0

مقدرات بندگان بر چه اساسی رقم می‌خورد؟

 
hosinsaeidi
hosinsaeidi
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1394 
تعداد پست ها : 23615
محل سکونت : کرمانشاه

مقدرات بندگان بر چه اساسی رقم می‌خورد؟

 

۱۲:۴۳-۲۵ فروردين ۱۴۰۲

۸۴۱۳۲۹۱

مقدرات بندگان بر چه اساسی رقم می‌خورد؟

خ

یک سخنران مذهبی، درمورد مهم‌ترین دلیلی که روی مقدرات بندگان تأثیر می‌گذارد، توضیحاتی داد.

 

حجت الاسلام مسعود عالی، سخنران مذهبی، درمورد دلایلی که روی مقدرات بندگان تأثیر می گذارند، بیان کرد: این سوال افراد است که مقدرات خداوند متعال، بر چه اساسی است؟ بر چه مبنایی، فردی برکت رزق دارد و در مقابل، فرد دیگری رزقش برکت ندارد؟ چرا تقدیر کسی بیماری و دیگری شِفا است؟ پروردگار مهربان، همه مقدرات را بر چه اساسی رقم می‌زنند؟ که باید گفت مقدرات خداوند متعال بر اساس خیلی موارد معین می شوند و مهم‌ترین آن‌ها اَعمال، قابلیت‌ها و ظرفیت افراد است. مثلاً مقدرات فردی که اهل مراقبت و تلاش و بندگی و رعایت حلال و حرام است با فرد دیگری که رهاست و پایبند به هیچ یک از موارد فوق نیست، متفاوت است.

حجت الاسلام عالی گفت: کسی که حُسن ظن به خداوند متعال دارد و در و پنجره روحش را به رحمت الهی باز کرده است، یعنی ظرف وجودش بزرگ است. بنابراین، تقدیر این فرد به رحمت الهی متفاوت از کسی است که سوءظن به خداوند دارد و پروردگار را نعوذ بالله ظالم می‌داند و می‌گوید خداوند با من قهر است و کاری به من ندارد. زیرا چنین فردی، در و پنجره روحش به رحمت الهی بسته است.

او ادامه داد: حُسن ظن و سوءظن، قابلیت‌ها و مقدرات انسان را تغییر می‌دهند. بنابراین، امام رضا (ع) از قول خداوند متعال فرمودند: هرگونه گمان داشتید من برای شما تقدیر می‌کنم. «ما اَسَرَّ عَبدٌ سَریرَةً اِلاّ اَلبَسَهُ اللّه‏ُ رِداءَها اِن خَیرا فَخَیرٌ وَ اِن شَرّا فَشَرٌّ؛» «هیچ کس نیتى را در دل پنهان نمی کند، مگر این که خداوند، آن نیت را (در رفتار و کردار او) همانند لباس ظاهر مى کند، با نیت خوب، ظاهر خوب و با نیت بد، ظاهر بد خواهد داشت.» 

این سخنران مذهبی افزود: پروردگار مهربان به بندگان خود می‌فرمایند: اگر گمان خوب به من داشته باشید برای شما خوب و رحمت تقدیر می‌کنم و اگر گمان بد داشته باشید بد تقدیر می‌کنم. زیرا خوش‌بینی شما خوش بینی برای شما می‌آورد و بدبینی شما، بدبینی می‌آورد.

به گفته حجت الاسلام عالی، خود انسان است که با خوش بینی و بدبینی اش به رحمت الهی، مقدرات و سرنوشت خود را رقم می‌زند؛ به طوری که وقتی فردی ظرفیتش زیاد باشد خداوند هم، رحمت زیادی در ظرف آن فرد می‌ریزد، ولی کسی که ظرف وارونه‌ای دارد رحمتی در آن ظرف ریخته نمی‌شود. 

او تصریح کرد: در توصیه‌های دینی به ما گفته اند حُسن ظن به خداوند داشته باشید سر جای خودش است و برای حوادثی هم که در زندگی روزمره اتفاق می‌افتند باید تفأل خوب بزنید. مثلاً وقتی که صبح می‌خواهید از خانه بیرون بروید و باران می‌زند با خود بگویید امروز، روز رحمت است یا اگر بیرون از خانه، دوست خود را دیدید باید تفأل بزنید که روز صمیمیت است و یا اگر ساداتی را دیدید فال خوب بزنید تا محبت اهل بیت (ع) در وجود شما جاری شود.

حجت الاسلام عالی افزود: در دین مبین اسلام مستحب است که برای کار‌های خود تفأل بزنید و خود اهل بیت (ع) هم این کار را می‌کردند و پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «تفألوا بالخیر تجدوه» همواره فال نیک بزنید تا آن را بیابید.

باشگاه خبرنگاران جوان

شنبه 26 فروردین 1402  5:51 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها