در تمامی مشاغل رعایت کردن نکات ایمنی ضرورت دارد. یکی از کارهایی که موجب افزایش ایمنی می شود استفاده از ابزار و لوازم خاص است. این ابزار و لوازم کمک می کنند تا ایمنی قسمت های مهم بدن کارگر بهتر از قبل حفظ شود.
یکی از قسمت هایی که حفظ کردن ایمنی آن بسیار اهمیت دارد دست انسان می باشد. برای حفاظت و ایمنی هرچه بیشتر دستان کارگر، شرکت های تولیدی دستکش کارگری را ابداع کردند. این دستکش بسته به مشاغل از کیفیت و ویژگی های متفاوتی برخوردار است.
یک دستکش مناسب دست ها را از آسیب هایی که در طول انجام کار ممکن است پیش بیاید حفظ می کند. مزایای زیادی که این دستکش ها دارند باعث شده تا امروزه بیشتر مشاغل برای بهبود کیفیت کارها و سرعت انجام کارها از آنها استفاده کنند.
دستکش کارگری انواعی دارد. بسیاری از دستکش ها برای شغل خاصی تعریف شده اند و فقط باید برای آن شغل مورد استفاده قرار بگیرند تا بازدهی مناسبی به دست بیاید. به طور مثال نمی توان از دستکش جوشکاری برای انجام کار شستشوی ظروف بهره برد.
ساختار دستکش جوشکاری به گونه ای است که اگر برای انجام فعالیت هایی مثل شستن ظروف بخواهد استفاده گردد نه تنها کمکی به سرعت انجام کار نمی کند بلکه خود مانعی برای آن خواهد شد. بنابر این بسیار اهمیت دارد که از هر دستکش برای شغل مربوط به آن استفاده گردد.
در ادامه این مقاله قصد داریم دستکش کارگری را برای شما خواننده گرامی تعریف کنیم و تا جایی که در حوصله مقاله بگنجد انواع آن را نام برده و شرح دهیم و مزایایی که استفاده از آنها دارد را بازگو کنیم تا نگاه شما به این مطلب روشن تر شود.
دستکش کارگری چیست؟
دستکش های کارگری دستکش های ایمنی مخصوصی هستند که با توجه به شغل های مختلف برای کاربردهای خاصی تولید می شوند تا از دستان کارگران در مقابل خطرهای موجود در محل کار محافظت نمایند. این دستکش ها انواعی دارد که در ادامه مقاله به تفصیل هر کدام از آنها را شرح می دهیم.
یک دستکش کارگری مناسب باید چگونه باشد؟
برای این سوال نمی شود جواب دقیقی داد زیرا دستکش انواعی دارد و باید بر اساس آنها توضیح داد. اما به طور کل باید به صورتی باشد که دست ها را از آسیب های مربوط به حرفه ای که در آن قرار است به کار گرفته شود حفظ نماید.
انواع دستکش کارگری و مزایایی که دارند
همان طور که قبلا گفته شد دستکش کارگری انواعی دارد و بر اساس شغل های مختلفی که انسان مشغول به فعالیت است طراحی و تولید می گردد. قطعا نمی توان تمام انواع این دستکش ها را در این مقاله کوتاه بررسی کرد ولی تا جایی که ممکن باشد در مورد مهمترین و پراستفاده ترین نوع های دستکش های ایمنی بحث می کنیم.
1- دستکش بنایی
یکی از مشاغلی که با توجه به نوع فعالیت و کارهایی که در آن انجام می شود دستکش مخصوص به خود را دارد دستکش بنایی است. بنایی شغلی است که کارگر مدت زمان طولانی در تماس با موادی مثل سیمان و آجر قرار می گیرد. قرار گرفتن طولانی مدت با این مواد می تواند خطراتی پوستی را برای کارگر بوجود بیاورد.
در گذشته بناها به استفاده از دستکش اهمیت نمی دادند. امروزه ثابت شده است بناهایی که بدون دستکش محافظ اقدام به استفاده از سیمان و ملات می کنند احتمال دچار شدنشان به بیماری سرطان پوست بسیار بالا است، برای همین نباید نسبت به مسائل ایمنی بی توجهی کنند.
2- دستکش جوشکاری
یکی دیگر از مشاغلی که در آن باید از دستکش برای حفاظت و ایمنی دست ها استفاده کرد جوشکاری است. در جوشکاری کارگر با مواد داغ و سوزاننده ای که از ذوب و جوش فلزات ایجاد می شود سر و کار دارد. جوشکار برای این که دست هایش را از این مواد سوزاننده حفظ کند باید از دستکش استفاده کند. به خصوص در زمان جوشکاری که این مواد به صورت پلیسه به هر طرفی پخش می شوند می توانند به دست ها آسیب رسانده و باعث سوختگی شوند. یک دستکش جوشکاری مناسب جلوی این خطرات را گرفته و کار را برای کارگر ایمن می کند.
3- دستکش ظرف شویی
یکی دیگر از مشاغلی که از دستکش کارگری استفاده می کند ظرف شویی است. افراد شاغل در این حرفه بیشتر در رستوران، کافه و تالارها به مدت طولانی به انجام این عمل می پردازند. تماس طولانی بودن با مواد شیمیایی موجود در شوینده ها قطعا برای این افراد خطرناک است و می تواند آنها را دچار بیماری های عمده پوستی کنند.
در واقع این مواد اگر به مدت طولانی با دست اصابت کنند باعث حساسیت یا بیماری آنها می شوند. بیماری هایی مثل سرطان پوست برای کسانی که مدت طولانی در معرض چنین موادی بودند گزارش شده است. نمی توان از این گزارشات به سادگی رد شد و باید آنها را جدی گرفت.
4- دستکش آتش نشانی
یکی از مشاغلی که از دستکش های کارگری مخصوص به خود بهره می برد آتش نشانی است. آتش نشانی یکی از مشاغلی است که بسیار خطرناک بوده و همراه با خطرات جانی است. برای همین ضرورت دارد تا ایمنی در زمان کار کردن رعایت شود.
آتش نشان بدون دستکش مخصوص به خود اصلا نمی تواند به خوبی به وظایفش بپردازد. یک دستکش مناسب در این حرفه کمک می کند آتش نتواند به دست ها آسیب برساند. در بسیاری از عملیات های نجات ضرورت پیدا می کند آتش نشان با دست جسم داغی را گرفته به جایی پرت کند و این کار فقط با دستکش مخصوص ممکن می شود.
5- دستکش آزمایشگاهی
یکی از مشاغلی که نیاز به دستکش کارگری مخصوص به خود دارد آزمایشگاه و بیمارستان است. محیط این مشاغل به شدت آلوده به باکتری و قارچ هستند. برای کسانی که در اینگونه مکان ها فعالیت می کنند ضروری است تا برای اجتناب از ابتلا به بیماری های مختلف از دستکش ایمنی مخصوص این کار استفاده کنند.
اگر دست آلوده شود و به سر و صورت برخورد کند ممکن است که فرد شاغل در این مکان ها را دچار بیماری های سختی کند. معمولا در این مکان ها تمامی افراد اعم از دکتر، پرستار و غیره این مسئله را رعایت می کنند تا دچار بیماری های قارچی و غیره نشوند.
6- دستکش ضد مواد شیمیایی
بعضی از مشاغل هستند که نیاز به دستکش کارگری دارند تا مواد شیمیایی نتواند به درون آنها نفوذ کند. معمولا دستکش هایی که در این مشاغل به کار گرفته می شوند از جنس پلاستیک منعطف غیر قابل نفوذ هستند. این دستکش ها باعث می شوند تا دست در معرض مواد شیمیایی خطرناک قرار نگیرد. اگر دست با این مواد برخورد کند قطعا مشکلاتی مثل بیماری های پوستی خطرناک پیش می آید، به همین دلیل ضرروی ست تا ایمنی در این مشاغل خطرناک به خوبی به وجو بیایند.
7- دستکش ریخته گری
ریخته گری فلز یکی از مشاغلی است که مثل آتش نشانی با آتش و مواد داغ سر و کار دارد. دستکش کارگری که در این حرفه مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع دستکش ها چند لایه است و در برابر دما و حرارت مقاومت بسیار بالایی دارد.
در بسیاری از مواقع در زمان کار شاید ضرورت پیدا کند که کارگر با استفاده از دستکش بعضی از چیزها مثل یک میله داغ را بگیرد و جابجا کند. چند لایه بودن دستکش باعث می شود که دست ایمن بماند و به راحتی کارهای مربوط به این حرفه انجام گیرد.
8- دستکش باغبانی
یکی از مشاغلی که دست ها ممکن است در اثر برخورد با شاخه و بوته های خاردار آسیب ببیند باغبانی است. برای این شغل هم دستکش کارگری مخصوص به آن تولید می شود. دستکش کمک می کند تا دست از آسیب ها ایمن مانده تا کارگر به وظایفش بپردازد.
یک دستکش باغبانی مناسب به خوبی دست ها را تا بالای مچ ایمن می کند تا نگرانی بابت آسیب وجود نداشته باشد. این دستکش ها باعث می شوند تا سرعت انجام کار افزایش پیدا کرده و کارگر بتواند مدت زمان طولانی تر به فعالیت بپردازد.
9- دستکش نجاری
نجار به مدت طولانی با چوب و وسایل زمخت برخورد دارد، اگر یک نجار نتواند با دستکش کارگری مناسب دست های خود را ایمن کند پوست دستش ممکن است دچار آسیب و حساسیت بشود. معمولا برای این که چنین مشکلی پیش نیاید افراد شاغل در این حرفه از دستکش استفاده می کنند.
یکی از آسیب هایی که در این شغل بسیار شایع است فرور رفتن ریزه های چوب در پوست است که بسیار درد وحشتناکی دارد و می تواند باعث جلوگیری از ادامه فعالیت شود. یک دستکش مناسب جلوی این آسیب را می گیرد و به فعالیت نجار دوام می بخشد.
10- دستکش ضد سرما
بعضی مشاغل هستند که با اجسام سرد سر و کار دارند و باید آنها را جابجا کنند. اگر دستکش کارگری مناسب در این مشاغل مورد استفاده قرار نگیرد ممکن است بافت های دست آسیب ببیند و دچار خون مردگی و از کار افتادن اندام شود.
در انتها
همان طور که در مقاله بالا دیدید و خواندید دستکش کارگری حافظ دست های افرادی است که مشغول انجام فعالیت هستند. استفاده از این دستکش کمک می کند تا دست ها دچار آسیب دیدگی و خراش و غیره نگردد. همچنین کیفیت و سرعت انجام کار را افزایش می دهند.
در ادامه لازم به ذکر است که شرکت ایران سکو دستکش هایی با کیفیت مناسب تولید می کند و آمادگی دارد آنها را در اختیار شما کارگران گرامی قرار دهد. برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر با واحد ارتباط مردمی شرکت ما تماس بگیرید. در صورت نیاز به بررسی محصولات ایران سکو و خرید انواع دستکش کار ارزان این شرکت میتوانید با مدیران فروش تماس گرفته و ضمن دریافت مشاوره رایگان، بهترین و مناسب ترین محصول مورد نیاز شغل خود را تهیه کنید.
منبع : مقاله دستکش کارگری منتشر شده در سایت ایران سکو