أسخطنی»؛ فَاطِمَةُ بَضْعَةٌ مِنِّی‏ فَمَنْ آذَاهَا فَقَدْ آذَانِی‏مَنْ آذَانِی فَقَدْ آذَى اَللَّهَ.
ابوبکر و عمر هر دو اعتراف کرده و گفتند: «نعم، سَمِعْناه مِن رسول الله صلى الله علیه و سلم»؛(آرى ما از رسول خدا اینگونه شنیدیم).

سپس صدیقه طاهره فرمود: «فإنّی أُشهِدُ اللهَ و مَلائِکَتَه أنَّکُما أسْخَطْتُمانی و ما أرْضَیْتُمانی وَ لئِنْ لَقیتُ النَّبیَ لأشْکونَّکُما إلیْه»؛ ( پس من  ،  خدا و فرشتگان را شاهد مى‌گیرم که شما دو نفر مرا اذیت و ناراحت کرده‌اید و رضایت مرا بدست نیاورده اید و در ملاقات با پدرم از شما دو نفر شکایت خواهم کرد).
ابوبکر گفت: من از خشم پیامبر و خشم تو ای فاطمه به خدا پناه می برم! سپس حضرت فرمود:  بعد حضرت فاطمه علیهاالسلام خطاب به آن دو فرمودند « وَاللَّهِ لأَدْعُوَنَّ اللَّهَ عَلَیْكَ  فی کل صلاةٍ أَصْلَیْها؛ (به خدا قسم پس از هر نماز بر شما نفرین می کنم).         

در صحیح بخاری یکی از اصلی ترین کتابهای پیروان ابوبکر و عمر  حدیث ۶۲۳۰ امده است:
فوجدت فاطمة علی ابی بکر فی ذلک فهجرته فلم تکلمه حتی توفیت…فلما توفیت دفنها زوجها علی لیلا و لم یوذن بها ابابکر و صلی علیها. 
فاطمه سلام الله علیها بر ابوبکر و عمر غضب نمود و با آنها قطع رابطه کرد و تا زمانی که زنده بود چنین بود …هنگامی که از دنیا رفت. شوهرش علی علیه السلام وی را شبانه دفن کرد. و به ابوبکر خبر نداد و خودش بر جنازه وی نماز خواند. 
ابن ابی الحدید معتزلی  سنی  در شرح نهج البلاغه خود ج۶ص۵۰ می نویسد:
ان فاطمة ماتت و هی واجدة علی ابی بکر و عمر.
یعنی فاطمه سلام الله علیها از دنیا رفت در حالی که سخت از ابوبکر و عمر غضبناک بود. 
با توجه به روایات مذکور آزار و اذیت حضرت زهرا سلام الله علیها توسط عمر و ابوبکر از مسلّمات می باشد. 
خلاصه بحث:
عمر  و ابابکر حضرت زهرا سلام الله علیها را آزرده اند. (طبق روایات معتبر اهل سنت)
آزرده شدن حضرت زهرا μ مساوی است با آزرده شدن خدا و رسولش.
طبق ایه  33 سوره احزاب: إِنَّ الَّذِینَ یُؤْذُونَ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ لَعَنَهُمُ اللَّهُ فِی الدُّنْیا وَ الْآخِرَةِ وَ أَعَدَّ لَهُمْ عَذاباً مُهِینا  آزرده شدن خدا و رسول لعن و عذاب الهی را به دنبال دارد.

در تفسیر سوره حمد در آخرین آیه  :  غَیرِ المَغضُوبِ عَلَیهِمْ وَلاَ الضَّالِّین

حضرت امام جعفر صادق علیه السلام در تفسیر غَیرِ المَغضُوبِ عَلَیهِمْ وَلاَ الضَّالِّین فرمودند :  کسانی که بر آنان غضب شده، ناصبی ها و مخالفین و غاصبین حق امیرالمؤمنین علیه السلام هستند و گمراهان، همان  یهودی ها و نصرانی ها می باشند.( تفسیر علی بن ابراهیم قمی، ج 1، ص 42)

ابن اذینه، از حضرت امام جعفر صادق علیه السلام روایت میکند که ایشان در باره کلام خداوند متعال: «غَیرِ المَغضُوبِ عَلَیهِمْ وَلاَ الضَّالِّینَ» فرمودند: کسانی که بر آنان خشم گرفته شده، ناصبی ها هستند (که با علم به امامت امیرالمؤمنین علیه السلام حق آن بزرگوار را غصب کردند)  و گمراهان، کسانی هستند که از امامت امیرالمؤمنین  علی  علیه السلام خبر ندارند و یا شک کنندگان هستند  .( تفسیر علی بن ابراهیم قمی ، ج 1، ص 42 {علی بن ابراهیم قمی یکی از علمای  امامی که در دوران امام هادی(علیه السلام)، امام حسن عسکری(علیه السلام) و غیبت صغری زندگی می‌کرد مشهورترین اثر علی بن ابراهیم، تفسیر روایی قرآن، مشهور به تفسیر قمی است. محمد بن یعقوب کلینی (صاحب کتاب الکافی) و علی بن بابویه قمی (پدر شیخ صدوق) از شاگردان او بودند.)

حسن بن على بن ابى حمزه، از پدرش، گفت: از امام صادق عليه السّلام پرسيدم: به چه علّت فاطمه علیهاالسلام در شب دفن شد و در روز دفن نشد؟ فرمودند : چون آن مخدره  وصيّت كرده بودند  که  آن دو مرد به او نماز نگذارند.  (علل الشرائع شیخ صدوق ج‏1 ؛ ص603)

برادران   ما ،  پیروان  کسانی  نیستند  که خداوند  بر آنها  غضب کرده و طبق آیه شریفه به لعنت  خدا در  دنیا و آخرت گرفتار باشند و عذاب  شدید خداوند  به دنبالشان باشد . حضرت  فاطمة الزهرا علیهاالسلام حجتی  هستند  برای  رسوایی دشمنان امیرالمومنین علیه السلام و  آن بزرگوار  خود را فدای  ولایت امیر عالم علیه السلام کردند و شهیده شدند و فرزند غریبشان محسن علیه السلام هم شهید راه  مادر است .

در دفاع از  امیر عالم علیه السلام تا  روز  و شب  است و خورشید طلوع میکند ما شیعیان در غم  آن  بزرگواران اشک ریزیم تا  امام  ما  علیه السلام و عجل الله فرجه ظهور  بفرماید.

چهارشنبه 8 آذر 1402  9:04 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها