مراقبت های لازم بعد از عمل فیستول چه در روش لیزر و چه در جراحی یکسان است تنها تفاوت در این است که لیزر درمانی دوران نقاهت کوتاه تری نسبت به جراحی داشته و عوارض بعد از عمل در این روش کمتر است.
پیش از اینکه به بررسی مراقبت های بعد از عمل فیستول مقعدی بپردازیم ابتدا لازم است تا با این بیماری آشنا شویم و انواع راه های درمان آن را بشناسیم. درمان های مختلفی مثل لیزر و جراحی برای فیستول انجام می شود که نکته مهم در هریک از این روش ها رعایت مراقبت های دوره نقاهت و بعد از عمل فیستول می باشد. چرا که اگر دوران نقاهت به خوبی سپری نشود ممکن است عوارضی مثل عفونت فیستول یا بازگشت و عود مجدد را در پی داشته باشد.
فیستول یک اتصال غیرطبیعی بین مقعد و روده بزرگ است و باعث ایجاد مجرا یا کانال بین این دو قسمت شده و فرد متوجه ترشحات چرکی و بدبو خواهد شد. تب، آبسه های مداوم، اختلالات دفعی، سوزش و خارش و التهاب دور مقعد و ترشح چرک و عفونت از علائم شایع فیستول می باشد. اکثر افراد ۱ تا ۲ هفته پس از جراحی می توانند به سر کار و روال عادی خود برگردند. احتمالا چند هفته تا چند ماه طول می کشد تا فیستول شما به طور کامل بهبود یابد.
عمل جراحی فیستول و یا لیزر فیستول تنها روش های تهاجمی درمان قطعی این بیماری می باشند که عفونت را هم برطرف می کنند.در روش لیزر بیمار درد و خونریزی کمتری دارد و عوارض آن نیز کمتر است.
این قسمت از مطلب بر اساس اطلاعات سایت پرتو کلینیک (partoclinic.com) می باشد:
لیزر درمانی شامل استفاده از لیزر برای بستن مجرای فیستول است. این روش کمتر تهاجمی است و میتوان آن را با بی حسی موضعی به صورت سرپایی انجام داد. لیزر درمانی نسبت به جراحی سنتی این مزیت را دارد که درد کمتری دارد و زمان بهبودی آن سریع تر بوده و عوارض پس از جراحی را ندارد.
- فلپ، روش دیگری برای درمان فیستول می باشد که در آن از بافت های برخی اعضای بدن مثل روده کمک می گیرند تا فیستول را ترمیم و درمان کنند. فلپ بیشتر در مورد افرادی که دچار بی اختیاری مدفوع هستند به کار گرفته می شود.
- نخ استن روش دیگری است که در آن با استفاده از نخ بخیه مجرای فیستول را پر می کنند و بعد از مدت ۶ الی ۱۲ هفته موجب تخلیه عفونت می شود.
- فیستولوتومی روشی است که در آن پوست را به صورت طولی یک برش باز می زنند و بعد از ۲ ماه ترمیم می یابد.
- پلاگین بیولوژیکی نیز قسمتی از بافت روده می باشد که به سوراخ داخل فیستول بخیه می زنند تا منجر به رشد بافت جدیدی اطراف آن شود.
برای آشنایی بیشتر با بیماری فیستول مقعدی و اطلاع از علت، علائم و عواض آن لینک زیر را مطالعه نمایید:
https://rdiet.ir/%d8%af%d8%b1-%d8%af%d9%88%d8%b1%d8%a7%d9%86-%d9%86%d9%82%d8%a7%d9%87%d8%aa-%d8%a8%d8%b9%d8%af-%d8%a7%d8%b2-%d8%b9%d9%85%d9%84-%d9%81%db%8c%d8%b3%d8%aa%d9%88%d9%84-%da%86%d9%87-%d8%a8%d8%a7%db%8c%d8%af/