0

علت و راههای جلوگیری از دست بلند کردن نوجوانان بر روی والدین

 
saraalighanbari1360
saraalighanbari1360
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1389 
تعداد پست ها : 9838
محل سکونت : fars

علت و راههای جلوگیری از دست بلند کردن نوجوانان بر روی والدین

علت و راههای جلوگیری از دست بلند کردن نوجوانان بر روی والدین

 
 

رابطه دست بلند کردن نوجوانان با پدیده آزار گری , کتک زدن والدین توسط نوجوانان , رفتار با نوجوانان پرخاشگر

پرخاشگری در نوجوانی می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد

 

علل و راه حل برای نوجوانی دست بلند کردن نوجوانان بر روی والدین

گاهی اوقات پیش می آید که نوجوانان، به دلایل مختلفی دست به انجام کارهای پرخاشگرانه می زنند. مانند پرتاب کردن اشیا به دیگران، استفاده از الفاظ رکیک، و در بدترین حالت، دست بلند کردن روی افراد دیگر، به ویژه والدین.

دلایل دست بلند کردن نوجوانان بر روی والدین , راه حل نوجوانی دست بلند کردن نوجوانان بر روی والدین , دست بلند کردن نوجوانان بر روی والدین

نوجوان پرخاشگر در صورت عصبانیت شدید ممکن است روی دیگران دست بلند کند

 

رابطه دست بلند کردن نوجوانان با پدیده آزار گری

آزار گری، پدیده ای است که در آن یک فرد، به فرد یا افراد دیگری که با او ارتباط دارند، آسیب می رسانند. 

اینکه آزار گری به خاطر چه عواملی به وجود می آید، خود بحثی است که برای پیشگیری از دست بلند کردن نوجوانان بر روی والدین، بسیار حیاتی است.

 

فرد آزارگر می تواند شدت پایینی از خشونت را از خود نشان دهد؛ برای مثال فرد آزار گر ممکن است که برای رسیدن به اهداف خود تنها از تهدید، الفاظ رکیک و...استفاده کند. اما در مواردی، شاهد برخورد های شدید تری از افراد آزار گر هستیم که می تواند شامل کتک زدن، پرتاب و شکستن اشیا، خرابکاری و...باشد.

در صورتی که فرد آزار گر در مقابل والدین خود، واکنش های شدیدی را نشان دهد، ممکن است که دست روی والدین خود بلند کند، تا خواسته هایش را برآورده کنند.

 

دست بلند کردن نوجوانان بر روی والدین , علت دست بلند کردن نوجوانان بر روی والدین , جلوگیری از دست بلند کردن نوجوانان بر روی والدین

خشونت والدین و تنبیه فیزیکی آنها باعث میشود کودک تنبیه فیزیکی را یاد بگیرد

 

چرا نوجوانان بر روی والدین خود دست بلند می کنند؟

همانطور که گفته شد، افراد آزار گر می توانند به راحتی بر روی والدین خود دست بلند کنند؛ اما این افراد بدون دلیل تبدیل به اشخاص آزار گر نمی شوند.

در ادامه به عواملی که باعث می شوند نوجوانان بر روی والدین دست بلند کنند اشاره می کنیم.

 

1. مصرف مواد

مصرف کردن مواد اعتیاد آور، به طور کلی به عنوان یکی از بزرگترین معضلات جامعه به شمار می رود، که به ویژه بر نوجوانان جامعه تأثیر مخرب تری می گذارد.

برخی مواد مخدر می توانند توانایی تصمیم گیری درست و قضاوت را از فرد مصرف کننده بگیرند، در نتیجه نوجوان به کاری که انجام می دهد فکر نمی کند و به راحتی بر روی والدین دست بلند می کند. البته مصرف مواد مخدر تأثیرات زیان آور بیشتری نیز دارد که در این مقوله نمی گنجد.

 

2. خشونت والدین

در برخی موارد، این خشونت و تنبیه فیزیکی خود خانواده است که می تواند باعث ایجاد این مشکل شود.

برخی والدین با تنبیه فیزیکی فرزندان نوجوان خود، به نحوی احساس غرور جوانی که در آنها، به تازگی به وجود آمده را می شکنند. در شرایطی، این امر باعث می شود که نوجوان دچار اختلالاتی در روان خود شود، و روی والدین خود دست بلند کند.

در این مورد، والدین باید بدانند که دست بلند کردن روی نوجوانان، به خاطر خطاهای کوچک و یا بدون دلیل، غرور آنها را در هم می شکند و تصویر بدی از والدین، در ذهن نوجوان شکل می گیرد.

 

3. مشاهده محتوای دارای خشونت فیزیکی 

امروزه شبکه های اجتماعی، فیلم های سینمایی و... که ما به طور کلی آنها را به عنوان رسانه می شناسیم، می توانند شامل موارد خشونت زا و فعالیت هایی باشند که مناسب سنین نوجوانان نیست.

نوجوانان به دلیل اینکه مغزشان در بالاترین سطح رشد وجود دارد، نسبت به این نوع از محتوا، واکنش شدید تری نشان می دهند و ممکن است از آنها یاد بگیرند که برای رسیدن به خواسته هایشان از ضرب و شتم استفاده کنند.

این دسته از محتوا، امروزه به راحتی برای نوجوانان در دسترس است و متأسفانه مانعی مؤثر برای آن در نظر نگرفته شده است.

 

4. اختلالات روانی

ممکن است برخی نوجوانان، دارای اختلالات روانی از جمله اختلال دو قطبی، سادیسم و...باشند. این اختلالات می توانند ارثی و یا اکتسابی باشند، یعنی یا از والدین به ارث برسند، یا اینکه از محیط پیرامون مانند گروه دوستان، مدرسه و...کسب شوند.

سادیسم، در واقع میل مثبت به آزار گری و آسیب زدن به دیگران است. افراد سادیسمی از آزار رساندن به دیگران لذت برده و از کارهای بد خود به هیچ وجه پشیمان نمی شوند.

اختلال دو قطبی، نوعی اختلال روانی شخصیتی است که از نشانه های آن می توان به زود خوشحال شدن، زود عصبی شدن و اخلاق ناپایدار اشاره کرد.

 

5. عدم حضور مثبت در جامعه 

اینکه نوجوانان، احساس کنند که در جامعه، مورد قبول نیستند و نمی توانند با آن ارتباط برقرار کنند، ممکن است به خشونت علیه والدین دست بزنند.

به این که نوجوانان توسط جامعه مورد قبول و تشویق قرار بگیرند، مقبولیت گفته می شود. هنگامی که نوجوان احساس کند که در میان افراد جامعه مقبولیت ندارد، ممکن است دست به خشونت زده و روی والدین خود دست بلند کند.

 

6. ترس از آینده نامعلوم

نوجوانی سنی بسیار حساس است که در آن، فرد به فکر این می افتد که برای آینده خود برنامه ریزی کند. به این دلیل است که از نوجوانی به عنوان یک زمان بحرانی در زندگی انسان یاد می شود.

تفکر بیش از حد در مورد آینده و راه های موجود برای پیشروی در آن، می تواند فشار بسیار زیادی بر روی نوجوانان بیاورد؛ اگر نوجوانان نتوانند این فشار را تحمل کرده و آن را از روش درست مهار کنند، ممکن است دست به خشونت زده و والدین خود را مورد ضرب و شتم قرار دهند.

 

از عوامل دیگر دست بلند کردن نوجوانان بر روی والدین می توان به اختلال در فرایند هویت یابی، مجبور کردن نوجوانان به انجام دادن کاری که دوست ندارند انجام دهند، آزار جنسی، بی توجهی به خواسته های نوجوانان، برخی آسیب های فیزیکی مغز و...اشاره کرد.

 

کتک زدن والدین توسط نوجوانان , رفتار با نوجوانان پرخاشگر , دلایل دست بلند کردن نوجوانان بر روی والدین

اختلالات خلقی گاه منشأ پرخاشگری و دست بلند کردن روی دیگران است

 

راه های جلوگیری از دست بلند کردن نوجوانان بر روی والدین خود

همانطور که گفته شد، مواد مخدر، ترس از آینده، اختلالات روانی و...می توانند از عوامل ضرب و شتم والدین توسط نوجوانان باشند. می توانیم از بسیاری از این موارد جلوگیری به عمل آوریم، و به نوجوانان کمک کنیم تا بتوانند شخصیت خود را به دور از خشونت بسازند.

تلاش کنید که نوجوان خود را از مواد مخدر دور نگه دارید، و از مضرات مواد مخدر با او صحبت کنید. نوجوانان باید به طور دائم کنترل شوند و از دوستان ناباب دور بمانند.

 

محتوای مورد استفاده نوجوان خود را کنترل کنید. اطمینان حاصل کنید که محتوای مورد استفاده او، مناسب رده سنی خودش باشد. هیچ گاه نگذارید که از محتوای پرخاشگرانه که مناسب سن آنها نیست استفاده کنند.

اگر نوجوان شما دارای اختلالات روانی است، باید به روان پزشک مراجعه کنید، و مراحل درمان را تکمیل کنید. صورتی که مشکل بسیار حاد باشد، این امکان وجود دارد که فرزند شما در مراکز مربوطه، بستری شود.

 

تلاش کنید فرزند خود را نسبت به آینده اش راهنمایی کنید، تا از نگرانی های آن بکاهید. نوجوانان برای اینکه مسیر زندگی خود را به طور درست مشخص کنند، نیازمند راهنمایی و تجربه والدین خود هستند. در غیر این صورت ممکن است والدین خود را به خاطر نگرانی ها و ترس خود، مقصر بدانند و روی آنها دست بلند کنند.

 

با نوجوانتان حرف بزنید و به او ثابت کنید کارش اشتباه است. برای این کار می توانید الگوهایی را به او معرفی کنید که در یاری رساندن به والدین خود کوتاهی نکردند، و حتی به آنها نگاه بد نیز نکرده اند.

 

ارزش های اخلاقی، باید از سنین پایین به کودکان آموزش داده شود. هر چه که فرزندان بزرگتر می شوند، امکان تغییر عادات و اخلاق در آنها کمتر می شود؛ در نتیجه سن نوجوانی سن بسیار حساسی است می توان گفت در بعضی موارد آخرین فرصت برای اصلاح مشکلات اخلاقی فرزندان است. البته باید گفت در بعضی موارد نیز اینگونه نیست و خصوصیات اخلاقی متفاوت نوجوانان عامل این تفاوت است.

 

به هیچ وجه اعتماد به نفس، و غرور جوانی نوجوانتان را خرد نکنید. با خشونت بسیار برخورد نکنید، زیرا همانطور که گفته شد می تواند واکنش متقابل نوجوانان را به دنبال داشته باشد. تنبیه فیزیکی می تواند یک محرک بسیار قوی باشد که نوجوان بر روی والدین خود دست بلند کند.

 

نوجوانان را به حضور در جامعه، آراستگی و خوش اخلاقی تشویق کنید. نوجوانان بسیار به حس مقبولیت نیاز دارند. در غیر این صورت ممکن است دست به اعمال پرخاشگرانه، برای تخلیه ناراحتی خود بزنند.

والدین در این امر مهمترین نقش را ایفا می کنند، به طوری که می توانند شروع کننده این معضل باشند، یا اینکه به طور کامل آن را ریشه کن کنند. پس مراقب رفتار خود با فرزندان نوجوان خود باشید.

 

دست بلند کردن نوجوانان بر روی والدین , علت دست بلند کردن نوجوانان بر روی والدین , جلوگیری از دست بلند کردن نوجوانان بر روی والدین

توجه والدین به نوجوان در دوره نوجوانی از مهم ترین کارهایی است که باید انجام شود

 

سخن پایانی

نوجوانی، دوره ای از زندگی انسان است که بسیار تعیین کننده است. در این سن ممکن است مشکلاتی به وجود بیاید که نوجوانان پرخاشگری کنند؛ اما اگر والدین نسبت به تربیت و رفع مشکلات شخصیتی نوجوان خود کوشا باشند، می توانند انسانی با شخصیت پایدار و به دور از پرخاشگری را به جامعه تحویل دهند.

 

امید است که این معضل در تمام خانواده ها از بین رفته، و در میان اعضای خانواده آرامش برقرار باشد. نوجوانی را جدی بگیرید؛ زیرا مانند پلی است که افراد را از کودکی، به بزرگسالی می برد. در نتیجه اگر با عادت های منفی مانند دست بلند کردن روی والدین تلفیق شود، می تواند زندگی فرد را حتی در بزرگسالی تحت تاثیر قرار دهد.

 

گردآوری: بخش کودکان بیتوته

سه شنبه 6 تیر 1402  9:13 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها